Bolsbokser Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Teraz z innej beczki. Jak często zabezpieczacie fiksatywą rysunek pastelami i czy w ogóle zabezpieczacie go w trakcie jego tworzenia. A może dopiero na sam koniec ?! Quote
Selenne Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 ja to się na takich rzeczach kompletnie nie znam XD Quote
betty_labrador Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Poproszę tylko opis tej pracy: czym wykonany pastele suche na jakim papierze grubszy, do pasteli, słabo fakturowany jakiego formatu A4 czy zabezpieczony jest czymś czy nie zabezpieczenie - fiksatywa autor pracy (jeśli chcesz) Beata Łuczyńska [quote name='Bolsbokser']Teraz z innej beczki. Jak często zabezpieczacie fiksatywą rysunek pastelami i czy w ogóle zabezpieczacie go w trakcie jego tworzenia. A może dopiero na sam koniec ?! Ja tylko na sam koniec, uwazam ze nie jest to potrzebne w trakcie tworzenia. Quote
Bolsbokser Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='betty_labrador']Poproszę tylko opis tej pracy: czym wykonany pastele suche na jakim papierze grubszy, do pasteli, słabo fakturowany jakiego formatu A4 czy zabezpieczony jest czymś czy nie zabezpieczenie - fiksatywa autor pracy (jeśli chcesz) Beata Łuczyńska Ja tylko na sam koniec, uwazam ze nie jest to potrzebne w trakcie tworzenia. Dziękować Jakie jest tło w tym portrecie ? białe, czy takie przybrudzone, czy może zupełnie inne ? poproszę fotkę Quote
betty_labrador Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Bolsbokser napisał(a):Dziękować Jakie jest tło w tym portrecie ? białe, czy takie przybrudzone, czy może zupełnie inne ? poproszę fotkę a tla nie ma.... moge dorobic, ale dzis nie mam sil. chyba ze bez tla. Quote
Bolsbokser Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 betty_labrador napisał(a):a tla nie ma.... moge dorobic, ale dzis nie mam sil. chyba ze bez tla. Jeśli ta kartka jest przybrudzona, to może by tak ją bardziej artystycznie przybrudzić ? Quote
betty_labrador Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Bolsbokser napisał(a):Jeśli ta kartka jest przybrudzona, to może by tak ją bardziej artystycznie przybrudzić ? nie wiem czy potrafie... Quote
Bolsbokser Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 betty_labrador napisał(a):nie wiem czy potrafie... Ej, dasz radę, ja to wiem :) Między innymi Twoje prace mnie zainspirowały do tego, bym sama zaczęła pastelami rysować Quote
wilczanda Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 A ja się wreszcie za siebie zabiorę, bo pooglądałam trochę fajnych Waszych prac i mnie chętka wzięła :cool3: Quote
betty_labrador Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 wstawie swoj jeszcze niedokonczony rysunek na tablecie ;) Quote
pidzej Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 od wczoraj mam tableta i też będę próbować choć czarno to widzę. niu reklama www.mysiszarak.blog.pl Quote
fizzy Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 ślicznie Betty! tylko nos mi się nie podoba. i ogólnie nie wiem jak to nazwać- kufa? jest troszke krzywo ;) i wydaje mi się że szyja za gruba. ale głowa piekna! jak prawdziwa sierść, oczy takie żywe :lol: Quote
betty_labrador Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 [quote name='fizzy']ślicznie Betty! tylko nos mi się nie podoba. i ogólnie nie wiem jak to nazwać- kufa? jest troszke krzywo ;) i wydaje mi się że szyja za gruba. ale głowa piekna! jak prawdziwa sierść, oczy takie żywe :lol: dziekuje :) co do bledow jestem ich swiadoma. Rysunek nie mial byc super hiper, chcialam sprobowac rysowac na tablecie..a ze pozniej siersc sie tak udala to coz. :] tulow w ogole zaczety, wiec jestem swiadoma ze do calkowitej poprawki. Glowa tez z poczatku miala inny zarys-same plamy koloru ;) NOWOŚCI dokończylam :) i kolejny nowy rysunek-tym razem czarno biały Quote
Bolsbokser Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='betty_labrador']i kolejny nowy rysunek-tym razem czarno biały http://img245.imageshack.us/img245/4673/img011e.jpg Betty, mam wrażenie,że coś ci proporcje ostatnio uciekają :hmmmm: Quote
Betbet Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 betty super!marzę o tym, żeby robić na tablecie ilustracje do moich materiałów w pracy...ale to chyba nie takie proste, hm? Quote
betty_labrador Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Betbet napisał(a):betty super!marzę o tym, żeby robić na tablecie ilustracje do moich materiałów w pracy...ale to chyba nie takie proste, hm? jaka tematyka? moze moglabym pomoc? cos konkretnego co skloniloby mnie do pracy. Nie wiem czy takie trudne. Dla mnie normalne ;) Quote
betty_labrador Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='Bolsbokser']Betty, mam wrażenie,że coś ci proporcje ostatnio uciekają :hmmmm: a gdzie tu uciekly? gdzie ten bazarek z rysunkiem? Quote
diabelkowa Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 komentarz ode mnie- do dupy! mial byc fajny klimat wszystko w poziomej kresce a wyszla chu j nia :/ Quote
diabelkowa Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 mialo wyjsc super itd a wyszlo ech.. a tak sie staralam :( nie lubie i nie umiem rysowac ludzi :P Quote
Bolsbokser Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 diabelkowa napisał(a):mialo wyjsc super itd a wyszlo ech.. a tak sie staralam :( nie lubie i nie umiem rysowac ludzi :P To rysuj to, co lubisz :eviltong: :grin: Quote
Bolsbokser Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [quote name='betty_labrador']a gdzie tu uciekly? gdzie ten bazarek z rysunkiem? może mi się tylko zdaje,ale mam wrażenie że ten czarny pies jest ciutkę przydługi i łapki przednie ma małe w stosunku do tylnej. Ale może tylko się czepiam. Bazarek tutaj Quote
betty_labrador Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [quote name='Bolsbokser']może mi się tylko zdaje,ale mam wrażenie że ten czarny pies jest ciutkę przydługi i łapki przednie ma małe w stosunku do tylnej. Ale może tylko się czepiam. Bazarek tutaj co do lapy do racja, tez to dzis zauwazylam. Pozniej poszukam zdjecie. skonczylam rysunek. niestety nie wiem jak go zeskanowac w calosci :/ format A3. Quote
Bolsbokser Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 betty_labrador napisał(a):co do lapy do racja, tez to dzis zauwazylam. Pozniej poszukam zdjecie. skonczylam rysunek. niestety nie wiem jak go zeskanowac w calosci :/ format A3. zeskanuj w 4 częściach i sklej albo cyknij fotkę Quote
Recommended Posts