Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pomóżcie mi wbo w hodowlach średniaków znam się średnio na jeża, a znajomy taty chce sobie kupić pieprzaka. Chodzi mu żeby był raczej z papierami, chociaż nie jest to warunek konieczny, ale lepiej zeby miał. W cenie do 1000 zł, bo gdzieś znalazł za 1500 ale to już za drogo dla neigo. MIeszka w woj. małopolskim, hodowla moze byc jszce ew. w woj. śląskim. Żeby szceniaki były do odbioru teraz albo za góra jakies 2 m-ce słyszeliście o jakiejs takiej hodowli? prosze piszcie jakies nazwy...

Posted

madzior_ka napisał(a):
MIeszka w woj. małopolskim, hodowla moze byc jszce ew. w woj. śląskim. Żeby szceniaki były do odbioru teraz albo za góra jakies 2 m-ce słyszeliście o jakiejs takiej hodowli? prosze piszcie jakies nazwy...

Mi chodzą po głowie takie hodowle jak Gagatek (Bytom) czy Wesoły Brodacz (Racibórz). Nie wiem, czy w tej chwili mają szczeniaki ani jakie są ceny. Ale poszukaj może jeszcze innych hodowli w Katalogu Sznaucerów Polskich. Zaraz wstawię link w Linkowni.

Pozdrowienia

Posted

Tylko, ze wlasnie tam teraz nie ma zadnych maluchow, chyba zeby zamowic i wziac z miotu ktory sie urodzi. W wesolym Brodaczu maja chyba dosc rzadko maluchy, a w Gagatkach sa czesciej no i zreszta maja fajne zwierzaki :D , wiec mysle, ze warto zamowic i zaczekac :grins: .

Posted

pies z Gagatka krył dwie sunie i jedna już urodziłą 5 piesków i 3 sunie do odbioru pod koniec kwietnia, tylko teraz te znajomy taty jakjis taki dziwny i wydziwiać zaczyna ze moze lepiej bez rodowodu itd wiec ja juz nwi eim decyzja nalezy do neigo o hodowli jest poinformowany wiec zrobi co zechce.... :roll:

Posted

Jest jeszcze hodowla Pueblo ,tez do odszukania przez Katalog sznuacerow albo google.
W Pueblo maja teraz szczenieta.
Jest suczka do sprzedania w Elitesse(Wroclaw) ,ogonkowa :-)
I duzo miotow szykuje sie na przelom maja-czerwca.

Posted

madzior_ka napisał(a):
tylko teraz te znajomy taty jakjis taki dziwny i wydziwiać zaczyna ze moze lepiej bez rodowodu itd wiec ja juz nwi eim decyzja nalezy do neigo o hodowli jest poinformowany wiec zrobi co zechce.... :roll:

Hahaha, Ja miałem to samo . Pewni Panstwo kazali mi szukac sznaucera. Ja kilka dni straciłem na wywiad itp a oni kupili w koncu.......... Yorka, ale nie ma tego co by na dobre nie wyszło bo poszerzyłem swoja wiedze o hodowlach ;)

Posted

Ha, to ja tak mialam z Labradorami.Nawet juz rozmowy z hodowca rozpoczelam w sprawie tego Labradorka dla znajomych ,z hodowli z papierami egzemplarz wystawowy a oni wzieli sznuacera olbrzyma !!!A najpierw to sie zaklinali ,ze sznaucera nigdy :D
I wierz tu ludziom .