mari23 Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Niestety jak widac u Kseni sie nic nie zmieni ... Ksenia od 2009 siedzi po roznych hotelach i jestem ciekawa jak dlugo ... rozmawiałam z Moniką - dodzwoniła się do Wiosny - czeka na maila z bieżącymi informacjami o postępach Kseni, niestety zjadła kawałek budy - czyli problemy, które się pojawiły u funi jak widać wciąż aktualne :( Całe życie Kseni to albo DT, albo hotele - nigdy nie miała prawdziwego domu, może dlatego w jej psychice drzemie tyle różnych "problemów behawioralnych" :( wpłaty dla Kseni: 15,- ranias XI (-5.11.) 40,- Anita G. (06.11.) za XI,XII Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szarotka Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Ksenia jest mlodym psem i wyglada na to, ze bedzie siedziala przez cale zycie w hotelu ... Kseni jest potrzebny ktos kto pomoze jej pozbyc sie negatywnych zachowan, albo powinna to dostac bedac w hotelu, albo trzeba by byla znalezc dom, ktory sie tego podejmie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szarotka Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Przypomnial mi sie Grom, ktory tez bez konca siedzial w hotelu az w koncu przy jakiejs okazji znaleziono mu dom i sie okazalo, ze radzil sobie zupelnie dobrze, lepiej niz w hotelu. A jak go wzieto ze schronu to sie czolgal na brzuchu i tez wygladalo, ze tak bedzie do konca zycia. Nikt nie wierzyl, ze cos z niego bedzie a potem rozkwitl, inny pies to Ogonek, kobiety z fundacji nie wierzyly, ze cos z niego bedzie a potem bylo super. Wszystko zalezy ile kto ma czasu i checi dla psa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladymonia0610 Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Jestem ! Miałam wejść wczoraj ale nie dałam rady. Wklejam e-maila od wiosny . Ksenia czuje się dobrze, jest wesoła, bardzo chętnie bawi się z innymi psami, szczególnie z owczarkowatym młodym podrostkiem - zdecydowanie przypadły sobie do gustu. W stosunku do ludzi których zna jest bardzo przymilna, nie odstępuje nas ani na krok, jest typem psa bardzo wpatrzonym w człowieka. Nie lubi natomiast obcych osób, reaguje nerwowo, kiedy ktoś nieznany się pojawia, czasem obszczekuje takie osoby. Staramy się uczyć ją, że nowi ludzie i nowe otoczenie nie są złe i nie trzeba się tego bać, powoli powoli widać efekty, choć to zależy odo osoby - na niektórych Ksenia reaguje spokojnie, na innych nie. Biega ładnie, byłaby fajnym psem dla kogoś chcącego uprawiać bikejoring. Nie jest to może supersportowiec, ale do rekreacyjnego biegania dla przyjemności byłaby świetna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladymonia0610 Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Postaram się jak najszybciej nadrobić zaległości . Będę wklejać na dogo zdjęcia Kseni oraz e-maile od wiosny . Dostałam również fakturę za hotel Kseni . Moja deklaracja miała iść już dawno ale dopiero w środę na kilka minut wyskoczę na miasto. Cioteczki piszemy text do ogłoszeń . Wiemy jaki ma być dom dla Kseni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladymonia0610 Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladymonia0610 Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
