Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U Niemców to nigdy nic nie wiadomo. Ostatnio w Dreźnie miałam wystawiać się o 12.00 (było w internecie) a po przyjeździe okazało się że wchodzimy na początku:cool3:

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Impresja']ale lipa... nie che mi się nawet statystyki wrzucić... to planu sedziwania ani ringów też nie będzie? Bardzo super. Przyjade o 8 a okaże się że wychodzę na ring o 14...[/quote]

No ja właśnie do nich napisałam nawet nie o stawkę ale o plan sędziowania.

To pierwszy taki niemiecki przypadek u mnie. Dotychczas Norymberga, Berlin i Drezno umieszczalło takie info.

Zawsze przyjeżdżam o 8 i zawsze wchodzę o 14-tej

Posted

Tylko nie wiem czy wierzyć tym karteczkom... bo w sobotę BM wchodzą o 9:00 a po nich 4 rasy o 9:30:lol: a w niedzielę my wchodzimy niby o 10:45 a przed nami tylko jedna rasa:shake: a po nas zostały 2 rasy i wchodzą równo o 11:45:evil_lol:

też mamy FG C

Posted

[quote name='musia'] Nocleg mam w etaphotelu (31 euro).
[/quote]
Hej, nocowaliście już może w tym hotelu? Przyjmuja z psami? Na stronie nie dopatrzylam sie tej informacji.
Z tego co pamietam w Niemczech zawsze trzeba odebrac w ringu numer startowy przed rozpoczeciem sedziowania, tj. przed 9:00, a opisy sa wydawane po calym sedziowaniu w ringu - przez to wystawcy są "zmuszeni" do pozostania na terenie wystawy przez caly dzien. Tak bylo jeszcze 3 lata temu.

Posted

Też nocujemy w etaphotelu [URL="http://www.etaphotel.com/frm_fiche_hotel.svlt?code_hotel=2628&code_langue=gb"]Etap Hotel Leipzig West Doelzig[/URL] o ile mnie pamięć nie myli 4 euro za piesa.

Numerki przy opłaconej wystawie odbierałam na ringu. Przy opłacie na miejscu odbiór numerków w sekretariacie.

Karty ocen wydawane po zakończeniu oceny na ringu. Chyba , że weźmiesz rasę. Wtedy kartę oceny otrzymujesz ( przy ringu finałowym) po zejściu z oceny grupy finałowej.

Posted

Dzieki za informacje. Ja zarezerwowalam z rozpedu inny Etap - [URL="http://www.etaphotel.com/gb/hotel-2670-etap-hotel-etap-hotel-leipzig-nord-ost/index.shtml"]Nord Ost[/URL]
Ten Wasz jest blizej terenu wystawowego?

Posted

gończy polski OPUS Kłusująca Sfora

V1, VDH, CAC, BoB - krajowa
V1, VDH, CAC, CACiB, BoB, Zw. Lipska - międzynarodowa

charcica polska URZEKAJĄCA URODA Full Speed

V1, VDH, CAC, CACiB, BoB, Zw. Lipska - międzynarodowa
V1, VDH, CAC, BoB - krajowa

beagle z Polski na krajowej w sobotę - I m. gr.6

Posted

U nas na ringu było wesoło... Arizonka dostała CACIBa (słownie od sędziego jak mi ją oceniał) a po chwili decyzja została zmieniona, bo kolega sędziego- też sędzia się upomniał i sędzia wyskoczył do mnie z textem: To tutaj będzie reserve, może być?:crazyeye: No i co mu odpowiedzieć?:eviltong: przecież nie będę protestować, bo i co to da. A i tak się cieszę, bo opis ma niuńka piękny.

Więc bullmastiffka z Polski- [B]ARIZONA Zimowa Aura (FCI)[/B] była tylko na międzynarodowej.

[B]V1, VDH, CAC Club, res.CSA, res.CACIB[/B]

I jednak musieliśmy czekać do końca sędziowania na kartę ocen...:-( w taką pogodę...

Posted

Ja niestety katalog zostawiłam na sekcji w oddziale . Do odzyskania za tydzień.

A nam pozostała 1 wygrana ( w obu championatach) w przyszłym roku i też kończymy. I tak mam już jedną w zapasie z tego roku.

Posted

[quote name='musia']Ja niestety katalog zostawiłam na sekcji w oddziale . Do odzyskania za tydzień.

A nam pozostała 1 wygrana ( w obu championatach) w przyszłym roku i też kończymy. I tak mam już jedną w zapasie z tego roku.[/quote]

Musiu
Gratulacje
Nienawidze niemieckich wystaw ale pewne sie tam jeszcze spotkamy :eviltong:
Zaparlam sie :diabloti: i chocby nie wiem co, to bede sie starac skonczyc mojemu psu - dog niemiecki - niemiecki championat :evil_lol: Oni maja jakis makabryczny kompleks i promuja na wystawach tylko niemieckie dogi :mad: no coz....

Tym czasem bassety nie maja takich problemow i wczoraj moja Petity
POMPADOUR Pangea - doskI, CAC, CACIB, BOB Zwyc Lipska
a jej brat
PRET-A-PORTER Pangea - doskI, CAC, CACIB

( Tosia ma dopiero 2 CACe, Erykowi juz tylko czasu brakuje )

Posted

Gratulacje dla zwycięzców!!!!!:multi::multi::multi:Bardzo proszę , chociaż ilościowo o stawkę bearded collie. Zwłaszcza championy. Z góry dziękuję.