aganela Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Hej, piękny wilczasty husky:) w moim typie....ale chyba nigdy sobie na takiego nie pozwolę...mam mix husky i ON i to już daje popalić....chciałabym ze swoją mixą jeżdzić tak na rowerze-żeby biegała lub ciągneła....ale mam pewnie obiekcje....czy jak młoda się zatrzyma-to ja nie wyląduje rowerem na niej-lub wylecę w powietrze? Ona strasznie ciągnie jak zobaczy innego psa ,wręcz głupieje dlatego nalepiej by mi się jechało na łańcuszku....ale z kolei pies wtedy nie może ciągnąć..... jaką trasę pokonujecie w czasie takiego treningu? No i młoda się wszystkiego bała,więc i boi się roweru czasem .... Quote
sunshine Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Po pierwsze Shira jest srebrna:P To jest wilczasty husky: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-CyOK4ODKpsU/UIukigeR80I/AAAAAAAAGwY/6kgWQfinbGI/s512/tyia3.jpg[/IMG] (btw... Tia, Otoshi Wolf Anana Amarok... rośnie jak na drożdżach) Po pierwsze psa przyzwyczaj do roweru. Jak? Jeśli masz podwórko wyprowadź rower na środek i postaw go tam niech przebywa pies z rowerem;) Później spaceruj z rowerem po podwórku jak pies się oswoi z obecnością roweru wyjdź na spacer z psem i rowerem. W jednej ręce smycz z psem w drugiej prowadź rower. Nie może w żaden sposób reagować na rower ani gonić a tym bardziej się bać. Od szczeniaka się uczy tego każdego psa w sumie. Po drugie należy tenować posłuszeństwo. Poszukaj na forum jest mnóstwo wątków tutaj jak sobie radzić z psem w obecności innych psów itp bo ja bym mogła tu napisać elaborat i wymienić 99 sposobów, ale to wszystko tu jest, poszukaj. PO TRZECIE I NAJWAŻNIEJSZE! kiedy pies biega przy rowerze zawsze i tylko szelki! Kiedy ciągnie rower, sledy. NIGDY! na żadnych obrożach a broń boże na łańcuszkach, chcesz udusić psa kobieto? Pies musi widzieć pasję w ciągnięciu. Jest to niebezpieczny sport (tak, polecisz nie raz przez kierownicę, spadniesz z roweru lub zostaniesz przeciągnięta razem z nim) ja zaliczyłam wszystko. I kiedy pies ciągnie a z mojej winy zahaczam o cos, spadam z roweru, gwałtownie zahamuje, pies się zawaha to szybko ją chwalę że nic sie nie dzieje, że nic złego nie robi. Bo pies ma bezwzględnie, namiętnie z pędem w łapach ciągnąć. Na zakrętach i nawet kiedy lecisz na twarz;) Quote
sunshine Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Gitarka :loveu:[/QUOTE] uczę się, uczę:D Quote
sunshine Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Cześć, wpadłam Wam pokazać relację Shiry i Zojki :) [video=youtube;n-WpP_dGB7w]http://www.youtube.com/watch?v=n-WpP_dGB7w&feature=youtu.be[/video] Quote
kalyna Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 ooo widać, że już się polubiły ;) A Shira myje Zojce uszka, albo odwrotnie czy jeszcze nie? Quote
sunshine Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 oj, obie nawzajem sobie myją uszka, pyszczki, łapki:P pełna miłość^^ Quote
kalyna Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='sunshine']oj, obie nawzajem sobie myją uszka, pyszczki, łapki:P pełna miłość^^[/QUOTE] ooo to super :multi: :multi: :multi: Quote
Ty$ka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 A ja zamiast filmiku widzę czarną plamę, buuu :( Quote
kamilka91 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Świetny filmik :) Szkoda, że moja woli koty... zajadać ze smakiem :diabloti: Quote
