Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga napisz proszę coś więcej o o tym zdarzeniu z czego to mogło wyniknąć twoim zdaniem .,Wiem ze to nie jest łatwe ale chciałabym to wszystko przekazac szkoleniowcowi .Prosiła mnie o szczerą rozmowę na ,,ten temat,,
Czy Ksenia była zazdrosna o Ciebie ? Czy między psami były rywalizacje o Ciebie ? Albo ogólnie czy próbowały się ustawiać miedzy soba ?

Posted

[quote name='funia']Aga napisz proszę coś więcej o o tym zdarzeniu z czego to mogło wyniknąć twoim zdaniem .,Wiem ze to nie jest łatwe ale chciałabym to wszystko przekazac szkoleniowcowi .Prosiła mnie o szczerą rozmowę na ,,ten temat,,
Czy Ksenia była zazdrosna o Ciebie ? Czy między psami były rywalizacje o Ciebie ? Albo ogólnie czy próbowały się ustawiać miedzy soba ?[/QUOTE]

Uważam że kiedy ktoś nowy wchodzi do stada wtedy między psami zaczyna się rywalizacja. Ale nie zawsze w znaczeniu negatywnym.
Tak samo jest z dziecmi. Pojawia się noworodek to starsze dziecko jest zazdrosne i odsuwa się . Tam były 4 suczki. Wszystkie po przejsciach , ale miały bezpieczenstwo.Kiedy weszła Ksenia to Tania była większa od niej i pokazywała kto tu rządzi az role się odwróciły. Ksenia była wsród nich największym psem i ona pokazywała kto rządzi. Poznałam osobiscie Ksenie i powiem tak: Jest wspaniałym psem piękna ale też ciut złośliwości w sobie ma. Do niej trzeba podchodzić jak do jajka. Ona za szczeniaka czułości nie zaznała i teraz to skutkuje. Jej siostra jest inna ułożona. Ma od 2 lat nowych włascicieli i nie słyszałam zeby na nia narzekali .

Posted

[quote name='funia']Dziękuję Moniko ,ale chciałabym wiedzieć to od Agi bo jednak ona byłą z Ksenią na co dzień .[/QUOTE]

Napisze do niej smsa zeby weszła na dogo. Chyba ze jest w pracy. Ale z tego co wiem tak było jak napisałam.

Posted

[quote name='funia']Dziękuję Moniko ,ale chciałabym wiedzieć to od Agi bo jednak ona byłą z Ksenią na co dzień .[/QUOTE]

Funiu, a ja dostałam na pw wiadomość od Agnieszki. Obiecała mi napisać jak było. Zaraz wyślę do niej maila :)

Posted

Widzę tutaj duzo niejasności.
Agnieszko musiałaś przeżyć jakiś dramat, rozumiem ale może coś chociaż w skrócie napiszesz żebyśmy mieli jakiś obraz sytuacji jaka ona jest ?

Ja przede wszystkim zastanawiam się czy to pies adopcyjny...

Posted

Moim zdaniem tak. Tyle, że to powinien być dom doświadczony. A przede wszystkim- bez dzieci, bez małych zwierząt i psów. Ewentualnie z dużym, silnym psychicznie i fizycznie psem- Ksenia ewidentnie czuła ogromny respekt wobec np moich dużych psic, tzn Kraksy i bernardynki. I takiem psu będzie okazywał uległość.
I jak napisałam, ja bym jej szkolenie prowadziła opierając sie na doświadczeniach z wilczakami. Bo takie właśnie cechy Ksenia prezentuje.

Posted

[quote name='Ladymonia0610'][url]http://www.dogomania.pl/threads/216469-CEGIE%C5%81KOWY-BAZAREK-DLA-KSENI.-POTRZEBNE-NA-BEHAWIORYSTE.-DO-29.10.2011-godz.00.00?p=17853876#post17853876[/url]

BAZAREK DLA KSENI NA BEHAWIORA[/QUOTE]

Kochani pomóżmy Kseni. Bez trenera nie damy rady. Ksenia potrzebuje wytrawnego trenera !

Posted

[quote name='ulvhedinn']Moim zdaniem tak. Tyle, że to powinien być dom doświadczony. A przede wszystkim- bez dzieci, bez małych zwierząt i psów. Ewentualnie z dużym, silnym psychicznie i fizycznie psem- Ksenia ewidentnie czuła ogromny respekt wobec np moich dużych psic, tzn Kraksy i bernardynki. I takiem psu będzie okazywał uległość.
I jak napisałam, ja bym jej szkolenie prowadziła opierając sie na doświadczeniach z wilczakami. Bo takie właśnie cechy Ksenia prezentuje.[/QUOTE]

mAM BARDZO PODOBNE ZDANIE.
Ale poczekajmy na opinie szkoleniowca.

Posted

Kupiłąm Kseni taką kulę w zoologiku Jest duża i 2 środku ma jakieś wynalazki preparowane.Całość do zjedzenia .
Szkoleniowiec kazała odrzucić w tej chwili zabawki i nakręcanie się przez to --stawiamy obecnie na wyciszenie się .
Chciałabym móc umówić się jak najszybciej ,Czas działa na Kseni niekorzyść ....

Posted

[quote name='funia']Kupiłąm Kseni taką kulę w zoologiku Jest duża i 2 środku ma jakieś wynalazki preparowane.Całość do zjedzenia .
Szkoleniowiec kazała odrzucić w tej chwili zabawki i nakręcanie się przez to --stawiamy obecnie na wyciszenie się .
Chciałabym móc umówić się jak najszybciej ,Czas działa na Kseni niekorzyść ....[/QUOTE]

No to ja nie rozumiem. Ona wkoncu jest umowiona czy nie?Jak dojdzie 40zł na konto to zrobie Ci przelew.

Posted

Fajne foty .Ja zrobię jej bierzace jak tylko słonko bedzie .
Dzisiaj byłysmy na długim spacerze tylko we dwie .Jak wracałyśmy to mnie lizała po twarzy .

Posted

[quote name='agnieszkal2']Zobaczcie jakie zdjęcie znalazłam...:(

[IMG]http://img97.imageshack.us/img97/5435/270909049.jpg[/IMG][/QUOTE]

....................................................:-(