zuziaM Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Wczoraj odebralam z poczty paczuszke z podkladami dla Gabci. Dwie paczki po 5 sztuk od gizelle4. Ogromne dzieki, Grazynko !!!!!! Quote
Bjuta Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Też - bardzo, bardzo dziękujemy!!! :) :) :) Quote
zuziaM Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='Bjuta']Też - bardzo, bardzo dziękujemy!!! :) :) :)[/QUOTE] Bjutko, a Tobie , przepraszam , tez zapomnialam podziekowac za 35 zl, ktore wplynely na podklady dla Gabci. Bardzo dziekuje ! Mam nadzieje, ze te, ktore maja byc zamowione, dojda szybko, bo tych 10 wystarczy na 4-5 dni. Naprawde staram sie oszczedzac, jak moge. Jesli jest male siusiu, to nawet taki odkladami za kilka dni ponownie go uzywam .... Ale czasem sie nie da i trzeba te 3 dziennie zuzyc. Wczoraj wieczorem Gabcia znow sobie pospacerowala ze mna. Zrobila dluuuuuugie siku i kupke i noc miala suchutka, az pewnie do samego rana. Quote
Bjuta Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Mysiu - napisz może na początku pierwszego postu - że potrzebne podkłady higieniczne i leki. Bo napisałam w allegro Gabi - że są potrzebna i dałam link do wątku - żeby - jeśli ktoś kliknie - mógł od razu zobaczyć potwierdzenie takiej informacji. :) Quote
zuziaM Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Czy widzialyscie, ze polikwidowali wszystkie watki |Hoteli dla psow ????? Podobno to niezgodne z regulaminem i bezplatna reklama ..... nie ma juz mojego watku... jestem wsciekla !!!! Jak i wielu innych.... Mozna o tym poczytac w tych dwoch watkach : [URL="http://www.dogomania.pl/threads/198252-Likwidacja-wątków-hotelowych"]http://www.dogomania.pl/threads/1982...ów-hotelowych[/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197988-Podforum-quot-Domy-Tymczasowe-quot-a-regulamin"]http://www.dogomania.pl/threads/1979...ot-a-regulamin[/URL]. Ja tego nie rozumiem ! Quote
Bjuta Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 No jak to???? Przecież to konkretna pomoc!!!! Quote
malibo57 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Tak, zniknęły wszystkie wątki hotelowe - nie zostały przeniesione do innego działu, tylko usunięte. Regulamin regulaminem, ale to mocno nieeleganckie:shake: Podeśle Gabi pare złotych. Gabunia ma takie charakterystyczne pyszczydełko - trochę jak chow chow:loveu: Ciekawostka, nie wszystkie wątki hotelowe zostały usunięte. [url]http://www.dogomania.pl/threads/126059-HOTEL-DLA-PS%C3%93W-%28Brodnica-woj.-kuj.-pom.%29-Niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom!?p=15867660#post15867660[/url] Jakie kryterium zastosowano? Ktoś wie? Quote
Mysia_ Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 szok :crazyeye: ciekawe rzeczy dzieją się na dogo :roll: Tutuł już zmieniam... Quote
REJA Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Hotele to podstawa.Przecież gdzies trzeba przenosic wszystkie biedaczki ze schronisk takie jak Gabunia.Może trzeba zainterweniować,ale u kogo? Quote
zuziaM Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Gabcia dostala paczuszke z 20 podkladami od [I]asikowska[/I]. Bardzo dziekujemy. Dzisiaj dostalam tez chyba ok. 20 sztuk pampersow, ale sa bez rzepow, a takie pod majtki tylko i nie za bardzo wiem, jak je Gabi zakladac. Musze pokombinowac. Quote
malibo57 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Zuziu, czy możesz podać mi na PW Twoje konto - prześlę pieniążki na pieluchy. Teraz już nie mam szans znaleźć Twoich namiarów. Quote
Mysia_ Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 Posłałam Gabuni 37 zł z bazarku ;) Quote
madcat1981 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Mysiu, już jest, bardzo dziękuję :) Podaj nam link jak możesz, to dam informację, że dotarły. Kochani, brakuje jeszcze parę złotych, by zapłacić resztę za grudzień Zuzi. Może komuś Mikołaj podarował trochę grosza i chętnie się z Gabcią podzieli? :cool3: A ja zaraz wkleję rozliczenie na dziś. Quote
madcat1981 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Dużo i niedużo - 13 zł. Napiszę jeszcze do zalegających osób, ale większość z darczyńców Gabi ma spore, nawet kilku miesięczne nadpłaty i martwię się co będzie w styczniu:shake: Quote
Mysia_ Posted December 26, 2010 Author Posted December 26, 2010 [quote name='madcat1981']Mysiu, już jest, bardzo dziękuję :) Podaj nam link jak możesz, to dam informację, że dotarły. [/QUOTE] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/195263-Perfumy-cudny-kubeczek-i-różności-dla-zabrzańskich-psiaków-w-potrzebie!-Do-8.11.2010[/URL] Quote
