CoolCaty Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Może pocieszeniem Biafro będzie to, że większość i psów i kotów zabranych z podobnych warunków ma prawie zawsze "walniętą" wątrobę. Czy chcecie ornipural? Mam jeszcze trochę, moge wysłać Brutuskowi. Zapytaj weta - dla mnie nie ma nic lepszego na takie syfy wątrobowe niż ornipural. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Cytuję: w ogóle prawie nikogo nie ma. a może zaczekac do po wakacjach z tą inicjatywą? będzie więcej ludzi, wypoczętych, wydatki wakacyjne będą za nimi. timing jest wazny. --------------------------- Prawdopodobnie jest w tym stwierdzeniu pewna racja.Można poczekać.Ja tylko nie wiem czy Kaukazy poczekają-nie wiem nie upieram się... Elżbieta Quote
sonikowa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Apsa pisala, ze ma karme dla watrobowcow. Moze odsprzedac. Bedzie potrzebna? Mysle, ze srodki jakies mamy. Moze wykorzystany pieniadze z transportu? Mam juz odpowiedzi od prawie wszystkich - zgadzaja sie na przekazanie srodkow na inne cele kaukazow z Boguszyc. Jeszcze tylko Odi nie odpowiedzial/a :-) Quote
Biafra Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='sonikowa']Apsa pisala, ze ma karme dla watrobowcow. Moze odsprzedac. Bedzie potrzebna? Mysle, ze srodki jakies mamy. Moze wykorzystany pieniadze z transportu? Mam juz odpowiedzi od prawie wszystkich - zgadzaja sie na przekazanie srodkow na inne cele kaukazow z Boguszyc. Jeszcze tylko Odi nie odpowiedzial/a :-)[/quote] Potrzebna, bardzo. Ja mu kupiłam na razie małe opakowanie z trovetu. Chrupki mieszam z pasztetem , żeby jadł i daję z ręki jak biegamy. Z miski nie ma szans :shake: Byle dotrwać do końca lipca. Na krakvecie wygrywam sporą przewagą ;), więc gdyby się udało będzie miał karmę weterynaryjną na jakiś czas. Quote
sonikowa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='APSA']Czy w związku z tym będzie potrzebował karmy wątrobowej? Mamy ok 10 kilo royal canin hepatic po Torci, która nie zdążyła go zjeść. Jeśli reszta współwłaścicieli Tory się zgodzi, możemy odsprzedać - tak jak wcześniej renal dla suń.[/quote] Apsa, jak widzisz potrzebna jest ta karma ogromnie! Kiedy mozemy ją dostać i za ile ?;-) Quote
sonikowa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 APSA za zapchana skrzynke, nie moge wysłac PW, a uświadomilam sobie, ze jutro Irenaka bedzie w Wawie autem i moze moglaby zabrac karme do Krakowa! [B]Czy ktos ma telefon do Apsy?[/B] musimy sie dowiedziec gdzie jest karma i ile kosztuje... Quote
KWL Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Rozmawiałem właśnie z APSĄ. Mogę przekazać tą karmę - zostało nam parę kilo po naszej Torci. Tylko jest jeden warunek - tak jak wcześniej z karmą dla Siwej i Dakoty. My chcemy ją sprzedać po bardzo preferencyjnej cenie-pieniążki są potrzebne na hotel [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/musze-umierac-miesiacami-w-cierpieniu-twoje-pieniadze-moga-zmienic-137116/"]Trevora trójłapka[/URL] Quote
sonikowa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='KWL']Rozmawiałem właśnie z APSĄ. Mogę przekazać tą karmę - zostało nam parę kilo po naszej Torci. Tylko jest jeden warunek - tak jak wcześniej z karmą dla Siwej i Dakoty. My chcemy ją sprzedać po bardzo preferencyjnej cenie-pieniążki są potrzebne na hotel [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/musze-umierac-miesiacami-w-cierpieniu-twoje-pieniadze-moga-zmienic-137116/"]Trevora trójłapka[/URL][/quote] [B]Kochani, ale to powiedzcie za ile i czy moznaby ja ewentualnie juz jutro dostarczyc Irenie, kiedy bedzie w Wawie (na Kosiarzy)? [/B]Bo może od razu udałoby się zrobić przelew, przeciez zapłacimy,,, Quote
