Barbara_St Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Neva napisał(a):Witaj Barbara miedzy nami czimaniakami. Witaj Newa, ile ty masz chis, w jakim miescie ?
dorbin Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 czy widział ktos wiekszego pieszczocha??????? a wy tu o szczekaniu opowiadacie:diabloti:
Neva Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 A moje yorki pieszczochy i jakie szczekacze z nich, maja uzdolnienia w różnych kierunkach:eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Loona Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Dorbin, z jakiej hodowli jest Felix? Fajny przytulas :loveu:
Neva Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Witaj Mam trzy suczki i pieska. Mieszkam kolo Szczecina.. Barbara_St napisał(a):Witaj Newa, ile ty masz chis, w jakim miescie ?
moon_light Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Witaj Barbara!! Twoje suczki sa śliczne :) Mają piękne główki, takie jak lubie:loveu:. I zawadiacki wyraz mordek :loveu: urocze są niesamowicie. Gdzie mieszkacie? Jak nazywa sie Twoja hodowla? I suczki rodowodowo jak?
miumiu Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 kto będzie w Wawie na miedzynarodówce? ja na pewno madziaa ktoś jeszcze? czy może ktoś się spotkał na ringu z sędzina Elżbietą Junikiewicz i może coś o niej rzec? chocby na priv (w sumie niby nie ma znaczenia, bo przeciez i tak się poddamy ocenie hehehe, ale sobie poczytałam na pf. wystawy o pani S. i mnie lekko zmroziło ;) )
olcha Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote name='Barbara_St']Witam. Ja sie lubuje w krotkowlosych to sa moje dwie sunie z wlasnej hodowli ;) Śliczne sunie! :loveu: [quote name='miumiu']kto będzie w Wawie na miedzynarodówce? ja na pewno madziaa ktoś jeszcze? czy może ktoś się spotkał na ringu z sędzina Elżbietą Junikiewicz i może coś o niej rzec? chocby na priv (w sumie niby nie ma znaczenia, bo przeciez i tak się poddamy ocenie hehehe, ale sobie poczytałam na pf. wystawy o pani S. i mnie lekko zmroziło ;) ) Na naszej pierwszej wystawie oceniała p. Junikiewicz. Jadąc zielona myślałam, że każdy sędzia jest do rany przyłóż :eviltong: A przed wejściem na ring dowiedziałam się, że p. Junikiewicz jest baaaardzo surowa i nawet krzyknąć potrafi...co rzeczywiście się zdarzało :roll: Jak jej się cziłka podoba to jest super sympatyczna i nawet na koniec ją wyprzytula :loveu: Ale jak się nie podoba :roll: to już się lepiej nie odzywać. I dużą wagę przywiązywała do ruchu na ringu, nareszcie nie dawała wystawcom ciągnąć cziłek po ringu czego i ja nie cierpię :angryy: I wygrywają u niej cziłki takie jakie i ja lubię :cool3: Podsumowując jest sprawiedliwa ale surowa :cool3:
miumiu Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 i się wystraszyłam mój na szczęście jakos biega, gorzej ze stołem kuli się nie no ja nie weję na ten ring i znów go oddam handlerce chyba :(
olcha Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 miumiu napisał(a):i się wystraszyłam mój na szczęście jakos biega, gorzej ze stołem kuli się nie no ja nie weję na ten ring i znów go oddam handlerce chyba :( Tekila też się kuliła na stoliku, a mimo tego dostałyśmy super opis. Nie chciałam wystraszyć :eviltong: Dobrze będzie!
miumiu Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 czy włąśicciele długich mogliby mi wstawić kilka fot ichpsów ok 10 mcy, roku bo mam para noję, ż ePaco ma za malo włosisków. Zwłaszcza na uszach?
Barbara_St Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote name='moon_light']Witaj Barbara!! Twoje suczki sa śliczne :) Mają piękne główki, takie jak lubie:loveu:. I zawadiacki wyraz mordek :loveu: urocze są niesamowicie. Gdzie mieszkacie? Jak nazywa sie Twoja hodowla? I suczki rodowodowo jak? Moje dziewczynki bardzo dziekuja za komplementy ;) Ja mieszkan od 30 lat w Szwecji, Stockholm. Moja hodowla jest nowa i nazywa sie "Demigods" ( polbozki z mitologi )moje pieski sa po belgiskich i szweckich linjach,ale bede dalej pracowac z rosyjskimi i wloskimi limjami ( duzo planow :-) ), moja mama mieszka w Polsce i tez ma mala hodowle chi ( dligowlose) i york ( yorki sa på linjach pani s.p.Fangor, a chi på Czeskich linjach) [quote name='miumiu']czy włąśicciele długich mogliby mi wstawić kilka fot ichpsów ok 10 mcy, roku bo mam para noję, ż ePaco ma za malo włosisków. Zwłaszcza na uszach? 10 miesiecy to jeszcze mlodziutki, moim zdaniem nie ma za malo wloskow, na uszach chi nie ma miec wlosow na samych chubkach jak papilon, twoj piesek sie jeszcze wyrobi , ma ladna forme kufy uszu itd, jeszcze zmeznieje z wiekiem;) mam jedno zdjecie pieska co jest czampionem kilku europejskich kraji:
olcha Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote name='miumiu']czy włąśicciele długich mogliby mi wstawić kilka fot ichpsów ok 10 mcy, roku bo mam para noję, ż ePaco ma za malo włosisków. Zwłaszcza na uszach? Dla mnie ma ideale włoski. Czi nie powinna wyglądać jak szpic miniaturowy (a i takei egzemplarze się zdarzają) tylko właśnie tak! [quote name='Barbara_St']Moje dziewczynki bardzo dziekuja za komplementy ;) Ja mieszkan od 30 lat w Szwecji, Stockholm. Moja hodowla jest nowa i nazywa sie "Demigods" ( polbozki z mitologi )moje pieski sa po belgiskich i szweckich linjach,ale bede dalej pracowac z rosyjskimi i wloskimi limjami ( duzo planow :-) ), moja mama mieszka w Polsce i tez ma mala hodowle chi ( dligowlose) i york ( yorki sa på linjach pani s.p.Fangor, a chi på Czeskich linjach) 10 miesiecy to jeszcze mlodziutki, moim zdaniem nie ma za malo wloskow, na uszach chi nie ma miec wlosow na samych chubkach jak papilon, twoj piesek sie jeszcze wyrobi , ma ladna forme kufy uszu itd, jeszcze zmeznieje z wiekiem;) mam jedno zdjecie pieska co jest czampionem kilku europejskich kraji: O kurcze kurcze moje marzenie jest mieć cziłkę rosyjsko-włoską :loveu: A jak się nazywa hodowla mamy?
Barbara_St Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 chodowla mamy nazywa sie " Muchowiecka zagroda" mama tez miala na wspolke z mezem pirrwsza hodowle husky w polsce " Muchowieckie Igloo"
moon_light Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Barbara_St napisał(a):Moje dziewczynki bardzo dziekuja za komplementy ;) Ja mieszkan od 30 lat w Szwecji, Stockholm. Moja hodowla jest nowa i nazywa sie "Demigods" ( polbozki z mitologi )moje pieski sa po belgiskich i szweckich linjach,ale bede dalej pracowac z rosyjskimi i wloskimi limjami ( duzo planow :-) ), moja mama mieszka w Polsce i tez ma mala hodowle chi ( dligowlose) i york ( yorki sa på linjach pani s.p.Fangor, a chi på Czeskich linjach) Byłam na waszej stronie internetowej, masz naprawde fajne psiaki. :loveu: I ze stronki widać , że bardzo o nie dbasz. Super!. Jak jeszcze dodasz do swoich cziłek włoską i rosyjską krew, to wydaje mi sie ze psiaki będą idealne. Trzymam kciuki za pomyslny rozwoj hodowli, i mam nadzieje ze bedziesz nas tutaj czesto odwiedzac;):multi:
Barbara_St Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 moon_light ciesze sie bardzo ze moje pieski sie podobaja, moja strona internetowa jest haotyczna, robi sie teraz nowa stronka, o wiele ladniejsza ;-) i bedzie wiecej po angielsku Dzieki za zyczenia, mazy mi sie zeby miec cudne szczeniaczki, jestem na dobrej drodze ale jeszcze duzo pracy zostalo , nigdy nie wiadomo co wyjdzie z danej kombinacji z samcem , mam tez jedna sliczna sunie ale niestety za mala do hodowli, nie chce jej narazac na cesarke, tak to czasami bywa. Ja jestem zachwycona chi kolorami, nigdy nie wiadomo co bedzie, super niespodzianki :-)
moon_light Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote name='Barbara_St']moon_light ciesze sie bardzo ze moje pieski sie podobaja, moja strona internetowa jest haotyczna, robi sie teraz nowa stronka, o wiele ladniejsza ;-) i bedzie wiecej po angielsku Dzieki za zyczenia, mazy mi sie zeby miec cudne szczeniaczki, jestem na dobrej drodze ale jeszcze duzo pracy zostalo , nigdy nie wiadomo co wyjdzie z danej kombinacji z samcem , mam tez jedna sliczna sunie ale niestety za mala do hodowli, nie chce jej narazac na cesarke, tak to czasami bywa. Ja jestem zachwycona chi kolorami, nigdy nie wiadomo co bedzie, super niespodzianki :-) Stronke i bez angielskiego da sie ogladac, niektore wyrazy sa polsko brzmiące :evil_lol: A która z tych suczek jest taka malutka? to znaczy, jak sie nazywa? są jej fotki? Kolorki chi to fajna sprawa, mi się marzy czekoladowa,tricolor,albo biała. Choć w sumie to wszystkie kolory są ciekawe. ....a najbardziej to chciałabym BŁĘKITNA/NIEBIESKA/SREBRNA (jak nazywa sie ten kolor u chiłek?)