madcat1981 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 [quote name='malibo57']Zuziu, czy możesz podać mi na PW Twoje konto - prześlę pieniążki na pieluchy. Teraz już nie mam szans znaleźć Twoich namiarów.[/QUOTE] Dopiero zauważyłam :oops: Zaraz prześlę nr konta ZuziM, akurat mam pod ręką. Quote
zuziaM Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 malibo57 ... wielkie dziekuje za pomoc dla Gabci ! Gabcia dostanie tez chyba 47 zl od opiekunow Buni, na ktora byly nazbierane pieniazki, a ktora przed Swietami zdecydowalismy sie adoptowac ( byla u nas w hotelu prawie rok ). Dziekujemy ! Po Swietach zostalo nam jeszcze 5 podkladow, wiec dzisiaj lub jutro musze dokupic. W ogole to przezylam chwile grozy w 1. dzien Swiat ....... Rano Gabcia byla osowiala, nie chciala jesc ani pic..... Kiedy ja wyjelam z budki, zauwazylam, ze siusia ropą ...... przy tym pojekiwala, jakby ja cos bolalo. Na zlosc Swieta, na zlosc zawiane i zasypane , nieodsniezone drogi ..... Nie wiedzialam, co robic .... podejrzewalam ropomacicze albo jakas infekcje .... Wiem, ze nawet poczatki ropomacicza mozna wyleczyc antybiotykami .... Mialam swoj wlasny antybiotyk, ktory dostalam na spuchnieta obolala noge latem. Pamietam, ze w ulotce bylo napisane, ze jest na ropne infekcje i rowniez na zakazenia i zapalenia drog moczowych. Zaczelam je Gabci podawac co 12 godzin.... Juz po poludniu chetnie zjadla ...... Wczoraj rano siusiu bylo juz nie z ropą, a z taka przejrzysta sluzowata wydzielina ..... Bylo lepiej. Dzisiaj juz bylo normalne siusiu ..... Jedynie tylne nozki Gabci sa po nocy bardzo opuchniete. Masuje je i opuchlizna sie znacznie zmniejsza. A w powstale na nich ( chyba odlezynowe ) ranki wcieram jodyne. Jedna juz sie calkowicie wygoila, a byla duza i gleboka. Najprawdopodobniej dzisiaj bede u pani doktor. Skonsultuje te leki i zobaczymy, co poradzi. Pozdrawiamy wszystkich i dziekujemy za pomoc. Bylam przerazona ....... ale ta kochana dziewczyna tak bardzo chce zyc !!!!! Jak ona sie stara .... no nie znalam takiego psa ... nigdy .... Quote
Bjuta Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Oj to miałaś Święta... Gabi jesteś niesamowita!!! I ty Zuziu też!!!!! :) Quote
mari23 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='Bjuta']Oj to miałaś Święta... Gabi jesteś niesamowita!!! I ty Zuziu też!!!!! :)[/QUOTE] Trzymaj się, Gabuleńko nasza!!! Trzymaj się, Zuziu!!!! życzymy Wam dużo zdrowia, dużo sił !!!!!!!!!!!!!!! Quote
madcat1981 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Aż mnie zmroziło jak to czytałam :sad: To chyba przez te mrozy, moja psina zaczęła chorować na pęcherz, a przecież wychodzę z nią rzadziej i najkrócej... hmm... a może właśnie dla tego :sad: Dotarła do mnie wpłata 40 zł od Niteczki, więc już wysyłam zaległą część opłaty grudniowej. Quote
zuziaM Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Mrozy raczej nie, bo Gabcia jest stale ( czy w budce w nocy, czy w garazu w dzien ) przykryta kocem i na to jeszcze drugom takim z polarku, a z drugiej strony ma ortalion, wiec nie przepuszcza ani odrobiny zimnego powietrza. Kiedy czasem Gabci cos poprawiam, to czuje, jak ma pod kocykiem cieplutko. Dzisiaj postaram sie pojechac ( jak nam odsnieza droge wyjazdowa ) do apteki, bo dostalam nazwe fajnej ludzkiej masci na odlezyny SOLCOSERYL. Kupie tez OXYCORT ( to mi tez poradzil pan doktor dzisiaj przez telefon ) i mam go stosowac 2 x dziennie na przemian co drugi dzien z mascia z Vit. A. Juz Gabcie wysmarowalam mascia, bo mam w domu. Mam nadzieje, ze w polaczeniu z antybiotykiem ( nadal mam podawac ten, ktory sama jej zadysponowalam w Swieta, jest najlepszy jak sie okazuje ), bedzie dobrze. Quote
Olga7 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='zuziaM']Gabcia dostala paczuszke z 20 podkladami od [I]asikowska[/I]. Bardzo dziekujemy. Dzisiaj dostalam tez chyba ok. 20 sztuk pampersow, ale sa bez rzepow, a takie pod majtki tylko i nie za bardzo wiem, jak je Gabi zakladac. Musze pokombinowac.[/QUOTE] A czy mogą byc takie pampersy na 25 kg wagi,zwykle? Bo ze 2 p.może bym wyslala w stycz. Quote
Randa Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 biedna ta nasza Gabcia...prześlę jakieś pieniążki Quote
Recommended Posts