Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Posłałam 37,50 - więc jakby ktoś jeszcze mógł Gabi podarować 30 zł - to by było super!
A tak w ogóle - to Gabi 26.XI będzie obchodziła urodziny! Pierwsze! Minie właśnie rok, odkąd Gabi pojechała do hoteliku. :) :) :)
Gabi należą się więc prezenty - szczególnie mile widziana kasa na leczenie...

Posted

[quote name='Bjuta']A tak w ogóle - to Gabi 26.XI będzie obchodziła urodziny! Pierwsze! Minie właśnie rok, odkąd Gabi pojechała do hoteliku. :) :) :)
Gabi należą się więc prezenty - szczególnie mile widziana kasa na leczenie...[/QUOTE]

Na prezenty kazda okazja jest dobra ..... ale Gabci 1. rok minal 26 wrzesnia.
We wrzesniu do mnie przyjechala !

Posted

[quote name='zuziaM']Na prezenty kazda okazja jest dobra ..... ale Gabci 1. rok minal 26 wrzesnia.
We wrzesniu do mnie przyjechala ![/QUOTE]

No to przegapiliśmy... Tym bardziej prezent się Gabusi należy! Dziękujemy Rando!!

Posted

[quote name='Bjuta']No to przegapiliśmy... Tym bardziej prezent się Gabusi należy! Dziękujemy Rando!![/QUOTE]

Prezenty się należą z odsetkami za zwlokę! ;)

jak ten czas leci!

Posted

Gabcia dzisiaj dopiero ok. 16 tej sie z budki wygramolila.
Wczesniej jej tylko suchy kocyk pod pupe wlozylam, zeby na zasikanym nie lezala.
Ciezka baba, ale jakos dalam sobie rade.
Na obiadek ja wywabiam na zewnatrz, zeby jej poslanie zmienic.
Niestety juz zupelnie nie kontroluje siusiania i zalatwiania....... Codziennie brudzi.
I trzeba wymieniac kocyki, a wlasciwie materialy flanelowe, bo sa najlepsze.
[B]Moze dziewczyny macie jakas niepotrzebna [U]flanelowa posciel[/U] ???[/B]
[B]Przydalaby sie dla Gabi, bo co prawda czesto piore jej te kolderki, ale teraz zimno i juz tak szybko nie schna....[/B]
[B]Bardzo bym prosila o wyslanie do nas[/B]. Gabi codziennie musi miec zmieniana.

Posted

[quote name='Bjuta']Zuziu, wyślij mi proszę adres na PW, to przygotuję paczuszkę. A mogą być ręczniki?[/QUOTE]

Bardzo dziekuje !
Najlepsza jest oczywiscie posciel flanelowa, bo jest cieplutka i nawet jak zostanie zasiusiana, to to mokre tak sie jakos wsiaknie, ze i tak sprawia mile wrazenie.
Taka posciel plocienna jest od razu bardzo mokra i zimna ......
Reczniki oczywiscioe tez jak najbardziej.
Podkladam je Gabci, jak ma juz mokro, a nie chce jeszcze wyjsc z budki, zebym jej mogla wymienic poslanie.
Wole zeby na mokrym nie lezala, bo to krok od zalatwienia nerek .... a to by byla tragedia ....

Moj adres:

Hotel dla Zwierzat
Siekierczym 358
59-818 Siekierczym

Dzieki seredeczne !!!

Posted

Jak najbardziej sie takie rzeczy wlasnie przydadza.
Wszystko, co jednorazowe i moze byc przez Gabcie zasiusiane i wyrzucone jest potrzebne.
Zamierzam wlasnie kupic lignine i podkladac wlasnie pod sama pupe Gabi, zeby potem wyrzucac z kupa ....
Niestety, Gabi codziennie ma brudno.
Na szczescie nie kreci sie wcale po poslaniu, wiec latwiej posprzatac, ale jednak sama juz nie wychodzi zeby sie zalatwic.
Choc czasami to sie jej zdarzy. Np wczoraj zalatwila sie dopiero po wyjsciu z budki.
Ale siusiu bylo na poslaniu, niestety.
Gabciunia to juz chyba ma sporo ponad 100 lat .....
Wczoraj byl u nas pan redaktor z Gazety Wroclawskiej ( to chyba tez Wojewodzka ) i zrobil kilka zdjec, m.in. i Gabusi.

Posted

A może jakieś pieluchy jej zakładać na noc chociaż? Psy po różnych wątkach noszą takie tyłkowe instalacje. Tylko nie wiem ile to kosztuje. Jednak z pewnością byłaby to pewna ulga dla Zuzi w sprzątaniu...

Posted

[quote name='Makrela']A może jakieś pieluchy jej zakładać na noc chociaż? Psy po różnych wątkach noszą takie tyłkowe instalacje. Tylko nie wiem ile to kosztuje. Jednak z pewnością byłaby to pewna ulga dla Zuzi w sprzątaniu...[/QUOTE]
To dobry pomysł ,żeby umieścić w tytule o higienicznych potrzebach.Takie rzeczy łatwiej zbierać niż kasę.

Posted

No i Gabi by miała bardziej komfortowo w pampersach, przy takich mrozach, długo w mokrym nie wytrzyma dziewczyna.
Przedwczoraj wysłałam też paczuszkę z pościelą flanelową do pocięcia.