handzia Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Witaj Monika :) Jak miło zobaczyć pycholek Kseni :) To ostatnie zdjęcie mnie rozbroiło, jakby ktoś nie wiedział, to taka niewinna istotka w tej budce sobie siedzi ;) Jeśli mogę coś wtrącić do tekstu, to pewnie powinno znaleźć się tam to, co było wcześniej wiadomo, czyli, że Ksenia jest idealna do pilnowania, kocha bezgranicznie właścicieli, ale musi być dobrze zabezpieczona, czyli potrzebuje super extra ogrodzenia. Oczywiście trzeba ubrać to w odpowiednie słowa, żeby też nie straszyć potencjalnych właścicieli. A "latające" zdjęcia powinny rzucić się w oczy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szarotka Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Ale tez trzeba znalezc dom, ktory zapewni Kseni odpowiednie warunki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusje Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 To Ksenia adopcyjna? Podobno nie nadawala sie do adopcji. Monika, ustal sobie jednolita wersje z wiosna, a moze jednak ona sama wejdzie na dogo i napisze co i jak. Jesli wchodzi za oplata, niech poda stawke. Na FB foty Kseni i nic wiecej, no kilka lajkow wielbicieli niemego kina z ich nieodlacznym I like it! Tam tez zapytania kilku osob, ktore powierzyly pani wiosnie psa i podobnie jak my- zaistnialy w swiecie ciszy. Ciiiiiiii,....... Jakby co - ogloszenia na bazarku Kejciu czekaja na tekst i foty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladymonia0610 Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Ja uważałam ,że Ksenia jest nie adopcyjna ale rozmawiałam z wiosną i szukamy konkretnego domu dla Kseni. Nie może to być człowiek z pierwszej lepszej łapanki tylko osoba znająca się na "rasie" i najlepiej dom aktywny . Ksenia cały czas ma szkolenia i jest obserwowana . Dom nie znajdzie się szybko dla Kseni więc z każdym tygodniem mamy więcej info na temat Kseni. Mam nadzieję ,że Ksenia znajdzie kiedyś swój dom . P.S. Szukamy osoby , która pomoże napisać text do ogłoszeń . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szarotka Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 W sumie sie bardzo ciesze, ze cos sie zaczelo u Kseni dziac. I jak juz wczesniej pisalam bylam na watkach psow, ktore byly tez nie adopcyjne, ale znalazl sie dobry dom i sie okazalo, ze sa zupelnie adopcyjne :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
funia Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Zapłaciłam do końca roku za Ksenię .Przepraszam za zwłoke . Moje zdanie w kwestii Kseni .. U mnie gryzła bude w sytuacji TYLKO I WYŁACZNIE z zazdrości i jak ja zamykałam w boksie gdy musiałam pojechać do miasta na przykład.Albo jak szłam na spacer z innymim psami a ona zostawałą .Ona jest cholernie inteligentna i emocjonalna .Moment wyczuwa ludzkie wahania i emocje . To kochana psina ,ale jej z\ycie to dramat ..przenoszona z miejsca na miejsce .Kto byłby normalny i ustabilizowany psychicznie gdyby ciagle zmieniano mu otoczenie od małego ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
funia Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Ja uważałam ,że Ksenia jest nie adopcyjna ale rozmawiałam z wiosną i szukamy konkretnego domu dla Kseni. Nie może to być człowiek z pierwszej lepszej łapanki tylko osoba znająca się na "rasie" i najlepiej dom aktywny . Ksenia cały czas ma szkolenia i jest obserwowana . Dom nie znajdzie się szybko dla Kseni więc z każdym tygodniem mamy więcej info na temat Kseni. Mam nadzieję ,że Ksenia znajdzie kiedyś swój dom . P.S. Szukamy osoby , która pomoże napisać text do ogłoszeń . Konkretnego domu szukamy jej od kilku lat .Nic nowego .Ja uważam ,ze nic nowego z kazdym tyg.nie bedzie .Bo Ksenia to Ksenia /I tak jak było sto razy pisane .Ma być sama tudzież z dominującym psem .Dom z ogrodem bez dzieci i właściciele z podejściem do rasy .Ot i cała filozofia . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusje Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 Ksenia nie ma nic do powiedzenia, na szczescie jestesmy my -SPONSORZY i chcemy wiedziec, czy Ksenia nadaje sie do adopcji, a jezeli tak, to jaki ma byc jej przyszly dom Nie od Ciebie Monika chce to wiedziec! Od wiosny z pierwszej reki chce sie dowiedziec, w koncu Ksenia nie siedzi tam za darmo! A moze powinnam wykupic bilet na samolot, doleciec do Ciebie, pozniej udac sie do notariusza razem z Toba w celu podpisania upowaznienia do zasiegania info o Kseni i nastepnie z tym papierkiem pojechac do wiosny na jej trzeci biegun? Ksenia juz byla x czasu w takim miejscu, gdzie kasa leciala ciurkiem i gdzie nie bylo kontaktu z jej opiekunka. Kontakt byl, a jakze gdy trzeba bylo uiscic!!!! Poza tym,cisza.....okresowa jak sie uda- wizyta wolontariusza raz na jakis czas. Pisalam juz o tym wczesniej. Rzecz w tym, ze te "atrakcje" kosztowaly nas od groma pieniedzy i nie przyniosly rezultatu. Pomyslec, ze za ta kase/kilkanascie tysiecy/ mozna bylo uratowac zycie i zdrowie kilkudziesieciu psow!!!!....bo Ksenia sobie lezakowala i generowala koszty dzieki jej "profesjonalnej" opiekunce. W tym samym czasie Ksenia obchodzila kolejne urodziny czyli tym samym jej szansa na adopcje zwyczajnie malala z kazda rocznica urodzin. Mamy tu jeszcze miedzy innymi dobroczynna Halabajowke , tam tez ludzie blagaja o info na temat powierzonych jej psow.Mamy hotelik lilki wchodzacy na dogo po kase, a tak generalnie dzialajacy na FB i wiele innych tu zbierajacych psy a produkujacych sie za nasza kase na innych portalach. Sorry, ale to nie jest w porzadku. wiosna, czytasz ten watek, wiem na 100%. Odezwij sie, jesli los Kseni nie jest Ci obojetny. Mnie nie jest, ale nie widze tez powodu dla ktorego utrzymanie podobno nieadopcyjnego psa mialoby pochlonac przez kolejne lata - kilkadziesiat tysiecy zl Aaa. Monika, nie bylabym taka optymistyczna co do udzialu Ksni w jakichkolwiek grach sportowych - ona nie jest zsocjalizowana i dlatego tez zaden ODPOWIEDZIALNY organizator psich sportow nie wezmie na siebie ryzyka.Tak sie maja sprawy w Holandii. Jako ciekawostke dodam, ze kazdy wlasciciel psa uczestniczacego w szkoleniu musi posiadac i udokumentowac przy zapisywaniu psa na kurs- dodatkowe ubezpieczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladymonia0610 Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 A co powiesz na "hotelik" gdzie są 2 psy płaci się ponad 600zł miesięcznie a nie można się doprosić zdjęć od dłuższego czasu. Może coś poradzisz ? Jak zmusisz ?Pieniądze dają ludzie i mają prawo wiedzieć co z psiakami ... A jak poprosi się o zdjęcia z datownikiem to każe psa zabierać . Odnośnie gier sportowych - dom aktywny to człowiek który lubi aktywnie spędzać czas -rower , bieganie itp. Jeżeli tak bardzo chcesz się ze mna spotkać to zapraszam ;D ;D. Widzisz dusje nikt już z przyjemności nie wchodzi na wątek od kiedy Ty się pojawiłaś -wiecznie pretensje rzucanie się do ludzi . Oczywiście ,że wiosna by coś napisała tylko jak wyskakujesz z atakiem to nie dziw się . Każdego potrafisz obrażać a zastanawiam się czy Ty jesteś taka idealna? Idealna dusje ,która tylko potrafi pisać i siedzieć na wątkach . To jest mój ostatni post do Ciebie - nie mam zamiaru wdawać się z Tobą w dyskusje . Odnośnie poprzedniego hotelu -nie JA decydowałam o tym żeby Ksenia tam trafiła ;D P.S. Dusje zadzwon do wiosny -chyba ,że szkoda Ci kasy;D Też masz prawo zadzwonić zapytać się co u Kseni . Prawda? Każdy ma prawo zadzwonić !!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladymonia0610 Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 AHA już sobie wyobrażam jak stukasz w klawiaturę ,żeby mi dowalić -ale mi to lotto złotko ;) Albo jesteśmy tutaj ,żeby pomóc Kseni albo kłócimy się dalej. Miłego wieczoru!