Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prawie 80 letnia mieszkanka Częstochowy więziła od kilku lat kilkadziesiąt psów w swoim domu.

Zwierzęta miesiącami umierały w cierpieniach, bez pomocy lekarza.

Kiedy w minioną sobotę na teren posesji przybyli inspektorzy [SIZE=4]Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance oraz członkowie Stowarzyszenia „For Animals” oddział Częstochowa - tych zwierząt było już kilkanaście. Z posesji zabrane zostały prawie wszystkie – z wyjątkiem jednego w dobrym stanie.

Członkowie Stowarzyszenia „For Animals” odwiedzali mieszkanie należące do Sabiny J. Kobieta ta przetrzymywała od wielu lat psy w swoim domu. Utrzymywane były w rażących warunkach – przykute na 20 centymetrowych łańcuchach do podłogi, tapczanów i skrzynek. Nie wyprowadzane na dwór.

W mieszkaniu nie było prądu; psy oraz kobieta żyli w ciemności. W domu nie było także bieżącej wody. Okna pozabijane deskami. W środku panował potworny fetor. Psy nie były prawidłowo żywione, zarobaczone - umierały. Nie miały zapewnionej żadnej pomocy lekarza wet. Nawet gdy proponowano bezpłatną konsultacje – właścicielka kategorycznie odmówiła.

Psy cierpiały potworne męki.

Niektóre z nich trzymane były w małych wanienkach do kąpieli dla niemowląt i w skrzynkach po owocach.

Na ciele zwierząt stwierdzono odparzenia od moczu. Podczas interwencji zdarzały się momenty, że kilkanascie minut zajmowało inspektorom uwolnienie jednego psa z poplątanych łańcuchów. Psy były uwięzione w taki sposób, że niektórych łańcuchów nie można było odczepić.

Wspólnie z policją odebrano kobiecie 14 psów i 1 kota. Zwierzęta pozostają pod opieką PiSdZ.

Prosimy o pomoc w adopcjach psów! Dt, ds na wagę złota!!! Również o pomoc w leczeniu i utrzymaniu zwierząt.

Pogotowie i Straż dla Zwierząt

Pl. Pocztowy 4/6

64-980 Trzcianka

Bank PKO BP S. A. w Czarnkowie

87 1020 3844 0000 1702 0048 1093

z dopiskiem: amstaffy Łobeżnica

kontakt:
511819130
512100550

Jednym z tych uwiezionych psiaczków jest ta jamnisia dla której szukamy domku.

wiek ok. 3 lat mieszaniec jamnika, przerośnięte pazury, przepuklina pachwinowa prawa, ogniskowe ubytki sierści, zapchlenie, sierść matowa, zarobaczenie.
Jamnisia jest bardzo milutka,nie wykazywała agresji pomimo stresu

W takich warunkach żyła mieszkajac w skrzynce przykuta do sciany.

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basia0607 napisał(a):
Ja bym ją nazwała Jagódka. Koszmar ! tego nieszczęscia jest coraz więcej. Ratujemy, szukamy winnego i co z tego ? Praca bez końca .:placz:

Bardzo ładne imię, jestem za :)

Masz rację Basiu, prasa bez końca, taka syzyfowa...

Posted

__Lara napisał(a):
co z ogłoszeniami?

No właśnie sama nie wiem.Myslałam ze Weronie tu wejdzie i doda jakies informacje o jamnisi.
Napisze do Weroni, zapytam i dam znac co robić.;)

Posted

A może Zadra?
Jak ktoś zauwazył ma szelmiki w oczach,więc pewnie jak wydobrzeje nieraz zadrze z psem:cool3:

Jest piękna! Mimo tego co ją spotkało,nie straciła jamniczego uroku. Śliczna parówa.

Posted

NatiiMar napisał(a):
A może Zadra?
Jak ktoś zauwazył ma szelmiki w oczach,więc pewnie jak wydobrzeje nieraz zadrze z psem:cool3:

Jest piękna! Mimo tego co ją spotkało,nie straciła jamniczego uroku. Śliczna parówa.

Jaka parówa? :crazyeye::mad:

Posted

CZytałam o tej babie w głowie się nie mieści :mad:
miałam 13 lat takiego przedłużacza :evil_lol: jest śliczna , pewnie długo o domek nie będzie czekać , ale to się okaże na DT co z tej meliny wyniosła :roll:

Posted

Basia i Barni napisał(a):
CZytałam o tej babie w głowie się nie mieści :mad:
miałam 13 lat takiego przedłużacza :evil_lol: jest śliczna , pewnie długo o domek nie będzie czekać , ale to się okaże na DT co z tej meliny wyniosła :roll:

Przedłużacza :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: