Illusion Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Dawno nic tu nie wrzucałam, ale wczoraj trochę rysowałam i pomyślałam sobie, że tu pokażę, co by się dowiedzieć, co jest źle. Pudel rysowany z "instrukcji" z książki o rysowaniu zwierzaków A to już borzoi rysowany ze zdjęcia Quote
pidzej Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 aaa! przy całej niechęci do realizmu to jest najbardziej w moim guście. Ślicznie:) Quote
Bolsbokser Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='Kamila_'] http://img96.imageshack.us/img96/4061/obraziw.jpg NightQueen - mam nadzieję że wyjdzie :-) Bolsbokser - mnie ta sierść urzekła najbardziej! Ach, mnie też urzekła. Jak tylko skończę wszystkie zaległe portrety, to wreszcie usiądę do narysowania swojego prywatnego białego bokserka :) PS. jak Ty szybko rysujesz :crazyeye: Kiedy ja dojdę do takiej wprawy ? Jest naprawdę urokliwy, tylko jeszcze oczka i nosek do wypracowania. Quote
Bolsbokser Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='Aga3006']A u mnie na razie tak to wygląda: http://img834.imageshack.us/img834/8291/xcvxc.png WOW, naprawdę pięknie się zapowiada. Aż normalnie mnie nakręciłyście. Właśnie wykańczam swojego boksia, no i skan muszę poprawić albo fotkę strzelić,bo ten wyszedł bardzo kiepsko. I dziś biorę się za kolejny portrecik. Jeden cel prawie osiągnięty - więcej szczegółów zaznaczać, teraz czas na kolejny - rysować szybciej :evil_lol: Quote
Bolsbokser Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Morelkaa napisał(a):To ja się pochwale moim dalmanem Chciałabym uzyskać szybszą odpowiedz,niz na innym forum dlatego pytam jak zrobić kontury latek, zeby ,,wylanialy sie" spomiedzy bialego futerka?? Inne uwagi są również mile widziane img847.imageshack.us/i/p1090389.jpg/ Za jakiś czas też będę rysować dalmanka, to wstawię fotkę. Może uda się Tobie podpatrzeć, jak ja rysuję łatki. Quote
Unbelievable Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='Illusion'] A to już borzoi rysowany ze zdjęcia http://img163.imageshack.us/img163/7563/img2652qp.jpg borzoi o wiele lepszy niż pudel ;) trochę mu nosek poleciał, ale poza tym wygląda fajnie :) Quote
Kamila_ Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Bolsbokser napisał(a):Ach, mnie też urzekła. Jak tylko skończę wszystkie zaległe portrety, to wreszcie usiądę do narysowania swojego prywatnego białego bokserka :) cierpliwie poczekamy :) Bolsbokser napisał(a): PS. jak Ty szybko rysujesz :crazyeye: Kiedy ja dojdę do takiej wprawy ? Jest naprawdę urokliwy, tylko jeszcze oczka i nosek do wypracowania. szybko?]:evil_lol: od poniedziałku, jakoś zleciało.. ale czasem się ciągnie i ciągnie :evil_lol: nosek poprawie, ale przy oczkach wymiękam.. Quote
Illusion Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Unbelievable napisał(a):borzoi o wiele lepszy niż pudel ;) trochę mu nosek poleciał, ale poza tym wygląda fajnie :) Dzięki :). No właśnie nos niezbyt mi wyszedł i w ogóle pysk jest taki za bardzo owalny chyba. No i on mi się jakiś taki płaski wydaje... Nie potrafię za bardzo cieniować "kolorowej" sierści, a biała to już w ogóle jakiś kosmos :shake:. Quote
Bolsbokser Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Illusion napisał(a):Dzięki :). No właśnie nos niezbyt mi wyszedł i w ogóle pysk jest taki za bardzo owalny chyba. No i on mi się jakiś taki płaski wydaje... Nie potrafię za bardzo cieniować "kolorowej" sierści, a biała to już w ogóle jakiś kosmos :shake:. Spokojnie, potrenujesz ... dasz radę. Ja początkowo rónież nienajlepiej cieniowałam. Quote
Bolsbokser Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Kamila_ napisał(a):szybko?]:evil_lol: od poniedziałku, jakoś zleciało.. ale czasem się ciągnie i ciągnie :evil_lol: nosek poprawie, ale przy oczkach wymiękam.. No szybko, szybko. Już prawie skończony, tymczasem ja boksia męczę jakiś miesiąc. Nie mam tyle czasu, żeby siedzieć. W sumie może z 6-7 posiedzeń robiłam. Czyli teoretycznie można by to przeliczyć właśnie na te 6-7 dni. Ale przerwy między tymi produktywnymi dniami są koszmarnie długie - średnio jeden dzień w tygodniu mogę na rysunek poświęcić. Quote
