RitaGBD Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='olcha']:turn-l: :turn-l: :turn-l: Uwielbiam te cziłałkowe zeziki :roflt:[/quote] HI :lol: HI :lol: HI dobrze ze im tak nie zostaje!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miumiu Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 mieliśmy ostatni zastrzyk dziś ufff nieźle to wygląda gorzej wygląda zgryz :( ale to na szczęście nie przeszkadza w zyciu i inteligencji tylko nieco w urodzie. Najwyżej nie pobiegamy po ringach albo pobiegam z jakimś innym panem lub panią cziłałą Na razie delikatnie masujemy i zgodnie z sugestią mojego weta czekam na pełną wymianę zebów, bo moze mu rosnąć nierównomiernie. Ale... jakoś tak intuicyjnie czuję że tak juz zostanie. Widać tak miało być. Będziemy trenować obedience i zostaniemy sensacją zawodów -wywiady będą z nami robić, a premier czy tam prezydent powie Irasiad to bardzo grzeczny piesek. Zez. Gdy nie wdziałam jeszcze chi na zywo byłam święcie przekonana, ze one maja zza na stałe. Nie śmiejcie się. Serio tak myślałam. Na 90% fotek rozjeżdżaja i się oczy i t czasem w jakiś makabryczny sposób zupełnie. Rita jest śliczna!
cuciola Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 jak widze zdjecia Rity to zmieniam gust z krotkowlosego na dlugowlosego chi! juz sama nie wiem ktory lepiej! bardzo mi sie podoba u dlugowlosych ta kryza :)
RitaGBD Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='cuciola']jak widze zdjecia Rity to zmieniam gust z krotkowlosego na dlugowlosego chi! juz sama nie wiem ktory lepiej! bardzo mi sie podoba u dlugowlosych ta kryza :)[/quote] Dziękujemy!!!! [IMG]http://images3.fotosik.pl/262/6b518d65c9bf68b4med.jpg[/IMG]
RitaGBD Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='miumiu']mieliśmy ostatni zastrzyk dziś ufff nieźle to wygląda gorzej wygląda zgryz :( ale to na szczęście nie przeszkadza w zyciu i inteligencji tylko nieco w urodzie. Najwyżej nie pobiegamy po ringach albo pobiegam z jakimś innym panem lub panią cziłałą Na razie delikatnie masujemy i zgodnie z sugestią mojego weta czekam na pełną wymianę zebów, bo moze mu rosnąć nierównomiernie. Ale... jakoś tak intuicyjnie czuję że tak juz zostanie. Widać tak miało być. Będziemy trenować obedience i zostaniemy sensacją zawodów -wywiady będą z nami robić, a premier czy tam prezydent powie Irasiad to bardzo grzeczny piesek. Zez. Gdy nie wdziałam jeszcze chi na zywo byłam święcie przekonana, ze one maja zza na stałe. Nie śmiejcie się. Serio tak myślałam. Na 90% fotek rozjeżdżaja i się oczy i t czasem w jakiś makabryczny sposób zupełnie. Rita jest śliczna![/quote] [FONT=Arial]Ciesze się że szybkimi krokami wracacie do zdrowia!!!!![/FONT] [FONT=Arial]Z tą rasą podobno tak jest istna loteria szczeniak mleczaki ma cudne równiutkie a potem .......zęby rozrabiają i biegają po całej paszczy....[/FONT] [FONT=Arial]On jeszcze jest malutki nie wymienił wszystkich ząbków, masuj i czekaj będzie OK !![/FONT] [FONT=Arial]Fajnie że Rita wam się podoba !![/FONT] [FONT=Arial]Pozdrawiam[/FONT]
olcha Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Wiecie co? Mi się teraz przypomniało, że jedna wetka kazała masować Tekili ząbki, a dentystka wręcz zabroniła mówiąc, że można uszkodzić coś tam zębonośnego? :hmmmm: Ale pamiętajcie, że w Tekili przypadek był odosobniony.
Loona Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 W sumie, najlepiej jest kupić psa w ciemno i kompletnie się nie znając jechać na wystawę i dopiero się dowiadywać. Jaki wtedy człowiek spokojny, nie martwi się wcześniej, że futra za mało, że ząbki nie takie :shake:
olcha Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='Loona']W sumie, najlepiej jest kupić psa w ciemno i kompletnie się nie znając jechać na wystawę i dopiero się dowiadywać. Jaki wtedy człowiek spokojny, nie martwi się wcześniej, że futra za mało, że ząbki nie takie :shake:[/quote] A ja się wcześniej też nie znałam :eviltong: dowiadywałam się szczegółów na dogomani, w ZK, od hodowczyni, na wystawach od innych cziłałowców. To jakos tak samo przychodzi. Kiedyś byłam głupia i naiwna i myślałam, że jak się kupuje psa rasowego (trąbi się o tym na dogomani rasowy=rodowodowy) to będę mieć psa rasowego. Generalnie widzę, że Ci ludzie, którzy gdzies tam kupują z niepewnych źródeł bez rodowodu często mają zdrowe psy (co prawda mało podobne do rasy ale przynajmniej zdrowe), a my kupujemy rasowe pieski i właściwe każdy ma jakąś wadę (padaczki, zwichnięcie rzepek, problemy z ząbkami....). Jestem wkurzona, rozgoryczona i już nie wierzę w to całe ZK. :roll: ale mi się zebrało...
