Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogo07 napisał(a):
To faktycznie biedny zapomniany :(.
I tyle lat w schronisku :(.

A czy jest przynajmniej bezpieczny, inne psy mu nie dokuczają ? Bo w schronisku to wiadomo że stare, kalekie, słabsze psy mają gorzej.
I jeszcze jedno, ile on może mieć kg ? Tak 10 czy więcej ? Na zdjęciach wygląda na małego średniaka albo na większego małego psiaka, ale na zdjęciach to różnie wychodzi, dlatego pytam.

napewno starsze psiaki mają się gorzej w schronisku, ale zawsze są tak dobierane zeby mniej wiecej miały równe szanse. Stare psy nigdy nie są z młodymi, więc Misiu napewno jest z innymi staruszkami.
Co do wielkości, to jest taki raczej mały średniak, myśle że wiecej jak 10-12 kg nie powinien ważyć.

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
Pisze że Trampek to pies z charakterem. To znaczy że nie lubi innych psów ?
A jaki jest do ludzi ?
On też chyba długo siedzi w schronisku.

Wojtkowy charakterek objawia się raczej przy szkoleniu, kombinuje jak dostać żarcie i się przy tym nie narobić. W lecie zdarzało mu się pisnąć, podkulić nogę i wywalić się brzuchem do góry. Ciekawe było to, że odbywało się to zawsze w drodze powrotnej do schroniska i w przyjemnym cieniu ;) W tej chwili jest w boksie z 2 innymi psami i jakoś się chłopaki dogadują. Jeśli chodzi o stosunek do ludzi to jest bardzo w porządku. Jako, że ja go "rozpieszczam" najbardziej to mi pozwala na dużo (oglądanie łap) nie lubi oglądania uszu i okolic pyska, ucieka wtedy z głową. Raz słyszałam jak warknął na inną wolontariuszkę jak mu chciała obciąć zfilcowaną sierść właśnie z pyska. Moim zdaniem było to takie "odczep się babo" niż faktyczne grożenie przed ugryzieniem.

Posted

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Misio i Spaniel jadą do hoteliku w Mielcu. Psiaki zaważą Pani Teresa i nasza nowa Basia. Gdzieś słyszałam ze Misiem jest ktoś zainteresowany. Proszę o sygnał do jutra. [/FONT]
[/FONT]

Posted

Duża Śnieżka, nieśmiała, niezwykle delikatna i jak na razie niema suczka. Ma około 6 lat, jest wysterylizowana. Bardzo grzeczna. Znaleziona prawdopodobnie po wypadku przy giełdzie samochodowej.

Posted

Diana, starsza suczka, oddana kilka lat temu ponieważ miała guza i jej włascicielka jej nie chciała. Suczka pomyślnie przeszła operację ale nowego domu nie znalazła.

Posted

Aha.. to myślałam, że to inne schronisko ;)

W takim razie wiadomo cos moze wiecej na temat Loli i Rózi? Są jeszcze w schronisku?

Posted

czy to były 2 siostry? takie brązowawe, długowłose? jesli tak to mają juz domki raczej bo od dawien dawna ich nie widziałam w schronisku.

więcej zdjęc szczeniaczka Sabinki

[FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

Posted

Rozmawiałam dziś z Panią Basią. Mam wziąć na dt suczkę z postu 1597 (tę kaszlącą babcię). Jest tylko problem z transportem. Czy znacie kogoś, kto mógłby ją przewieźć do Krakowa? W grę wchodzi chyba tylko auto, bo ona nie ma jeszcze szczepień.
Proszę.

Posted

Laima napisał(a):
Rozmawiałam dziś z Panią Basią. Mam wziąć na dt suczkę z postu 1597 (tę kaszlącą babcię). Jest tylko problem z transportem. Czy znacie kogoś, kto mógłby ją przewieźć do Krakowa? W grę wchodzi chyba tylko auto, bo ona nie ma jeszcze szczepień.
Proszę.

w czwartek rano będę w schronie to pogadam na ten temat z P.Basią:) jest jeszcze ktoś z Gliwic kto regularnie jeździ tą trasą-muszę poszukać..a jak nie to..;)

Posted

Nikus napisał(a):
w czwartek rano będę w schronie to pogadam na ten temat z P.Basią:) jest jeszcze ktoś z Gliwic kto regularnie jeździ tą trasą-muszę poszukać..a jak nie to..;)

bonasi88 :)

Posted

uzupełniam 1,2 strone, wklejam wszystkie psy których nie było. Jestem na stronie 154 jutro dokończe, ale proszę przy okazji Basie o sprawdzenie czy któryś z psiaków nie jest juz czasem w nowym domu. Psiaków coraz więcej a miejsca nawet na dogo brakuje. Wkleje psy we wszystkie swoje posty na stronie 2 więc jeszcze kilka psów się zmieści, szkoda jednak zeby nieaktualne zajmowały miejsce.

Posted

To ja się melduję ;).

Rozmawiałam już z panią Basią [po sunię mogę przyjechać w piątek, z samego rana]. Niestety nie umiem tutaj wypatrzeć numeru do 2 pani, która ma sunię odebrać ;).

Jakby mi ktoś z tym pomógł [p. Basia, mówiła że tutaj jest] byłabym wdzięczna - choróbsko oka mnie dopadło i nie mogę za dużo się w monitor patrzeć :(...