sleepingbyday Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Nuka i Bary mają domy stałe! Szukamy domu stałego dla Kaji. nieprawda, Kaja tez już znalazła :-) Obecnie w domu Ani i Marcina zamieszkała jako tymczasowiczka Kaja. "Zastąpiła" Barego, który znalazł fajny dom stały w Łodzi, bo Nuka pozostała na miejscu. Opiekunowie tymczasowi, czyli Ania i Marcin zdecydowali, że suczka pozostanie w ich domu, tak więc dom tymczasowy stał się dla Nuki tym wymarzonym, bo stałym. Wielkie dzięki Aniu i Marcinie! Teraz Kaja czeka na swoją szansę! Oto zdjęcia Kaji. Nowe zdjęcia strona 11. Z ogłoszeniami tej suni ruszamy lada moment. Poniżej jest archiwalny tekst dotyczący historii Barego i Nuki. Tak psiaki zaczynały swoją karierę na dogo. Kilka dni temu opuściły Boguszyce dwa psiaki z wybiegu Pana Józefa - Nuka i Bary. Znalazły tymczasowe schronienie koło Łodzi, w domu Ani i Marcina, dołączyły do stada trzech ONków, którymi opiekują się stale Ania i Marcin. W tej chwili psy zostały "wyrwane" z bardzo zlych warunków, z wielkiej gromady innych potrzebujących psiaków, mają ogromny ogrodzony teren do biegania i zabawy, znalazły się pod troskliwą opieką ludzi, ktorzy owczarki niemieckie znają i kochają. Zaczynamy tym psiakom szukać domów stalych... Pierwsze informacje o psiakach od ich tymczasowej Opiekunki - Ani: Nuka Wiek 6 - 7 lat, p.Józef mówił że w schronisku była około 5 lat. Zęby bez kamienia, ale dość mocno pościerane - zwłaszcza przednie co widać na jednym ze zdjęć. Bardzo brudne uszy i chore - być może to jest powodem tego że nie słyszy.Nie reaguje na wołanie,gwizdanie, ale reaguje na gesty. Jest u mnie kilka dni a nie wydała przez ten czas żadnego dzwięku - tak jakby była niema. Podczas czyszczenia uszu próbowała złapać zębami pozatym nie ma w niej cienia agresji. Były u nas też dzieci - bardzo chętnie poddawała się ich pieszczotom. Wybitnie obrała sobie mojego męża za przewodnika i jeśli tylko on jest to chodzi za nim krok w krok. jak go nie ma zazwyczaj kładzie się na posłaniu i obserwuje otoczenie. Podobnie na spacerze - trzyma sie go bardzo blisko. Przyjaźnie reaguje na małe pieski, koty ją wogóle nie obchodzą. Je tylko karmę z puszki, i to jak na razie naprawdę w minimalnych ilościach. Próbowałam suchą karmę i gotowane - nie jadła, ale nabiał np biały ser bardzo chętnie. Jest bardzo delikatna, ale nie bojaźliwa. Bardzo lubi głaskanie. mizianie. Chętnie wystawia brzuch do pieszczot. Bary Wiek 6 - 7 lat, p.Józef mówił że w schronisku była około roku. Ładne Zęby, bez kamienia. Brudne uszy i pełne strupów. Raczej reaguje na wołanie. Szczeka, nie mniej jest bardzo łagodny i na stróża się nie nadaje. Podczas czyszczenia uszu czy innych zabiegów zachowywał sie nienagannie. W stosunku do innych psów uległy, nie próbuje dominować. Były u nas też dzieci - bardzo chętnie poddawał się ich pieszczotom. Ubodobał sobie piłeczką i często z nia chodzi albo zachęca do zabawy - dosć szybko się przy tym męczy. Obrał sobie mojego męża za przewodnika i jeśli tylko on jest to chodzi za nim krok w krok. Podobnie na spacerze - trzyma sie go bardzo blisko. Przyjaźnie reaguje na małe pieski, koty goni. Je wszystko - karmę z puszki, suchą karmę i gotowane. Bardzo lubi głaskanie, mizianie. Chętnie wystawia brzuch do pieszczot. Moim zdaniem nie był nigdy psem domowym. W mieszkaniu zachowuje sie poprawnie ale za chętnie w nim nie przebywa. Telefon kontaktowy w sprawie adopcji - 605973579 Wieści o Nuce i Barym z 2 lipca przekazane przez Anię- "Był u nas wczoraj vet. Wyczyścił obu psom uszy. Nuka tak się bała że idąc na smyczy do veta kuliła się i robiła siusiu ze strachu, czyli napewno nie ma dobrych wspomnień. Troszkę walczyła przy czyszczeniu - ale udało się. Vet okreslił że jej problemy z uczami maja charakter przewlekły. Dostała leki i za 5 dni kontrola. Vet stwierdził ze ma około 7 lat - a więc sunia w kwiecie wieku. Wydaje mi