kasik wawa Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 ja wpadam i modle si epo cichu o szybki domek przeciez ona jest cudowna Quote
Ziutka Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 kasik wawa napisał(a): przeciez ona jest cudowna Prawda, że cudeńko ? :loveu: I domek niechaj się szybko jakiś znajdzie no :placz: Elmirko napisz jak będziesz miała czas cosik o Lisi żebym mogła dodać na stronkę naszą :) Tak jak o Celci napisałaś :) Quote
elmira Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 kasik wawa napisał(a):ja wpadam i modle si epo cichu o szybki domek przeciez ona jest cudowna Dzieki :) A Lisi porobię ogłoszenia, ale dopiero w niedzielę...kiedy zdam ostatni egz.:roll: Quote
asiamm Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 może dopisać w tytule że mała długowłosa... :roll: Quote
luka1 Posted June 27, 2009 Author Posted June 27, 2009 Lisia to takie małe cudo, gdzie jest więc jej domek? Quote
elmira Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Lisia jest totalnie bezproblemowa, ale ma swój charakterek :) Kiedy wychodze z nia na spacer, to nie tak, że ja dyktuje ile spacerujemy. Lisia jak juz nie ma ochoty ze mna chodzić, to wraca. Problemu nie ma, gdy Lisia wychodzi z TZ-tem. Wtedy chce się jej spacerować;) Lisia bedzie idealnym psem do domu z dziećmi, bo jest bardzo delikatna i madra. Quote
Ziutka Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Elmirko trzymam kciuki za egzamin :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
elmira Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Ziutka napisał(a):Elmirko trzymam kciuki za egzamin :kciuki::kciuki::kciuki: Dzieki :) Dzis juz po. Miałam na 8. Jeszcze jutro mam ostatni i balanga;):evil_lol: Balanga polegać bedzie na tym, że w końcu sie wyspię:diabloti: Quote
Ziutka Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='elmira']Dzieki :) Dzis juz po. Miałam na 8. Jeszcze jutro mam ostatni i balanga;):evil_lol: Balanga polegać bedzie na tym, że w końcu sie wyspię:diabloti: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
elmira Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='Ziutka'] Elmirko napisz jak będziesz miała czas cosik o Lisi żebym mogła dodać na stronkę naszą :) Tak jak o Celci napisałaś :) Oj Ziutka ze mna juz całkiem źle:placz: ;) Dopiero zauwazyłam to, co napisałaś (chyba faktycznie powinnam się wyspać:diabloti:) "Sunia ma ok. 3 lata. Jest malutka, waży ok. 6kg. Mierzy, ok. 20-25cm. Jest lękliwym psem, ale nie reaguje agresją. Inne psy omija z daleka, ale myslę, że przyzwyczai się do nich, kiedy nabierze pewności siebie. Liśka jest bardzo cichym psem. Zostawiona w domu sama, nie piszczy, nie wyje, nie szczeka i nie niszczy. Załatwia się na dworze. Praktycznie cały dzien przesypia w kocim legowisku. Lisia bardzo ładnie reaguje na dzieci i na dorosłych" Taki opis wysłałam w emilach;) Liśka dzisiaj mnie zadziwiła. Tak to niesmiała dziewczynka, a dzis wyszło z niej zuo:evil_lol: Obszczekała suke sasiada, zjezyła się straszliwie:crazyeye: Po prostu bestia...no może bestia w wydaniu mikro. Quote
Ziutka Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 elmira napisał(a): "Sunia ma ok. 3 lata. Jest malutka, waży ok. 6kg. Mierzy, ok. 20-25cm. Jest lękliwym psem, ale nie reaguje agresją. Inne psy omija z daleka, ale myslę, że przyzwyczai się do nich, kiedy nabierze pewności siebie. Liśka jest bardzo cichym psem. Zostawiona w domu sama, nie piszczy, nie wyje, nie szczeka i nie niszczy. Załatwia się na dworze. Praktycznie cały dzien przesypia w kocim legowisku. Lisia bardzo ładnie reaguje na dzieci i na dorosłych" Taki opis wysłałam w emilach;) Już dodaję Lisiczkę na stronkę :loveu: Quote
elmira Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Jeszcze jedna zaleta (wsród i już tak licznych) Lisi to wspaniały apetyt. Mała nie wybrzydza. Dzisiejszy makaronik z mieskiem i warzywa zniknał bez śladu. Suche chrupie z dostojeństwem. Ona tak ma, jest po prostu psia damą ;) Quote
elmira Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 I kolejna obserwacja. Liśka, pomimo mikrych gabarytow jest swietnym psem stróżującym ;) Reaguje na obcych za siatką/ogrodzeniem i pedzi, ile sił w małych łapkach, żeby ich oszczekać. Co fajne, nie jazgocze z byle powodu, tylko pokaze, ze pilnuje i wraca, zeby cmoktać kość, albo po prostu sie położyć. Liśka w ogóle z resztą nie jazgocze, bo ma ładny głosik. O jazgocie cos wiem, bo mam dwie szczekawki za płotem ;) Quote
luka1 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 No Liska się zadomowiła - znowu będzie płacz. W przytulisku tylko na parapetach mogła siedzieć teraz sie czuje dzielna. :lol: Quote
elmira Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 No widocznie mam nadmiar łez ;) Ale spozytkuję je w dobrym celu:lol: Napisała do mnie Pani z Grodziska Maz.:multi: w sprawie Lisi. Quote
luka1 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 KCIUKI trzymać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi: Quote
kasik wawa Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 pewnie ze trzymamy kciuki nie da sie oprzec liskowi wiec powinno byc dobrze;) Quote
elmira Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Ja tylko sie przywitam i spieszę donieść;), że u Lisi wszystko ok. Właśnie rąbie śniadanko. Quote
elmira Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Dzisiaj Lisia robiła za ozdobę mojej skromnej osoby;) Niosłam ja pod pachą jak jakiegos jorka lub innego cudaka. Byłysmy na zakupach. No, no. Bardzo dużo osob zwracało na nia uwagę. Ona jest na prawde urocza. I tak spokojna, że wyjscie z nia gdziekolwiek to przyjemność. Jest super spokojna w samochodzie. Siedzi sobie taki rudy misio i wygląda przez okno. Dzisiaj ja wykapałam. I znów takie samo podporzadkowanie. Taki piesek to skarb :) Quote
Ziutka Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 luka1 napisał(a):Ale ona śliczna, byle by sie udało... Uda sie napewno :cool3: Quote
elmira Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ziutka napisał(a):Uda sie napewno :cool3: Dokładnie!!! Lisi sie udało. Dzisiaj pojechała do nowego domu. Będzie miała kapitalnego kolegę-buldożka. A przede wszystkim wspaniałych ludzi i mnóstwo miłości. Bardzo sie cieszę, że ta malutka królewna znalazła szczęście! Quote
izzie1983 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Już Ci pisałam, ale masz strasznie szczęśliwą rękę do tych psiaków! Kto będzie następny? :razz: Quote
Recommended Posts