Sylcia&Fux Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Hej! Bolsbokser- Zamurowało mnie jak zobaczyłam twojego Boksia :-o po prostu śliczny;) puchu- śliczny ten twój Borzoi ;) wgl. Wszyscy ładnie rysujecie ja nigdy nie będę rysowała tak jak wy :placz: Quote
Bolsbokser Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Sylcia&Fux napisał(a): ja nigdy nie będę rysowała tak jak wy :placz: A próbowałaś ? Quote
Sylcia&Fux Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Bolsbokser napisał(a):A próbowałaś ? Tak i to wiele razy, za każdym razem wychodziło mi nie wiadomo co... :placz: A wy się uczyliście tak ładnie rysować, czy po prostu macie do tego talent? Quote
Bolsbokser Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='Sylcia&Fux']Tak i to wiele razy, za każdym razem wychodziło mi nie wiadomo co... :placz: A wy się uczyliście tak ładnie rysować, czy po prostu macie do tego talent? A wstawiałaś tutaj swoje prace? Pytałaś kogoś obiektywnego o konstruktywną ocenę i ew. wskazówki co i jak poprawić? Ja jestem samoukiem. Popatrz na pierwsze strony wątku, tam wstawiałam swoje pierwsze prace. np. to mój pierwszy rysunek psa. Zero proporcji, kiepskie cieniowanie, zero szczegółów. A wydał mi się piękny, kiedy go narysowałam. Od tego czasu zrobiłam jeszcze 7 portretów psów, a boksio poniżej to dopiero 8-y. A to obecny (mam problem z wiernie odwzorowanym skanem :-() Wprawiałam się dzięki forumowiczom, ich pracom i wskazówkom. I dzięki Le Coyotte, który dosadnie potrafi skrytykować, ale ma w tym, co pisze, rację. Dzięki temu nie podniecam się, że piękny rysunek zrobiłam, tylko potrafię dostrzec niedociągnięcia w rysunku i poprawić to tworząc następny. Może warto wrzucić tutaj swoje rysunki, nawet jeśli wg Ciebie marnie wyglądają na tle naszych. Quote
Sylcia&Fux Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Bolsbokser- Nawet twój pierwszy rysunek jest o wiele lepszy od moich ;x zaraz wstawię mój rysunek, dzięki :loveu: Quote
Bolsbokser Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Sylcia&Fux napisał(a):Bolsbokser- Nawet twój pierwszy rysunek jest o wiele lepszy od moich ;x zaraz wstawię mój rysunek, dzięki :loveu: Może dlatego, że kiedyś rysowałam, a potem miałam ok. 10 lat przerwy w rysunku, jednak nigdy psa nie rysowałam PS. cieszę się, że Cię namówiłam do wstawienia swoich rysunków. Ja swój szlifuję. Niedługo wstawię fotkę Quote
Sylcia&Fux Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Trzeba będzie troche poczekać baterie od aparatu muszę naładować:placz: Quote
Bolsbokser Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='Sylcia&Fux']Trzeba będzie troche poczekać baterie od aparatu muszę naładować:placz: Poczekamy ;) Och, się napociłam. Nie będę już poprawiać. Quote
Sylcia&Fux Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 No i jest może niezbyt ładnie ale jest ;) I co o tym uważacie Twój jest piękny Quote
betty_labrador Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='Sylcia&Fux']No i jest może niezbyt ładnie ale jest ;) I co o tym uważacie Twój jest piękny nie widac rysunku! Quote
Sylcia&Fux Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Oj sorki tutaj macie link http://tinypic.com/view.php?pic=33e6a1l&s=7 Quote
Bolsbokser Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='Sylcia&Fux']No i jest może niezbyt ładnie ale jest ;) I co o tym uważacie no to tak: - musisz unikać zarysowywania konturów, a starać się uzyskać zarys delikatnymi włoskami - rysunek nabierze delikatności - popracować nad proporcjami, nosek trochę ucieka - i podpatrzeć, gdzie są ciemniejsze, a gdzie jaśniejsze miejsca np. na sierści. To tak na początek. Postaraj się wykorzystać wskazówki i poprawić ten rysunek. Do roboty ;) [quote name='Sylcia&Fux']Twój jest piękny dziękuję :oops: Quote
Sylcia&Fux Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Bolsbokser napisał(a):no to tak: - musisz unikać zarysowywania konturów, a starać się uzyskać zarys delikatnymi włoskami - rysunek nabierze delikatności - popracować nad proporcjami, nosek trochę ucieka - i podpatrzeć, gdzie są ciemniejsze, a gdzie jaśniejsze miejsca np. na sierści. To tak na początek. Postaraj się wykorzystać wskazówki i poprawić ten rysunek. Do roboty ;) dziękuję :oops: Dzięki za pomoc, niedługo wstawię zdjęcie Quote
Recommended Posts