cuciola Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 bo niestety niektore rasy sa juz "przerasowione"..za duzo jest tej czystej rasy wg mnie i potem organizm sie juz sam bronic nie umie i defekty wychodza.. a jeszcze gorzej sie maja rasy bardziej liczne niz chihuahua..np "moja" rasa ilestam lat temu ludzie kupowali labka za 500 zl,nie patrzeli na badania stawow itp i pies zdrowy..a teraz im czlowiek bardziej uwaza i cuduje tym gorzej.. no ale co bysmy zrobili jakby tych naszych pociech nie bylo! [B]RitaGBD [/B]a ty wstawiaj tak te fotki i prowokuj niewinna cuciole :D :D p.s fajna hodowla wloska tzn stronka (zeby nie bylo ze reklamuje) do poogladania.. [url]www.chihuahua.it[/url]
olcha Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='cuciola']bo niestety niektore rasy sa juz "przerasowione"..za duzo jest tej czystej rasy wg mnie i potem organizm sie juz sam bronic nie umie i defekty wychodza.. a jeszcze gorzej sie maja rasy bardziej liczne niz chihuahua..np "moja" rasa ilestam lat temu ludzie kupowali labka za 500 zl,nie patrzeli na badania stawow itp i pies zdrowy..a teraz im czlowiek bardziej uwaza i cuduje tym gorzej.. no ale co bysmy zrobili jakby tych naszych pociech nie bylo! [B]RitaGBD [/B]a ty wstawiaj tak te fotki i prowokuj niewinna cuciole :D :D p.s fajna hodowla wloska tzn stronka (zeby nie bylo ze reklamuje) do poogladania.. [URL="http://www.chihuahua.it"]www.chihuahua.it[/URL][/quote] A ja się właśnie doszukałam, że rodzice Tekili są spokrewnieni (w pra pra dziadkach swoich), dodatkowo mają po kilka inbredów z czego najbliższy przy ich pra dziadkach). I teraz tak się zaczęłam zastanawiać czy każda rasa musi powstawać przez takie inbredowanie? I od razu nasuwa mi się myśl, że może dlatego Tekila ma tą wadę genetyczną :-(
olcha Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 A co do tej stronki co dałaś to ja lubię takie cziłki: [IMG]http://www.chihuahua.it/SPILT.jpg[/IMG] (szkoda, że nie widać całości). Ale chodzi mi przedewszystkim o główkę - mięsiste duże uszy pod super kątem, ładne ciemne oczka (nie wyłupiaste!), krótka kufka, czarny nosek. No i do tego fajny kolorek ma :loveu: O i jeszcze takie umaszczenie mi się podoba :cool3: [IMG]http://www.chihuahua.it/Cuccioli/cuccili-cloe.jpg[/IMG] (ten środkowy piesek :loveu: )
olcha Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [IMG]http://www.chihuahua.it/Conti-2.jpg[/IMG] O i lubię jak cziłki mają taką zwarta budowę, sa takie umięśnione, kwadratowe, takie z lekka grubasińskie, takie niby małe ale silne (nie wiem jak to fachowo określić)
miumiu Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 wiecie co... co ma być to będzie z rozmów z właścicielami reproduktorów wynika, ze to zdecydowanie cięzki i odpowiedzialny kawałek chleba (o ile się oczywiście traktuje sprawę poważnie-tak jak ja). a mały... denerwuje go to masowanie mocno, wije się jak stado węży, a jak skończę siada, waruje, pokazuje brzuszek i leci na miejsce jakkby chciał powiedzieć -daj mi spokój, zobacz jakim mądrym pieskiem jestem, nie wystarczy ci to? ma 5 mcy a mam wrażenie, że rozumie wszystko co się do niego mówi i w jego obecności dzieje. ale to ponoć nic wyjątkowego gdy z psem nawiązana jest prawidłowa więź. nie muszę wydawać skomplikowanych komend, że by osiągnąć to czego w danej chwili oczekuję- wystarczy ukierunkowane spojrzenie albo wskazanie ręką, głową. a to przecież szczon jeszcze nieopierzony przed chwilą byłam w pokoju u córeczki gdzie śpi Paco (bo mała na materacu to ma dostęp), zaczęłam szurgać -ostrzegawcze warczenie i gardłowy pomruk (ale nie szczeka, bo został za to ofukany, ze dzieci budzi). Potem podniósł głowe, wciągnął powietrze (wszystko w zasadzie wtym samym czasie) - i takie westchnienie ulgi - a to tylko ty, ok, przewijaj sobie... czy on nie jest boski? wiem, że wg ekspertów psy nie kumaja języka mówionego ale ja zaczynam do niego po ludzku jak z moim jamnikiem kiedyś. - wyjdź stąd -proszę, a nie "na miejsce" - działa doskonale chyba mu daruję te masaże - co ma być to będzie ten pies to spełnienie naszych marzeń czego chcieć więcej?
