Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dziś w schronie i wyprowadziłam maluszka. Jak on się cieszy , myślałam , że eksploduje z radości ;) słodki taki , że hej :loveu::loveu::loveu::loveu: czekamy na 20 sierpnia, trzymajmy kciuki !!!

Posted

Chcialabym wkleic banerek ale od jakiegos czasu pokawia mi sie komunikaT :Your signature cannot be longer than 1000 characters including BB code markup. i moge tylko jeden miec w podpisie...czy ktos rozumie co tu jest napisane???DLAczego nie moge nic zrobic???:placz::placz::placz:

Posted

xmartix napisał(a):
Kręciołek dzisiaj będzie szedł do dt, który da mu Asia i jej Tż, umówię go też na kastrację :razz:

swietnie ,ze udalo wyrwac sie go ze szczeniakarni:multi:
Asiu z Tz -dziekujemy:loveu:

Posted

młody pojechał do domku, bardzo jest energiczny, wszystko chciał wąchać, podbiegać do każdego psa, w samochodzie nie mógł wysiedzieć
w każdym razie od razu będzie wykąpany, obcięty na teriera szkockiego :evil_lol:
Asia pójdzie z nim do weta bo w schronie nawet go nie zaszczepili..

Posted

hejlo,
tu aśka - ta od kręciołka. chciałam tylko zdać raport z pierwszej wizyty u weterynarza, bo na niej się nie zakończy :). pani weterynarz powiedziała, że ma coś z móżdżkiem i istnieje duże prawdopodobieństwo, że tak będzie i nic się z tym dziać nie będzie. jednakże gdyby tak się stało trzeba zrobić prześwietlenia, tomografie itp. rokuje jednak dobrze. poza tym mały ma świerzba w uszach - nie zaraźliwe dla człowieka, dla zwierząt owszem. będziemy leczyć. na szczepienia wszelakie trzeba poczekac z tydzień. i tutaj prośba do ciebie marta z ta sterylizacją. pani dr powiedziała, że nie wcześniej niż za miesiąc. czy można go tak umówić?
ogólnie pokapieli bardzo odżył, wychodzi na balkon (nawet radzi sobie z progiem :), zjadł całą michę żarcia, zrobił co miał zrobić (sikanko to nawet z uniesiona łapą, jak na psa przystało). samopoczucie ogólnie wygląda na to, że ma całkiem dobre :).
zdjęcia po cięciu będą za niedługo, nie jest zbyt chętny do zabiegu.
p.s.
gdyby się okazało, że te pieniążki z diagnozy zostaną to przyznam, że sie przydadzą bo trzeba go trochę podleczyć.
to narazie tyle, pozdrawiamy
aśka i krzysiek

Posted

Hej Asia ;)
tak pamiętam ze spacerków z nim , że on sobie całkiem dobrze radził, z progami to już w ogóle było ok. Miał nawet lepsze dni i na spacerach chodził zupełnie normalnie, bez żadnego przekrzywiania głowy ani powłóczenia nogami. Ogólnie to straszny z niego słodziak :loveu: no i siusia jak prawdziwy facecik :diabloti:

Posted

w sumie fajnie by było, bo to jednak parę złociszy. postaram się jakoś tam zjawić z nim w tych godzinach.

pozdrowionka od nas i kręcioła (który w książeczce ma kręcioł, ale chyba będzie pirat) :)

Posted

kręcioł ma się coraz lepiej, po lekarstwie na wszystkie żyjątka dostał zimnego nochala i rozbrykał się mocno :).
jest jednak mały problem, sika w domu. obsikał jeden dywan, zwinęłam. obsikał drugi dywan, zwinę. mam nadzieję, że jest to kwestia wychowania, a nie związana z jego problemami neurologicznymi.
bywają momenty, że chodzi ładnie, ale jak się za bardzo podekscytuje i rozbryka to go przekrzywia na bok mocno.
no zobaczymy. pozdrawiam
aśka

Posted

to siusianie po kastracji powinno ustąpić a do tego to jeszcze jak by nie patrzec psie dziecko i trzeba go nauczyć, bo pewnie w mieszkaniu jeszcze nie był. Dawaj mu nagrody jak zrobi siku na zew.
tak mi sie wydaje , ze jak by mialo to podloze neurologiczne to nie bylo by to kontrolowe i pies by nie wiedzial nawet ze siusia, a sama pisalas ze nogę do gory daje

• 3 weeks later...