Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i sunia już jest w klinice :lol: Bynajmniej już powinna być.
Wyciągnięta bez problemowo, gdy ją zapiełam na smycz i wyprowadziłam z boksu myślałam ze mi ręke urwie xPP Na szczęśćie sie potem w miare uspokoiła. Zachowywała sie tak jakby chciała sie jak najszybciej wydostać sie z tego schroniska bo za bramą było o wiele lepiej xPTo na prawde świetna sunia ;) Żywiołowa,kochana, zabawowa. Ideał xP Cieszy sie zyciem mimo choroby.
Po bliższym przyglądnięciu sie suni można stwierdzić że na pewno ma problem z tylnymi nogami. Są nienaturalnie wygięte. Możliwe ze to sprawa genetyczna,może uraz po wypadku albo jeden ze sposobów hodowców na obniżenie zadu *kamień do ogona * itd. nie wiem nie jestem wetem xP
Podróż przebiegła nawet nawet xP Sunia wcisnęła sie miedzy fotele i zaczepiała xP Kładła pyszczek na naszych kolanach,lizała po rękach xPP
Jest niesamowita xP Dianke Magda odebrała tam gdzie byłyśmy umówione. Poszłyśmy tylko na małe siur xP No i w drodze na trawke zauważyłam coś bardzo niepokojącego. Sunia *która do tego czasu chodziła nawet normalnie * po kamieniach straszliwie szurała tylnymi nogami. Wyglądało to tragicznie:shake: Wszystko wskazuje na to że problemy pojawiają sie na twardym/nierównym podłożu,bo na trawce było lepiej*mimo wszystko dalej nie normalnie *
Sunia ma zły nawyk łapania smyczy i szarpania sie w ten sposób xP Szczenięce odruchy xP Ale to jest do wyuczenia. Z tego co słyszałam podróż z Magdą też przebiegła dobrze ;) Dianka troche rozrabiała na początku ale jakoś dojechały xP Dalszych info nie mam. Teraz miejmy nadzieje że Pani Edyta coś o suni nam powie ;)
A no i pamiętajmy ze sunia będzie do adopcji jak wyzdrowieje xP
Po takiego psiaka ludzie powinni sie ustawiać kolejkami ;)

A no i są zdjecia xP Dodam jak zmniejsze.

Posted

Foty xP :

Taki jestem wesoły psiak :cool3:

Wielkie uszyska xPP

Co mi zdjecia robicie xP ?

Przed Makiem. Zobaczcie na jej nogi.

Wyrywanie smyczy xPP

Posted

Potwierdzam, sunia jest przeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeekochanym urwisem :loveu: Ma nawyk memlania smyczy, ale chodzi całkiem ładnie i nie ciągnie. Gdy czekałyśmy w Katowicach i łaziłyśmy sobie - obszczekiwała wózki z dziećmi :evil_lol: nie mam pojęcia co jej się w nich nie podoba.
Te tylnie nóżki faktycznie są niepokojące. Mam jednak nadzieję, że okaże się to czymś niegroźnym... tfu tfu

W samochodzie początkowo wariowała i pchała się do przodu, ale na szczęście pokrowiec trochę jej to uniemożliwiał. Ewidentnie było jej za gorąco i ciągnęła do nawiewu. Otworzyłam więc szyberdziurę i momentalnie się uspokoiła - oparła łapeczki i główkę na pokrowcu między siedzeniami i patrzyła sobie dookoła. Nie chciałam jednak ryzykować i przypięłam małą smyczką do zagłówka (mogła siedzieć, leżeć, podchodzić do obydwu okien), napiła się wody i pojechałyśmy dalej bez żadnych przeszkód.

Teraz trzymam kciuki za wizytę u lekarza!!!

P.S. Katia, tak jak prosiłaśm wymiziałam ją jak trza :p

Posted

Wspaniale Ffrubka, że dojechałyście na spokojnie :evil_lol: Już się bałyśmy, że mała będzie bardzo na głowę wchodziła :)
To czekamy na wieści od p. Edyty ;)

Posted

Potwierdzam:sunię odebrałam i zaraz pojechałyśmy do kliniki.

Sunia zgodnie z naszym zwyczajem otrzymała nowe imię:SAMBA.
Imie zreszta pasuje do niej jak ulał,bo tancerka z niej pierwsza klasa,

Samba to szczeniak ,nie ma jeszcze roku.Wesoła,zabawowa,ale widac,ze łapki tylne sie jej plączą.Gołym okiem widac dysplazję,ale pełna diagnostyka zostanie zrobiona w narkozie,już po niedzieli.Przy badaniu stawów biodrowych zapiszczałą,kiedy weterynarz dotykał ja z lewej stronyOczywiście sunieczka zostałą w szpitaliku i juz zdązyła sie zaprzyjaźnic z wszystkimi.Z naszym inspektorem już sa najlepsi kumple,a ja moge powiedziec,ze,,pies mi morde lizał,,:evil_lol:

Na pewno badania i zabiegi beda kosztowne,zatem teraz dziewczyny do dzieła.