Asiaczek Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Z opisu wychodzi, że Paco rzeczywiście jest "bowski"!:lol: Pozazdrościć... Pzdr.
Sabi11 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [IMG]http://newyorklazuryt1.republika.pl/galeria%20dexter%20galeria/Obraz-663.jpg[/IMG] kiedyś wstawiłam nieudane zdjęcie z boku ale dopiero się uczymy, a dziś zdjęcie główki , hihihi po kawałku będe fotografowac . Kiedys się nauczę i wstawie Wam w całości .
cuciola Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 ale piekne zdjecie! ja tez jak patrze na Yoghiego to mi sie wydaje ze on wie po co ja mu kolnierz zakladam,jak idziemy na spacer to jak odpinam kolnierz to on glowe sam wyciaga,jak wracamy ze spaceru to sam wklada... a jak do niego mowie to marszczy czolo tak jakby sie faktycznie skupial nad tym co mowie :D
Sabi11 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='cuciola']ale piekne zdjecie! ja tez jak patrze na Yoghiego to mi sie wydaje ze on wie po co ja mu kolnierz zakladam,jak idziemy na spacer to jak odpinam kolnierz to on glowe sam wyciaga,jak wracamy ze spaceru to sam wklada... a jak do niego mowie to marszczy czolo tak jakby sie faktycznie skupial nad tym co mowie :D[/quote] Moi drodzy wiecie jaki morał z tego ------------- no proste------- mamy genialne psy :loveu: bo psy wszystkie są genialne tylko czasmi my ludzie nie rozumiemy ich nie mówimy tylko krzyczymy one tego nie znoszą i robią śię agresywne .Mówimy do nich rozmawiamy z nimi objaśniamy im co i jak a one słychają nas i za to je tak bardzo kocham , mój dokładnie tak samo słucha a mu nie wydaje komend jestem przeciwnikiem ćwiczenia psów ja lubie mówić do nich łagodnie rozmawiac z nimi a nie taraktować ich jak przysłowiowego PSA ja ich trakuje jak przyjaciela a one się za to odwdzięczają .
Sabi11 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='cuciola']ale piekne zdjecie! ] Dziekuje :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
olcha Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='Sabi11'] a mu nie wydaje komend jestem przeciwnikiem ćwiczenia psów ja lubie mówić do nich łagodnie rozmawiac z nimi a nie taraktować ich jak przysłowiowego PSA ja ich trakuje jak przyjaciela a one się za to odwdzięczają .[/quote] :hmmmm: nie rozumiem?
Sabi11 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='olcha']:hmmmm: nie rozumiem?[/quote] to jest mój przyjaciel i tak go traktuję gadam z nim a nie rozkazuje mu .hm czy ja żle coś gadam :hmmmm:
RitaGBD Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Czy nadal wydaje się ładna .....................? Dorabiam na pewnej stacji benzynowej...hi hi [COLOR="Red"]Zdjecie za duze! Patrz Regulamin Forum Mod[/COLOR]
Mi. Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [B][I]Rita, świetne!:loveu:[/I][/B] [B][I]A widziałyście to?;) [/I][/B] [URL="http://video.google.pl/videoplay?docid=-6829220296262160365&q=dog+dancing"][B]http://video.google.pl/videoplay?docid=-6829220296262160365&q=dog+dancing[/B][/URL]
RitaGBD Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [B][I]A widziałyście to?;) [/I][/B] [URL="http://video.google.pl/videoplay?docid=-6829220296262160365&q=dog+dancing"][B][URL]http://video.google.pl/videoplay?docid=-6829220296262160365&q=dog+dancing[/URL][/B][/URL][/quote] Coś niesamowitego!!!!!!!!!!!!! Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdyby nie ten ruch na hali robiłaby to z jeszcze wiekszą przyjemnością!!!! Nie no słow brak!!!!!!!!!!
olcha Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='Sabi11']to jest mój przyjaciel i tak go traktuję gadam z nim a nie rozkazuje mu .hm czy ja żle coś gadam :hmmmm:[/quote] Ja mam chyba troszke inne podejście. Ale oczywiście każdy ma prawo mieć swoje :p [quote name='RitaGBD']Czy nadal wydaje się ładna .....................? Dorabiam na pewnej stacji benzynowej...hi hi [/quote] ale świtne zdjęcie! :lol: :lol: :lol: Jak je zrobiłaś? :loveu: :loveu: :loveu: [quote name='*luthien*'][B][I]Rita, świetne!:loveu:[/I][/B] [B][I]A widziałyście to?;) [/I][/B] [URL="http://video.google.pl/videoplay?docid=-6829220296262160365&q=dog+dancing"][B][URL="http://video.google.pl/videoplay?docid=-6829220296262160365&q=dog+dancing"]http://video.google.pl/videoplay?docid=-6829220296262160365&q=dog+dancing[/B][/URL][/URL][/quote] Widziałam :p Szkoda, że piesek nie zbyt cieszy się z tego co robi :shake: Ale komendy ma opanowane genialnie.
Recommended Posts