Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Hej
dzisiaj się wszystko rozstrzyga..Jak zwykle proszę trzymajcie łapki za dobry finał sprawy.
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

W najbliższą niedzielę, 6 października, będą Zwierzęce Zaduszki, dzień pamięci...W ten smutny dzień dla Was kochani moje myśli i miłość będą płynęły z nieprzemijająca siłą.
Choć tak naprawdę myślę o Was codziennie..Tam gdzie Wy tam serce moje..
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Witajcie !!!
Dziś idę tam gdzie wiecie...Myślę,że szkoda że nie idziecie ze mną-byłoby inaczej.
Guciuniu-tak wiele mnie nauczyłeś,ale pobiegłeś tak daleko..Jesteś na szczęście z Baszą i biedna Rodezjanką....Trzymajcie za mnie kciuki..
Kocham-tęsknię-Pamiętam!
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Hej!
Znalazłam na innym wątku,ale i Wam wkleję:

Psi adventus

Istnieje chyba dla psich dusz
po życiu psim i niebo psie,
wiedzie je tam psi Anioł Stróż
na smyczy z gwiazd. Kto wie...

Poczłapią ze spuszczonym łbem
pod psiego nieba bramę,
zawyją: "Byłem do-o-brym psem !"
i w psi uderzą lament.
Zlituje się psi Święty Piotr,
uchyli na wpół wrota:
"Wnijdźcie! Rasowy najpierw miot,
a potem psia hołota.

Kagańców ni psich innych pęt
na kark wam nie założę;
wiem, ze czujecie do nich wstręt.
Ściągnijcie też obroże.
Służyły wam w żywotach psich
na ziemskim psim padole.
Tu niebo psie! Zrobimy z nich
nad łbami aureolę."

Rozłoży się na wyrkach z chmur
czereda psów zziajana,
czekając w męce psiego snu
jak wpierw: na Przyjście Pana.

autor: Tadeusz B. Dobrzyński
------------------------------------------
Każdy dzień bez Was jest pusty..
Bardzo kocham.
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Na innym wątku ktoś napisał,,pies,który nie przyjdzie już na zawołanie..,,-wiem..Boli tak jak przed 15 miesiącami...
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Wiem kochane moje psy,że już nie przyjdziecie na moje zawołanie..Głęboko wierze,że te okrutne rozstanie jest w sumie jednak tylko chwila,bo ja do Was przyjdę...I będziemy razem prawda?
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Mam nadzieję,że tam gdzie jesteście jesteście bezpieczne i szczęśliwe wszystkie trzy:Ty mój nigdy nie zapomniany Guciu,Ty cudowny,przepiękny Baszo i Ty zamordowana Rodezjanko..Chcę wierzyć,że przyjdzie dzień,że się spotkamy a dziś co?Tak bardzo tęsknie,tak jestem nieszczęśliwa bez Was..Guciu tęsknota za Tobą kochanie boli mnie ..Podziw dla Ciebie cudowny Baszo odczuwam każdego dnia..A Ty piękna,nieszczęśliwa Rodezjanko?Wiesz co powiedział poeta???,,Nie ma sprawiedliwości na świecie..Sprawiedliwość jest tylko w niebie,,..I ona będzie także dla Ciebie nieszczęśliwa psino!Ja to wiem i to jest moja jedyna nadzieja,bo w sprawiedliwość ludzką nie wierzę.Dziś takie czasy,że górą cham i prostak,a jak jeszcze bogaty to wygrywa..Nie sa to czasy dla uczciwych...
Kocham Was wszystkie moja cudne psiaki.Pamiętam i nigdy nie zapomnę.
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Ponuro dzisiaj u nas...Zbliża się 1 listopad-dzień tak smutny,ale mający jakąś słodycz we wspomnieniach..
Wiecie co?Wszystko się we mnie buntuje,że to tylko wspomnienia..To wszystko co mi zostało.
Pamiętam.
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Kochani!
Dostałam dzisiaj autentycznego szału.Byłam wściekła,,Otóż wyszłam dziś rano z Rufciem..I co ha widzę?Otóż przed wejściem stoi sobie pies..I co z tego,że to York?Dlaczego ludzie są nieodpowiedzialni?York jest mały?I co z tego wynika?Czy ew.ugryzienie małego psa nie boli?Otóż Miluś jest psem bojowym,zaczepnym..Skacze na nogi od tyłu,szczypie...Nie można wyjść z własnym psem,bo sąsiedzi(to ustaliłam póżniej)puszczają go luzem..Zaprowadziłam Rufusa do domu i ruszyłam na dół i spotkałam sąsiadkę..Nie poznałam w I chwili,że to Miluś i rozpoczęłam przemowę..Bo ja nie rozumiem dlaczego ona puszcza psa przed dom,a inni nie mogą wyjść,bo Miluś lata luzem i szuka guza..Zaczepia,skacze..Nie rozumiałam,nie rozumiem i nie zrozumiem puszczania psów luzem..Swego czasu puszczali Staffordkę luzem..Teraz znowu Yorka..To jest nieodpowiedzialne..
Pamiętasz Guciu i tego Huskiego co to leżał przed wejściem do naszego domku?Też tak było..Dlaczego?Nie wiem..Egoizm ludzki,krótkowzroczność,bezmyślnośc ludzka mnie ciągle zaskakuje..
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Smutno psiny moje kochane..Przed chwilą pokazywali Tomka,jest w Murmańsku,siedzi w klatce na sali sądowej jak zwierzę..Boże miłościwy czy Ty naprawdę widzisz wszystko????
Oj Tomku,Tomku....Jakże jest mi żal..
E/W/R

• 2 weeks later...
Guest Elżbieta481
Posted

Witajcie
chciałabym choć na moment przytulić całą waszą trójkę moich kochanych,najdroższych PRZYJACIÓŁ..
E

Guest Elżbieta481
Posted

Pozostaniecie na zawsze naszym marzeniem..
waldi481

Guest Elżbieta481
Posted

Dla Was:
Zapłacz
Kiedy odejdzie,
Jeśli cię serce zaboli,
Że to o wiele za wcześnie
Choć może i z Bożej woli.

Zapłacz
Bo dla płaczących
Niebo bywa łaskawsze
Lecz niech uwierzą wierzący,
Że on nie odszedł na zawsze.

Zapłacz
Kiedy odejdzie,
Uroń łzę jedną i drugą,
I.. przestań
Nim słońce wzejdzie,
Bo on nie odszedł na długo.

Potem
Rozglądnij się w koło
Ale nie w górę
Patrz nisko
I.. może wystarczy zawołać,
On może być już tu blisko...

A jeśli ktoś mi zarzuci,
Że świat widzę w krzywym lusterku,
To ja powtórzę:
On wróci
Choć może i w innym futerku..
Franciszek Klimek -autor
----------------------
Pamietamy!
Elżbieta,Waldek Rufusik

Guest Elżbieta481
Posted

Co stało na przeszkodzie abyście ze mną były?Dlaczego Was nie ma?Życie jest okrutną farsą!!!
waldi481

Guest Elżbieta481
Posted

Wiecie-Wy wiecie!-jak żle się dzieje...Wiecie jaka jest prawda i żeby nie Rufus,żeby nie on!!
Kocham Was i zawsze pamiętam.
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Ostatni tydzień był ciężki i wiecie dlaczego..Jak ja się bałam!!!Wszystko skończyło się dobrze-dziękuję kochani.
Pamiętam
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Zaglądam na watki moich psów,które odeszły i nie rozumiem,że już nie płaczę..Dlaczego?Czy dlatego,że zabrakło mi łez?Czas,który minął od odejścia tych moich ukochanych uśpił ból choć ból pozostał..Bo to boli nadal choć nie płaczę..
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Dla Was nigdy nie zapomniane i kochane ponad wszystko:

fragment
Więc daj mi popłakać czystej miłości łzą.

Byłam niczyja, ty mi oddałeś siebie,
Jak to się stało, że cię znalazłam, nie wiem.
Nie będzie łatwo zapomnieć tego nieba,
Nie miej mi za złe, bardzo cię proszę, przebacz.
------------Czy Ty mi przebaczyłeś?Nie mogłam inaczej..
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Zbliża kolejny 15-ty kolejnego miesiąca...Czy przyjdziesz do mnie choć we śnie mój PRZYJACIELU,mój skarbie?A Ty Baszunia przyjdziesz?A Ty piękna,nieszczęśliwa Rodezjanko-przyjdziesz?Wołam Was tu do mnie-tylko cisza mi odpowiada..Nie ma Was i nigdy nie będzie,bo po Waszym odejściu w życiu moim zabrakło szczęścia..
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Kochani!
Tomek wychodzi za kaucją..Człowiek,który powinien być ozdobą każdego kraju,dumą każdego narodu siedział w klatce....Warto było Tomku tak cierpieć?takie poniżenie..
Opiekujcie się nim moje kochane...Niech dobry Bóg czuwa nad nim..
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Minęło niedawno 15 m-cy..Bardzo długich i samotnych..Moje kochane psy!Czekam na Was-zjawcie się choć we śnie.
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted (edited)

hej!!!

Nie pisałam,ale dużo się działo....Tomek wyszedł.Przynajmniej nie siedzi upodlony w klatce...Czuwaj nad nim Guciu.

O innych sprawach wiecie i tylko jedno jest we mnie niezmienne - moja miłość do Was moje kochane skarby!
Elżbieta

Edited by waldi481
Guest Elżbieta481
Posted

Wiecie co się dzieje-proszę pomóżcie,bo jeśli nie Wy to kto?
Pamiętam.
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Witajcie

nie mam słów by wyrazić to co czuję,więc powiem tylko tyle:
kocham Was i nigdy nie przestanę...Przecież przyjdzie dzień kiedy spotkanie wynagrodzi żal,mękę i tęsknotę..Tak będzie prawda oby już niedługo..
Elżbieta