Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='leni356']A może po Orenie do hoteliku wzięlibyśmy tego pieska? Śliczny kudłacz, żal go bardzo. Jeśli darczyńcy się zgodzą to pieniądze po Orenku mogłyby przejść na tego biedaka:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1164/zaglodzony-samotny-bez-dachu-nad-glowa-prosi-o-lepsze-zycie-145909/[/URL]

Co sądzicie?

edit: zdjęcie

[IMG]http://images43.fotosik.pl/194/c2f4bc17924cbcc4med.jpg[/IMG][/quote]

Jest miejsce dla tego kudłacza w hoteliku. Proszę pomóżcie
Z funduszy Orena zostało [B]326 zł[/B], ale to za mało. Musimy dozbierać funduszy i zorganizować transport

Pomóżcie :modla::modla:

Posted

Bardzo,bardzo proszę,pomóżcie z Kajtusiem.On ma tragiczne warunki,a jest taki ufny do człowieka.Idzie zima,mnie kończy się umowa o pracę,nie będę mogła jeździć do niego,ponieważ jest to za daleko,a paliwo drogie.On tam nie przetrwa sam.Pomóżcie go uratować,proszę.Ja zrobię wszystko co potrzeba,żeby dotarł do jamora bezpieczny.Proszę. . . . . . .

Posted

[quote name='Pipi']Bardzo,bardzo proszę,pomóżcie z Kajtusiem.On ma tragiczne warunki,a jest taki ufny do człowieka.Idzie zima,mnie kończy się umowa o pracę,nie będę mogła jeździć do niego,ponieważ jest to za daleko,a paliwo drogie.On tam nie przetrwa sam.Pomóżcie go uratować,proszę.Ja zrobię wszystko co potrzeba,żeby dotarł do jamora bezpieczny.Proszę. . . . . . .[/quote]

Pipi, a jak z jego szczepieniami? Ma jakiekolwiek choćby wściekliznę? Jeśli nie to możesz to załatwić? I odrobaczanie również. Jest dla niego miejsce, więc można rozejrzeć się za transportem. Ja będę w kontakcie z Jamorem.

[COLOR=Red]Potrzebujemy funduszy, bo jest tylko na pierwszy miesiąc. Ciotki błagam pomóżcie choćby po 10-20 zł [/COLOR]

Posted

Pod koniec maja był odrobaczony,ale podam mu znowu,mam tabletki aniprazol.Od wścieklizny nie jest szczepiony,zrobię to za ok.tydzień.W piątek był kastrowany,więc jeszcze za wcześnie na szczepienie.Zresztą zapytam p.doktor.

Posted

[quote name='Pipi']Pod koniec maja był odrobaczony,ale podam mu znowu,mam tabletki aniprazol.Od wścieklizny nie jest szczepiony,zrobię to za ok.tydzień.W piątek był kastrowany,więc jeszcze za wcześnie na szczepienie.Zresztą zapytam p.doktor.[/quote]

Za wcześnie. Muszą minąć minimum 2 tygodnie po kastracji żeby zaszczepić, podobnie z odrobaczeniem. Skonsultuj z wetem, ale mam ten sam przypadek (sunia po sterylce) i pozwolili mi odrobaczać i szczepić dopiero po 2 tyg.

Posted

[quote name='leni356']Pipi, a jak z jego szczepieniami? Ma jakiekolwiek choćby wściekliznę? Jeśli nie to możesz to załatwić? I odrobaczanie również. Jest dla niego miejsce, więc można rozejrzeć się za transportem. Ja będę w kontakcie z Jamorem.

[COLOR=Red]Potrzebujemy funduszy, bo jest tylko na pierwszy miesiąc. Ciotki błagam pomóżcie choćby po 10-20 zł [/COLOR][/quote]
To mnie wpisz 20zł/miesiąc dla Kajtka. Na Twoje konto, Leni, czy jakie? Jeśli Twoje to dane do przelewów mam:p

Posted

[quote name='MagdaH']To mnie wpisz 20zł/miesiąc dla Kajtka. Na Twoje konto, Leni, czy jakie? Jeśli Twoje to dane do przelewów mam:p[/QUOTE]
Bardzo,bardzo dziękuję :multi:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='leni356']Przeniosłam deklaracje na wątek Kajtka:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1164/zaglodzony-samotny-bez-dachu-nad-glowa-prosi-o-lepsze-zycie-145909/index5.html[/URL][/quote]

