Kasia77 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [B]Baaaardzo Wam Wszystkim Dziękuję za pomoc,wsparcie i obecność na Pineskowym wątku.[/B] W poniedziałek umawiam w takim razie sunię na zabieg i konieczne badania. Zapraszam na bazarek Pineski. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/ubrania-ksiazki-rozrywka-na-chora-na-raka-jamniczke-do-17go-10-kup-teraz-148512/#post13127240[/URL] Quote
Isadora7 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Bazarek odwiedziłam, piękny ruch na nim :) Quote
gonia66 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Zapisuje watek.....przeczytam jutro dokladnie....:roll: Quote
Kasia77 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='Isadora7']Bazarek odwiedziłam, piękny ruch na nim :)[/quote] Udał nam się bazarek,Boni- Bobo dziękujemy,za podarowane Pinesce rzeczy:lol:. Uzbieraliśmy trochę ponad 200zł:multi:,a to dopiero początek bazarku,i prawie koniec-bo niemal wszystko sprzedane:lol:. Niebawem Pineska zaprosi na swoje kolejne bazarki. Tym razem coś dla dzieciaczków,po swoich własnych, na rzecz Pineski przekazał Plaster1. Poza tym będzie można wspomóc Pineskę,robiąc zakupy na książkowym bazarku,wystawianym przez Danusie - [B]Pineska z całego serducha dziękuje za pomoc[/B] Quote
danka1234 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 zbieramy jeszcze fanty na bazarek,by było wiecej do wystawienia,na weekend bazarek dla Pinesi ruszy. Quote
gonia66 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='danka1234']zbieramy jeszcze fanty na bazarek,by było wiecej do wystawienia,na weekend bazarek dla Pinesi ruszy.[/quote] Ale jak zbieracie??jesli cos znajdę (z dziecięcych rzeczy- po 6-7 letniej dziewczynce) to co zrobić>??:roll: Quote
danka1234 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='gonia66']Ale jak zbieracie??jesli cos znajdę (z dziecięcych rzeczy- po 6-7 letniej dziewczynce) to co zrobić>??:roll:[/quote] Ja zbieram do wystawienia swoje rzeczy. Jesli masz jakies rzeczy i chcesz pomoc Pinesi to też mozesz wystawic bazarek.;) Quote
Kasia77 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Jutro o 12stej Pineska ma zabieg. Biedna,ledwo zapomniała o tym pierwszym a już znowu będą kroić:shake:... Przybliżony koszt( na jutro)to 200zł + 150zł,badanie wycinków wysyłanych do badania(do Warszawy tym razem) A Pineska,widać,dzisiaj źle się czuje,taka-"nie wyraźna",nie chce jeść a normalnie nie odmawia nigdy i niczego,a już na pewno nie rzeczy,które bardzo lubi. Quote
Pinesk@ Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Pinesiu słonko :-( Trzymaj się kochana, będzie dobrze :kciuki: Quote
Fredziu123 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Biedna Pineska chyba wyczuwa co ją czeka. Na pewno nic przyjemnego. Bardzo mądra z niej psinka. Szkoda, że nie wie ile ludzi trzyma za nią kciuki. Quote
danka1234 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Trzymamy kciuki za Pinesie :loveu:oby wszystko poszło dobrze i czekamy jutro na wieści. I daj znac czy przelac jutro pieniadze do kliniki. Quote
gonia66 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='Isadora7']Pinezko trzymam kciuki za ciebie[/quote] I ja tez trzymam..ale przede wszystkim zawołam do Góry...niech no ten Nasz sw. Franio sie wstawi i czuwa nad przebiegiem operacji i po niej...Sunia musi miec wyjątkowe wsparcie..i będzie miała-jak musss- to musss:loveu::loveu: Quote
Kasia77 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Operacja musiała być przełożona na jutro,na 14tą,a to dlatego,że Pineska od wczoraj ma biegunkę,bardzo brzydką,śluzowatą i podbarwioną krwią,więc pojechałyśmy dziś do lecznicy i stanęło na tym,że dostała tylko zastrzyki,tabletki do domu na dziś wieczór i jutro rano,opakowanie preparatu Aptobalance na trawienie i trochę próbek Royal Canin- Intenstinal. Być może te problemy wynikają(tylko i aż) z wyniszczenia organizmu-wcześniejszego żywienia,jeśli tak jest,to będzie trzeba mieć w przyszłości szczególny wzgląd na kwestie żywieniowe. Trudno w tej chwili jednoznacznie powiedzieć,czy to tylko problemy jelitowe,czy ma to jakiś związek z guzami. Jutro przed zabiegiem Pineska będzie miała zrobione Usg i inne badania,jeśli zajdzie taka konieczność i zobaczymy... Quote
danka1234 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 trzymajcie sie i czekamy w takim razie na jutrzejsze wiesci. Quote
Kasia77 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Pineska jest w tej chwili operowana. Pojechałyśmy,dostała zastrzyk,zasnęła na rękach i weterynarz zabrała ją na zabieg. Pineska ma w sercu jakieś szmery,od razu będzie miała dziś zrobione USG wątroby i prześwietlenie serca. Danusiu,pieniądze,które zostały Pinesce,można przelewać na konto kliniki. Ja mam to co zebrane z bazarku,więc dołożę ,a ile brakuje,napiszę jak przywiozę małą do domu. Quote
danka1234 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 czekamy i trzymamy mocno kciuki by wszystko poszło dobrze. Quote
Kasia77 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Strasznie biedna ta Pinesia,taki smutek w oczach i pyszczek umęczony bólem,widać że cierpi:-(. Cały czas popiskuje,przestaje tylko wtedy,jak przy niej siedze i głaszcze, ale pierwszy zabieg też przechodziła ciężko,więc wiedziałam,że nie będzie "wesoło":roll: Prześwietlenie nie wykazało żadnych zmian,na temat serca jutro weterynarz powie ostatnie słowo,chociaż wydaje się ,że będzie w porządku. Prócz guzków Pineska ma pobrany do badania węzeł chłonny,w którym nie widać zmian chorobowych,ale dla pewności i szczegółowszych badań będzie wysłany do badania razem z guzkami. Wysyłając wycinki do Warszawy,na wyniki czeka się tylko kilka dni! (badania robione są w Niemczech). Usg będzie zrobione dopiero po zdjęciu szwów. Na dzień dzisiejszy do zapłaty było 400zł Z bazarkowych pieniędzy zostawiłam w klinice 200zł. Quote
danka1234 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Trzymaj sie Pinesiu i zdrowej szybciutko. Przelałam dzisiaj do kilniki 200zł. Quote
eurydyka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 jesli dobrze doczytalam to badania pojda do Niemiec a to dobrze, nasze tez byly robione w DE, bo nasi weterynarze podwazali wyniki badan robione w Wawie (zreszta znam przypadek beagla, gdzie lekarka robiaca histopatologie wymyslila raka bardzo zlosliwego u psa, ktory go nie mial i nie ma, a wlasciciele stracili mase czasu i pieniedzy bo z Bydgoszczy jezdzili po diagnozy do Wrocka i Wawy) nadal mocno trzymamy kciuki pamietajcie o diecie, zeby nie bylo weglowodanow, bo one karmia chloniaka Quote
danka1234 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 bazarek na leczenie Pinesi; [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/bajki-na-dvd-dla-chorej-na-raka-jamnisi-kup-teraz-do-24-pazdziernika-149105/#post13171977[/URL] Quote
Kasia77 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [quote name='eurydyka']jesli dobrze doczytalam to badania pojda do Niemiec a to dobrze, nasze tez byly robione w DE, bo nasi weterynarze podwazali wyniki badan robione w Wawie (zreszta znam przypadek beagla, gdzie lekarka robiaca histopatologie wymyslila raka bardzo zlosliwego u psa, ktory go nie mial i nie ma, a wlasciciele stracili mase czasu i pieniedzy bo z Bydgoszczy jezdzili po diagnozy do Wrocka i Wawy) nadal mocno trzymamy kciuki pamietajcie o diecie, zeby nie bylo weglowodanow, bo one karmia chloniaka[/quote] Dzięki za wskazówki;) Wycinki do badania pojadą do Niemiec,świetne jest to,że na wyniki czeka sie kilka dni,a nie tygodni tak jak u nas.W połowie przyszłego tygodnia powinniśmy już wszystko wiedzieć.Szkoda,że pierwsze badania były robione,tam gdzie były,ale na to już nic się nie poradzi,niestety:roll:. Quote
Recommended Posts