irenaka Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Sonikowa, ja mam w domu Hills id chyba 1kg w próbkach + ok. 2kg zostało mi z kamienia mojej Diany. Wezmę to ze sobą do Warszawy i jak ktoś mi podrzuci na Kosiarzy to co mają ludzie z Warszawy to całość przekażę do Biafry. Mam tylko ogromny problem, bo nie ruszę się z Kosiarzy, ktoś będzie musiał przywieźć tą karmę tam na miejsce. [COLOR=black][FONT=Verdana]Ewentualnie [/FONT][/COLOR]można podjechać na [FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]ul. Kopcińskiego. Tam zawożę Aresa po operacji na DT.[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Do Krakowa wiozę dary dla Monn'a do schroniska i kota na DT. [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Może z Biafrą się jakoś po drodze spotkam. Nie mam pomysłu w tej chwili.[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Muszę spadać z dogo, ale mój telefon masz, jak coś to dzwoń.[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Biafra przywożę jeszcze dla Ciebie karmę, ale nie wiem jakiej i ile.[/SIZE][/FONT][/FONT] Quote
sonikowa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='APSA'] Sonikowa, to Ty mi wysłałaś SMSa? Tak, to mój numer :)[/quote] Nie, to nie ja, niestety ;-) KWL, karme trzeba by Irenie podrzucić na Kosiarzy. Jest z psem na operacji, potem go zawozi na DT, uważam, że nie można prosić jej aby z psem świeżo po operacji błąkała sie po wawie :shake: Czy byłoby możliwe dostarczenie karmy na Kosiarzy ok południa? Quote
KWL Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Kopcińskiego to Ursynów więc tam się pewnie umówimy. Quote
coronaaj Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='sonikowa']Ala, ty to masz takie "ekstra" wplaty, że odpadam, naprawdę.... :evil_lol: Bardzo dziękujemy!!! Wpisuję więc na Brutuska na kolejne cztery miesiące, więc masz już wpłaty na chłopaczka z głowy na pół roku... A może potem jakiś DS się mu znajdzie? Kto wie, oby tylko wyzdrowiał i z tymi nogami się wyjaśniło. Żeby to tylko coś poważnego nie bylo...[/QUOTE] No to swietnie, zeby wyzdrowial..Ale on nie ma deklaracji miesiecznych..biedny pies niech nam zdrowieje.. Quote
coronaaj Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='zuzlikowa']...podobnie:oops:...martwię się,a nie wiem czym.A wyglada,że źle...bardzo źle?:-( [B]Brutusku/lizusku...[/B]Ty też musisz pomóc sobie...na ile możesz, pomóż sie leczyć![/QUOTE] Najlepsze lekarstwo na watrobe (do konca zycia trzeba dawac...[B]S.A.M.E[/B] zapytajcie sie weta czy jest dostepne w Polsce??? Jezeli nie to przez Gibraltar (nie pamietam strony ale pozniej znajde), oni maja tanie lakarswa. Soema czy Ty sie mnie pytalas o lekarstwa na raka dla pana przez kolezanke z Angli czy Irlandi , ktoras z ciotek dalam wszystkei websites.??? Napisalam websites... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1117/chora-watroba-kto-wspomoze-rada-122435/#post12469510[/URL] Tutaj tlumaczylam i dalam link do amerykanskiej strony o [B]SAME...[/B] [B]Dalyscie "duoooy...) sorry mialam dwa duze opakowania (drogie bylo) i oddalam wetce, dala mi kredyt[/B] Quote
3 x Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 ja od razu przepraszam, ale nie przebrnełam watku, więc mój post będzie ni z gruchy ni z pietruchy do tych ostatnich :oops: [quote name='Ewa i flatki']Ja też zaglądam, ale z tego dużo nie wynika, niestety :-( Jak [B]3 x [/B]z urlopu wróci to trzaśniemy duuuży bazarek książkowy i coś się zacznie kręcić :cool3:[/QUOTE] obiecałam bazarek, tzn liczyłam ze ktoś wystawi, ale jak nikt nie wystawił to mogę ja :p tylko mam pytanie: z tematu i kilku postów wiem, ze Brutus ma problemy czyli potrzebne pieniądze na lecznie i czy bazarek robić tylko na niego, czy na trójkę chłopaków co ostatnio zawitali na DT do Biafry, czy może przeznaczyć go też dla Dakoty i Siwej? bo one też kaukazki z boguszyc bo ja nie wiem jak tutaj roliczane są pieniązki, czy indywidualnie dla kazdego psiaka czy grupowo czy jak? ja nie mam preferencji, że tego czy tego lubiuę bardziej wiec zastrzegam sobie ze pieniądze mają iść własnie na TEGO a nie innego psa, chciłabym tylko żeby wyszło jak najlepiej i skorzystały te psiaki które potrzebują najbardziej skłaniam się do opcji, że na wszystkie kaukazy z Boguszyc co są u Biafry? może tak być? (wszelkie inne bardziej skonkretyzowane propozycje jak najbardziej do rozpatrzenia) bazarek mogę choćby dzisiaj w nocy wystawic :) Quote
sonikowa Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 1.Dostalam rozliczenie od Biafry, jutro wpiszę, dziś nie dam już rady, przepraszam. 2.Karma od KWL przekazana do Krakowa. Irenaka wyłożyła z własnej kieszeni 70 zł, Biafra nie może jej oddać z konta fundacyjnego, bo potrzebny byłby rachunek.. Pomyslałam, ze moze ze dwie, trzy osoby wpłacające deklaracje zamiast do Biafry wpłacą jej Irence? Możliwe? 3.Waldi, skarpeta to dobry pomysł. Klepnięty myślę przez wszystkich. Tylko jak to mialoby wyglądać w praktyce - kazdy co miesiąc wpłaca 5 zl na przykadl? Plusa kasa z ekstra bazarkow? 4. 3x - bazarek bardzo potrzebny, mysle, ze najbezpieczniej jest wpisac, ze na kaukazy z Boguszyc na DT u Biafry. Choc w najwiekszej potrzebie w tej chwili Brutus, ale takie okreslenie wpłaty daje więcej możliwość rozdysponowania pieniędzy wedle potrzeb. Bo zaraz może się okazac, że z Brutkiem lepiej a z ... pfu, pfu... Baca gorzej... To tyle ode mnie :-) Quote
3 x Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 [quote name='sonikowa'] 4. 3x - bazarek bardzo potrzebny, mysle, ze najbezpieczniej jest wpisac, ze na kaukazy z Boguszyc na DT u Biafry. Choc w najwiekszej potrzebie w tej chwili Brutus, ale takie okreslenie wpłaty daje więcej możliwość rozdysponowania pieniędzy wedle potrzeb. Bo zaraz może się okazac, że z Brutkiem lepiej a z ... pfu, pfu... Baca gorzej... [/QUOTE] to my się już z Ewą na pw poumawiamy i będzie jeden duży bazarek ksiązkowy postaram się w tym tyg zgromadzić ksiązki obfotografować i wystawić :) Quote
sonikowa Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [quote name='3 x']to my się już z Ewą na pw poumawiamy i będzie jeden duży bazarek ksiązkowy postaram się w tym tyg zgromadzić ksiązki obfotografować i wystawić :)[/quote] :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
sonikowa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Są trzy psy, trzy zestawy deklaracji, mam nadzieję, że się w tym nie pogubię.. Na razie wpisuję wpływy w dwóch grupach, tak jak były kierowane: jedna na Bacę i Freda, druga na Brutusa. Potem porównam z deklaracjami... i zobaczę kto nie wpłacił ;-) No i wpiszę wydatki. [B]Baca i Fred - wpłaty do 25.07.09 10 zł - Bjuta 130 zł - Ninka 90 zł - Coronaaj na Bacę za dwa miesiące 100 zł - annskr z forum miau 5 zł - SBD ?? (Aleksandra Ch.) 15 zł - Elżbieta K. 50 zł - Nanhoo 115 zł - przelew z wątku zaginionej Sary 15 zł - morisowa (5 zł na bacę, 10 na Freda lub Brutka) 20 zł - Pinkmoon (transport, przekazany teraz na inne potrzeby) 20 zł - 3x 50 zł - Jola li 50 zł - Anna C. (transport) 60 zł - Coronaaj (na Freda) 20 zł - Agata51 20 zł - Samoglow 50 zł - Moresik 50 zł - Moresik (transport, przekazany teraz na inne potrzeby) 10 zł - Pinkmoon (transport, przekazany na inne potrzeby) 30 zł - Maruda666 50 zł - Ewa W. 100 zł - Maruda666 (z bazarku) 70 zł - Chandler ( Transport, przekazane na inne potrzeby) 70 zł - Chandler (na freda) 20 zł - sonikowa (na Bace) Wpłaty na Brutusa do 25.07.09 90 zł - Coronaaj (za dwa miesiące) 10 zł - Samoglow 10 zl - Agata51 20 zl - Soema 10 zł - sonikowa 50 zł - Ania L. (czyli Ania i Negra?) 20 zł - Jola li (za dwa miesiące) 30 zł - Irenaka 30 zł - Progect 180 zł - Coronaaj za 4 miesiące 26, 07 zł - z wątku Bazylego 300 zł - anonim (za trzy miesiące) Suma wpłat 1996, 07 [/B] [B]Wydatki do 25.07.09 odrobaczanie 3 psów, pierwsza dawka: 3 x 30 zł = 90 zl zastrzyki dla Brutka na nogę (przeciwzapalne, przeciwbólowe) 60 zł badanie krwi Brutusa - 62 zł [/B] [B]Suma wydatków: 212 zł [/B] [B]STAN KONTA[/B] [COLOR=Red][B] 1784, 07 ZŁ [/B][/COLOR] Taki więc finansowo nie jest źle, ale proszę wziąć pod uwagę, że było kilka wpłat za parę miesięcy z góry. Do tego dochodzą koszty utrzymania trójeczki czyli 1200 zł miesięcznie (3 x 400 zł). Quote
sonikowa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Teraz poproszę Was o sprawdzenie czy nikogo nie pominęłam. Czasem brakuje nicków i nie wiem kto to jest.. Na przykład Ania i Negra wpłaciła, ale nie wiem gdzie ją przypisać. Aniu, co pisalaś w tytule? Moze to ten anonim to ty? No i wszystkich, którzy deklarowali a nie wpłacili proszę o wpłaty, bo za kilka tygodni dziura się zrobi. Przejrzałam deklarację i powiem tak: Transport - wszyscy wpłacili, Brutus - wszyscy. Brakuje mi trzech deklaracji na Bacę, pięciu na Freda. Ponieważ jednak trzech osób wpłacających nie potrafię zidentyfikować ani z nickiem ani z sumą, to pewnie ta liczba braków się zmniejszy. Quote
Maruda666 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Ja tylko tak porzadkowo - 100zł to z bazarku (bez znaku zapytania, obojętnie na którego), 30 zł to była wpłata na Brutusa za lipiec, 2 dni temu przelałam 150 zł na Brutusa do końca roku - ale to chyba dopiero dojdzie. No, chyba tym razem to już nic nie namieszałam:evil_lol: Quote
sonikowa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 [quote name='Maruda666']Ja tylko tak porzadkowo - 100zł to z bazarku (bez znaku zapytania, obojętnie na którego), 30 zł to była wpłata na Brutusa za lipiec, 2 dni temu przelałam 150 zł na Brutusa do końca roku - ale to chyba dopiero dojdzie. No, chyba tym razem to już nic nie namieszałam:evil_lol:[/quote] Poprawiłam i wyrzucilam znaki zapytania przy bazarku. Te 150 zl pewnie dopiero dojdzie i będzie w następnym zestawieniu. Dziekujemy!!!!:multi: Quote
CoolCaty Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Wpłata 4 od góry na Bacę i Freda: 100 zł - Anna M; to 100 zł od annskr z forum miau wpłacone z mojego konta ;) Quote
sonikowa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 [quote name='CoolCaty']Wpłata 4 od góry na Bacę i Freda: 100 zł - Anna M; to 100 zł od annskr z forum miau wpłacone z mojego konta ;)[/quote] Poprawione! dziekujemy! Quote
Biafra Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Brutusowi wyraźnie poprawia sie humor :roll: Wczoraj podbiegł do mojego otwartego samochodu i ukradł pasztet z reklamówką :angryy: Pasztetu mu broń Boże nie żałuję...tylko nie odzyskałam reklamówki :shake: W pogoni za Brutusem pogubilam klapki, mało nie połamałam nóg, jak go dopadłam urwalam ledwie strzęp z pyska. Potem , przy wspólnej naradzie z wetką malo nie padłyśmy na zawał. Sprowokowanie wymiotów z dwojga złego musiałyśmy wykluczyć, żeby nie zadławił się rozciągniętą folią więc stanęło na wlewaniu parafiny do pyska, zeby mu naoliwić jelita. Cierpiał strasznie na widok małych buteleczek :evil_lol: Brutus najbardziej cierpi na zapas. Zanim sie go dotknie. Najpierw jak widzi kaganiec to umiera, potem nastawia się bojowo a jak nie pomaga to ucieka do kojca.Nie ma takiej siły, która by go utrzymala. Na szczęście obylo się bez żadnych komplikacji. Dzisiaj w radosnym nastroju galopował po wybiegu minimalnie kulejąc na chorą nogę. Wieczorem odgryzł sobie kawał budy :splat: A - zamiłowanie do rzeczy niejadalnych ??? B - szantaż :diabloti:, ze jak nie odstawię mu tej karmy wątrobowej to mnie wykończy nerwowo Quote
Recommended Posts