Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Neva ktory z maluszkow to piesek?

ja wlasnie nie wiem czy jak bede wybierac chihuahua to wybrac pieska czy suczke..
mam Yoghiego,ogolnie to wole psy
ale nie chcialabym natknac sie na szczekliwy okaz..
wiec racZeJ CHYBA SUCZKA??

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje chihuahua nie sa wogole szczekliwe, no porocz jednej suczki, ale to zawsze sa jakies wyjatki od regoly.

Wsrod tych pieskow jest jeden rudy piesek. Chihuahua jasnieja i z tgego najciemniejszecgo bedzie taka ruda jak mama , moze nawet ciut jasniejsza. W poprzednim miocie mialam takiego pieska , do 6 tygodni wyjasnial , pozostaly koncowki na tylnych lapkach i na ogonie , teraz jest rudy.

Posted

Figaro tez nie szczekał jakoś natarczywie. Wiadomo, że jak ktoś przyszedł, dzwonek zadzwonił czy cuś w tym stylu to każdy pies szczeka, ale żeby tak bez przyczyny to nie ;)

Posted

naprawił się już mój pies
i szaleje ;)

a zakochał się tam w szetlandce
nawet do innego szetlanda i do yorka startował
eh, faceci durni

Posted

[quote name='cuciola']Neva ktory z maluszkow to piesek?

ja wlasnie nie wiem czy jak bede wybierac chihuahua to wybrac pieska czy suczke..
mam Yoghiego,ogolnie to wole psy
ale nie chcialabym natknac sie na szczekliwy okaz..
wiec racZeJ CHYBA SUCZKA??

To nie ma znaczenia przecież czy piesek czy suczka jeśli chodzi o szczekliwość. Ja mam suczkę i jest bardzo szczekliwa.

Na Twoim miejscu wolałabym psa, dwa psy bezproblemu się dogadają, a jak Ci mała sunia cieczki dostanie to Yoghi zwariuje w domu.

[quote name='miumiu']naprawił się już mój pies
i szaleje ;)

a zakochał się tam w szetlandce
nawet do innego szetlanda i do yorka startował
eh, faceci durni

Hihhhhi wiedziałam! :eviltong: ;)

Posted

Moze byc chihuahua, tylko bardzo zaniedbana, zabiedzona. :shake:

Weszlam na ogloszenie z tym zdjeciem.
Powiem wam szczerze , ze ta kobieta dzwonila do mnie po szczeniaczki, mowila ze do kochania , a w oddali bylo slychac ujadanie szczeniat. Na wystawie byla ze swoja czi , podeszla do mnie bo chciala kupic szczeniaczki, poznalam ją po glosie , ale jak podeszli do mnie w tym momencie znajomi co byli u niej ona szybko uciekla.
Znajomnmi opowiedzieli mi jaka to osoba i jakie ma czi w jakich warunkach. Oni pojechali do niej kupic pieska i jak weszli tak szybciej wyszli, nie kupili i byli przerazeni. Teraz sprawdzilam numer tel, to jest ta sama osoba.

To straszne , ze wsrod nas wystawcow , z ktorymi spotykamy sie na wsytawach , sa tacy ludzie
W powiekszeniu widac , ze piesek ma grzybice na glowie i ma takie chude boki ze skora mu w pachwinach wisie.

Pani napisala WAZY JAK PIORKO- No nic dziwnego, dochudzila pieska zeby byl lekki, bo maly to on nie jest:shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake:

Posted

Neva napisalas ze chihuahua jasnieja..jak w takim razie trafnie wybrac kolor? czym sie sugerowac? ja chcialabym kremowego chihuahua w kolorze biszkoptowego labradorka :) (u labkow mozna mniej wiecej sugerowac sie kolorem uszu,zwykle sa ciemniejsze od reszty)
chodzi mi o kolorek,bo co z tego jak wybiore piekna kremowa chilke a potem z wiekiem mi sie zrobi biala :D

odnosnie szczekania to mam w sasiedztwie takiego Yorka co od razu slychac jak na dwor wyjdzie :D

Posted

[quote name='cuciola']Neva napisalas ze chihuahua jasnieja..jak w takim razie trafnie wybrac kolor? czym sie sugerowac? ja chcialabym kremowego chihuahua w kolorze biszkoptowego labradorka :) (u labkow mozna mniej wiecej sugerowac sie kolorem uszu,zwykle sa ciemniejsze od reszty)
chodzi mi o kolorek,bo co z tego jak wybiore piekna kremowa chilke a potem z wiekiem mi sie zrobi biala :D

odnosnie szczekania to mam w sasiedztwie takiego Yorka co od razu slychac jak na dwor wyjdzie :D

Czasami czi rodzi sie od razu kremowa , to biala z niej nie bedzie , ale z tych szarakow na poczatku , pozniej wybarwiaja sie na kolor ktory przswituje , ale to juz w wieku 6 tygodni widac.
Tak samo jest z amstafami, to sprawdzone.
Piesek z poprzedniego miotu urodzil sie prawie czarno czekoladowy a jest piekny kremik. Kremiki z bialymi latkami rodza sie od razu kremiki a te cale kremy maja przesiane czarnym jak sie rodzą.

