Onaa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Fajnie, że kolejnej bidzie się udało :). Quote
leni356 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='leni356']A może po Orenie do hoteliku wzięlibyśmy tego pieska? Śliczny kudłacz, żal go bardzo. Jeśli darczyńcy się zgodzą to pieniądze po Orenku mogłyby przejść na tego biedaka: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1164/zaglodzony-samotny-bez-dachu-nad-glowa-prosi-o-lepsze-zycie-145909/[/URL] Co sądzicie? edit: zdjęcie [IMG]http://images43.fotosik.pl/194/c2f4bc17924cbcc4med.jpg[/IMG][/quote] Jest miejsce dla tego kudłacza w hoteliku. Proszę pomóżcie Z funduszy Orena zostało [B]326 zł[/B], ale to za mało. Musimy dozbierać funduszy i zorganizować transport Pomóżcie :modla::modla: Quote
Pipi Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Bardzo,bardzo proszę,pomóżcie z Kajtusiem.On ma tragiczne warunki,a jest taki ufny do człowieka.Idzie zima,mnie kończy się umowa o pracę,nie będę mogła jeździć do niego,ponieważ jest to za daleko,a paliwo drogie.On tam nie przetrwa sam.Pomóżcie go uratować,proszę.Ja zrobię wszystko co potrzeba,żeby dotarł do jamora bezpieczny.Proszę. . . . . . . Quote
leni356 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='Pipi']Bardzo,bardzo proszę,pomóżcie z Kajtusiem.On ma tragiczne warunki,a jest taki ufny do człowieka.Idzie zima,mnie kończy się umowa o pracę,nie będę mogła jeździć do niego,ponieważ jest to za daleko,a paliwo drogie.On tam nie przetrwa sam.Pomóżcie go uratować,proszę.Ja zrobię wszystko co potrzeba,żeby dotarł do jamora bezpieczny.Proszę. . . . . . .[/quote] Pipi, a jak z jego szczepieniami? Ma jakiekolwiek choćby wściekliznę? Jeśli nie to możesz to załatwić? I odrobaczanie również. Jest dla niego miejsce, więc można rozejrzeć się za transportem. Ja będę w kontakcie z Jamorem. [COLOR=Red]Potrzebujemy funduszy, bo jest tylko na pierwszy miesiąc. Ciotki błagam pomóżcie choćby po 10-20 zł [/COLOR] Quote
Onaa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Ja mam jakieś rzeczy na bazarek, jakby ktoś robił. Quote
Pipi Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Pod koniec maja był odrobaczony,ale podam mu znowu,mam tabletki aniprazol.Od wścieklizny nie jest szczepiony,zrobię to za ok.tydzień.W piątek był kastrowany,więc jeszcze za wcześnie na szczepienie.Zresztą zapytam p.doktor. Quote
leni356 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='Pipi']Pod koniec maja był odrobaczony,ale podam mu znowu,mam tabletki aniprazol.Od wścieklizny nie jest szczepiony,zrobię to za ok.tydzień.W piątek był kastrowany,więc jeszcze za wcześnie na szczepienie.Zresztą zapytam p.doktor.[/quote] Za wcześnie. Muszą minąć minimum 2 tygodnie po kastracji żeby zaszczepić, podobnie z odrobaczeniem. Skonsultuj z wetem, ale mam ten sam przypadek (sunia po sterylce) i pozwolili mi odrobaczać i szczepić dopiero po 2 tyg. Quote
MagdaH Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='leni356']Pipi, a jak z jego szczepieniami? Ma jakiekolwiek choćby wściekliznę? Jeśli nie to możesz to załatwić? I odrobaczanie również. Jest dla niego miejsce, więc można rozejrzeć się za transportem. Ja będę w kontakcie z Jamorem. [COLOR=Red]Potrzebujemy funduszy, bo jest tylko na pierwszy miesiąc. Ciotki błagam pomóżcie choćby po 10-20 zł [/COLOR][/quote] To mnie wpisz 20zł/miesiąc dla Kajtka. Na Twoje konto, Leni, czy jakie? Jeśli Twoje to dane do przelewów mam:p Quote
Pipi Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='MagdaH']To mnie wpisz 20zł/miesiąc dla Kajtka. Na Twoje konto, Leni, czy jakie? Jeśli Twoje to dane do przelewów mam:p[/QUOTE] Bardzo,bardzo dziękuję :multi: Quote
leni356 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dzięki dzięki :loveu: Póki co moje, nie zdążyłam zmienić Quote
leni356 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Przeniosłam deklaracje na wątek Kajtka: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1164/zaglodzony-samotny-bez-dachu-nad-glowa-prosi-o-lepsze-zycie-145909/index5.html[/url] Quote
leni356 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='leni356']Przeniosłam deklaracje na wątek Kajtka: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1164/zaglodzony-samotny-bez-dachu-nad-glowa-prosi-o-lepsze-zycie-145909/index5.html[/URL][/quote] Z funduszy które zostały po Orenie: [B]326 zł [/B] - część jest na karmę dla [B]Kajtusia[/B] (Kajtuś już w DT, w sobotę ma szansę na domek) - część - [B]50 zł[/B] chciałabym przesłać dla kudłatej [B]Chmurki (Wiery)[/B], wyciągniętej ze schroniska w Łodzi. Chmurka przebywa teraz w fundacji Emir w Żabiej Woli, przeszła sterylizację, szuka domku stałego Z pozostałej kwoty utworzę [COLOR=Blue][B]skarpetę dla kudłaczy w potrzebie[/B][/COLOR], taką jak mają jamniki, i przeniosę na wątek kudłaczy - mam nadzieję że ludzie będą wpłacać i uzbiera się na tyle żeby wyciągać kolejne kudłate nieszczęścia ze schronisk. Czy są jakieś sprzeciwy? Jako darczyńcy macie prawo się wypowiedzieć edit: Dodaję wątki kudłatych [COLOR=Blue]Chmurka/Wiera: [/COLOR] [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/juzaczka-wiera-potrzebuje-swojego-czlowieka-147573/[/url] [COLOR=Blue]Kajtuś: [/COLOR] [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1164/maly-bialy-pies-na-krowim-lancuchu-zbieramy-na-hotel-pomoz-145909/[/url] [COLOR=Blue]Kudłacze w potrzebie:[/COLOR] [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kudlacze-w-potrzebie-146370/[/url] Quote
sacred PIRANHA Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 ja jestem jak najbardziej za i chetnie coś dorzucę od czasu do czas:p Quote
mamanabank Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Dziękuję Wam za wsparcie Chmurki i zapraszam na jej wątek, który podała Leni. Leni szczególne podziękowania dla Ciebie :loveu: Quote
leni356 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Dziękuję za deklaracje :loveu: Jeśli chodzi o wydatki to po uzgodnieniu z Ronją u której przebywa Kajtuś i Mamanabank od Chmurki - to karma zamówiona dla Kajtusia przejdzie na Chmurkę (bo Kajtuś jutro ma jechać do DS, a karma nie napoczęta), a pieniądze dla Chmurki 50 zł przejdą na Kajtusiowe wydatki (jedzenie i benzyna dla Ronji). Rozliczenie funduszy jest na pierwszej stronie Kudłaczy - zapraszam na wątek. Dodam tam również deklaracje Quote
leni356 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Rozmawiałam dziś z panem Orenka. Zadomowił się u nich na dobre, jest wesoły i w świetnej formie. Będę na wizycie w weekend, będą zdjęcia :p Quote
sacred PIRANHA Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 bardzo się ciesze, że Orenek trafił akurat do tego Pana...jak dzwonił do mnie w sprawie adopcji Majki to musze przyznać że była to jedna z milszych rozmów (a setki telefonów w sprawie Majki miałam) ...gdyby wszyscy ludzie przeprowadzali tak miłe i kulturalne rozmowy to byłoby cudownie:cool3: z wielką chęcią zaproponowałam Orenka dla tego Pana...Majka to moje oczko w głowie, Oren to oczkow w głowie leni356...oba psiaki mają cudowne domki...trzeba je sklonować:loveu: leni356 pozdrów Pana ode mnie i powiedz, że gdyby miał znajomych szukających pieska do adocpji to żeby dzwonił śmiało do nas:cool3: Quote
leni356 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='sacred PIRANHA']bardzo się ciesze, że Orenek trafił akurat do tego Pana...jak dzwonił do mnie w sprawie adopcji Majki to musze przyznać że była to jedna z milszych rozmów (a setki telefonów w sprawie Majki miałam) ...gdyby wszyscy ludzie przeprowadzali tak miłe i kulturalne rozmowy to byłoby cudownie:cool3: z wielką chęcią zaproponowałam Orenka dla tego Pana...Majka to moje oczko w głowie, Oren to oczkow w głowie leni356...oba psiaki mają cudowne domki...trzeba je sklonować:loveu: leni356 pozdrów Pana ode mnie i powiedz, że gdyby miał znajomych szukających pieska do adocpji to żeby dzwonił śmiało do nas:cool3:[/quote] Dzięki - pozdrowię. Nie omieszkam zareklamować innych naszych kudłaczy :cool3: Pan jest przemiły, pani też. Anawa też była pod wrażeniem i urokiem tego pana - dzięki Wam dziewczyny że udało się Orenka w takim super domu umieścić! Do tego państwo zawsze mieli psy znajdy albo ze schroniska. Gdyby można było klonować takie domki.. Quote
leni356 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Jutro jadę z wizytą do Orenka :multi: Oren zadomowił się już na dobre, pan mówi że rządzi domem :evil_lol: Jest bardzo wesoły. Lubi siedzieć u państwa na kolankach - uwierzycie?? nasz dzikusek Oren :loveu: Poza tym futro mu odrosło i ma długi włos.. Fajnie będzie go zobaczyć. Ciekawe czy mnie pozna? :razz: Quote
Recommended Posts