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szarotka Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Klocic sie nie ma sensu. Chodzi o to, zeby Ksenia trafila do wlasciwego domu. Natomiast jak chodzi o to, ze inne hotele sa gorsze to juz inna sprawa. Natomiast sa tez dobre hotele, dostarczajace zdjec i informacji. Henio z mojego banerka jest w takim hotelu, gdzie mamy kontakt z wlascicielka. Wiadomo, ze nikt nie chce, zeby pies siedzial w hotelu bez konca, bo nie o to chodzi. Teraz chodzi o to, zeby napisac dobry tekst i Ksenie oglosic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
funia Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Rozumiem Ladymoniu ,ze pijesz do mnie z ,,hotelikiem ,,który nie wstawia zdjęć i kaze psa zabierać ...ekhm .... Poczułąm się wywołana do tablicy więc odpowiadam . Sprawa zdjęć została wyjaśniona na wątku tamtych psów więc nie rozumiem przytyku na wątku Kseni .I nie bierz w cudzysłów hoteliku bo prowadzę dzialalnośc i opłacam podatki więc nie rozumie twojej ironii,Potrzebujesz NIP-u ?Regon też Ci podać ? Szkoda tylko ,ze jeśli potrzebujesz obniżenia kosztów to wiesz gdzie zadzwonić i jak pięknie prosić ....Psy siedzą po kilka lat a koszty nie maleją bo ceny wszystkiego rosną .Ale,ja jak zwykle z dobrego serca przystałam na kolejną obniżkę .WIdzę ,ze nie było warto ... Przypomnij sobie jak prosiłąś na kilka tygodni bym wzięła Ksenie !W środku nocy przywiezioną ........na kilka tylko ...A wyszło jak wyszło ... Gdybym była czasowa napisałabym Ci więcej,ale nie będę się kopać z koniem .... Badz sama w porzadku i popatrz moze na siebie z boku ? Ciesz się tylko ,ze masz tak wspaniałe osoby na watkach psów ,które są u mnie i u Kseni ...Nie wiem czy ktokolwiek pomagałby z takim oddaniem przez tak długi czas .I bez przerwy walczyłby o kazdą złotówkę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mari23 Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Kochane moje - jesteśmy tu wszystkie po to, by pomóc Kseni, wzajemnie kłótnie jej nie pomogą, nawet mogą zaszkodzić, a sytuacja Kseni do łatwych nie należy. Ksenia nigdy nie miała prawdziwego domu - albo DT, albo hotel.... pomyślmy wspólnie, jak można odmienić los Kseni, bez dokuczania sobie nawzajem i udowadniania racji - na tym wątku najważniejsza jest Ksenia przecież, nasze własne żale ( i ja je mam ;)) nie są tu ważne. "Zgoda buduje, niezgoda rujnuje" - w myśl tego mądrego przysłowia spróbujmy razem zbudować nowe życie dla Kseni - każdy, kto ma jakąś myśl, podpowiedź w jej sprawie - niech śmiało to wyrazi, a wszyscy na spokojnie uzgodnimy jakieś rozsądne rozwiązania w postaci choćby tylko odpowiedniego tekstu do ogłoszeń, bez krytykowania i udowadniania, kto zawinił.... to nie doprowadzi do pozytywnych efektów, a nawet może zniechęcić niektórych do pomocy Kseni. Jesteśmy tu od dawna - dla Kseni - i niech tak zostanie :modla: bardzo, bardzo Was proszę !!!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladymonia0610 Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Napisałam do koleżanki z prośbą o pomoc w napisaniu textu do ogłoszeń . Czekam na odpowiedz. Mam nadzieję ,że pomoże . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusje Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Monika Nie mam zamiaru dzwonic do wiosny, wszak wiosna wie,gdzie jest watek Kseni i gdzie moze informowac o niej jej sponsorow. Jesli nie robi tego z mojego powodu, to ja bardzo chetnie przestane sie odzywac na tym watku i juz nie bede dopraszac sie o informacje na ktore czekaja wszyscy sponsorzy /bez nich. wkrotce przestana nimi byc, to kwestia czasu/ To pierwszy i ostatni pies, ktorego wspieram a o ktorego los nie mam prawa zapytac,zwlaszcza gdy mowa o ogloszeniach. Ciesze sie jednak, ze udalo mi sie zapobiec wywiezieniu Kseni do tego proponowanego przez Ciebie "raju" stworzonego przez bliska Ci z roznych wzgledow pseudo-fundacje, w ktorej psy trzyma sie na lancuchu zawieszonym na drzewie i takie tam inne wynalazki wiejace zgroza! Wkrotce zasile konto Kseni i niestety........ ale bede sledzic jej watek. P.S. Co do funi - nie znam bardziej uczciwej osoby tak mocno kochajacej psy i koty i wszytkie inne zwierzeta. Wspaniala babka robiaca dla zwierzat wiecej niz tak naprawde moze. Gdyby takich fun bylo wiecej, to i swiat pokrzywdzonych czworolapow skurczylby sie do minimum. Cieszmy sie, ze nie zraza sie i ze wciaz pomaga -ona i jej podobne, to dzisiaj juz jednostki i tym bardziej zaslugujace na szacunek i wspieranie ich dzialan na rzecz ratowania braci mniejszych 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szarotka Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Napisałam do koleżanki z prośbą o pomoc w napisaniu textu do ogłoszeń . Czekam na odpowiedz. Mam nadzieję ,że pomoże . O swietnie. Mam nadzieje, ze bedzie chwytajacy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szarotka Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Kochane moje - jesteśmy tu wszystkie po to, by pomóc Kseni, wzajemnie kłótnie jej nie pomogą, nawet mogą zaszkodzić, a sytuacja Kseni do łatwych nie należy. Ksenia nigdy nie miała prawdziwego domu - albo DT, albo hotel.... pomyślmy wspólnie, jak można odmienić los Kseni, bez dokuczania sobie nawzajem i udowadniania racji - na tym wątku najważniejsza jest Ksenia przecież, nasze własne żale ( i ja je mam ;)) nie są tu ważne. "Zgoda buduje, niezgoda rujnuje" - w myśl tego mądrego przysłowia spróbujmy razem zbudować nowe życie dla Kseni - każdy, kto ma jakąś myśl, podpowiedź w jej sprawie - niech śmiało to wyrazi, a wszyscy na spokojnie uzgodnimy jakieś rozsądne rozwiązania w postaci choćby tylko odpowiedniego tekstu do ogłoszeń, bez krytykowania i udowadniania, kto zawinił.... to nie doprowadzi do pozytywnych efektów, a nawet może zniechęcić niektórych do pomocy Kseni. Jesteśmy tu od dawna - dla Kseni - i niech tak zostanie :modla: bardzo, bardzo Was proszę !!!!! Bardzo dziekuje i popieram. Czyli dobre ogloszenie i szukajmy odpowiedniego domu dla Kseni. Napewno jest !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusje Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Ostatni moj post. Tu chyba naprawde nikt nie zrozumial o co chodzi. Nie wolno nam zamieszczac ogloszen, jesli nie wiemy do jakiego domu nadaje sie Ksenia i czego mozemy sie po niej spodziewac.!!!!! Tekst moze napisac kazdy z nas,, ale czy bedzie on prawdziwy, oddajacy charakter i potrzeby Kseni? Wyobrazmy sobie, ze Ksenia na podstawie ogloszen autorstwa kogokolwiek z zerowa wiedza o niej ,zostaje wyadoptowana na drugi koniec Polski i za chwile lub kilka dni bedzie telefon pt: zabierac mi tego psa...........bo z ogloszenia wynikalo,ze to doooobry pies Na Boga, nie o to tu chodzi. Idzie o to, zeby to wiosna podzielila sie swoimi spostrzezeniami/plusy i minusy Kseni i doradzila w szukaniu odpowiedniego domu. Trace cierpliwosc i tym samym naprawde wychodze z tego watku. Mam nadzieje, ze wiosna juz od teraz bedzie pisac na biezaco tu na dogo o Kseni Sunce zycze najlepszego i wiem na 100 procent, ze trafiajac pod dach domu a nie budy,, nie zje Panstwu zabytkowej komody z 18 wieku :smile: Powodzenia, cudna Kseniu :iloveyou: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts