Cajus JB Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 20 zł stałej ode mnie. Poproszę o numer kota. Pierwsza wpłata za dwa miesiące pójdzie jutro. W nocy postaram się umieścić kilka zdjęć Kamienia. Quote
agata51 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='madcat1981']Ze specjalnymi pozdrowieniami dla Kamienia i Agaty51 od mojej Lokatorki ;) [/QUOTE] Dziękuję :multi: Ale miało być zdjęcie :mad: [quote name='Cajus JB']20 zł stałej ode mnie. Poproszę o numer kota. Pierwsza wpłata za dwa miesiące pójdzie jutro. W nocy postaram się umieścić kilka zdjęć Kamienia.[/QUOTE] Cajus, ogromne dzięki :loveu: I jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy łożą i wszystkim, którzy są :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Kamysiu, ekipa może nieliczna, ale za to z najwyższej pólki. W końcu, nie ilość.... itd. Byłabym zapomniała. Moria dostała esemesa (a może maila, nie jestem pewna - matko, znów coś pokręcę, ale to chyba nie ma znaczenia) od pani Ewy M., która podzieliła się swoimi uwagami na temat ogłoszeń Kamyka. Zadzwoniłam do niej i przekazuję, co mi powiedziała, bo jej spostrzeżenia mogą okazać się cenne - dziewczyna, w przeciwieństwie do mnie, ma doświadczenie w ogłaszaniu. 1. żadnych długich tekstów i bajek o gadaniu do kamienia - ludzi to nie interesuje; 2. ważne są konkrety - szczepienia, kastracja, itd., a tych podobno w ogłoszeniach brakuje; 3. dobrze jest robić ogłoszenia w lokalnej prasie, bo ludziom nie chce się jeździć przez pół Polski po psa. Tyle pamiętam. Zadzwonię do Morii i się dowiem - może jeszcze coś tam było. Może trzeba wziąć to pod uwagę. Nie wiem. Wydaje mi się, że na niektórych nietuzinkowe, bajkowe teksty działają. A nam się chciało (i to jak!) po Betkę aż do Rzeszowa jechać. Różnie bywa. Ale przekazuję i podaję pod rozwagę specom od ogłoszeń. Quote
Selenga Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Ja osobiście wolę w ogłoszeniach konkrety. Ale widzę też jak skuteczne są teksty majqi, w których jest mało konkretów a dużo wzruszeń. Ludzie są różni i różne bodźce na nich działają. Dlatego staram się w ogłoszeniach łączyć emocje z konkretami - w allegro Kamysia jest jedno i drugie chyba w rozsądnych proporcjach. Wiadomo jaka jest historia psa i co z niej wynikać może dla potencjalnego opiekuna, i jest też opis jego cech, wad i zalet, podstawowe informacje o stanie zdrowotnym. Samymi faktami to można ogłaszać telewizor - pies jest żywą, czującą istotą i cała jego przeszłość rzutuje na relacje z opiekunem. Quote
agata51 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='Selenga']Ja osobiście wolę w ogłoszeniach konkrety. Ale widzę też jak skuteczne są teksty majqi, w których jest mało konkretów a dużo wzruszeń. Ludzie są różni i różne bodźce na nich działają. Dlatego staram się w ogłoszeniach łączyć emocje z konkretami - w allegro Kamysia jest jedno i drugie chyba w rozsądnych proporcjach. Wiadomo jaka jest historia psa i co z niej wynikać może dla potencjalnego opiekuna, i jest też opis jego cech, wad i zalet, podstawowe informacje o stanie zdrowotnym. Samymi faktami to można ogłaszać telewizor - pies jest żywą, czującą istotą i cała jego przeszłość rzutuje na relacje z opiekunem.[/QUOTE] Zgadzam się z tobą, cioteczko. Same konkrety o Kamyku pisać to jakby nic nie napisać. Odebrać mu kamień z łapek to jakby duszy go pozbawić. Quote
madcat1981 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 [quote name='madcat1981']Ze specjalnymi pozdrowieniami dla Kamienia i Agaty51 od mojej Lokatorki ;) [/QUOTE] [quote name='agata51']Dziękuję :multi: Ale miało być zdjęcie :mad: Cajus, ogromne dzięki :loveu: I jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy łożą i wszystkim, którzy są :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: [/QUOTE] Zdjęcie było, ale już zniknęło:p To zresztą ta sama "fota", którą uraczyłam Cię ostatnio telefonicznie:cool3: Cajus, wielkie dzięki, zaraz wyślę pw. Co do ogłaszania lokalnego. Kamień ma u mnie stałe ogłoszenie na elbląskim portalu [URL="http://www.portel.pl"]www.portel.pl[/URL] (link jest w pierwszym poście). Owszem, miałam z niego dwukrotny odzew, ale nie taki jak bym sobie życzyła :roll: Dwukrotnie, mniej więcej w tym samym czasie odezwały się do mnie osoby, które znalazły w Elblągu psa (w typie husky) i chciały się upewnić, czy my go nie szukamy (w sensie czy ta znajda to nie Kamień). Czy on do huskyego podobny, to ja śmiem powątpiewać;) Wytłumaczyłam tym osobom (dziewczyna, chłopak), że my też szukamy domu a nie psa. Poleciłam ogłaszanie na dogomanii i zaoferowałam pomoc gdyby chcieli się psem zaopiekować. Niestety, pózniej się już nie odezwali. Mam nadzieję, że pies po prostu trafił tam, skąd się zawieruszył. Nie o tym jednak chciałam pisać (strasznie ostatnio marudzę:evil_lol:). W Elblągu jest możliwość ogłaszania psa w Dzienniku Elbląskim, ale są to koszty zwykłej reklamy. Kiedyś było to ok. 150 zł za kwadracik, nie sądzę by cena spadła. Do tego dopłata np. za projekt, emisję w wydaniu weekendowym czy kolor. Dziś nawet nie mogę sprawdzić tych informacji, bo nie ma ich na stronie internetowej :roll: Na terenie całego województwa, w tym w Dzienniku Elbląskim i Gazecie Olsztyńskiej można było kiedyś wysyłać sms z treścią ogłoszenia drobnego. Spróbowałam. Ucięli końcowe znaki, a na końcu zwykle jest nr telefonu :roll: Co zresztą można napisać w ok. 100 znakach :niewiem: Jeśli znacie jakieś inne lokalne gazety czy portale, to dajcie znak. Quote
Olena84 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [INDENT]Przepraszam Was dziewczyny za off,a lae sunia ma czas dzis do 16... [URL="http://www.dogomania.pl/threads/195204-Sonia-dzis-traci-Dt-!!!!-Czeka-ja-ulica?p=15707203#post15707203"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1952...3#post15707203[/COLOR][/URL] [/INDENT] Quote
Cajus JB Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Przepraszam za brak zdjęć. Dziś się poprawię. Nie dałem rady zrobić przelewu w agencji tak jak planowałem. Ale wieczorem zrobię z konta. Tylko nie wiem czy mój bank pracuje w piątek, tak więc deklaracja najpóźniej będzie w poniedziałek na koncie madcat. Quote
madcat1981 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Co do wpłaty to nie ma powodu do pośpiechu. Kamień ma opłacony pobyt do ok. 6 grudnia. Ale zdjęcia poprosimy szybciej niż w poniedziałek;) Quote
kapucynka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='agata51']Dziękuję :multi: Ale miało być zdjęcie :mad: Cajus, ogromne dzięki :loveu: I jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy łożą i wszystkim, którzy są :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Kamysiu, ekipa może nieliczna, ale za to z najwyższej pólki. W końcu, nie ilość.... itd. Byłabym zapomniała. Moria dostała esemesa (a może maila, nie jestem pewna - matko, znów coś pokręcę, ale to chyba nie ma znaczenia) od pani Ewy M., która podzieliła się swoimi uwagami na temat ogłoszeń Kamyka. Zadzwoniłam do niej i przekazuję, co mi powiedziała, bo jej spostrzeżenia mogą okazać się cenne - dziewczyna, w przeciwieństwie do mnie, ma doświadczenie w ogłaszaniu. 1. żadnych długich tekstów i bajek o gadaniu do kamienia - ludzi to nie interesuje; 2. ważne są konkrety - szczepienia, kastracja, itd., a tych podobno w ogłoszeniach brakuje; 3. dobrze jest robić ogłoszenia w lokalnej prasie, bo ludziom nie chce się jeździć przez pół Polski po psa. Tyle pamiętam. Zadzwonię do Morii i się dowiem - może jeszcze coś tam było. Może trzeba wziąć to pod uwagę. Nie wiem. Wydaje mi się, że na niektórych nietuzinkowe, bajkowe teksty działają. A nam się chciało (i to jak!) po Betkę aż do Rzeszowa jechać. Różnie bywa. Ale przekazuję i podaję pod rozwagę specom od ogłoszeń.[/QUOTE] Dostałam linka od znajomego do tego watku i Twojej, Agat051 wypowiedzi, wiec odpowiem, bo śmieszne wydaje mi się to, co tu napisałaś Moze mnie zwróciłaś uwagi, ale w smsie była mowa o tym, że ogłoszene, kóre co jakis czas sie pojawai na portelu to ogłoszenie BEZ ZDJECIA. A ludzie nie oddzwaniaja na ogłoszenia bez zdjęc, co potwierdza sama madcat1981, czyż nie? Natomiast odnosnie informacji o kastracji, szczepieniach, czipie, odrobaczeniach, ksiażeczce zdrowia, zachowaniu psa na smyczy, zachowaniu w stosunku do innych zwierzat- na Twoje usilne prosby powiedziałam to, i owszem, ale NIGDY nie twierdziam,z e w ogłoszeniu ma być tylko to. Owszem, moze byc o modleniu sie do kamieniu i wycia kiedy nie widzi człowieka (wyjątowo zachęcające adopcyjnie), ale ŁĄCZNIE z konkretami, kótrych niestety w ogłoszeniu brak. Natomiast tego, czego najbardziej brak, i o czym nie wspomniałas tu na forum, kiedy cytujesz panią Ewę M. - to ZDJĘCIA, ZDJĘCIA, ZDJĘCIA :) :) :) Quote
madcat1981 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 [quote name='kapucynka'] A ludzie nie oddzwaniaja na ogłoszenia bez zdjęc, co potwierdza sama madcat1981, czyż nie? [/QUOTE] Rozumiem, że jesteś ową panią Ewą M. ? Niestety za mało w życiu zrobiłam psich ogłoszeń, żeby się kompetentnie wypowiadać. A na portelu nie ma możliwości załączenia zdjęcia, nie w wersji darmowej. "Moje" ogłoszenie wygląda tak: [URL]http://www.portel.pl/ogloszenia.php?slw=817488&zaa=2&CO=Szukaj[/URL] Wdzięczna będę za uwagi, tylko proszę bez uszczypliwości. I tak mam juz dosyć tego dogomaniackiego bagienka. Quote
kapucynka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='madcat1981']Rozumiem, że jesteś ową panią Ewą M. ? Niestety za mało w życiu zrobiłam psich ogłoszeń, żeby się kompetentnie wypowiadać. A na portelu nie ma możliwości załączenia zdjęcia, nie w wersji darmowej. "Moje" ogłoszenie wygląda tak: [URL]http://www.portel.pl/ogloszenia.php?slw=817488&zaa=2&CO=Szukaj[/URL] Wdzięczna będę za uwagi, tylko proszę bez uszczypliwości. I tak mam juz dosyć tego dogomaniackiego bagienka.[/QUOTE] Owszem, za darmo nie mozna tam zamieszczac zdjeć, kosztuje to 2,44zł (płacone przelewem), ale uwazam, że sie opłaca (sądze tak po liczbie telefonów o koty i psy własnie z ogłoszen, które daję na portelu). Uważam, że skoro pies mieszka w Elblagu, to własnie na elblaskiej stronie powinien miec ogłoszenia ze zdjeciami. Uszczypliwości nie zamieszczam, zirytowało mnie jedynie to, ze Agata51 umie wstawic moje inicjały na publicznym forum, a nie pamieta o tym, o czym rozmawiałyśmy- ze mowa była o braku zdjeć. Jeśli powaznie interesuja Cie uwagi odnośnie ogłoszenia, to moze do tego tekstu o Kamyku dodaj infomacje o szczepieach, odrobaczeniach, czipie, kastracji, chodzeniu na smyczy, reagowaniu na dzieci i inne zwierzeta. I moze o tym wyciu na razie wykasuj (to mozna w trakcie miłej konkretnej rozmowy adopcyjnej powiedziec, nie straszyc od razu na wstępie). Quote
UBOCZE Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Przyklejam z innego wątku: [quote name='obraczus87']Z jakim tekstem Topik jest ogłaszany?? Nie chce sie mądrzyc, ale może powinien miec taki tekst, w którym nie ma informacji o JEgo przeszłości.. Niekórzy moga myslec, że Topiczkowi cos dolega.. wiem z doświadczenia, że zbyt długie teksty często odstraszaja. Czasami lepiej odpowiedzieć historie Topiczka przez telefon, niz umieszczać ją w ogłoszeniach.. tak mi się wydaje...I przepraszam za mądrzenie.[/QUOTE] Myślę, że to dobre rady. I w ładnej formie podane...:lol::lol::lol: Quote
marysia55 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Odnośnie tekstów do ogłoszeń to może jeszcze ja zabiorę zdanie ponieważ kiedyś je pisałam. Również uważam, że zdjęcia w tekście są bardzo ważne. Jednak sama treść również. Ważne jest w tym miejscu umiejętność połączenia wzruszającego tekstu z konkretnymi danymi o psie. Natomiast sama długość tekstu nie ma tutaj według mnie żadnego znaczenia. Tekst powinien poruszyć serce konkretnego 'domu' i jeżeli dla tego 'domu' przebijanie się przez może przydługi tekst sprawia problem to dla mnie przynajmniej 'na dzień dobry' to nie jest wymarzony dom dla naszego psa, ponieważ jeżeli 'ktoś' nie ma cierpliwość do przeczytania tego tekstu to równiez nie będzie miał cierpliwości i serca dla psa. Ja osobiście pisałam teksty , którzy co niektórzy określali jako przy-długie. Jednak efekty były cudowne skoro pies znajdował dom ( nie twierdzę, że to było w każdym przypadku), a jeszcze bardziej budująca była dla mnie wiadomość, że czasami na jeden tekst załapywało się kilka psów. Po prostu miód na moje skołatane serce. Reasumując ; tekst ( nawet przy-długi) powinien być umiejętnie 'poprzecinany' fajnymi zdjęciami psa, a zawartość merytoryczna powiązana z konkretnymi danymi o psie. Ważna tez jest sama strona estetyczna takiego ogłoszenia. I tyle mojego wymądrzania się na temat tekstów dla psów. Quote
UBOCZE Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Tak myślę, że to bardzo indywidualna sprawa. To znaczy różni są odbiorcy ogłoszeń i na każdym robi co innego wrażenie. Swojego czasu adoptowałem psiego staruszka (niestety, już za TM) i czynnikiem decydującym przy adopcji okazało się to, że psiak wyje, gdy pozostaje sam w schronisku na noc... Ale ktoś inny mógłby przejąć się innymi sprawami, nawet podanymi w formie zwięzłej... Jeśli można Cię prosić, Marysiu, "wymądrzaj się", bo mądrego "wymądrzania się" nigdy nie za wiele...;) Taka wymiana zdań i doświadczeń zawsze wzbogaca. Pamiętam Twoje ogłoszenie dla biedaka Robiego i wspominam, że czytałem je z dużym przejęciem...:lol: Quote
Cajus JB Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 To ja nad ranem wrzucam zdjęcia. marysia55 napisze super tekst, kapucynka porobi super ogłoszenia, a agata51 będzie odbierać telefony od chętnych do adopcji Kamienia i udzieli im szczegółowych informacji. Idealne rozwiązanie. Prawda. Quote
madcat1981 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Przyznam bez bicia, że dopiero teraz znalazłam tą opcję z ogłaszaniem za 2,44 zł na portelu - sprytnie ją ukryli;) Najbardziej widoczne są te droższe:roll: Ale za taką sumę, to mogę oczywiście dodawać zdjęcia Kamienia w każdym ogłoszeniu. Tekst się pozmienia i zobaczymy. Może akurat. Quote
kapucynka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='marysia55']Odnośnie tekstów do ogłoszeń to może jeszcze ja zabiorę zdanie ponieważ kiedyś je pisałam. Również uważam, że zdjęcia w tekście są bardzo ważne. Jednak sama treść również. Ważne jest w tym miejscu umiejętność połączenia wzruszającego tekstu z konkretnymi danymi o psie. Natomiast sama długość tekstu nie ma tutaj według mnie żadnego znaczenia. Tekst powinien poruszyć serce konkretnego 'domu' i jeżeli dla tego 'domu' przebijanie się przez może przydługi tekst sprawia problem to dla mnie przynajmniej 'na dzień dobry' to nie jest wymarzony dom dla naszego psa, ponieważ jeżeli 'ktoś' nie ma cierpliwość do przeczytania tego tekstu to równiez nie będzie miał cierpliwości i serca dla psa. Ja osobiście pisałam teksty , którzy co niektórzy określali jako przy-długie. Jednak efekty były cudowne skoro pies znajdował dom ( nie twierdzę, że to było w każdym przypadku), a jeszcze bardziej budująca była dla mnie wiadomość, że czasami na jeden tekst załapywało się kilka psów. Po prostu miód na moje skołatane serce. Reasumując ; tekst ( nawet przy-długi) powinien być umiejętnie 'poprzecinany' fajnymi zdjęciami psa, a zawartość merytoryczna powiązana z konkretnymi danymi o psie. Ważna tez jest sama strona estetyczna takiego ogłoszenia. I tyle mojego wymądrzania się na temat tekstów dla psów.[/QUOTE] :happy1::happy1::happy1: Quote
Cajus JB Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Zdjęcia Kamienia. [IMG]http://img80.imageshack.us/img80/2143/kamie1.jpg[/IMG] [IMG]http://img152.imageshack.us/img152/2123/kamie2.jpg[/IMG] [IMG]http://img823.imageshack.us/img823/452/kamie3.jpg[/IMG] [IMG]http://img837.imageshack.us/img837/6043/kamie4.jpg[/IMG] [IMG]http://img835.imageshack.us/img835/2143/kamie5.jpg[/IMG] Quote
Cajus JB Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 I jeszcze jedno [IMG]http://img152.imageshack.us/img152/3333/kamie6.jpg[/IMG] marysia55, kapucynka działajcie. Pokażcie jak każdy z nas pomaga psom. Quote
__Lara Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Kamień taki śliczny pies i ciągle bez domu :( Quote
kapucynka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Cajus JB']I jeszcze jedno marysia55, kapucynka działajcie. Pokażcie jak każdy z nas pomaga psom.[/QUOTE] MOzesz szerzej wyjasnic, co konkretnie masz na myśli? :D Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='kapucynka']MOzesz szerzej wyjasnic, co konkretnie masz na myśli? :D[/QUOTE] A po co zanurzać się wzajemnie w swoje myśli? Jeśli zaczniemy, na dodatek "szerzej", to zniknie nam z pola widzenia psiak. Quote
UBOCZE Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='__Lara']Kamień taki śliczny pies i ciągle bez domu :([/QUOTE] No niestety... Taki wspaniały pies, a wciąż na swego ludzia czeka... Quote
kapucynka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='UBOCZE']A po co zanurzać się wzajemnie w swoje myśli? Jeśli zaczniemy, na dodatek "szerzej", to zniknie nam z pola widzenia psiak.[/QUOTE] NIe pytałam Ciebie :lol: Quote
Recommended Posts