agnieszkal2 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 W sprawie adopcji z p.Agnieszką skontaktuje się mysa. Ponieważ brakuje pieniędzy - kto tylko może ,niech da znać, czy mógłby dać fanty na bazarek. Podnoście ten mój, jak możecie... Quote
Marinka Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 (edited) [quote name='LadyS']Rozmawiałam z p. Agnieszką i poprosiła ona, żeby wyznaczyć jedną osobę odpowiedzialną za Ksenię w hotelu - proszę więc, aby osoby, które dotychczas poczuwały się do odpowiedzialności za sunię, wytyczyły kogoś, kto będzie się nią zajmował na większej płaszczyźnie. Edit: widzę, że z ulv p. Agnieszka też rozmawiała - dzwoni do nas, bo do nas ma kontakt i się znamy z wcześniejszych adopcji, a tak naprawdę niewiele wiemy o sytuacji Kseni.[/QUOTE] A w ogóle był [B]ktoś taki, kto czuł się odpowiedzialny za Ksenię?[/B] [B]Psiak został podrzucony i przerzucany wielokrotnie z największą szkodą dla siebie.[/B] Stowarzyszenie użyczyło konta do wpłat ( o Kseni dowiedziało się w momencie kiedy przyszedł rachunek od Funi za jej hotelik) i teraz stało się zakładnikiem...sorry, ale mierzi mnie taka jawna nieodpowiedzialność osób, które miały do czynienia z Ksenią od wieku szczenięcego :shake::angryy: Wszystko skupia się teraz na mari23 :(, która jest księgową SHA. A skąd ma brać pieniądze skoro konto Kseni jest puste :( Edited August 23, 2012 by Marinka Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Bazarek dla Kseni. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231060-Za%C5%9Bwie%C4%87-s%C5%82o%C5%84ce-nad-biedna-Ksenia-cegie%C5%82kowy-Do-03-09-2012r-godz-00-00?p=19557634#post19557634[/url] Quote
LadyS Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='Marinka']A w ogóle był [B]ktoś taki, kto czuł się odpowiedzialny za Ksenię?[/B] [B]Psiak został podrzucony i przerzucany wielokrotnie z największą szkodą dla siebie.[/B] Stowarzyszenie użyczyło konta do wpłat ( o Kseni dowiedziało się w momencie kiedy przyszedł rachunek od Funi za jej hotelik) i teraz stało się zakładnikiem...sorry, ale mierzi mnie taka jawna nieodpowiedzialność osób, które miały do czynienia z Ksenią od wieku szczenięcego :shake::angryy: Wszystko skupia się teraz na mari23 :(, która jest księgową SHA. A skąd ma brać pieniądze skoro konto Kseni jest puste :([/QUOTE] Marinko, ja to wszystko wiem i tak powiedziałam p.Agnieszce - że SHA jedynie użycza konta do wpłat, a zostało zostawione prawie same z tym wszystkim; w końcu użyczanie konta do wpłat nie oznacza przecież płacenia za psa. Obiecałam p. Agnieszce, że dowiem się, co i jak, bo ona nie wie nawet, do kogo się zwrócić, żeby porozmawiac o sprawach finansowych. Wzięłam na siebie póki co kwestię ogłaszania i szukanie kogoś do wizyt, ale nie jestem w stanie wziąć finansowo następnego psa, bo mam jednego w hotelu od prawie dwóch lat, też z długiem. Dlatego pytam - kto czuje się odpowiedzialny za Ksenię i będzie odpowiadał za finanse Kseni? P. Agnieszka, zgodnie z prawdą zresztą, powiedziała, ze szkoda psa... Quote
Marinka Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 LadyS, ja to wszystko rozumiem i wiem, że starałaś się pomóc Kseni przejmując jej wątek od osoby odpowiedzialnej za los Kseni, która nawet nie wiem w którym momencie życia Ksenii zaczęła brać w nim udział. Niestety ta osoba (była tu zresztą dzisiaj) nie raczyła nawet zabrać głosu w tej sprawie. Znów niestety zawiedli ludzie :( Tak naprawdę nie liczyłabym na to, aby ktokolwiek podjął się tego zadania...chyba, że zadziała tu zasada : "uderz w stół, a nożyce się odezwą" Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Na chwilę obecną nic nie napiszę na wątku. Jestem wściekła. A LadyS dziękuje że prowadzi wątek.(Jedna osoba się tego podjeła) Quote
Marinka Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 [quote name='Ladymonia0610']Na chwilę obecną nic nie napiszę na wątku. Jestem wściekła. A LadyS dziękuje że prowadzi wątek.(Jedna osoba się tego podjeła)[/QUOTE] Ty jesteś wściekła? Wolne żarty! LadyS podjęła się prowadzenia wątku, bo Ty ... ech...szkoda słów... Quote
masza44 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Hej, na razie nie mam czasu przeczytać całego wątku, ale czy Ksenia jest w hoteliku pod Wieliczką? Można na pw namiary? Może mogłabym pomóc w wyprowadzaniu jej, socjalizacji ( mieszkam koło Wieliczki). Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='Marinka']Ty jesteś wściekła? Wolne żarty! LadyS podjęła się prowadzenia wątku, bo Ty ... ech...szkoda słów...[/QUOTE] Bo ja co? Szkoda słów? Ten wątek jest dla Kseni . A jak masz mi coś do powiedzenia znasz mój nr telefonu. Pozdrawiam. Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 LadyS mozesz mnie wpisać jako opiekunkę Kseni. Proszę wyślij mi nr telefonu na pw do p. Agnieszki zadzwonię do niej i porozmawiam. Oraz jakoś wytłumaczę sytuację finansową Kseni i ubłagam aby zaczekała na pieniążki za hotel. Jeżeli się zgodzi. Quote
Marinka Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 Zakończyła się VIII edycja bazarku dla 5 ogonków (w tym Kseni). Uzbierało się 235 zł (47 na psiaka) - czekamy na wpłaty i raniasek przeleje pieniążki :) Quote
Marinka Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 [quote name='masza44']Hej, na razie nie mam czasu przeczytać całego wątku, ale czy Ksenia jest w hoteliku pod Wieliczką? Można na pw namiary? Może mogłabym pomóc w wyprowadzaniu jej, socjalizacji ( mieszkam koło Wieliczki).[/QUOTE] Odpowiedź znajdziesz tutaj: [URL]http://www.hoteljarsa.pl/srodek.php?v=ohotelu[/URL] Quote
LadyS Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Jeśli mam być szczera - nie chciałabym, żeby Ksenią zajmowała się osoba, która co rusz rezygnuje i wraca, nie chodzi o to, żeby znalazł się obojętnie kto, tylko ktoś, kto faktycznie się w to zaangażuje. Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='LadyS']Jeśli mam być szczera - nie chciałabym, żeby Ksenią zajmowała się osoba, która co rusz rezygnuje i wraca, nie chodzi o to, żeby znalazł się obojętnie kto, tylko ktoś, kto faktycznie się w to zaangażuje.[/QUOTE] Jeżeli mam być szczera powiem tak- to , że odchodzę ze Stowarzyszenia to nie mam zamiaru rezygnować z pomocy zwierzakom. Ale ok. Dla mnie to i lepiej. Wiec ktoś z Waszej "Elity" musi zostać opiekunem Kseni;) Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Zapomniałam dopisać dostałam pw od osoby która napisała mi , że nie wejdzie na ten wątek bo za dużo osób się kłoci. Ma racje. Może lepiej będzie jak skupimy się na pomocy dla Kseni?A nie pisaniu bzdur i oczernianiu się Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Przypominam zrobiłam bazarek i Bardzo PROSZĘ wysyłajcie zaproszenia. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231060-Za%C5%9Bwie%C4%87-s%C5%82o%C5%84ce-nad-biedna-Ksenia-cegie%C5%82kowy-Do-03-09-2012r-godz-00-00?p=19557634#post19557634[/url] Quote
LadyS Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='Ladymonia0610']Jeżeli mam być szczera powiem tak- to , że odchodzę ze Stowarzyszenia to nie mam zamiaru rezygnować z pomocy zwierzakom. Ale ok. Dla mnie to i lepiej. Wiec ktoś z Waszej "Elity" musi zostać opiekunem Kseni;)[/QUOTE] [quote name='Ladymonia0610']Zapomniałam dopisać dostałam pw od osoby która napisała mi , że nie wejdzie na ten wątek bo za dużo osób się kłoci. Ma racje. Może lepiej będzie jak skupimy się na pomocy dla Kseni?A nie pisaniu bzdur i oczernianiu się[/QUOTE] Nie unoś się, bo jeśli ktoś się kłóci, to głównie Ty - a że ktoś nie chce wejść na wątek, cóż, jego sprawa. Nikt też nikogo nie oczernia i nikt nie pisze bzdur wyssanych z palca. Ja nie napisałam, że Ty masz nie być opiekunem - obawiam się tylko, głównie z racji na Ksenię, że za jakiś czas znów się okaże, że jednak przestaniesz być zainteresowana jej losami - i nie uważam tego bezpodstawnie, tylko na bazie tego, co już się działo. Dziewczyny znają Cię dłużej, niech one decydują, mój zakres pomocy Kseni pozostaje póki co bez zmian. Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='LadyS']Nie unoś się, bo jeśli ktoś się kłóci, to głównie Ty - a że ktoś nie chce wejść na wątek, cóż, jego sprawa. Nikt też nikogo nie oczernia i nikt nie pisze bzdur wyssanych z palca. Ja nie napisałam, że Ty masz nie być opiekunem - obawiam się tylko, głównie z racji na Ksenię, że za jakiś czas znów się okaże, że jednak przestaniesz być zainteresowana jej losami - i nie uważam tego bezpodstawnie, tylko na bazie tego, co już się działo. Dziewczyny znają Cię dłużej, niech one decydują, mój zakres pomocy Kseni pozostaje póki co bez zmian.[/QUOTE] LadyS nie unoszę się uwierz mi. Jest mi przykro jak to wszystko czytam. Gdybym się unosiła nie siedziałabym na dogo. Chce pomoc Kseni ale wyczerpują mi się pomysły. Prosiłam aby ktos wysyłał pw z prośba o deklaracje. Kto może jakieś bazarki robi? Ja się nie kłóce to Ty wiecznie jakieś " ale " macie. Dobra zakończmy te głupie spory bo jak mamy coś do siebie to jest od tego pw. Prawda? Quote
LadyS Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Nie byłoby "ale", gdyby nie było ku temu okoliczności. To tyle z mojej strony. Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='LadyS']Nie byłoby "ale", gdyby nie było ku temu okoliczności. To tyle z mojej strony.[/QUOTE] Ok. Kończymy dyskusje. Zajmuje się Ksenia. Mam fanty ale czy ktoś może zrobić jakiś bazarek? Ja mogę robić bazarki cegiełkowe dla Kseni-ponieważ bardziej wole je robić. Kurde potrzebna jest aukcja allegro ale konta nie ma. Na facebooku wieczorem zmienie tytuł wydarzenia. Quote
Marinka Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 (edited) Mogę zrobić bazarek z fantami, ale pod warunkiem, że mi je wyślesz :) Jak to nie ma konta allegro...przecież było.... Edited August 23, 2012 by Marinka Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='Marinka']Mogę zrobić bazarek z fantami, ale pod warunkiem, że mi je wyślesz :) Jak to nie ma konta allegro...przecież było....[/QUOTE] Ok to spakuje wszystko do kartonu i wyśle. (opiszę rzeczy ale cen nie wpisuję ok?) Nie mam dostępu już do konta..I nie wiem kto ma teraz dostęp:] Quote
Marinka Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 [quote name='Ladymonia0610']Ok to spakuje wszystko do kartonu i wyśle. (opiszę rzeczy ale cen nie wpisuję ok?) Nie mam dostępu już do konta..I nie wiem kto ma teraz dostęp:][/QUOTE] Ceny mam sama zaproponować?... matuniu :placz: Pakuj i ślij. Quote
Ladymonia0610 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='Marinka']Ceny mam sama zaproponować?... matuniu :placz: Pakuj i ślij.[/QUOTE] To napiszę ceny ...Ale jak coś to zmieniaj ok? Dobra to idę szukać i pakować. Quote
mari23 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 (edited) [quote name='Marinka']Mogę zrobić bazarek z fantami, ale pod warunkiem, że mi je wyślesz :smile: Jak to nie ma konta allegro...przecież było....[/QUOTE] konto cały czas jest, tylko prowadzi je inna osoba - w związku z odejściem Moniki wybrane fotki Kseni i tekst wystarczy przesłać na adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] i dziewczyna zrobi natychmiast ( ona nie jest na dogo) [U]co do tego, że ktoś wejdzie lub nie na wąte[/U]k - oto moje zdanie: jeśli ktoś nie chce pomóc, każdy pretekst jest dobry - nie podobała się Monika - oddała wątek, nie podobał się hotel - jest drugi..... a pomocy obiecywanej "jeśli będzie inaczej....." - nadal nie ma :( jeśli ktoś chce pomóc - nie szuka idiotycznych wytłumaczeń, tylko pomaga - tu o psa chodzi, a nie sympatie i antypatie długo rozmawiałam dzisiaj z panią Agnieszką, bardzo mi przykro, że sytuacja jest trudna, przekazałam troszkę fantów i jeszcze czegoś poszukam, szykuje się fajny bazarek dla Kseni, ale dopiero w niedzielę lub poniedziałek będzie, ponieważ w sobotę trzeba coś dokupić i "dorobić", myślę, że będzie to wyjątkowy bazarek ( znam jego autorkę) obiecałam pani Agnieszce płacić choć w ratach hotel jest zapłacony do 19.08.2012, ponieważ płatność ma być "z góry" należało 20 sierpnia zapłacić za okres do 19.09., naprawdę mi przykro.... prywatnie też nie mogę pomóc, ponieważ mam sporo stałych deklaracji na dogo ( w tym dla Dina i Bakusia z tego samego hoteliku, w którym jest Ksenia), a w domu - 11 starych, chorych psów i kalekiego kota na karmie Urinary.... Edited August 23, 2012 by mari23 Quote
Recommended Posts