iwona213 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Dogo07 napisał(a):To faktycznie biedny zapomniany :(. I tyle lat w schronisku :(. A czy jest przynajmniej bezpieczny, inne psy mu nie dokuczają ? Bo w schronisku to wiadomo że stare, kalekie, słabsze psy mają gorzej. I jeszcze jedno, ile on może mieć kg ? Tak 10 czy więcej ? Na zdjęciach wygląda na małego średniaka albo na większego małego psiaka, ale na zdjęciach to różnie wychodzi, dlatego pytam. napewno starsze psiaki mają się gorzej w schronisku, ale zawsze są tak dobierane zeby mniej wiecej miały równe szanse. Stare psy nigdy nie są z młodymi, więc Misiu napewno jest z innymi staruszkami. Co do wielkości, to jest taki raczej mały średniak, myśle że wiecej jak 10-12 kg nie powinien ważyć. Quote
akile Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Dogo07 napisał(a):Pisze że Trampek to pies z charakterem. To znaczy że nie lubi innych psów ? A jaki jest do ludzi ? On też chyba długo siedzi w schronisku. Wojtkowy charakterek objawia się raczej przy szkoleniu, kombinuje jak dostać żarcie i się przy tym nie narobić. W lecie zdarzało mu się pisnąć, podkulić nogę i wywalić się brzuchem do góry. Ciekawe było to, że odbywało się to zawsze w drodze powrotnej do schroniska i w przyjemnym cieniu ;) W tej chwili jest w boksie z 2 innymi psami i jakoś się chłopaki dogadują. Jeśli chodzi o stosunek do ludzi to jest bardzo w porządku. Jako, że ja go "rozpieszczam" najbardziej to mi pozwala na dużo (oglądanie łap) nie lubi oglądania uszu i okolic pyska, ucieka wtedy z głową. Raz słyszałam jak warknął na inną wolontariuszkę jak mu chciała obciąć zfilcowaną sierść właśnie z pyska. Moim zdaniem było to takie "odczep się babo" niż faktyczne grożenie przed ugryzieniem. Quote
Brysio Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Misio z Izą a tu kolejny staruszek, ma kłopoty z ząbkami Quote
Brysio Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 więcej zdjęc Misia i drugiego staruszka dodałam na stronce staruszków Quote
izabela1234 Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Misio i Spaniel jadą do hoteliku w Mielcu. Psiaki zaważą Pani Teresa i nasza nowa Basia. Gdzieś słyszałam ze Misiem jest ktoś zainteresowany. Proszę o sygnał do jutra. [/FONT] [/FONT] Quote
jetek Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Duża Śnieżka, nieśmiała, niezwykle delikatna i jak na razie niema suczka. Ma około 6 lat, jest wysterylizowana. Bardzo grzeczna. Znaleziona prawdopodobnie po wypadku przy giełdzie samochodowej. Quote
jetek Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Antena 2 lata wysterylizowana energiczna suczka, średniej wielkości Quote
jetek Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Ryjek, malutki 10 miesieczny chłopczyk, bardzo grzeczny. Quote
jetek Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Diana, starsza suczka, oddana kilka lat temu ponieważ miała guza i jej włascicielka jej nie chciała. Suczka pomyślnie przeszła operację ale nowego domu nie znalazła. Quote
jetek Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Bumet, 3-4 letni średni pies, szalenie sympatyczny, wykastrowany, w największe mrozy leżał przy Placu Krakowskim. Quote
Ss Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Witam! Czy ktoś z Was jeździ może do schroniska w sośnicy? Quote
Brysio Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 hej;) chyba wszyscy, którzy zaglądają na tę stronkę;) Quote
Ss Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Aha.. to myślałam, że to inne schronisko ;) W takim razie wiadomo cos moze wiecej na temat Loli i Rózi? Są jeszcze w schronisku? Quote
Brysio Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 czy to były 2 siostry? takie brązowawe? jesli tak to mają juz domki raczej bo od dawien dawna ich nie widziałam w schronisku. Quote
Brysio Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 czy to były 2 siostry? takie brązowawe, długowłose? jesli tak to mają juz domki raczej bo od dawien dawna ich nie widziałam w schronisku. więcej zdjęc szczeniaczka Sabinki [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Verdana][/FONT] [/FONT][/FONT][/FONT] Quote
Laima Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Rozmawiałam dziś z Panią Basią. Mam wziąć na dt suczkę z postu 1597 (tę kaszlącą babcię). Jest tylko problem z transportem. Czy znacie kogoś, kto mógłby ją przewieźć do Krakowa? W grę wchodzi chyba tylko auto, bo ona nie ma jeszcze szczepień. Proszę. Quote
Nikus Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Laima napisał(a):Rozmawiałam dziś z Panią Basią. Mam wziąć na dt suczkę z postu 1597 (tę kaszlącą babcię). Jest tylko problem z transportem. Czy znacie kogoś, kto mógłby ją przewieźć do Krakowa? W grę wchodzi chyba tylko auto, bo ona nie ma jeszcze szczepień. Proszę. w czwartek rano będę w schronie to pogadam na ten temat z P.Basią:) jest jeszcze ktoś z Gliwic kto regularnie jeździ tą trasą-muszę poszukać..a jak nie to..;) Quote
zerduszko Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Nikus napisał(a):w czwartek rano będę w schronie to pogadam na ten temat z P.Basią:) jest jeszcze ktoś z Gliwic kto regularnie jeździ tą trasą-muszę poszukać..a jak nie to..;) bonasi88 :) Quote
Nikus Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 dzięki Zerduszko:) bo miałem wątpliwości są dwie osoby o nicku bonsai...ale to właśnie bonsai_88 :) Quote
Brysio Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Ania ogłoszenia kupiepsa.pl/detail.php?siteid=55493 www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=7992 katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mlodziutka-suczka-cierpi-z-samotnosci-W0QQAdIdZ192222732 www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/mlodziutka-suczka-cierpi-z-samotnosci_4625.html www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,15/10395/ www.morusek.pl/ogloszenie/17032/Mlodziutka-suczka-cierpi-z-samotnosci--/ www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,13137,Lw==.html www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Anusia,36123 www.adopcje.org czeka na potwierdzenie Quote
Brysio Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Sabinka www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Sabinka,36220 kupiepsa.pl/detail.php?siteid=55489 www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=7985 katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniaczek-Sabinka-zostala-bardzo-skrzywdzona-W0QQAdIdZ192206683 www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/szczeniaczek-sabinka-zostala-bardzo-skrzywdzona_4624.html www.morusek.pl/ogloszenie/17031/Szczeniaczek-Sabinka-zostala-bardzo-skrzywdzona-/ www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,30/10393/ www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,13084,L2Fkb3BjamEtcHNhLXBpZXMtc3p1a2EtZG9tdSxzenVrYWostmyxc2tpZSxibGm/ZWogbmllb2tyZbZsb25hIDspLCxwMC5odG1s.html www.allegro.pl/item961774236_szczeniaczek_sabinka_zostala_bardzo_skrzywdzona.html Quote
iwona213 Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 uzupełniam 1,2 strone, wklejam wszystkie psy których nie było. Jestem na stronie 154 jutro dokończe, ale proszę przy okazji Basie o sprawdzenie czy któryś z psiaków nie jest juz czasem w nowym domu. Psiaków coraz więcej a miejsca nawet na dogo brakuje. Wkleje psy we wszystkie swoje posty na stronie 2 więc jeszcze kilka psów się zmieści, szkoda jednak zeby nieaktualne zajmowały miejsce. Quote
Nikus Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Dzięki bonsai_88 transport do Krakowa dla babci się "krystalizuje" cioteczki muszą się tylko zdzwonić i dogadać:) Quote
bonsai_88 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 To ja się melduję ;). Rozmawiałam już z panią Basią [po sunię mogę przyjechać w piątek, z samego rana]. Niestety nie umiem tutaj wypatrzeć numeru do 2 pani, która ma sunię odebrać ;). Jakby mi ktoś z tym pomógł [p. Basia, mówiła że tutaj jest] byłabym wdzięczna - choróbsko oka mnie dopadło i nie mogę za dużo się w monitor patrzeć :(... Quote
Nikus Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 fona nie widziałem:( a do Laimy wysłałem PW z TWoim numerem może zadzwoni do Ciebie jak odbierze:) Quote
Recommended Posts