luka1 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Lisia to kolejna psina z Przytuliska Andrzeja i Eli. Jest jeszcze młodziutka, ma ok 3 lata. Drobniutka, chudziutka, z maślanymi oczkami. Prztula sie gdy tylko uda jej sie wdrapac na kolanka. W prztulisku Lisia nie czuje się dobrze. Starsze, większe psy urządzają sobie na nią polowania i dlatego życie Lisi mija przeważnie na parapetach okiennych. W poniedziałek Lisia wyruszyła pierwszy raz od dość dawna w podróż swojego życia. Zabrałyśmy ją do gabinetu weterynaryjnego na zabieg sterylizacji. Póżniej niezastąpiona Elmira zabrała ją do siebie na DT. Lisia nie może wrócić do przytuliska. Po kilku dniach nieobecności nie ma szans na powrót do stada. Chyba nawet parapet by nie uchronił jej przed rozszarpaniem. Szukamy więc domu dla LISI. Quote
elmira Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Kurcze, działacie jak błyskawica. Liśka jest superowa. Jest mniejsza od mojego kota:-o Wczoraj normalnie załatwiła się na dworze. Jest super grzeczna. Fotek na razie nie robiłam, bo dziecko mi się rozchorowało i mam klops :/ Quote
mala_czarna Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Szukacie stałego domku, czy tymczasu dla Lisi? Jak ona reaguje na inne psy, a konkretnie suczki? Quote
luka1 Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 mala_czarna napisał(a):Szukacie stałego domku, czy tymczasu dla Lisi? Jak ona reaguje na inne psy, a konkretnie suczki? Lisia ma tymczas u Elmiry - szukamy domu stałego. Do innych psiaków jest ok. Wręcz to ona zawsze była ofiarą. Quote
elmira Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Lisia jest u mnie, a w sumie tak, jak by jej nie było. Wybrała sobie kocie pudełko i śpi. Test psio, kocio, ludzki ;) dziecko: bardzo ok, dorośli: do mnie bardzo ok, za TZ-tem wprost przepada, kot: szczeka na moja kotkę, ale przy jakiejkolwiek konfrontacji bardziej bezposredniej, trzeba by ratować Lisię :lol:, psy (pies i suka): na razie stosunek totalnie ambiwaletny, z przewagą na strach. Nie brudzi w domu, nie niszczy, nie hałasuje jak zostaje sama. Na razie średnio chodzi na smyczy. Lisia ma sierść jak szczenie. Milutki i mięciutki puch. Cudo po prostu:loveu: Quote
Ziutka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 A będą jakieś nowe foteczki :cool3: :loveu: :cool3: :modla::modla::modla: Monia a ile waży Lisia ? Quote
izzie1983 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Dotarłam na wątek. Śliczna jest Lisia. Ciekawi mnie jak długo szuka domu, ale tego pewnie nikt nie wie :-) Quote
Ziutka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Elmirko, wyślij zdjęcia Lisi i jej krótki opis pod ten adres : [email protected] i pod ten : [email protected] Quote
elmira Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Ziutka, fotki będą. Na razie mam jedną, jak ...sika, bo ta mała małpka wychodzi na podwórko z TZ, a ze mną za bardzo nie chce:lol: Więc ja ja wołam, a ta w długą:roll: Fotki w biegu słabo sie robi:diabloti: Izzie, Lisia na szczęście nie szuka długo domu, ale koniecznie musi znaleść nowy, bo nie może wrócic tam, gdzie była do tej pory. I dzieki za odwiedziny :) Quote
elmira Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='Ziutka']Elmirko, wyślij zdjęcia Lisi i jej krótki opis pod ten adres : [email protected] i pod ten : [email protected] Oki, wyslę. Moim zdaniem Lisia waży max. do 6 kg. Quote
Ziutka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='elmira'] Moim zdaniem Lisia waży max. do 6 kg. Ok to jeszcze poślij na : [email protected] / że od dziewczyn od Pati Quote
izzie1983 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Do 6 kg? :-o Ale maleństwo! To moja Inka jest mała a waży 12 :lol: Quote
elmira Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Obroza małej-awaryjna. Pamiatka po moim adoptowanym Orzeszku ;) Quote
elmira Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Ziutka napisał(a):Chyba kąpiel dzisiaj była ? :cool3: Troche ja wytarłam na mokro. Bałam sie ja kapac, bo myslałam, że moze zaszkodzic po sterylce. Quote
Ziutka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='elmira']Troche ja wytarłam na mokro. Bałam sie ja kapac, bo myslałam, że moze zaszkodzic po sterylce. No tak....już zapomniałam, że była ciachana :roll: starość nie radość to już i pamięć nie ta :eviltong: Elmirko a to kolejny psiak z Iłowa : http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-tymon-zdumiewajacy-oczekujacy-140799/ Quote
elmira Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='Ziutka']No tak....już zapomniałam, że była ciachana :roll: starość nie radość to już i pamięć nie ta :eviltong: Elmirko a to kolejny psiak z Iłowa : http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-tymon-zdumiewajacy-oczekujacy-140799/ Juz pędze w odwiedziny do Tymka ;) Quote
Recommended Posts