UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='kapucynka']NIe pytałam Ciebie :lol:[/QUOTE] Ani nie pytałaś o psiaka. Może, lepiej z podobnymi, raczej prywatnymi pytaniami przejść na wątek off-topic?;) Quote
kapucynka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Po pierwsze- czy jestes założycielem watku, że go "porzadkujesz"? Po drugie- pojawiłam sie tu tylko i wyłacznie z wypowiedziami dotyczącymi Kamyka. Personalne zaczepki jako PIEWSZY zastosował tu Cajus, wiec bądź uprzejmy jego pierwszego pouczyc w tym tonie, w jakim piszesz do mnie. Dopiero potem zajmij się mną :) :diabloti: Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Bardzo podoba mi się poza i spojrzenie Kamyka na tej fotce...:lol: Są takie wyczekujące...:roll: [IMG]http://img837.imageshack.us/img837/6043/kamie4.jpg[/IMG] Quote
Cajus JB Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Szerzej. kapucynka czy zrobisz Kamieniowi ogłoszenia jak ekspert od tekstów marysia55 taki przygotuje. Proste pytanie. Prawda. Quote
kapucynka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Cajus JB']Szerzej. kapucynka czy zrobisz Kamieniowi ogłoszenia jak ekspert od tekstów marysia55 taki przygotuje. Proste pytanie. Prawda.[/QUOTE] O :) Teraz jest konkretnie i zrozumiale. A moja odpowiedź na Twoje pytanie: nie. Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Cajus JB']Szerzej. kapucynka czy zrobisz Kamieniowi ogłoszenia jak ekspert od tekstów marysia55 taki przygotuje. Proste pytanie. Prawda.[/QUOTE] To ja poproszę AlfęLS. Pamiętam jej ogłoszenia robiły duże wrażenie. Może się podejmie...;) Quote
Cajus JB Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='UBOCZE']To ja poproszę AlfęLS. Pamiętam jej ogłoszenia robiły duże wrażenie. Może się podejmie...;)[/QUOTE] Dziękuję UBOCZE. Zapytaj. Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 I jeszcze jedno. Czy Kamyk ma aktualne allegro? Jeśli nie, a ktoś podjąłby się zrobienia, to mógłbym opłacić - takie full-wypas...;) Quote
Selenga Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='UBOCZE']I jeszcze jedno. Czy Kamyk ma aktualne allegro? Jeśli nie, a ktoś podjąłby się zrobienia, to mógłbym opłacić - takie full-wypas...;)[/QUOTE] Ma. Regularnie wznawiane i wyróżniane co najmniej od roku Za każdym razem podaję link na wątku Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Selenga']Ma. Regularnie wznawiane i wyróżniane co najmniej od roku Za każdym razem podaję link na wątku[/QUOTE] Dzięki!!!:lol: Dopiero teraz znalazłem...:oops: [quote name='Selenga']wznowione allegro Kamysia, full wypas: [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1306462498[/URL][/QUOTE] Quote
marysia55 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Cajus JB']To ja nad ranem wrzucam zdjęcia. [B]marysia55 napisze super tekst[/B], kapucynka porobi super ogłoszenia, a agata51 będzie odbierać telefony od chętnych do adopcji Kamienia i udzieli im szczegółowych informacji. Idealne rozwiązanie. Prawda.[/QUOTE] ojjjj ktoś tutaj nie czyta wątku, gdzieś między stronami powinieneś trafić na tekst dla Kamyka :evil_lol: [quote name='Cajus JB'][B]marysia55[/B], kapucynka działajcie. [B]Pokażcie jak każdy z nas pomaga psom.[/B][/QUOTE] Jacek tak się złożyło, że ja na tym wątku byłam dużo wcześniej niż Ty i pokazałam jak się pomaga psom. Napisałam swego czasu tekst dla Kamyka, nawet był do niedawna na pierwszej stronie, ale nie wiem czemu zniknął :roll: (został tylko wiersz). Odszukam go w Wordzie i wkleję ponownie. Jeśli się nie spodoba można go oczywiście zmienić :cool3: Quote
marysia55 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [B][CENTER][COLOR="#000080"]Po cóż żyjemy na tym świecie, jeśli nie po to, by życie czynić wspanialszym dla siebie i swoich bliskich?[/COLOR][/CENTER][/B]Dla Kamyka jeszcze nikt nie uczynił nic, by jego życie można było nazwać wspaniałym. Ten średniej wielkości 5-6 letni pies o pięknym biało-czarnym umaszczeniu nie doznał w swoim życiu niczego, o czym marzy każda żywa istota. Nie doświadczył miłości swojego pana, nie wie, co to własny kawałek podłogi, nie dane mu było nawet poznać smaku beztroskiego dzieciństwa. Kamyk od zawsze był w schronisku. Trafił tam jako szczeniak i tam dorastał pozbawiony marzeń i kontaktu z człowiekiem. Jego całym światem były boksy, w których spędzał czas w towarzystwie innych, takich jak on, rozbitków życiowych, którym odebrano prawo, a może przywilej bycia komuś potrzebnym. Można powiedzieć, że los jest dla niego okrutny, ale tak naprawdę to my, ludzie, jesteśmy okrutni, nie dając mu szansy na spełnienie tych jakże niewygórowanych psich marzeń. Psie marzenia niczym nie różnią się od naszych. Kamyk to bardzo mądry i inteligentny pies. [B]Szybko załapał, że życie nie przystosuje się do niego, że to on musi przystosować się do życia, jakie mu dano.[/B] W schronisku stworzył sobie własny sposób na życie. Pustkę, która była częścią jego istnienia wypełniał pracą. Codzienną , ciężką, żmudną i czasochłonną pracą. Kamyk to typ psiego ‘pracoholika'. [B]Zawzięcie kopał doły, nie patrząc, ile bólu sobie przy tym zadaje, nie zważając, jak krwawią jego łapki. Kopał doły, aby tylko zabić jakoś tę pustkę, która bolała bardziej niż poranione łapki i zdarte pazury.[/B] Brak kontaktu z człowiekiem rekompensował sobie wykopywaniem kamieni, które były dla niego najcenniejszym skarbem, z którymi rozmawiał i do których mógł się przytulić. Nosił je w pyszczku, aby nikt mu ich nie odebrał. Były całym jego życiem, złudnym, ale jednak życiem. [B]Gdy brakuje w pobliżu człowieka, przyjacielem może być nawet kamień, któremu można opowiedzieć całą smutną historię swojego życia, któremu można się wyżalić i powiedzieć, jak bardzo się cierpi.[/B] [B][COLOR="#800080"]Mówią, że sztuka życia polega na cieszeniu się małymi szczęściami i unikaniu cierpień.[/COLOR][/B] To pierwsze wychodziło Kamykowi w miarę dobrze, z uwagi na jego bardzo optymistyczny i radosny charakter; z tym drugim miał jednak problemy, ponieważ w jego życiu nie było nikogo, kto by go tej sztuki nauczył. Kamyk dzięki prywatnym osobom, które poruszył los tego psiaka, zamienił schroniskowy, zimny, betonowy boks na hotelik dla psów, ale hotelik to jednak nie własny dom. To wprawdzie bezpieczne miejsce, ale w żaden sposób nie zastąpi ono własnego człowieka. Kamyk to sympatyczny, wesoły, energiczny, towarzyski i bezkonfliktowym pies. Kocha kamienie, bo nikt inny nie pozwolił mu się jeszcze pokochać. Boi się burzy, zachowuje czystość i niezmordowanie szuka sobie zajęcia. To pies, który kocha przestrzeń, nie lubi być sam ( a kto lubi?! ), pozostawiony samemu sobie wyje, aby zwrócić na siebie uwagę człowieka. Prosimy, daj Kamykowi odrobinę miejsca w swoim sercu, podaruj mu kawałek podłogi w swoim domu, popatrz przez chwilę w jego piękne brązowe oczy i zobacz to jego pragnienie bycia komuś potrzebnym. Te jego mądre, wpatrzone w człowieka oczy ciągle próbują nam powiedzieć: „ tylko mnie zauważ, tylko mnie pokochaj, spełnię każde Twoje życzenie, wykonam dla Ciebie każde zadanie. Jestem gotowy, żeby Cię pokochać bardziej niż te moje kamienie. Tylko daj mi szansę”. Kamyk błaga o tę jedną, jedyną szansę. [B]Czy znajdzie się ktoś, kto mu ją da? Czy znajdzie się ktoś, kto uczyni w końcu coś dla Kamyka, żeby jego życie było wspanialsze od tego, które los mu zgotował. Życie z Kamykiem pod jednym dachem to radość życia dla niego i dla Ciebie. Spróbuj - my już wiemy, że warto !!! Teraz Ty się daj przekonać !!![/B] Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Moim zdaniem tekst "o mówieniu do kamienia" jest piękny i wrażliwej osoby na pewno nie znuży. A przecież chodzi nam o adopcję psiaka - udaną, a więc dom u osób wrażliwych...;) Quote
