alexsandra Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 WYRWANA ŚMIERCI MAŁA , SPOKOJNA SUNIA IDEAŁ SZUKA DOMU WROCŁAW Suczka została znaleziona na działce pod lasem. Poprzedni właściciel wyrzucił ją razem z bratem z auta poza wsią. Brata przejechał samochód, skrajnie wycieńczoną sunię uratowali ludzie, którzy dokarmiali ją na swojej działce, gdzie bywają w wekendy , ale do domu suczki nie mogą wziąść. Suczka jest teraz we Wrocławiu. ZOSTAŁA PRZEBADANA PRZEZ WETERYNARZA. Jest młoda, między 6 miesiącami a rokiem. Mała około 30 cm, drobna, waży 8 kg i większa nie będzie. Ideana nawet do małego mieszkania. Suczka jest odrobaczona, będzie zaszczepiona i wysterylizowana ma książeczkę zdrowia. Suczka nie szczeka, jest delikatna, spokojna , mądra, grzeczna i cichutka. Uwielbia być głaskana, jest spragniona kontaktu z człowiekiem. Najchętniej kładzie się i nastawia do głaskania brzuszek. NIE JEST NACHALNA, GDY NIKT SIĘ NIĄ NIE INTERESUJE LEŻY SOBIE SPOKOJNIE W KĄCIKU. Piesek ideał, ANIOŁ. Idealna dla starszej osoby. SUCZKA POTRZEBUJE SPOKOJNEGO WŁAŚCICIELA, BOI SIĘ GWAŁTOWNYCH RUCHÓW, KRZYKU. POTRZEBUJE OPARCIA W CZŁOWIEKU, CHOĆ SZYBKO SIĘ OSWAJA. Lubi dzieci, nie reaguje na psy, koty, świnki morskie itp. Sunia żyła na wsi, nie zna miasta, trochę się go boi. Uczę ją chodzić na smyczy i są postępy. Może nie znać zasad higieny, choć u mnie w domu jeszcze nie nabrudziła. Bez smyczy, suczka pilnuje się właściciela, nie ucieka, nie zaczepia innych psów. U mnie nie może zostać, bo mam 2 pieski i mnóstwo innych zwierzątek. Mogę dowieźć suczkę do przyszłego właściciela, w rozsądnej odległości. Mój telefon 0781272349 lub 071/797 89 87 Quote
alexsandra Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Nie umiem wstawić zdjęc, są na allegro, chyba że ktoś mi pomoże ? WYRWANA ŚMIERCI MAŁA , SPOKOJNA SUNIA IDEAŁ (681532427) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Baski_Kropka Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Już wstawiam :) Momencik ;) Śliczna sunia. Widać że troszke nieśmiała, ale kochana :D Quote
kikou Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 słodka mała dziewczynka.. a kiedy planujecie strylke? Quote
alexsandra Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 dziękuję za pomoc ze zdjęciami sterylka za jakiś czas, póki co odrobaczenie zrobione i w czwartek inne szczepienia, podobno wszystkiego na raz robić nie można maleńka sie przypomina, i prosi o domek, choć tak naprawdę sama nic nie robi, tylko leży cichutko w kąciku i czeka aż ktoś ją zauważy:oops: w schronisku mogłaby przezyć 10 lat schowana gdzies i nikt by jej nawet nie zobaczył:placz:taki niewidoczny z niej piesek Quote
alexsandra Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Dziekuję za banerek.:lol: Jeszcze jakbym umiała go wklejać byłoby dobrze. Mała dziś dostała komplet szczepień. Jest odrobaczona, odpchlona, więc teraz sterylka. Ma ogłoszenie na allegro , alegratka i gumtree, będę tam powtarzać, no i w Gazecie Wyborczej dam. Roznoszę tez jej ,,plakaty'' po odwiedzanych weterynarzach. Dziś byłam na Zawalnej, urocza , młoda Pani weterynarz, ponieważ wziełam wszystkie 3 pieski, uważając, że dobrze będzie połączyć przyjemne z pożytecznym, tj. 2 godzinny spacer z wizytą u weta moja mała gromadka wzbudzała pewne zaciekawienie w innych pacjentach i spacerowiczach :razz: Quote
kikou Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 zaznaczyć baner skopiować(ctrl+c) otworzyć w panelu użytkownika "edytuj sygnature" w oknie głównyn wkleić skopiowany baner (ctrl+v) zapisać i gotowe;) Quote
xmartix Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 jeszcze raz allegro ze zdjęciami: wyrwana śmierci mała spokojna sunia szczeniak (687394591) - Aukcje internetowe Allegro oraz: - kupiepsa.pl - adopcje.org - przygarnijzwierzaka.pl - gumtree.pl - ojej.pl - ale.gratka.pl - drobne.centrumofert.pl Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 zapisuje sobie. Na innym watku wyczytalam, ze sunia byla szczenna.To allegro jej dzieciaczkow: MAŁE SZCZENIAKI SZUKAJĄ DOMÓW ( PIES, SUCZKA (728322019) - Aukcje internetowe Allegro Quote
monika083 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 [quote name='Agnieszka(Visenna)']zapisuje sobie. Na innym watku wyczytalam, ze sunia byla szczenna.To allegro jej dzieciaczkow: MAŁE SZCZENIAKI SZUKAJĄ DOMÓW ( PIES, SUCZKA (728322019) - Aukcje internetowe Allegro dokladnie.... czemu tu na watku nie ma o tym ani slowa?? Quote
alexsandra Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Na tym wątku, nic o tym nie ma, bo przestałam póki co zaglądać. Sunia musi odchować maluchy a potem zostać wysterylizowana. Inaczej nigdzie dalej nie pójdzie. To trochę jeszcze potrwa. Teraz zajełam się ogłaszaniem szczeniaków bo nie chcę zawozić ich, gdy osiągną 7 tygodni do schroniska, choć może tego nie da się uniknąć. Osoby, które niby chciały szczeniaka, nagle mają inne plany. Quote
alexsandra Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Zresztą oddanie suni jeszcze z jednego powodu przeciągam. Sunia zaczeła brudzić w domu. :-( Tak od porodu zdaża jej się to często. Kupki są rzadkie. Nie wiem, do końca co jest powodem, myślałam że może łożysko, czy odchody małych, które zjadała. Weterynarz też do końca nie zna przyczyny. Chciałabym żeby sytuacja się uspokoiła, jeśli sunia ma iść dalej. Póki karmi, nie mogę dać jej za bardzo leków. W dzień sunia brudzi tylko czasem, za to nie wytrzymuje nocy, mimo, że ostatni spacer jest koło 22, 23 , a pierwszy koło 7 rano. Jeśli sytuacja się nie zmieni, potrzebni będą dla niej, ludzie wielkiego serca, lub dom z ogrodem. Nie chciałabym, żeby suczka trafiła do schroniska oddana, przez kogoś, kto nie wytrzymałby sprzątania po niej. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 {Schrom}Schronisko Wrocław blog Quote
alexsandra Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 dzięki, ogłaszam też gdzie indziej , coś zaczyna się powoli ruszać Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Alexandro, ile szczeniąt zostało? Quote
alexsandra Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 Została jedna sunia, malutka, podobna do matki. Z osobami, które wzieły szczeniaki, podpisałam umowy adopcyjne. No i sama matka, szuka domu, chciałam ją zatrzymać, ale niestety raczej nie będę mogła z powodów osobistych. Moja rodzina, nie popiera tej pomocy psom. :-( Dam pieski na allegro, gumtree i porozwieszam po osiedlu w zaprzyjażnionych miejscach. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Alexandro, gdybyś mogła zrobić aktualne zdjęcia i szczeniorki i mamy, to byłoby super.I oczywiście napisać, jak aktualnie mama się zachowuje. Quote
alexsandra Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 Zdjecia mam, ale niestety nie umiem tutaj wkleić. Mam nową aukcję w allegro , z aktualnymi zdjęciami MAŁA SUNIA (SZCZENIAK ) I JEJ MAMA SZUKAJĄ DOMÓ (747873360) - Aukcje internetowe Allegro Suczka, mama przestała brudzić w domu, odkąd zamknęliśmy pokój, w którym jej się to zdarzało. Może coś jej tam pachniało, nie wiem. Na dworze kubki są miekkie, ale mogą być. Sunia byłaby idealna do dzieci, bo je uwielbia, no i do domu z innym psem, który by ją akceptował. U mnie przy Akim, dużym kundlowatym wilczurze odżyła a na spacerach nie opuszcza go na krok. Jest dzieki niemu pewniejsza. Quote
alexsandra Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Szczeniaki poszły. Została tylko sunia. Quote
xmartix Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 to super, ja motam z tą sterylką, odezwę się jeszcze Quote
Recommended Posts