Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sawa,dostałam bardzo obszerne materiały z firmy Acana wraz z próbkami."Acana Premium Petfoods -Naturally Canadian " strona 5 .rozdział 4.3 :D
Tam jest właśnie opisana "holistycznośc"w Acanie-na czym polega itd.itp.
Odsyłam do dystrybutora jeśli masz wątpliwości.
Poza tym w acanie mają zastosowanie mączki mięsne .Nie wiem gdzie wyczytałaś ,że ich nie ma.W dostarczonych materiałach mam napisane czarno na białym,że karma takowe zawiera .Zawiera je równiez Eagle Pack.

Posted

[quote name='SAWA']
Jest sporo kłamliwych reklam typu że karma jest zrobiona z suszonego mięsa ,a nie z mączki ,a jest to jedno i to samo ,bo suszone mięso jest mielone na mączkę ,no ale tak "lepiej brzmi dla klienta"
jakość mięsa i z niego mączki ,to istotna sprawa i tym się różnią super karmy od badziewia .
[/quote]

Jeszcze w żadnej karmie nie widziałam kawałków - nawet- suszonego mięsa-wszysto jest zmielone :wink:

Posted

Nie żebym miał coś naprzeciwko, ale "karma holistyczna" to brzmi jak kolejny wymysł speców od marketingu i nic więcej. Czym niby rózni się "karma holistyczna" od "karmy kompletnej"?

Posted

Oj duzo by pisać :wink:
Oczywiście,że to chwyt reklamowy :D Opracowano i dobrze, "nową" recepturę w produkcji karmy i nazwaną ją slicznie "holistyczną".Pewnie to jakis mały przełom ...a słowo to stało się ostatnio dość modne(proekologiczne prawie że ),więc mamy novum na rynku,a co poniektórzy myslą,że tylko wybrańcy mają na to monopol :wink:
W karmie Acana .-AM wybacz-to juz ostatni raz- piszą,że słowo "holistyczne" oznacza,że składniki dobiera się tak by ująć sprawy zdrowia całościowo.
Wykorzystano składniki naturalne,które przyczyniają się pod róznym względem do poprawy ogólnego stanu zdrowia,oznacza to też,że nie zawiera składników szkodliwych ,ani sładników wywołujących alergię(czyli brak pszenicy ,soji,sztucznych barwników,dodatków smakowo zapachowych,konserwantów,składników wołowych.....to tylko oczywiście namiastka tego co znalazłam w tym opracowaniu :wink: Różnice sa więc jak widac zasadnicze Jarku :D

Posted

Eagle Pack ma dwie linie produkcyjne i jedna to normalne karmy ,a ta druga to holistyczne .
Jest to dobre dla ludzi szukajacych nowości ,bo dodatek pomidorów ,czy ziemniaków już daje miano holistycznej .
Karmy produkowane z najlepszych surowców przeznaczonych dla produkcji żywności dla ludzi ,to już doskonała czystość mączek (nie z padliny )
Ja nie pisałam o Acanie że nie ma mączki ,ale o innych karmach ,które zamiast mączki piszą suszone mięso ,a karma żeby była holistyczna musi mieć to napisane na opakowaniach ,a nie reklamówkach ,to jest tak jak z Premium i Super Premium (musi być na worku )

• 2 weeks later...
Posted

Sama nie spotkałam tej karmy w sprzedaży ale zainteresowanych odsyłam do p. Elizy Tomczak. Prowadzi ona hodowle airedale terierow i wlaśnie Eagle Pack karmi swoje psy. Kontakt z p.Eliza poprzez jej strone internetową: poezjaruchu.w.interia.pl Myśle, że chętnie odpowie na pytania i odpowiedzi będą z praktyki.

Posted

a ja wczoraj dostalam do domku Eagle Pack - przez kilka dni dawalam psu ich probki i dosc fajnie ja jadla Aza, nie bylo problemow z wyproznianiem sie, wiec sadze ze bedzie ok - w koncu to karma Super Premium ;) Zobaczymy jak bedzie po skonczeniu tylu kg suszu
Czy ktos wie czy beda karmy dla psow ras duzych i malych z Eagle Pack?

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

trzeba sobie radzic ;) A mozesz podac np na pw adres do aukcji?
Ja wlasnie przeszlam poki co tylko na eagle pack - bez gotowania, samo suche. Kupilam ryz z jagniecina i ciekawa jestem efektow.

Posted

Jak wyczytałam na allegro karma Eagle Pack zawiera mączkę wieprzową,więc jakim cudem dostała się do Unii Europejskiej.Poza tym z tego co wiem mięso wieprzowe jest szkodliwe dla psa !!!.:crazyeye:

Posted

A dlaczego niby mieso wieprzowe ma być szkodliwe? Owszem, z nieprzebadnego zwierzaka niewiadomego pochodzenia bym nie podała, ale zawsze karmiłam psy kazdym dostepnym miesem ( w tym i wieprzowiną) i wszystkie dobrze sie czuły..

Posted

Po ugotowaniu mięso wieprzowe nadaje się dla psa ,ale jest to bardzo tłuste mięso i nie powinno się go zbyt wiele podawać .
To fakt ,że Eagle ma wieprzowinę i tak samo jak inni zastanawiam się jakim cudem ta formuła trafiła do UE ,jak jest zakaz importu karm zawierających mięso wieprzowe .
No ale tego pewnie się nie dowiemy .Zaznaczam ,że moje zdanie na temat Eagle jest pozytywne i karmę polecam jako jedną z lepszych na naszym rynku .
Pozdrawiam SAWA.

Posted

[quote name='SAWA']To fakt ,że Eagle ma wieprzowinę i tak samo jak inni zastanawiam się jakim cudem ta formuła trafiła do UE ,jak jest zakaz importu karm zawierających mięso wieprzowe .
Pozdrawiam SAWA.[/quote]
Przeglądnełam akty prawne na stronie GIW, przekopałam EURLEX, aż zasięgnęłam wiedzy u inspektora GIW Biuro Środków Żywienia Zwierząt, Farmacji i Utylizacji, który w mailu napisał: "nie ma żadnych zakazów w odniesieniu do pet-food z wołowiną lub wieprzowiną." Jeśli się coś zmieni, to mnie o tym powiadomi. Z tego wynika, że taki zakaz nie istnieje. Zresztą kiedyś pisałam o tym w temacie o mączkach ;)

Posted

ma dodatki na stawy, ale bardzo malo - nie ma poki co karmy jako takiej dla psow duzych z ochrona stawow.
Jest tylko karma dla ras duzych dla szczeniakow.
Natural Formula - czyli dla psow doroslych, jagniecina+ryz
chlorowodorek glukozaminy min. 41 mg/kg
tluszcz 12% - jesli o to chodzi a propo kalorycznosci

Holistic lamb&rice
chlorowodorek gl. tak samo
tluszcz 15%

wszystkie holistyczne maja glukozamine w tej samej ilosci, tluszcz podobnie

Posted

Ja też przez jakiś czas karmiłam swoją suńkę Eagle Pack jak była mała- karma bardzo dobra, fajnie na niej rosła i sierść miała łądną, dobrze ją tez trawiła. Jednak smakowo ...obrzydła jej po pewnym czasie :< i nie dało rady mojej suńki przekonać żeby nadal to wcinała. (Mam b wybrednego psa :/).