sunshine Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='kalyna']ooo to super :multi: :multi: :multi:[/QUOTE] :D [quote name='Aleksandra95']świetnie się bawią.:):)[/QUOTE] oj tak na żywo jest to jeszcze lepsze ^^ [quote name='M&S']Cześć wieczorkiem:) Fajny filmik,[/QUOTE] Cześć :D dzięki;) [quote name='Ty$ka']A ja zamiast filmiku widzę czarną plamę, buuu :([/QUOTE] Może wtyczka Ci nie działa? [quote name='kamilka91']Świetny filmik :) Szkoda, że moja woli koty... zajadać ze smakiem :diabloti:[/QUOTE] Moja też:P Akceptuje tylko swojego ^^ W związku ze zbliżającymi się świętami, napisałam oraz upiększyłam życzeniowy wiersz :) [IMG]http://img37.imageshack.us/img37/6783/18329423.jpg[/IMG] Quote
ania90 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [quote name='kamilka91']Świetny filmik :) Szkoda, że moja woli koty... zajadać ze smakiem :diabloti:[/QUOTE] to u mnie tak samo :mad: kot = obiad dlatego zaden nie przychodzi na teren psow i chodza po wysokosciach tylko:evil_lol: Quote
Ty$ka Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 U mnie natomiast każdy kot = owieczka, którą trzeba paść :lol: Również składamy Ci najserdeczniejsze życzenia :) Quote
M&S Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 [url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl2.glitter-graphics.net/pub/2872/2872702nnceszh4i5.gif[/img][/url] Quote
killerek Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 hehe fajnie że się dogadują, u mnie niestety niespodziewane kontakty z kotami kończą się tylko skręconymi kręgosłupami ;x Quote
kalyna Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Jaki piękny wiersz :loveu: :loveu: U mnie psy kontra kot to w zależności czy z nami jest Ciap, czy został odizolowany... podjudzacz jeden :mad: a on sam z kotem to zależy, tylko nie wiem od czego.. Quote
sunshine Posted February 16, 2013 Author Posted February 16, 2013 Siemka, wpadłam pochwalić się geniuszem moim oraz Moniki :P [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Opis Moniki :P "Plan był prosty: sfilmować trening i jarać się własnym geniuszem (BO CORAZ LEPIEJ NAM IDZIE!), ale niestety....geniusze czasem upadają. ;)[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]ps. ucięłam nasz długi wywód pełen niecenzuralnych słów i tekstów Witczak w stylu "moja dupa, kochanie seksu przez tydzień nie będzie" ♥[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Krótko mówiąc...ała." [/FONT][/COLOR]<span style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12.727272033691406px; line-height: 17.99715805053711px;">[video=youtube;6njKcBnUlzE]http://www.youtube.com/watch?v=6njKcBnUlzE&feature=youtu.be[/video] Quote
kalyna Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Dobrze Wam szło ;) Ale się wyjamałyście :evil_lol: Psy szybko się ewakuowały :evil_lol: mojadupa, mojadupa, mojadupa :roflt::roflt::roflt: Quote
sunshine Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 Dupa mnie nadal kosmicznie boli:P Quote
Aleksa. Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 hhahahahhaha,dobre :evil_lol: mam się z czego śmiać :evil_lol: dobrze że na psy nie upadły rowery całkowicie :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Hahahahaha, mistrzowski upadek :evil_lol: Quote
sunshine Posted June 22, 2013 Author Posted June 22, 2013 Siemka :D Ogólnie nas dawno nie było ale żyjemy :P Brak czasu mnie ogranicza ale myślę że wrzucę jakieś fotki z wczorajszego DCDC :) Shira startowała w DD :D ogólnie start miała super ale niestety zwątpiła przed wodą... przeźroczysty basen to nie jezioro jednak :/. Ale to nic bo Kasia z Shivą zajęły 6 miejsce na 36 osób także szacun dla dziewczyn naszych :) Quote
Recommended Posts