Evelin Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 [URL]http://polskalokalna.pl/news/zabil-psy-na-oczach-dzieci,1338874[/URL] Trudno to skomentować.. Szkoda,ze nie publikuja adresu tej kwatery,z pewnoscią żaden przecietnie myslacy człowiek by sie tam nie pojawił. Niestety w Polsce kary za znecanie się nad zwierzetami są śmiesznie niskie :( Nieadwno oburzałam się na okrucienstwo chińczyków,a okazuje się ,ze wystarczy dobrze sie rozejrzec u siebie.. Podły jest ten swiat... Quote
goldi1270 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 taa... to w Zakopanem, a u mnie na wsi? Nie dość że masa psów ginie pod kołami samochodów (w tym mój pierwszy pies, Reksio [*] ) to w dodatku także je zabijają. Nieraz słyszałam że niektórzy zabijają jakiegoś psa bo np. zagryzał kury, albo był poprostu niepotrzebny... :angryy: Czasami aż mi się płakać chce jak pomyśle co im te biedne zwierzątka zawiniły że oni je zabijają :placz: Także to tylko po to napisałam że nie tylko dzieją się takie rzeczy od czasu do czasu jak im sie uda to odnotować i napisać w internecie czy w prasie. Takie rzeczy dzieją się niestety na codzień w niejednej polskiej wsi i nikt nic z tym nie robi. Żeby nie było pretensji, ja nic z tym nie robie gdyż mam 14 lat, nikt mnie nie będzie brał na poważnie, a rodzice nie kochają psów tak jak ja i nie są skłonni zadzwonić w odpowiednie miejsca. :( Quote
Redpit Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='goldi1270']Żeby nie było pretensji, ja nic z tym nie robie gdyż mam 14 lat, nikt mnie nie będzie brał na poważnie, a rodzice nie kochają psów tak jak ja i nie są skłonni zadzwonić w odpowiednie miejsca. :([/quote] wystarczy, że już to widzisz... i taka pozostaniesz - dorośnieszi możesz zacząć to zmieniać :razz: adresu nie da się jakoś ustalić ;) - sorki nie oglądałem - bo na dziś miałem dość wrażeń z okrucieństwem a i Zakopiec po Jędrku już mi przeszedł z wypoczywania. Wolę DŚ i ok. Karpacza:):diabloti: Quote
pietrucha204 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 niestety mentalność ludzi ww pokroju nie ulega zmianie ... możemy podpisywać petycję żeby zaostrzyli w końcu prawo za takie bestialstwo [URL="http://www.petycje.pl/petycja/2517/wysokie_kary_za_zabicie_i_maltretow"]::::::www.petycje.pl::::::Wysokie kary za zabicie i maltretowanie zwierząt.[/URL] Quote
tabaluga1 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Podpisywać można wszystko ale minister uważa , że przepisy są dobre : [url=http://www.bublewicz.eu/main.php?fid=131&pg=2&lst=1272&id_lang=0]Beata Bublewicz - Poseł na Sejm RP[/url] Odpowiedź u dołu . :angryy: Quote
Evelin Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Oto czwarta część odpowiedzi. ministerstwa..Załamać się można,ze właśnie takie podejście prezentują... Jak widać, wszystko jest w porządku i są zadowoleni z procedur.. [IMG]http://bublewicz.eu/templates/131/files/media/zwierzeta%204.jpg[/IMG] Quote
Marta4444 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Straszne :-( :mad: tacy ludzie to nie wiem co za serce mają :shake: pewnie w ogóle nie mają :angryy: Przepisy powinny być zaostrzone :-o 2 lata za takie coś? :???: za to to nie wiem jaka kara powinna być i w zależności od rodzaju przestępstwa :nonono2: Faceta za kratki a potem do leczenia :-x A jeżeli macie podobne sytułacje jak ta to piszcie do TOZ wystarczy napisać e-maila na tą stronkę [URL="http://www.toz.pl/?menu=kontakt&zwierzaki=zwierz%EAta"]<strona TOZ>[/URL] a jak zapomnicie adresu to wystarczy w google wpisać TOZ i tam stronka wyskakuje i na niej z lewej menu 3 od dołu to kontakt ;) Quote
SzalonaJulia Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Goldi1270 ! U mnie we wsi jest tak samo :( Kiedyś zginoł mi pies, który zabił trzy kury u mojego sąsiada... Po tygodniu przepadł bez śladu i nikt nie wie co się z nim stało :( są podejrzenia, że to właśnie mój sąsiad ponieważ jak idę z moim psem to się wydziera, żeby kur nie ganiał i grozi, że się z nim rozprawi... Jednak to tylko podejrzenia, bo nie tylko on tak się drze, ale i inna baba, która lubi mojego psa, ale nie lubi jak zobaczy, że mój pies odwraca głowę w stronę jej kur. Nic z tym zrobić nie mogę bo nie mam dowodów :( Quote
dedok Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Zwierze to tylko zwierze. Nie powinno się znęcać nad żadnym zwierzęciem. Sami sobie odpowiedzcie czy nie skrzywdziliście nigdy żadnego komara czy muchy ich tak samo nie powinno się dręczyć. Quote
fifik Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Także uważam że przepisy nie są doskonałe ale w wypadku bardzo wyraźnego znęcania się nad zwierzęciem można doprowadzać do ukarania sprawcy ale powiedzmy sobie szczerze czy wielu z nas miałoby ochotę zadać sobie trud rzeczywiście podjąć jakieś poważniejsze kroki w celu utemperowania oprawcy czy wolałoby sobie jedynie ponarzekać na forum.Kary być może są niskie ale nawet taka niska kara jest dla sprawców dolegliwością czasami wcale nie taką niską. Quote
Ryss Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Kiedyś zginoł mi pies Bój się Boga, dziecko! Wątek sprzed sześciu lat, a Ty "zginoł" piszesz? Jak w tym memie: Quote
Recommended Posts