Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koss

Właśnie weszłam na Dogo a tu ... Twój tekst

Dziękuję po 100-kroć :loveu::loveu::loveu:

Już piszę do Kasi by puszczała wyróżnione Allegro.

Durzucę jeszcze trochę fotek na wątek by były do wyboru.

Dziękuję Kochana za pomoc.

Przesyłam 1000 buziaków i biorę się sama do roboty !!!:multi::multi::multi:

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kasia']Aniu wysłałam Ci linka do aukcji Szorstki - zanim go tu wkleję sprawdź i daj znać czy wszystko jest OK ;)

Kasiu

Ja nic nie dostałam. Puszczałaś na private na Dogo ???

Posted

Witam

Jestem tu na chwilkę i zdaję krótką relację - mam nadzieję że Dogo nie wywinie mi teraz numeru ...

Szorstkę zabrałam w piątek na wizytę do weta. Miała być tam Pani która wstępnie poszukiwała towarzyszki dla swojej starszej suni. Niestety nie pojawiła się i nie odbierała telefonu. Zostawiłyśmy wiadomość na skrzynce głosowej-ale bez odzewu. Ponieważ wiedziałam mniej-więcej gdzie ta kobieta mieszka, postanowiłam że pojadę tam zaraz po wizycie. Trochę się kręciłam aż znalazłam właściwy adres. Drzwi otworzyła mi osoba bezpośrednio zainteresowana suczką. Nie rozmawiała ze mną tylko na widok Szorstki natychmiast przykucneła i zachwycała się ślicznotką. Zostałyśmy zaproszone do środka gdzie obie sunie rozpoczeły totalne obwąchiwanie. Oczywiście nie obyło się bez warczenia... Później zaproszono nas na kolejne piętro gdzie Szorstka poznała resztę rodziny. Wszyscy byli Nią zachwycenie a mała po prostu kokietowała. Wtrąbiła całą suchą karmę swojej koleżanki a później wdrapywała się na kolana domowników i leżała na plecach. Wiedziałam że Szorstka zrobiła dobre wrażenie. Pani powiedziała mi że musi jeszcze porozmawiać na temat psiaka ze swoim starszym synem - który niestety chwilowo był nieosiągalny. Zaproponowałam więc że przedzwonię w sobotę i umówimy się na odwiedziny w niedzielę lub w poniedziałek. Oczywiście umówiłam się na niedzielę (miałam jeszcze awaryjnie jedyny kontakt z Allegro na nadchodzący tydzień ale wiedziałam już wtedy że ...).

Kiedy przyjechałam w niedzielę koło 19.00. wiedziałam że Szorstka już tam zostanie. Obok posłania starszej suczki, czekało już nowe. Pani Ewa przyniosła szelki dla małej i powiedziała że starszy syn wyraził zgodę na nowego domownika. Dokonałyśmy formalności. Szorstka została nazwana Funią. Mieszka w domu z ogrodem z Panią Ewą i Jej synami (dwóch przystojnych facetów). To bardzo ciepli ludzie którzy kochają zwierzęta (starsza sunia też została przygarnięta z ulicy). Pani pracuje w domu i ma drugi dom w górach. Uprzedziłam że trzeba poćwiczyć kilkuminutowe jazdy samochodem (najlepiej z matą), bo mała ma chorobę lokomocyjną i czasem potrafi zrobić niespodziankę. Po wizycie poszliśmy jeszcze wspólnie na spacer a później nadszedł czas pożegnania.

No i co ???
No i zryczałam się jak debil. Nic nie zrobię - ten typ tak ma.
Państwo pocieszali mnie mówiąc że będzie miała tu dobrze - i wiem że tak będzie ...

Jesteśmy w stałym kontakcie. Kolejne odwiedziny za jakiś miesiąc lub później. Mała ma przykaz na razie chodzenia wyłącznie na smyczy. Brama i bramka mają być zamknięte a Funia na widelcu. Obiecano mi przesyłać fotki które będę zamieszczać na Dogo a później właścicele Funi sami ujawnią się na portalu.

Żyj słodko - moja ślicznotko.
Bądź szczęśliwa.

Posted

No bo mam urwanie głowy ... :roll:

Generalnie u Funi wszystko ok - dziś rozmawiałam z Jej nową Panią (świetna babka).

Mała dziś spała na swoim nowym pięknym posłaniu i na widok szelek spierdzielała bijąc rekordy świata. Ona widząc szelki panikuje że znów gdzieś ją wyzwiozą ... :shake:

Generalnie otwiera się co raz bardziej. Dziś słyszałam jak ujadała w ogródku ze swoją starszą koleżanką ... fajne są :cool3:

Posted

kosu32 napisał(a):
Dziś słyszałam jak ujadała w ogródku ze swoją starszą koleżanką ... fajne są :cool3:

To uważaj Kosu, bo jeszcze z tydzień i Szorstka może Ci portki wyszarpać :razz:
Jesteś naprawdę wspaniała. Mieć tyle problemów na głowie i jeszcze chęć pomagania innym (ludziom i zwierzętom) wiesz o czym piszę :evil_lol:

Posted

Agmarku

Funię - Szorstkę odwiedzę minimum za miesiąc a na wizytę zabiorę swojego Leo, co by obie kobietki miały jakieś urozmaicenie i dały na spokojnie porozmawiać i wypić kawę.

Po drugie to Ty tutaj nie świruj banana tylko ucz się, a później starsza koleżanka Cię sprawdzi. :mad:

• 2 weeks later...
Posted

A to dla wszystkich ciotek które są ciekawe co słychać u Funi (zdjęcie wraz z krótkim mailem z nowego domku) :loveu:

[FONT=Arial]"Witam[/FONT]
[FONT=Arial]przesylam zdjęcie Funi[/FONT]
[FONT=Arial]Wszystko dobrze, oczy ma już wesole, rozrabia, biegala na spacerze bez smyczy, bawila się z suczką p.Doroty, z Pysią jakoś się dogadują. Rzeczywiście jest czujna i dużo szczeka, [/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiam[/FONT]
[FONT=Arial]Ewa"[/FONT]