Ten szczeniaczek od urodzenia byl kremowy, urodzil sie bialy a krem sie wylanial do 43-4 tygodni

Jeszcze doklejam zdjecie czi w wieku 6 tygodni ktora urodzila sie szaro bura

W Szczecinie na wystawie dostala tytul NAJPIEKNIESZE SZCZENIE

Posted

[quote name='cuciola']Neva napisalas ze chihuahua jasnieja..jak w takim razie trafnie wybrac kolor? czym sie sugerowac? ja chcialabym kremowego chihuahua w kolorze biszkoptowego labradorka :) (u labkow mozna mniej wiecej sugerowac sie kolorem uszu,zwykle sa ciemniejsze od reszty)

Oj tak. Mam yorki i sa bardziej szczekliwe niz czi. Yorki to terriery i ich energia rozpiera , ale tez kochane pieski.

Posted

[quote name='Neva']

O jejku jakie cudeńko :loveu: :loveu: :loveu:

A co to za Pani z tej wystawy?

dorbin to chyba jasne, że skoro ta cziłka nie ma rodowodu to cziłką nie jest.

Posted

[quote name='olcha']O jejku jakie cudeńko :loveu: :loveu: :loveu:

A co to za Pani z tej wystawy?

dorbin to chyba jasne, że skoro ta cziłka nie ma rodowodu to cziłką nie jest.

Nie patrzylam jeszcze w katalog, ale byla w Szczecinie na wystawie i moja znajoma ja pioznala > Gdy zobaczyla znajoma ze podeszla do mnie od razu znikla , juz jej wiecej na wystawie nie widzialam..
Biegalam miedzy czi a yorkami i nie widzialam co wystawiala.
Mam szczescie , ze jej pieska nie sprzedalam, mysle , ze wiecej do mnie nie zadzwoni.

Posted

[quote name='Neva']Moze byc chihuahua, tylko bardzo zaniedbana, zabiedzona. :shake:

Weszlam na ogloszenie z tym zdjeciem.
Powiem wam szczerze , ze ta kobieta dzwonila do mnie po szczeniaczki, mowila ze do kochania , a w oddali bylo slychac ujadanie szczeniat. Na wystawie byla ze swoja czi , podeszla do mnie bo chciala kupic szczeniaczki, poznalam ją po glosie , ale jak podeszli do mnie w tym momencie znajomi co byli u niej ona szybko uciekla.
Znajomnmi opowiedzieli mi jaka to osoba i jakie ma czi w jakich warunkach. Oni pojechali do niej kupic pieska i jak weszli tak szybciej wyszli, nie kupili i byli przerazeni. Teraz sprawdzilam numer tel, to jest ta sama osoba.

To straszne , ze wsrod nas wystawcow , z ktorymi spotykamy sie na wsytawach , sa tacy ludzie
W powiekszeniu widac , ze piesek ma grzybice na glowie i ma takie chude boki ze skora mu w pachwinach wisie.

Pani napisala WAZY JAK PIORKO- No nic dziwnego, dochudzila pieska zeby byl lekki, bo maly to on nie jest:shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake:
Jak dla mnie, ...to to jest SKANDAL !!
KUR. MAĆ ! Jak można tak zagłodzić chihuahua, który i tak jje malutko. Jeszcze ma jakieś prześwity w sierści..
Pies wygląda fatalnie..normalnie płakać mi się chce jak patrze na to zdjęcie :-(:-(:-(
Najgorsze jest to, ..ze nie można mu pomóc:(

Posted

moon_light napisał(a):
Jak dla mnie, ...to to jest SKANDAL !!
KUR. MAĆ ! Jak można tak zagłodzić chihuahua, który i tak jje malutko. Jeszcze ma jakieś prześwity w sierści..
Pies wygląda fatalnie..normalnie płakać mi się chce jak patrze na to zdjęcie :-(:-(:-(
Najgorsze jest to, ..ze nie można mu pomóc:(

Z opowiadan mojej znajomej co byla w tej HODOFFFLI , to jest normalny stan pieskow, one wszytskie tak wygladaja.
Znajoma jechala tam ponad 400 km a wizyta jej trwala 5 minut . Wyszli ze łzami w oczach , psa nie kupili:mad::mad::mad:

Posted

Neva a ja nie lubie pieskow ktore szczekaja bez powodu nawet jak mucha sie ruszy :D

dorbin sliczne zdjecie..tez wam musze jakies fajne zdjecia chilek wloskich powklejac znowu

Posted

Ale znalazłam ogłoszenie na alegratce :crazyeye:

"Jestem małą miłą suczką i już niedługo będę się chciała spotkać z chłopakiem, którego bym zaakceptowała, choć nie na całe życie. Partner powinien być mojej postury i trochę do mnie podobny. Mam już skończony pierwszy rok życia, a moja waga to niecałe 2 kg
Oczekuję propozycji."

kontakt tylko przez maila.

Posted

na tych serwisach sa w ogóle cuda, cudeńka :(:shake:
ale są i fajne pieski
ostatnio wypatrzyłam Drapieżną Diabełkę nowa hehehe
myślę, że zwałaszcza nowe hodowle muszą się gdzieś ogłaszać
na allegro widziłam ostatnio ogłoszenie hod. "małe a cieszy"
przydałby się serwis gdzie bezpapierowi rozmnażacze nie mieli by wstępu

Posted

No właśnie, wpisanie w google chihuahua daje tak niesamowite efekty, że wyłuskać coś z tego jest naprawdę ciężko :shake:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...