dorbin Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote name='miumiu']czy włąśicciele długich mogliby mi wstawić kilka fot ichpsów ok 10 mcy, roku bo mam para noję, ż ePaco ma za malo włosisków. Zwłaszcza na uszach? przeeeeeeeeeeśśśśśśśśśśllllllllllliiiiiiiiiiccccccccccczzzzzzzzznnnnnnnyyyyyyyyyyyyyyy
madziaaa Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Barbara_St- śliczne suńki :p Kolorki chi to fajna sprawa, mi się marzy czekoladowa i kropka. :eviltong: a tutaj- to co wszystkie Fredzie lubią najbardziej (budzić się rano w pańciowym łóżku ;) ) :
Barbara_St Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Madziaa, slodkie pieski, ten na twoim avatarze tez sliczny, z jakiej to hodowli ? moon_light te popielate nazywaja sie nebieskie u chi. niebieskie, czekoladowe, lilla, lavenda, pochodza od czarnego, to rozne geny co rozjasniaja czarny kolor, srebne sa tez , bardziej nie rowny kollor niz niebieski ( troch w plamki, jak by to okreslic) na tej stronie jest troch o kolorach chi http://www.kandeechihuahuas.com/ChihColors/ChihuahuaColors.html ciekave kolory tez sa brindle/tygrysowate , niestety duzo kolorow u chi przyszlo z innych ras , dlatego formy chihuahua sa tak rozne, poczatkowo byly tylko czerwone i tego odcienie. najgorszy kollor ktory sie pojawil u chi jest merles, te kolory jak sie zle paruje to nawet sie rodza szczeniaki bez oczu :-( http://members.cox.net/loveschihuahuas/.html merles to gen co rozjasnia inne kolory, jak czarny, brazowy idt, na bialym tego nie widac, to jedyny kolor z ktorym ja nie chce miec nic wspolnego, i duzo innch hodowcow, z tego co wiem juz jest w niemczech, szwecji , finlandi, czechach, trafi do niedoswiadczonych hodowcow to tragedia. Madziaaa, juz wiem skad ja widzialam tego pieska na twoim avartorze- Moishe, znam ta hodowle bardzo dobrze.
moon_light Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Madzia sliczna czi :):loveu: [quote name='Barbara_St']moon_light te popielate nazywaja sie nebieskie u chi. niebieskie, czekoladowe, lilla, lavenda, pochodza od czarnego, to rozne geny co rozjasniaja czarny kolor, srebne sa tez , bardziej nie rowny kollor niz niebieski ( troch w plamki, jak by to okreslic) na tej stronie jest troch o kolorach chi http://www.kandeechihuahuas.com/ChihColors/ChihuahuaColors.html ciekave kolory tez sa brindle/tygrysowate , niestety duzo kolorow u chi przyszlo z innych ras , dlatego formy chihuahua sa tak rozne, poczatkowo byly tylko czerwone i tego odcienie. najgorszy kollor ktory sie pojawil u chi jest merles, te kolory jak sie zle paruje to nawet sie rodza szczeniaki bez oczu :-( http://members.cox.net/loveschihuahuas/.html merles to gen co rozjasnia inne kolory, jak czarny, brazowy idt, na bialym tego nie widac, to jedyny kolor z ktorym ja nie chce miec nic wspolnego, i duzo innch hodowcow, z tego co wiem juz jest w niemczech, szwecji , finlandi, czechach, trafi do niedoswiadczonych hodowcow to tragedia. Wow super ta strona z kolorami. Pręgowane(brindle) też mi się bardzo podobają, ale tylko te CIEMNO pręgowane. Jednak niebieska czi to jest to !! ...:loveu: Ślicznie by się prezentowała u boku mojego Figaro: :loveu::loveu::loveu: Wiecie może, czy w jakiejś polskiej hodowli pojawiły się kiedykolwiek błękitne czi? Zdziwiła mnie troche ta wiadomość o chorobach cziłał w kolorze merle. U dogow niemieckich-grat danes (ktorymi sie bardziej interesuje), rowniez wystepuje ten kolor. Jest on NIE UZNANY. Psy merle nie mają mozliwosci udziału w wystawach, a co za tym idzie nie mogą być użyte do hodowli. Nikt jednak nie mowi o chorobach zwiazanych z tym kolorem siersci. Wrecz przeciwnie, wiele osob twierdzi ze merle są mocniejszej kosci, i o lepszym zdrowiu... Coś jednak musi być z tym merle..
miumiu Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 o rany, Barbara mozesz jeszcze pociągnąć temat tego merles jak to jest zaznaczone w rodowodzie ("merles") jaki to kolor to taki "marmurek"? bo ta str. mi się nie otwiera
madziaaa Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Madziaaa, juz wiem skad ja widzialam tego pieska na twoim avartorze- Moishe, znam ta hodowle bardzo dobrze. tak, znalazłam ją na jakiejś stronce i spodobała mi się bardzo, więc jest avatarowa :p Ale misiek na zdjeciu jest stuprocentowo mój. Co do kolorów chi, cóż- wg mnie merle po prostu do chihuahua nie pasuje. poza tym to faktycznie dosyć "niebezpieczny" kolor. urzekły mnie czekoladki :rolleyes: a poza tym standartowo- beżowe, rude i białe ze znaczeniami.
Recommended Posts