Z funduszy które zostały po Orenie: [B]326 zł
[/B]
- część jest na karmę dla [B]Kajtusia[/B] (Kajtuś już w DT, w sobotę ma szansę na domek)
- część - [B]50 zł[/B] chciałabym przesłać dla kudłatej [B]Chmurki (Wiery)[/B], wyciągniętej ze schroniska w Łodzi. Chmurka przebywa teraz w fundacji Emir w Żabiej Woli, przeszła sterylizację, szuka domku stałego

Z pozostałej kwoty utworzę [COLOR=Blue][B]skarpetę dla kudłaczy w potrzebie[/B][/COLOR], taką jak mają jamniki, i przeniosę na wątek kudłaczy - mam nadzieję że ludzie będą wpłacać i uzbiera się na tyle żeby wyciągać kolejne kudłate nieszczęścia ze schronisk.

Czy są jakieś sprzeciwy? Jako darczyńcy macie prawo się wypowiedzieć

edit: Dodaję wątki kudłatych

[COLOR=Blue]Chmurka/Wiera: [/COLOR]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/juzaczka-wiera-potrzebuje-swojego-czlowieka-147573/[/url]
[COLOR=Blue]Kajtuś: [/COLOR]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f1164/maly-bialy-pies-na-krowim-lancuchu-zbieramy-na-hotel-pomoz-145909/[/url]
[COLOR=Blue]Kudłacze w potrzebie:[/COLOR]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kudlacze-w-potrzebie-146370/[/url]

Posted

Dziękuję za deklaracje :loveu:

Jeśli chodzi o wydatki to po uzgodnieniu z Ronją u której przebywa Kajtuś i Mamanabank od Chmurki - to karma zamówiona dla Kajtusia przejdzie na Chmurkę (bo Kajtuś jutro ma jechać do DS, a karma nie napoczęta), a pieniądze dla Chmurki 50 zł przejdą na Kajtusiowe wydatki (jedzenie i benzyna dla Ronji).
Rozliczenie funduszy jest na pierwszej stronie Kudłaczy - zapraszam na wątek. Dodam tam również deklaracje

• 2 weeks later...
Posted

bardzo się ciesze, że Orenek trafił akurat do tego Pana...jak dzwonił do mnie w sprawie adopcji Majki to musze przyznać że była to jedna z milszych rozmów (a setki telefonów w sprawie Majki miałam) ...gdyby wszyscy ludzie przeprowadzali tak miłe i kulturalne rozmowy to byłoby cudownie:cool3: z wielką chęcią zaproponowałam Orenka dla tego Pana...Majka to moje oczko w głowie, Oren to oczkow w głowie leni356...oba psiaki mają cudowne domki...trzeba je sklonować:loveu:
leni356 pozdrów Pana ode mnie i powiedz, że gdyby miał znajomych szukających pieska do adocpji to żeby dzwonił śmiało do nas:cool3:

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']bardzo się ciesze, że Orenek trafił akurat do tego Pana...jak dzwonił do mnie w sprawie adopcji Majki to musze przyznać że była to jedna z milszych rozmów (a setki telefonów w sprawie Majki miałam) ...gdyby wszyscy ludzie przeprowadzali tak miłe i kulturalne rozmowy to byłoby cudownie:cool3: z wielką chęcią zaproponowałam Orenka dla tego Pana...Majka to moje oczko w głowie, Oren to oczkow w głowie leni356...oba psiaki mają cudowne domki...trzeba je sklonować:loveu:
leni356 pozdrów Pana ode mnie i powiedz, że gdyby miał znajomych szukających pieska do adocpji to żeby dzwonił śmiało do nas:cool3:[/quote]

Dzięki - pozdrowię. Nie omieszkam zareklamować innych naszych kudłaczy :cool3: Pan jest przemiły, pani też. Anawa też była pod wrażeniem i urokiem tego pana - dzięki Wam dziewczyny że udało się Orenka w takim super domu umieścić!
Do tego państwo zawsze mieli psy znajdy albo ze schroniska. Gdyby można było klonować takie domki..

• 1 month later...
Posted

Jutro jadę z wizytą do Orenka :multi: Oren zadomowił się już na dobre, pan mówi że rządzi domem :evil_lol: Jest bardzo wesoły. Lubi siedzieć u państwa na kolankach - uwierzycie?? nasz dzikusek Oren :loveu: Poza tym futro mu odrosło i ma długi włos.. Fajnie będzie go zobaczyć. Ciekawe czy mnie pozna? :razz: