ronja Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 podrzucam dziewczynki szukamy dla nich obu dt, choćby platnego Quote
idusiek Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 nic , zero, nul ,doooooooopa.... mialam jednego maila w sprawie suczek- pani nam coś wpłaci na ich ratowanie.. Quote
idusiek Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 male, przerażone i jeszcze jedna bez łapki....:-( Quote
ronja Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 suczki są u mnie na dt. Roboczo bedą nazywaly się Trójka i Czwórka Trójka - kochana, delikatna, daje się głaskać, przytulać, pokazuje brzuszek do glaskania. jest mniejsza od Czwórki i takiej jakby bardziej krępej budowy. Jest wysterylizowana. Kikutek po amputacji troszkę krwawi, jest starty, kładąc się po prostu go obciera. Zabiorę ją dziś do weta i zapytam jak to zabezpieczyć, by się wygoiło. Czwórka - troszkę wyższa, szczuplejszej budowy, niechętnie podchodzi, glaskać się daje w przelocie, ale nie jest agresywna. Nabierze zaufania szybko. Jest wysterylizowana. Czwórka Trójka Quote
idusiek Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 oooj czyli przyjechały szczęśliwie ! Dzięki ronja ! Ty na pewno dobrze sie nimi zajmiesz ! :multi: one roboczo nazywają się juz..... Sara- bez łapki Bella- z łapką w pierwszym poście pisałam;) Quote
maarit Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 idusiek napisał(a):słuchajcie, a w ogole 3łapki to znajdują domy- jakiekolwiek ? :-( Jednego pamiętam ale to po programie TV . Rudzik z Tych. Quote
idusiek Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 no to pocieszająca wiadomość :oops: Dziewczyny, ogłoszenia potrzebne :oops: Quote
idusiek Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Łapka Trójki prawdopodobnie będzie ponownie operowana, bo sunia niestety zaczyna "pomagać sobie" kikutkiem. Potrzebne fundusze na zabieg, potrzebna pomoc w ogłoszeniach, potrzebna pomoc w podbijaniu, zeby sunie nie poszły w niepamięć dogomaniaków PROSZĘ..........POMOŻECIE?????:oops: Quote
ronja Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Suczki są ze sobą bardzo związane, muszą iść razem do adopcji. Czwórka płakała, gdy zabrałam Trojkę do weterynarza, po powrocie była niesamowita radość. Przez weta Trojka została oceniona na 2 lata. Nie potrafią chodzić na smyczy, przywierają ze strachu. Ogólnie są grzeczne, kochane i mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto je pokocha. Quote
gameta Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 na wstępie chciałam zapytać, która to trójka a która czwórka :evil_lol: No dobra, nie musicie odpowiadać. Chciałam bezczelnie się pomądrzyć, że co za palant robił tą amputację ???? Łapy amputuje się zawsze przez wyjęcie ze stawu, właśnie po to, żeby nie było krwawień i ranień na kikucie !!! To nie człowiek, gdzie robi się "oszczędnie" żeby można było protezę użyć :shake: No i przyszłam pytać, czego potrzeba... Quote
ronja Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 gameta napisał(a): No i przyszłam pytać, czego potrzeba... najbardziej, to kochającego domu Quote
ronja Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 fajny banerek kikut trójeczki już zagojony, suńki są wesołe, biegają po ogródku, 4 ładnie wraca na zawolanie do kojca, 3 lubi zwiedzać, ale wołana też wraca. Brał łapki w niczym jej nie przeszkadza. Pomalutku uczymy się chodzić na smyczy, 4 wczoraj dała się wyglaskać i troszkę wyskubać, bo linieje. Potrzeba jak najwięcej ogłoszeń Quote
idusiek Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 a dziękuję :) Dzisiaj Trójka dostanie ode mnie oliwkę z ozonem do smarowania łapki, powstała ranka szybciej się zagoi ;). Quote
mysza 1 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Śliczne są, idealne do jakieś Pani na emeryturze. Quote
idusiek Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 MYSZA, TYLKO GDZIE TAKA PANIĄ ZNALEŻĆ? :roll: Quote
Recommended Posts