Cajus JB Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 To też jego część jest nadal na pierwszej i według mnie to bardzo dobry tekst. Nie rozumiem tej całej dyskusji. Tekst jest, zdjęcia też do wyboru do koloru. Czas Kamienia wysłać do domu. Quote
Selenga Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Cajus JB'] Tekst jest, zdjęcia też do wyboru do koloru. Czas Kamienia wysłać do domu.[/QUOTE] Toż przeca od łońskiego roku wysyłamy... Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Cajus JB']To też jego część jest nadal na pierwszej i według mnie to bardzo dobry tekst. Nie rozumiem tej całej dyskusji. Tekst jest, zdjęcia też do wyboru do koloru. Czas Kamienia wysłać do domu.[/QUOTE] Nie pamiętam już czy o tym na wątku pisałem , ale chyba jeszcze wtedy, gdy Agata zapraszała tyską grupę na wątek, pierwszym moim skojarzeniem było: uroczy Syzyf w psiej postaci i jego kamień... I rzeczywiście czas najwyższy, aby domek sie znalazł i przerwał tę Syzyfową dolę...;) Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Selenga']Toż przeca od łońskiego roku wysyłamy...[/QUOTE] Może poprosimy Madcat, aby wszystkie aktualne ogłoszenia wkleiła na pierwszej stronie...:lol: Żeby kolejny nowicjusz nie musiał przekopywać wątku jako ten Kamień... I wtedy będzie wiadomo, w czym jeszcze można pomóc...;) Quote
Cajus JB Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='UBOCZE']Może poprosimy Madcat, aby wszystkie aktualne ogłoszenia wkleiła na pierwszej stronie...:lol: Żeby kolejny nowicjusz nie musiał przekopywać wątku jako ten Kamień... I wtedy będzie wiadomo, w czym jeszcze można pomóc...;)[/QUOTE] Na pewno w deklaracjach. Tej pomocy w tej chwili chyba najbardziej trzeba. Quote
marysia55 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Cajus JB']To też jego część jest nadal na pierwszej i [B]według mnie to bardzo dobry tekst[/B]. Nie rozumiem tej całej dyskusji. Tekst jest, zdjęcia też do wyboru do koloru. Czas Kamienia wysłać do domu.[/QUOTE] dziękuje :) Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Cajus JB']Na pewno w deklaracjach. Tej pomocy w tej chwili chyba najbardziej trzeba.[/QUOTE] Na stałą nie mogę sobie pozwolić, bo skończy się na tym, że wyląduję na czarnych kwiatkach...:shake: Ale prześlę Kamykowi trzy dyszki jednorazowo...;) Quote
agata51 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Gwoli wyjaśnienia: kapucynko, przepraszam za inicjały - nie sądziłam, że to coś złego. Chciałam cię jakoś przedstawić, pytałam, czy jesteś z dogomanii, powiedziałaś, że nie, więc o nick już nie pytałam. Twojego esemesa nie czytałam i pewnie nie wszystko zapamiętałam z tego, co Moria mi przekazała, podobnie z rozmowy telefonicznej z tobą. Żałuję, że nie robiłam notatek. To, co napisałam, to nie był cytat, lecz krótkie streszczenie, przyznaję - niezbyt szczegółowe. Cieszę się, że pojawiłaś się na wątku i przekazałaś tutaj swoje uwagi. Jesteśmy ci bardzo wdzięczni - na pewne zostaną wzięte pod uwagę. Cajus, wielkie dzięki za zdjęcia. Kamyk przepiękny! Ubocze, tobie też dziękuję. I całej reszcie fanów Kamyka. Quote
Olena84 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Kamysiowi sie przytyło, czy to tylko ja to widze? Ale to dobrze... Quote
UBOCZE Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Na Kamyka pieniążki ode mnie już poszły...:lol: Quote
marysia55 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Kamyczku 'umykaj' na pierwszą stronę ... proszę zaurocz sobą jakiegoś fajnego ludzia. Może to być np jakiś geolog .... będzie mieć wspólne tematy. Quote
UBOCZE Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 To ja jeszcze zgłoszę swoją obecność...:lol: Quote
Recommended Posts