AM Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [color=darkred][b]Temat dotyczy karmy Eagle Pack i bardzo proszę się go trzymać[/b][/color] Quote
Anna. Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Sawa,dostałam bardzo obszerne materiały z firmy Acana wraz z próbkami."Acana Premium Petfoods -Naturally Canadian " strona 5 .rozdział 4.3 :D Tam jest właśnie opisana "holistycznośc"w Acanie-na czym polega itd.itp. Odsyłam do dystrybutora jeśli masz wątpliwości. Poza tym w acanie mają zastosowanie mączki mięsne .Nie wiem gdzie wyczytałaś ,że ich nie ma.W dostarczonych materiałach mam napisane czarno na białym,że karma takowe zawiera .Zawiera je równiez Eagle Pack. Quote
Anna. Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [quote name='SAWA'] Jest sporo kłamliwych reklam typu że karma jest zrobiona z suszonego mięsa ,a nie z mączki ,a jest to jedno i to samo ,bo suszone mięso jest mielone na mączkę ,no ale tak "lepiej brzmi dla klienta" jakość mięsa i z niego mączki ,to istotna sprawa i tym się różnią super karmy od badziewia . [/quote] Jeszcze w żadnej karmie nie widziałam kawałków - nawet- suszonego mięsa-wszysto jest zmielone :wink: Quote
Jarek_Soja Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Nie żebym miał coś naprzeciwko, ale "karma holistyczna" to brzmi jak kolejny wymysł speców od marketingu i nic więcej. Czym niby rózni się "karma holistyczna" od "karmy kompletnej"? Quote
Anna. Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Oj duzo by pisać :wink: Oczywiście,że to chwyt reklamowy :D Opracowano i dobrze, "nową" recepturę w produkcji karmy i nazwaną ją slicznie "holistyczną".Pewnie to jakis mały przełom ...a słowo to stało się ostatnio dość modne(proekologiczne prawie że ),więc mamy novum na rynku,a co poniektórzy myslą,że tylko wybrańcy mają na to monopol :wink: W karmie Acana .-AM wybacz-to juz ostatni raz- piszą,że słowo "holistyczne" oznacza,że składniki dobiera się tak by ująć sprawy zdrowia całościowo. Wykorzystano składniki naturalne,które przyczyniają się pod róznym względem do poprawy ogólnego stanu zdrowia,oznacza to też,że nie zawiera składników szkodliwych ,ani sładników wywołujących alergię(czyli brak pszenicy ,soji,sztucznych barwników,dodatków smakowo zapachowych,konserwantów,składników wołowych.....to tylko oczywiście namiastka tego co znalazłam w tym opracowaniu :wink: Różnice sa więc jak widac zasadnicze Jarku :D Quote
SAWA Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Eagle Pack ma dwie linie produkcyjne i jedna to normalne karmy ,a ta druga to holistyczne . Jest to dobre dla ludzi szukajacych nowości ,bo dodatek pomidorów ,czy ziemniaków już daje miano holistycznej . Karmy produkowane z najlepszych surowców przeznaczonych dla produkcji żywności dla ludzi ,to już doskonała czystość mączek (nie z padliny ) Ja nie pisałam o Acanie że nie ma mączki ,ale o innych karmach ,które zamiast mączki piszą suszone mięso ,a karma żeby była holistyczna musi mieć to napisane na opakowaniach ,a nie reklamówkach ,to jest tak jak z Premium i Super Premium (musi być na worku ) Quote
borsaf Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Sama nie spotkałam tej karmy w sprzedaży ale zainteresowanych odsyłam do p. Elizy Tomczak. Prowadzi ona hodowle airedale terierow i wlaśnie Eagle Pack karmi swoje psy. Kontakt z p.Eliza poprzez jej strone internetową: poezjaruchu.w.interia.pl Myśle, że chętnie odpowie na pytania i odpowiedzi będą z praktyki. Quote
Agnes Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 a ja wczoraj dostalam do domku Eagle Pack - przez kilka dni dawalam psu ich probki i dosc fajnie ja jadla Aza, nie bylo problemow z wyproznianiem sie, wiec sadze ze bedzie ok - w koncu to karma Super Premium ;) Zobaczymy jak bedzie po skonczeniu tylu kg suszu Czy ktos wie czy beda karmy dla psow ras duzych i malych z Eagle Pack? Quote
Kelly Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Agnes możesz napisać jak sprawdza się karma? :) :) :) :) :) Quote
Agnes Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 super:) Po zmianie karmy na Eagle Pack wreszcie wrocila piekna lsniaca siersc - ladnie sie blyszczy. Ja jestem poki co bardzo zadowolona - sucz takze :) Quote
itab Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 witam,chciałam wrócic do tematu o eagle pack, minęło parę miesięcy od ostatniego popstu, i co teraz sądzicie o tej karmie? Quote
Agnes Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Ja bez zmian - nadal jestem zadowolona. Teraz zamowilam karme z jagniecina Rewelacja ;) Pies sie dobrze zalatwia - wreszcie. Quote
mila_2 Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 btw. Widzieliście? na allegro pojawiła się karma eagle pack w cenie "klubu hodowców"... Quote
Agnes Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 trzeba sobie radzic ;) A mozesz podac np na pw adres do aukcji? Ja wlasnie przeszlam poki co tylko na eagle pack - bez gotowania, samo suche. Kupilam ryz z jagniecina i ciekawa jestem efektow. Quote
katrin78 Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Jak wyczytałam na allegro karma Eagle Pack zawiera mączkę wieprzową,więc jakim cudem dostała się do Unii Europejskiej.Poza tym z tego co wiem mięso wieprzowe jest szkodliwe dla psa !!!.:crazyeye: Quote
karenina Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 A dlaczego niby mieso wieprzowe ma być szkodliwe? Owszem, z nieprzebadnego zwierzaka niewiadomego pochodzenia bym nie podała, ale zawsze karmiłam psy kazdym dostepnym miesem ( w tym i wieprzowiną) i wszystkie dobrze sie czuły.. Quote
SAWA Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Po ugotowaniu mięso wieprzowe nadaje się dla psa ,ale jest to bardzo tłuste mięso i nie powinno się go zbyt wiele podawać . To fakt ,że Eagle ma wieprzowinę i tak samo jak inni zastanawiam się jakim cudem ta formuła trafiła do UE ,jak jest zakaz importu karm zawierających mięso wieprzowe . No ale tego pewnie się nie dowiemy .Zaznaczam ,że moje zdanie na temat Eagle jest pozytywne i karmę polecam jako jedną z lepszych na naszym rynku . Pozdrawiam SAWA. Quote
AM Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='SAWA']To fakt ,że Eagle ma wieprzowinę i tak samo jak inni zastanawiam się jakim cudem ta formuła trafiła do UE ,jak jest zakaz importu karm zawierających mięso wieprzowe . Pozdrawiam SAWA.[/quote] Przeglądnełam akty prawne na stronie GIW, przekopałam EURLEX, aż zasięgnęłam wiedzy u inspektora GIW Biuro Środków Żywienia Zwierząt, Farmacji i Utylizacji, który w mailu napisał: "nie ma żadnych zakazów w odniesieniu do pet-food z wołowiną lub wieprzowiną." Jeśli się coś zmieni, to mnie o tym powiadomi. Z tego wynika, że taki zakaz nie istnieje. Zresztą kiedyś pisałam o tym w temacie o mączkach ;) Quote
DamaKier Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Ja chyba się skusze na Eagle Pack -cena dobra i karma również fajna ;) Quote
sylrwia Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 A czy Egle Pack ma dodatki na stawy? I jaka jest jej kaloryczność? Quote
Agnes Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 ma dodatki na stawy, ale bardzo malo - nie ma poki co karmy jako takiej dla psow duzych z ochrona stawow. Jest tylko karma dla ras duzych dla szczeniakow. Natural Formula - czyli dla psow doroslych, jagniecina+ryz chlorowodorek glukozaminy min. 41 mg/kg tluszcz 12% - jesli o to chodzi a propo kalorycznosci Holistic lamb&rice chlorowodorek gl. tak samo tluszcz 15% wszystkie holistyczne maja glukozamine w tej samej ilosci, tluszcz podobnie Quote
alqua Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Ja też przez jakiś czas karmiłam swoją suńkę Eagle Pack jak była mała- karma bardzo dobra, fajnie na niej rosła i sierść miała łądną, dobrze ją tez trawiła. Jednak smakowo ...obrzydła jej po pewnym czasie :< i nie dało rady mojej suńki przekonać żeby nadal to wcinała. (Mam b wybrednego psa :/). Quote
Recommended Posts