IraKa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 U Niemców to nigdy nic nie wiadomo. Ostatnio w Dreźnie miałam wystawiać się o 12.00 (było w internecie) a po przyjeździe okazało się że wchodzimy na początku:cool3: Quote
musia Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 [quote name='Impresja']ale lipa... nie che mi się nawet statystyki wrzucić... to planu sedziwania ani ringów też nie będzie? Bardzo super. Przyjade o 8 a okaże się że wychodzę na ring o 14...[/quote] No ja właśnie do nich napisałam nawet nie o stawkę ale o plan sędziowania. To pierwszy taki niemiecki przypadek u mnie. Dotychczas Norymberga, Berlin i Drezno umieszczalło takie info. Zawsze przyjeżdżam o 8 i zawsze wchodzę o 14-tej Quote
Impresja&Simarilion Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 spokojnie do mnie dzisiaj przyszedł list z czymś w rodzaju planu sędziowania. jest tabelka z rasami numery hal ringów i godziny. Sędziowanie zaczyna się o 9... Jest też bilet parkingowy i plan hal i ringów. Quote
musia Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Także dostałam I tak - w sobotę wchodzimy 10:30, w niedzielę 13:15 Mamy coś takiego FG C - i to mi wygląda na ring na powietrzu Quote
Zimowa Aura Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Tylko nie wiem czy wierzyć tym karteczkom... bo w sobotę BM wchodzą o 9:00 a po nich 4 rasy o 9:30:lol: a w niedzielę my wchodzimy niby o 10:45 a przed nami tylko jedna rasa:shake: a po nas zostały 2 rasy i wchodzą równo o 11:45:evil_lol: też mamy FG C Quote
Reni Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 [URL]http://zuchtschau.vdh.de/leipzig_2009/images/zeitplan.pdf[/URL] :smile: Quote
Zeliika Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='musia'] Nocleg mam w etaphotelu (31 euro). [/quote] Hej, nocowaliście już może w tym hotelu? Przyjmuja z psami? Na stronie nie dopatrzylam sie tej informacji. Z tego co pamietam w Niemczech zawsze trzeba odebrac w ringu numer startowy przed rozpoczeciem sedziowania, tj. przed 9:00, a opisy sa wydawane po calym sedziowaniu w ringu - przez to wystawcy są "zmuszeni" do pozostania na terenie wystawy przez caly dzien. Tak bylo jeszcze 3 lata temu. Quote
IraKa Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Też mam nocleg w Etapie. Jeżeli chodzi o numerki i dokumenty po ocenie to bez zmian. Quote
musia Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Też nocujemy w etaphotelu [URL="http://www.etaphotel.com/frm_fiche_hotel.svlt?code_hotel=2628&code_langue=gb"]Etap Hotel Leipzig West Doelzig[/URL] o ile mnie pamięć nie myli 4 euro za piesa. Numerki przy opłaconej wystawie odbierałam na ringu. Przy opłacie na miejscu odbiór numerków w sekretariacie. Karty ocen wydawane po zakończeniu oceny na ringu. Chyba , że weźmiesz rasę. Wtedy kartę oceny otrzymujesz ( przy ringu finałowym) po zejściu z oceny grupy finałowej. Quote
Zeliika Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Dzieki za informacje. Ja zarezerwowalam z rozpedu inny Etap - [URL="http://www.etaphotel.com/gb/hotel-2670-etap-hotel-etap-hotel-leipzig-nord-ost/index.shtml"]Nord Ost[/URL] Ten Wasz jest blizej terenu wystawowego? Quote
musia Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Sorry, dzięki , że mi zwróciłaś uwagę -[B] Nord Ost. miało być. [U]On jest bliżej[/U][/B][U].[/U] Quote
Zeliika Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 [quote name='musia']Sorry, dzięki , że mi zwróciłaś uwagę -[B] Nord Ost. miało być. [U]On jest bliżej[/U][/B][U].[/U][/quote] O, to ja dziekuje, dobrze wiedziec :) Quote
sylrwia Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 [B]Sypnął mi się transport i szukam dojazdu niestety tylko na NIEDZIELE czy ktoś może mnie poratować? Oczywiście dorzucam się do kosztów paliwowych.[/B] Quote
IraKa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Mam pytanko: czy płacąc na miejscu za wystawę płacił ktoś kiedyś kartą, jest taka możliwość? Quote
musia Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 gończy polski OPUS Kłusująca Sfora V1, VDH, CAC, BoB - krajowa V1, VDH, CAC, CACiB, BoB, Zw. Lipska - międzynarodowa charcica polska URZEKAJĄCA URODA Full Speed V1, VDH, CAC, CACiB, BoB, Zw. Lipska - międzynarodowa V1, VDH, CAC, BoB - krajowa beagle z Polski na krajowej w sobotę - I m. gr.6 Quote
Zimowa Aura Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 U nas na ringu było wesoło... Arizonka dostała CACIBa (słownie od sędziego jak mi ją oceniał) a po chwili decyzja została zmieniona, bo kolega sędziego- też sędzia się upomniał i sędzia wyskoczył do mnie z textem: To tutaj będzie reserve, może być?:crazyeye: No i co mu odpowiedzieć?:eviltong: przecież nie będę protestować, bo i co to da. A i tak się cieszę, bo opis ma niuńka piękny. Więc bullmastiffka z Polski- [B]ARIZONA Zimowa Aura (FCI)[/B] była tylko na międzynarodowej. [B]V1, VDH, CAC Club, res.CSA, res.CACIB[/B] I jednak musieliśmy czekać do końca sędziowania na kartę ocen...:-( w taką pogodę... Quote
Zimowa Aura Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Musia- gratulacje!!:Cool!: Gratulacj też dla DDB z Polski: ZAZA Wielki Duńczyk za VDH, CAC Club, CACIB:multi: Quote
AGATA I BRIARD Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 GRATULACJE DLA POLSKIEJ EKIPY :terazpol: mój briardzik IVANHOE HOCKY ENFANT PAR LA GARRIGUE : 2 x V1, 2 x VDH-CH i ukończyliśmy CHAMPIONAT NIEMIEC !!!:laola: :terazpol::terazpol::terazpol: Quote
M&S Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Mam prośbę o stawkę szpiców wilczych....(wolfs spitz) :p A. Quote
musia Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Ja niestety katalog zostawiłam na sekcji w oddziale . Do odzyskania za tydzień. A nam pozostała 1 wygrana ( w obu championatach) w przyszłym roku i też kończymy. I tak mam już jedną w zapasie z tego roku. Quote
PANGEA Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 [quote name='musia']Ja niestety katalog zostawiłam na sekcji w oddziale . Do odzyskania za tydzień. A nam pozostała 1 wygrana ( w obu championatach) w przyszłym roku i też kończymy. I tak mam już jedną w zapasie z tego roku.[/quote] Musiu Gratulacje Nienawidze niemieckich wystaw ale pewne sie tam jeszcze spotkamy :eviltong: Zaparlam sie :diabloti: i chocby nie wiem co, to bede sie starac skonczyc mojemu psu - dog niemiecki - niemiecki championat :evil_lol: Oni maja jakis makabryczny kompleks i promuja na wystawach tylko niemieckie dogi :mad: no coz.... Tym czasem bassety nie maja takich problemow i wczoraj moja Petity POMPADOUR Pangea - doskI, CAC, CACIB, BOB Zwyc Lipska a jej brat PRET-A-PORTER Pangea - doskI, CAC, CACIB ( Tosia ma dopiero 2 CACe, Erykowi juz tylko czasu brakuje ) Quote
PSYLLA Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 A czy mogłabym prosić o dane jedynego posokowca bawarskiego jaki był zgłoszony? Quote
JOLY Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Gratulacje dla zwycięzców!!!!!:multi::multi::multi:Bardzo proszę , chociaż ilościowo o stawkę bearded collie. Zwłaszcza championy. Z góry dziękuję. Quote
Dzidtka_Gl Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 GRATKI DLA "NASZYCH" :) proszę o stawkę lhasa apso Quote
Recommended Posts