się że zaczęła reagować na dzwieki. Już ładnie je i nawet zaczęła interesować się suchą karmą. Bary zniósł czyszczenie spokojniej. Też mamy leki i też za 5 dni kontrola. Został przez Veta wyceniony na 5 lat. Poczuł się już dość pewnie, wszędzie go pełno i zdecydowanie nie preferuje wnętrza domu." 6 lipiec "A teraz kilka nowych wiadomości: Nuka SŁYSZY i to całkiem dobrze. Myślę że z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Codzienne czyszczenie i lekarwstwa robią swoje. I nie jest niema - ma całkiem sporo do powiedzenia. Zaskoczyła nas tym totalnie. Poprostu raz leżała przy nas i trzasnęła furtka a ona ze straszliwym ujadaniem zerwała się i zjeżyła a nas zatkało. Od tej chwili pracuje na miano całkiem niezłego stróża. Zresztą oba pieski poczuły sie już bardzo pewnie i jak na swoim. Niestety zaczął sie etap docierania i ustalania swoich pozycji w stadzie. Tak jak już pisałam Nuka może w przyszłości mieszkać zarówno w mieszkaniu jaki i na dworze. W domu jest cichutka i spokojna i najchetniej rozkłada się na kanapach a na dworze to czujny stróż. Bary to typowy podwórzowiec, który pilnie obserwuje obcych i niejednego obszczeka. Nuka nie reaguje na konie. bary je obszczekuje. Oba pieski ładnie jeżdżą samochodem." Quote
sleepingbyday Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 to dt barego i nuki to jest bary w róznych odsłonach: Quote
sleepingbyday Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 Nuka: załozyłam wątek na owczarkach w potzrebie. jeśli ktoś tam sie udziela, prosze o wsparcie wątku, bo ja tam nie za bardzo :oops: link: [url=http://owczarki.eu/forum/showthread.php?t=1369][ok Quote
CoolCaty Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/Bary094.jpg Alez Bary ma na tym zdjęciu zadowoloną gębulkę :) Quote
Anna_33 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Ech, nie da sie ukryc, mordki zadowolone, zdjecia piekne, dom wspanialy. Quote
sleepingbyday Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 zaoftopikuje. marlenka zmaga się z kolejnymi tymczasami, to kosztuje, a zuza miała sterylkę na kredyt, jej własne psy musza byc dziabane... mamy bazarek - moze komus przyda się encyklopedia dla nastolatka? http://www.dogomania.pl/forum/f99/encyklpopedie-na-splate-steryli-zuzi-do-10-07-2009-a-141150/ Quote
mgie Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Zestaw ogłoszeń taki sam dla Barego jak i Nuki (robiłam im osobno) offer.pl alegratka.pl kupsprzedaj.pl cafeanimal.pl eoferty.com.pl przygarnijzwierzaka.pl pineska.pl petsy.pl petworld.pl ogloszenia.interpress.net.pl lodz gumtree.pl warszawa gumtree.pl poznan gumtree.pl aukcjezwierzat.pl animalsmarket.com marketzwierzat.pl gielda-zwierzat.eu sprzedam-psa.pl polskiehodowle.pl psy-koty.info Linki do Barego http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1999166_bary_piekny_dostojny_owczarek_niemiecki.html Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj Bary piękny,dostojny Owczarek Niemiecki Oddam :: (S003429) Sprzedam na AukcjeZwierzat.pl Bary piękny,dostojny Owczarek Niemiecki Oddam Psy Szczeniaki Owczarek Łódź Łódzkie - Petsy Bary pi�kny,dostojny Owczarek Niemiecki Oddam - Og�oszenia drobne w Internecie - darmowe ogloszenia praca motoryzacja zwierz�ta anonse Bary - Zwierzaki - cafeanimal.pl Linki do Nuki: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1999169_nuka_sliczny_uwielbiajacy_glaskanie.html Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj Nuka �liczny,uwielbiaj�cy g�askanie Owczarek Niemi - Og�oszenia drobne w Internecie - darmowe ogloszenia praca motoryzacja zwierz�ta anonse Nuka śliczny,uwielbiający głaskanie Owczarek Niemiecki . Psy Szczeniaki Owczarek Łódź Łódzkie - Petsy Nuka - Zwierzaki - cafeanimal.pl Nuka śliczny,uwielbiający głaskanie Owczarek Niemiecki . :: (S003430) Sprzedam na AukcjeZwierzat.pl Coś czuje,że będzie dobrze. Na alegratce Bary ma już 14 wejść. Quote
Anna_33 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 SBD, jesli masz troche czasu, to moze moglabys tutaj im tez watek zalozyc? Forum Owczarek.pl: Umieralnia w Boguszycach Na tym forum ludzie dosc prezenie dzialaja, warto sprobowac. Wkleilam juz link na dogo, ale wlasny watek dla psiakow na pewno lepszy. Quote
sleepingbyday Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 ale tu nie jestem zapisana. ale widzę, ze ty jesteś :razz:? przekopiuj po prostu pierwszy post od chandler i na szybcika dziabnij wątek, co? :cool3: Quote
anetek100 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 dziś wieczorkiem szrajbnę allegro psiulkom:):):) i ja dziabnęłam: http://allegro.pl/show_item.php?item=677096478 http://allegro.pl/item677087375_przecudny_onek_czeka_wlasnie_na_ciebie_pokochaj.html Quote
Anna_33 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Dziabnelam. Post Mgie tez skopiowac? Forum Owczarek.pl: Boguszyckie ONki - Nuka i Bary w DT. Szukamy DS Quote
Chandler Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Dobrze, że te psiaki czekają na domy w bezpiecznym miejscu... Nuka i Bary, boguszyckie ONki czekają na nowe domy. Quote
mgie Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Wyróżniłam alegratkę Nuki ,bo ma mniejszą oglądalność niż Bary :roll: Nuka �liczny,uwielbiaj�cy g�askanie Owczarek Niemiecki . Quote
Chandler Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Nowe wieści o Nuce i Barym przekazane mi przez Anię (wklejam je też do pierwszego postu) - "Był u nas wczoraj vet. Wyczyścił obu psom uszy. Nuka tak się bała że idąc na smyczy do veta kuliła się i robiła siusiu ze strachu, czyli napewno nie ma dobrych wspomnień. Troszkę walczyła przy czyszczeniu - ale udało się. Vet okreslił że jej problemy z uczami maja charakter przewlekły. Dostała leki i za 5 dni kontrola. Vet stwierdził ze ma około 7 lat - a więc sunia w kwiecie wieku. Wydaje mi się że zaczęła reagować na dzwieki. Już ładnie je i nawet zaczęła interesować się suchą karmą. Bary zniósł czyszczenie spokojniej. Też mamy leki i też za 5 dni kontrola. Został przez Veta wyceniony na 5 lat. Poczuł się już dość pewnie, wszędzie go pełno i zdecydowanie nie preferuje wnętrza domu." Quote
Anna_33 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Chandler, ja to wszystko przeklajam i cytuje na Owczarki w potrzebie. Moge? Jakos na razie zainteresowania brak ..:-( A sliczne psy, wiec moze ..w koncu.. Quote
mgie Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Dopiero 2 dzień 'wiszą' ogłoszenia ...może za niedługo się uda Quote
bros Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 wielki ukłon dla opiekunów oneczków :loveu:, na owczarku niestety psów do adopcji całe mnóstwo , a dodatkowo zaczęły się wakacje co nie wróży nam nic dobrego:-( spodziewam się raczej kolejnych "pozbytych" bid. Anna 33 będę w miarę możliwości przeklejała na owczarka info z dogo , Ty kobieto masz tyle na głowie , jesteś wspaniała i wielki ukłon też dla Ciebie za Twoją pracę :loveu::bluepaw: Quote
Chandler Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Anna_33 napisał(a):Chandler, ja to wszystko przeklajam i cytuje na Owczarki w potrzebie. Moge? Jakos na razie zainteresowania brak ..:-( A sliczne psy, wiec moze ..w koncu.. Oczywiście, że możesz, nie pytaj nawet. Nie martw się, ogłoszenia są bardzo krótko... Quote
anetek100 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 ONeczki na allegro mają ponad 50 wejść.Bary 57 a Nuka 63.ehhh ale czy ktos sie zdecyduje:roll: Quote
mgie Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 U mnie odwrotnie..więcej ma Bary,np. alegratka Bary 83 Nuka (po wyróżnieniu ) 35 Quote
Chandler Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Ania, u której przebywają psiaki nie dała mi na razie znać o telefonach dotyczących adopcji, ale to dobrze, że jest zainteresowanie Nuką i Barym. Quote
Recommended Posts