Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ana666']W Elblągu?! A Gabi jest w Zabrzu jak się nie myle, nie jest to za daleko?
A zdajecie sobie sprawe że za samo paliwo będzie trzeba z 500 zł a jeszcze nie ma dosyć na hotelik:shake:
Nie chce wyjść na pesymistkę ale jakoś nie widze tego:shake:[/quote]
haha..nie takie odległosci juz pokonywalismy...nie takie pieniadze zbieralismy...ja tam wierze w cuda...:loveu::loveu::loveu:

[B]CIAPULEŃKO...14 DZIEŃ BOLI MNIE SERCE..TAK BARDZO BOLI:-([/B]

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ana666']W Elblągu?! A Gabi jest w Zabrzu jak się nie myle, nie jest to za daleko?
A zdajecie sobie sprawe że za samo paliwo będzie trzeba z 500 zł a jeszcze nie ma dosyć na hotelik:shake:
Nie chce wyjść na pesymistkę ale jakoś nie widze tego:shake:[/quote]

no chyba, że pojedziemy czołgiem :diabloti:

Posted

[quote name='gonia66']haha..nie takie odległosci juz pokonywalismy...nie takie pieniadze zbieralismy...ja tam wierze w cuda...:loveu::loveu::loveu:

[B]CIAPULEŃKO...14 DZIEŃ BOLI MNIE SERCE..TAK BARDZO BOLI:-([/B][/quote]

To nie cuda Goniu, to miłość:loveu::loveu:

Posted

Piszcie cioteczki -kto zna dobry ,niedrogi dt/hotelik na Sląsku dla Gabi-emerytki ,aby tam mogla spokojnie dożyć swych dni ?
Ja znam tam tylko dt u BajkiB ,ale tam nie ma miejsca no i trafiają tam glownie psy wymagające ratowania -leczenia ,bo mają tam zapewnioną wyjątkową opiekę wetów śląskich oraz zalogi Oddzialu Emira Bajki -w ich szpitaliku.
Już ciężko pogryziony pies czeka tam na miejsce .Takie bardziej chore ,czy po ciężkich przejściach mają pierszeństwo-wiadomo.
Jest jakiś dt kolo Krakowa /Wieliczki ,ale tam tez pewnie kolejka ...

Posted

Bo tak sobie myśle ze może byśmy poszukały jakiegoś dożywotniego DT, może jest ktoś kto by przygarnął z chęcia ale nie stać go na utrzymanie takiego psa a ma dobre serce i czas, wtedy byśmy deklaracje przysyłały tej osobie i jej pomagały w utrzymaniu Gabi jak cioteczki się zgodzą do końca życia płacić, bo ja moge dawać te 20 zł do końca jej życia ważne żeby była szczęśliwa.
Co Wy na to???

Posted

Oczywiscie ze jesli znalazlby sie hotelik blizej Gabi to zadna nie szukalaby miejsca na drogim koncu Polski. Prosze jednak pamietac ze poki co Sunia nie ma jeszcze deklarcji zebranych na300 zł a czasu ma tez niewiele...Ihabe zarezerwowala mieksce u Morii wlasnie dlatego ze tam sie zwolnilo i ze jest mozliwosc umiesic Gabi na "juz"...pza tym jesli zadecydujemy ze tam ma nie jechac to trzeba tez stwierdzic to jednoglosnie i szybko- bo miejsce czeka a kolejka psow tez nie jest mala..szkoda byloby trzymac miejsce na darmo- jesli inny pies moglby juz tam grzac doopeczke...ja do tej pory nie spotkalam sie z faktem, ze odleglosc moze byc przeciwnikiem wyjazdu psa...nawet tego nie bralam pod uwage...znam sytuacje gdziebardzo chore dziadki wyjezdzaja do Niemiec i dalej...no ale nie wiem moze w jakim stanie jest Gabi...czy naprawde w az tak zlym???Decyzja nalezy oczywisciedo Was tylko prosze o szybkie powiadomienie....