Posted

Ahhh x333 Samba faktycznie strasznie pasuje . Zmieniam tytuł. No dzieweczki teraz czas na deklaracje pieniężne. A ja ze swojej strony dodaje filmik z podróży jeszcze xP
YouTube - Onka
Cicho mniejsza o podkład muzyczny xP Strasznie głupie komentarze były na filmach a cichego nie chciałam dawać.
Oczywiście z mojej strony można liczyć na pieniądze xP Dokłądnie ile nie wiem ale na pewno 50 zł i więcej xP

Posted

Tak dokładnie tak.

Samba jest pod opieką Oddziału Siewierz Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych EMIR.

Musi być intensywnie leczona.Prosimy o wsparcie naszego Oddziału aby można było zapewnic suni troskliwą opiekę.

Szef Oddziału: Edyta Dziwak

tel. kontaktowy: 785 066 066

Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"Oddział Siewierz
Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
59 1050 1924 1000 0090 6204 7718

z dopiskiem Samba

Aha i jeszcze jedna prośba:sunia była ponoć szczepiona w schronisku przeciwko wściekliźnie,ale nie dali zaświadczenia.Czy ktoś mógłby je zabrac i wysłac mi?Niepotrzebnie byłoby sunie szczepić drugi raz.

Posted

Co do zaświadczenia zobaczymy co da sie zalatwić. Z odebraniem suni był mały problem bo nie dokońca wiadomo było na kogo ma być sunia przepisana. W końcu została zapisana na nas. Czy dałoby sie załatwić jakieś pismo ze sunia została przekazana fundacji ?
Jakby można było wysłać pocztą na adres Wróblewskiego 18a Jelenia Góra 58-560 ;)
Nie wiem o co dokładnie chodzi wiem tylko ze ojciec marudzi zeby takie pismo zostało dostarczone bo w razie jakiegoś wypadku *ugryzienia itd , żeby nam podadku od psa nie walneli i takie tam brednie ._. *, sunia bedzie zapisana na nas gdyż ma czipa * mam nadzieje ze nr czipa został przekazany xP *
Gdy załatwimy zaświadczenie na jaki dokładny adres wysłać :lol: ?

Posted

Jak Pani Wygodniej Pani Edytko xP Na pewno szybciej będzie od razu sie do nich zgłosić. Pozatym oni będą tam spokojniejsi o sunie bo martwili sie do kogo w końcu dotrze xP Daje nr schroniska xP :

Schronisko dla małych zwierząt
ul.Spółdzielcza 33a
58-500 Jelenia Góra

tel:+48 (75) 6420156

Strasznie dziękujemy za pomoc dla suni x3

Posted

Myśle ze pamięta ;) Tylko że prawdziwa akcja rozpocznie sie po zdiagnozowaniu choroby xP A jak nie na dogo to cała moja rodzinka uzbiera pieniądze ;) to raz widział tego wariata to nie może o niej zapomnieć xP

Posted

BajkaB napisał(a):
Nikt o Sambie nie pamięta..:-(

Pamiętamy tylko w weekend ciężko do kompa sie dorwać, tyle roboty w domu jest. Co innego w tygodniu, w pracy;)

Posted

Jak to nikt nie pamięta, no jak??? :mad:
Tylko jak to w weekend: mąż w dom, Bóg w dom :diabloti: :eviltong:

Co do finansów - bazarki będą jak najbardziej. Już baterie łąduję w aparacie i kupka rzeczy leży przygotowana :)
Nie zwróciłąm uwagi czy już tak nie jest - ale może konto i dane Fundacji wkleić do 1 postu?

I gratuluję akcji :multi::loveu: bSłodki pychol ma Samba, widać że dzieciuch :)
A podkłąd muzyczny - BOMBA :evil_lol:

Posted

Moi Drodzy

Sytuacja Samby jest dramatyczna.Jeśłi nie uzbieramy środków na jej leczenie i operację sunia za poł roku przestanie chodzic i bedzie musiała zostac poddana eutanzji.

Z uwagi na naprawde pilna dramatyczna i powazna sprawe,zdecydowałam,ze założe osobny topik który dotyczyć bedzie wyłącznie walki o zycie suni.

Oczywiście podam link jak tylko założe wątek.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...