Jump to content
Dogomania

KAMYK, pies niebanalny. Od trzech lat w pensjonacie u Sylwiaso - zbieramy na utrzymanie i szukamy domu idealnego... niebanalnego ;-)

Recommended Posts

Posted

[quote name='lilk_a']podłączam się do życzeń :):) nie był to fajny sylwester , nasza sunia chyba chora , przełyka cały czas wysuwając pysk do przodu , przez pół godziny chodziła i lizała podłogę .... tak że przeoczyliśmy 12stą i toast za nowy rok wznieśliśmy z mężem 15 po 12 stej ( coca-colą zresztą bo bezalkoholowi jesteśmy )
mam nadzieję że dobrze myślę że to zapalenie gardła tylko .... choć nie wiem , nie znam się na psich chorobach i chyba spać dzisiaj nie pójdę bo boję się że się Fidze coś stanie[/QUOTE]

Mój Mixer liże podłogę i materacyk (i wszystko, co ma pod mordą), jak ma jakieś problemy żołądkowe i w ten sposób próbuje wywołać wymioty. Pierwszy raz tak zrobił, jak połknął takie suche coś, które ostatnio do wiązanek dokładają. Pierwszy raz z czymś takim się spotkałam, byłam przerażona, w środku nocy wezwałam wetkę, ale zanim się pojawiła, zaczął wymiotować i córka wyciągnęła mu z gardła ten sznurek. Przeszło od razu. Mam to 2-3 razy w roku. Zwykle wyprowadzam go wtedy na spacer, bo patrzeć nie mogę, jak zlizuje te kłaki, których u mnie pełno - nażre się trawy, zwymiotuje i jest spokój. Ale teraz o trawę raczej trudno - może siano? Moja wetka uważa, że to może mieć związek z nadkwaśnością lub czymś tam i poleca alugastrin.

lilk_a, to wyżliczka? Dopiero teraz zauważyłam. Eh...

Posted

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=magenta]Madcaciku Kasienko:iloveyou::iloveyou::tree1::tort:z okazji cudu narodzin corci:loveu::loveu:postokroc pieknych chwil , najcudniejszego zycia dla was :loveu::loveu:sercem calem zyczymy:loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='agata51']Popatrz, Kamysiu, cudownych ludów ani na lekarstwo. Nie tylko ty wypatrujesz jakiegoś.[/QUOTE]

Więcej optymizmu dziewczyny :lol: .Jak to powiadają..."piękne rodzi się w bólach".Trzeba cierpliwie czekać na ten najwspanialszy moment .

Ucałowania w Kamyczkowy nochal .Trzymam kciuki i zaglądnę tu czasem z serdeczną energią - może pomoże ;)

Posted

[quote name='ivette3']Więcej optymizmu dziewczyny :lol: .Jak to powiadają..."piękne rodzi się w bólach".Trzeba cierpliwie czekać na ten najwspanialszy moment .

Ucałowania w Kamyczkowy nochal .Trzymam kciuki i zaglądnę tu czasem z serdeczną energią - może pomoże ;)[/QUOTE]

Dziękujemy za zastrzyk serdecznej energii. Ona zawsze pomaga.

Posted

[quote name='agata51'][I]A w realu szaro-buro,[/I]
[I]myśli raczej mam ponure, [/I]
[I]a w dodatku ciągle mży -[/I]
[I]gorzej mają tylko psy![/I][/QUOTE]

Ponure myśli cioteczki Agatki Kamysio zakopie w głębokim dole :lol:

"...a po burzy...słońce :loveu: " .Bądź Kamyczku dobrej myśli.O Twój los dbają dobrzy ludzie - pozdrawiam Wszystkich ( tych formalnych,realnych i wirtualnych ):lol:

Posted

[quote name='ivette3']Ponure myśli cioteczki Agatki Kamysio zakopie w głębokim dole :lol:

"...a po burzy...słońce :loveu: " .Bądź Kamyczku dobrej myśli.O Twój los dbają dobrzy ludzie - pozdrawiam Wszystkich ( tych formalnych,realnych i wirtualnych ):lol:[/QUOTE]

Ja tylko tak. Przecież wiadomo, że jestem niepoprawną optymistką.

[quote name='magenka1']To ja podniosę Kamysia a dzisiaj poznałam Zosię :)[/QUOTE]

O matko, opowiedz!

Posted

[I]A magda trzysta trzydzieści trzy, [/I]
[I]zamiast śnić kolorowe sny, [/I]
[I]buszuje nocą na dogo -[/I]
[I]i robi się dziwnie błogo.[/I]
[I]O, magda, dzięki ci!i [/I]

Kamysiu, ciotka powoli wygrzebuje się z okrągłourodzinowej depresji. "Ja jaszcze z wiosną się roztańczę..."

Zosi nieustająco czułe buziaki. Kaśka, miałaś kiedyś kolkę? Nic nie mów, tylko noś i tul. Podobno jest jakiś espumisan na tę oseskową przypadłość.

Posted

[quote name='agata51'][I]

Zosi nieustająco czułe buziaki. Kaśka, miałaś kiedyś kolkę? Nic nie mów, tylko noś i tul. Podobno jest jakiś espumisan na tę oseskową przypadłość.[/QUOTE]

Dzięki:) Noszę i tulę, nawet w desperacji tańczę i śpiewam;) Są leki na bazie espumisanu i nawet czasami pomagają, ale z dużym opóźnieniem. Ja nie miałam kolki, ale TZ podobno mistrzostwo w tym ustrojstwie pobił jako dziecię:roll: Może to dziedziczne:niewiem:

Posted

[quote name='madcat1981']Dzięki:) Noszę i tulę, nawet w desperacji tańczę i śpiewam;) Są leki na bazie espumisanu i nawet czasami pomagają, ale z dużym opóźnieniem. Ja nie miałam kolki, ale TZ podobno mistrzostwo w tym ustrojstwie pobił jako dziecię:roll: Może to dziedziczne:niewiem:[/QUOTE]

Eeee tam, zaraz dziedziczne - teraz wszyscy to mają. Po prostu trzeba przeczekać. Minie szybciej niż myślisz. A potem to już tylko samo szczęście. Przekonasz się, jak będziesz babcią!