[B]CHOLERNE DWA TYGODNIE BEZ MOJEJ CIAULINKI..
[*]:-([/B]

Posted

Obie wersje są dobre dla suni chyba -zarówno ta Goni jak i Any .
Tylko że ,miejsce u Mori juz jest i czeka ponoć na Gabi -ale nie am transportu i kasy na to . Czy masz Goniu mozliwosc taniego transportu -lączonego zapewne- dla Gabi i to niedlugo ? Jesli tak -to nie ma co czekać .Pies nie mzoe chyba zbyt dlugo mieszkać kątem-pod stolem -u weta w gabinecie ? A propozycja Any tez jest dobra -tylko skąd predko znależć taki dom ,który wezmie dozywotnio juz zaraz -staruszkę -emerytkę ,slabo już widzącą -taką już u schylku życia ...? Jesli masz Ana takich ludzi -będziemy wtedy decydować -tzn. wszystkie cioteczki - gdzie ma iść Gabi ,ale nie moze to trwać zbyt dlugo -ona nie ma juz zbyt dużo sil i zdrowia -a miejsce u Morii tez nie może czekać zbyt dlugo .
No i kasy na DT tez jeszcze za malo -ale mozna by doplacić chyba już po zawiezieniu Gabi ?

Posted

[quote name='olga7']Obie wersje są dobre dla suni chyba -zarówno ta Goni jak i Any .
Tylko że ,miejsce u Mori juz jest i czeka ponoć na Gabi -ale nie am transportu i kasy na to . Czy masz Goniu mozliwosc taniego transportu -lączonego zapewne- dla Gabi i to niedlugo ? Jesli tak -to nie ma co czekać .Pies nie mzoe chyba zbyt dlugo mieszkać kątem-pod stolem -u weta w gabinecie ? A propozycja Any tez jest dobra -tylko skąd predko znależć taki dom ,który wezmie dozywotnio juz zaraz -staruszkę -emerytkę ,slabo już widzącą -taką już u schylku życia ...? Jesli masz Ana takich ludzi -będziemy wtedy decydować -tzn. wszystkie cioteczki - gdzie ma iść Gabi ,ale nie moze to trwać zbyt dlugo -ona nie ma juz zbyt dużo sil i zdrowia -a miejsce u Morii tez nie może czekać zbyt dlugo .
No i kasy na DT tez jeszcze za malo -ale mozna by doplacić chyba już po zawiezieniu Gabi ?[/quote]nO OCZYWISCIE ZE MOZNABY DOPLACIC PO ZAWIEZIENIU- TYKO ZE MUSIMY MIEC TE DEKLARACJE...BO WIECIE JAK JEST--PIES JEDZIE, JEST BEZPIECZNY I JUZ WTED TRUDNIEJ ZEBRAC DEKLARACJE..a transport..no coż..jak beda deklaracje, bedziemy zebrac pieniazki na transport..jednorazowe kwoty o wiele latwiej zebrac..mozna zrobic bazarek....najwazniejsze zeby zebrac jeszcze to 90 zł...:cool3:

Posted

Napisałam tak bo pisaliście że Gabi jest bardzo kiepska i po tej relacji uznałam że to może być za daleko.
A to tego nie ma nawet deklaracji na hotelik a co tu dopiero mówić o kasie na transport, no jedynie że ktoś za darmo pojedzie.
Myślałam też że taki DT by może nie chciał 300 zł co miesiąc tylko tyle co na karmę i ewentualne leczenie i leki.

Posted

Dziewczyny nie mogę za bardzo pomóc natychmiast od ręki, mój bazarek dopiero się rozkręca:oops:, ale chcę wam o jednej rzeczy napisać - gdy wysyłałyśmy do Morii psa Kamienia okazało się już na miejscu, ze płatność jest z góry (ale przelewem, spokojnie;)). Na szczęście mieliśmy tyle kasy zebranej. Absolutnie nie odradzam tego hoteliku, bo jest tam świetna opieka, ale jednak uzgodnijcie z Morią wcześniej, czy zgodzi się przyjąć wpłatę po miesiącu hotelikowania - żeby nie było nieporozumień:oops:

Posted

Dziś Monika083 podrzucila mi wątek suni ,gdzie jest propozycja DT płatnego -ale to nowy ,nieznany zupelnie jeszcze chyba dom. Daje ten link tak dla porównania bardziej cen/kosztów niż jako propozycję dla Gabi. Nas stać będzie co najwyżej na 300 zl/m-c -a i to nie jest pewne /często deklaracje nie są w 100% dotrzynywane-niestety/ .

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f937/tymczasowy-dom-platny-129998/[/url]

Posted

[quote name='madcat1981']Dziewczyny nie mogę za bardzo pomóc natychmiast od ręki, mój bazarek dopiero się rozkręca:oops:, ale chcę wam o jednej rzeczy napisać - gdy wysyłałyśmy do Morii psa Kamienia okazało się już na miejscu, ze płatność jest z góry (ale przelewem, spokojnie;)). Na szczęście mieliśmy tyle kasy zebranej. Absolutnie nie odradzam tego hoteliku, bo jest tam świetna opieka, ale jednak uzgodnijcie z Morią wcześniej, czy zgodzi się przyjąć wpłatę po miesiącu hotelikowania - żeby nie było nieporozumień:oops:[/quote]
Z Morią jestem w stałym kontacie- mam u Niej kilka psow, Ihabe też i pod tym wzgledem wiem doskonale, ze nie bedzie problemow. Jesli beda deklaracje to najwazniejsze. Ja np. jej wplacalam w czasie wakacji za 15 dni potem za kolejne 15 bo akrat mialam taka sytuacje i nie bylo problemow. To wspaniala cioteczka i bardzo wyrozumiała. O to sie nie musimy martwic- ale o deklaracje- tak, wiec bardzo prosze o zapraszanie ludzi na watek i prosby o deklaracje- nawet 5 zł jest duzo warte w takim wypadku(w kazdym wypadku:lol:)...:lol:

[B]DWA TYGODNIE BEZ MOJEJ UKOCHANEJ SUNIECZKI...CIAPULINKO...
[*]:-([/B]

Posted

[quote name='zuziaM']Kochana sunia. Uwielbiam takie stare panienki ....
Mam takie dwie swoje i dwie hotelikowe.... sa najkochansze.[/quote]
A dla Gabi może znalazłabyś miejsce?;)

Posted

[quote name='REJA']A dla Gabi może znalazłabyś miejsce?;)[/quote]

wspominałam o ZuziM a dziś dostałam od Zusi wiadomość ( mam nadziję, że ZuziaM pozwoli na cytat:loveu:)

Witaj :lol:.
Jestes 2. w kolejce do hotelu, a wlasnie 19 wrzesnia wyjezdza moj dobeczek Karo :multi:.
Napisalam juz do MyrkurDagur, bo ona jest na 1.miejscu oczekujacych, ale poki co nie ma jeszcze kandydata. Poprosila o jeszcze dwa dni.
Pisze wczesniej, bo wiadomo, ze trzeba jakiegos konkretnego psiaka wyszukac.
Mam miejsce [B]dla psiakow [U]starych ( ponad 10 lat )[/U][/B]. Dlatego bardzo prosze , [B]zeby spelnial on warunki podane w moim hotelikowym watku[/B]. W sumie obojetne czy sunia czy piesek, ale [B]nie moze byc ani za maly, ani za duzy[/B], bo sama zobacz, jakie sa otwory miedzy szczeblami w kojcu, ktory psina zajmie ( ok. 13 cm ....zeby sie nie przeciskal ).
Gabarytowo musi byc mniej wiecej jak labrador, dobermanek , bokserek....tak 18-27 kg.
Budka z przedsionkiem, ocieplona, kojec zadaszony i spory, wiec psina ma sporo miejsca.Zywienie 3 x dziennie, spacery 3-4 razy dziennie.

Wklejam zdjecie kojca, ktory bedzie wolny od 22 wrzesnia ( potrzebuje 2 dni na odkazenie, wysprzatanie, wyszorowanie ) po Karusiu.

[IMG]http://images40.fotosik.pl/185/cfab3bead424ce8emed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images49.fotosik.pl/165/d4a16645e77dee4fmed.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='agat21']A jak daleko jest do hoteliku u ZuziM? I ile wtedy potrzeba by było na transport, gdyby Gabi miała tam trafić?[/quote]

Pod granicą z Niemcami okolice Zgorzelca, wtedy to darmowo ją przewiozę z mężem gdyż uda nam sie to zrobić w jeden dzień :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ihabe']Pod granicą z Niemcami okolice Zgorzelca, wtedy to darmowo ją przewiozę z mężem gdyż uda nam sie to zrobić w jeden dzień :loveu::loveu::loveu:[/quote]
No i po drodze wtedy o moj domek zahaczysz Iwonko:loveu::loveu::loveu:Bo jz wedy to Ci nie przepuszcze- masz to jak w banku:lol::lol:
Co w takim razie z miejscem u Morii??Nie chcialabym zeby trzymac Ja w niepewnosci, u Niej tez jest kolejka..a szkoda, zeby mejsce blokowac...:roll:

[B]BARDZO TĘSKNIĘ...2 TYGODNIE A JAKBY WIECZNOŚC BEZ CIEBIE CIAPUNIU...:-(:-(...
[*][/B]

Posted

[quote name='gonia66']No i po drodze wtedy o moj domek zahaczysz Iwonko:loveu::loveu::loveu:Bo jz wedy to Ci nie przepuszcze- masz to jak w banku:lol::lol:
Co w takim razie z miejscem u Morii??Nie chcialabym zeby trzymac Ja w niepewnosci, u Niej tez jest kolejka..a szkoda, zeby mejsce blokowac...:roll:

[B]BARDZO TĘSKNIĘ...2 TYGODNIE A JAKBY WIECZNOŚC BEZ CIEBIE CIAPUNIU...:-(:-(...
[*][/B][/quote]

masz to jak w Banku moja kochana. :loveu::loveu::loveu:
Wstrzymajmy się jeszcze aż bedzie pewność, że miejsce jest no i czy odpowiada?

Posted

[quote name='ana666']Ja już 4 razy dziś zagladam ale żadnych wieści pozytywnych i nie pisze bo zawsze się bardzo smuce jak czytam ten wątek i już nie mam nawet chęci siedzenia dłużej na dogo:-(
To ja dam 20 zł miesięcznie zamiast wcześniejszych 10 bo zal mi Gabusi bardzo a inaczej nie mogę pomóc:placz:
Ciekawe ile uda się uzbierać na bazarkach...[/quote]

czyli zmieniam w deklaracjach, bardzo dziękujemy :razz:

[quote name='ihabe']Pod granicą z Niemcami okolice Zgorzelca, wtedy to darmowo ją przewiozę z mężem gdyż uda nam sie to zrobić w jeden dzień :loveu::loveu::loveu:[/quote]

było by super :loveu:

Posted

Bazarek zakończony:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/ubranka-dla-chlopca-80-104-na-pomoc-3-psiakom-do-5-09-a-145151/index8.html#post12920996[/URL]

Gabusia ma w skarbonce dodatkowe 82 zł :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ihabe']Bazarek zakończony:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/ubranka-dla-chlopca-80-104-na-pomoc-3-psiakom-do-5-09-a-145151/index8.html#post12920996[/URL]

Gabusia ma w skarbonce dodatkowe 82 zł :loveu::loveu::loveu:[/quote]
OOOOOOOOO...to calkiem sporo- dziekujemy Ihabe...chyba niedlugo sie sotkamy, topodziekuje osobiscie:loveu::loveu:

Posted

[quote name='ihabe']Bazarek zakończony:

Gabusia ma w skarbonce dodatkowe 82 zł :loveu::loveu::loveu:[/quote]

super :cool3: