Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sonia
suka mała
mix wszystkiego, najwięcej jamnika
2 lata
Włocławek
wysterylizowana
szczepień brak
tel. 509 727 921

Zakładam wątek kolejnej bidzie, którą wzięłam pod swoją opieke, wirtualną i nie tylko.
Bida została znaleziona przez dzieci i zaniesiona do wetki w centrum Włocławka. Sonia, bo tak dużo później nazwała ją jej tymczasowa opiekunka, w dniu znalezienia składała się z: kręgosłupa, żeber, ogromnego brzucha, pcheł i przepastnych, smutnych oczu tysiąca takich bezdomnych znękanych suk. U nas porodów się nie odbiera, więc na drugi dzień mała została wysterylizowana, nie bez ryzyka, bo jej stan był mocno zaawansowany, do tego duża anemia. Na szczęście udało się.
Sonia jest w dT po Bajce (w tym drugim, nie w tym gdzie psy przywiązywane sa do ławki). Pani Daniela zajmuje si,ę nią wzorcowo. Sonia ma dobre jedzonko, dużo spokoju i dobre słowo. Chodzi za panią krok w krok. Jest bardzo spokojna i miła. Dla ludzi, nawet obcych, łagodna i merdajaca. Ma taki smieszny ogonek owieczki, którym cały czas majda. Wygląd ma raczej radiowy, przynajmniej na razie. Strasznie chuda, miejscami łysawa, ale patrzy tak.... Nie chcę myśleć co ja spotkało. Na pewno to pies domowy, jest czysta, zna kanapę, podaje łapkę , bardzo posłuszna. Czy to niechciana ciąża była powodem, że sunia dostała wymówienie?
Trzeba jej szybko znaleźć dom, bo sunia jest bardzo spragniona miłości. Widzę , że już po paru dniach u opiekunki bardzo sie do niej przywiązała.
Sonia ma 2 lata.
Kto chętny do pomocy?
Dzisiaj robiliśmy zdjęcia.

Posted

Saphira napisał(a):
To chyba bardziej terierek:diabloti::evil_lol:

Ja nie wiem co to jest, ale napewno jamnik jej w genach namieszał, bo jest tak długgggaaa, że jeszcze takiego psa nie widziałam. Potęguje to jeszcze jej chudość. Tego nie widać na zdjęciach, ale to same kosteczki.

Posted

Isadora7 napisał(a):
No to co szukamy jej domeczku? Jak mogę w czymś pomóc to chętnie.

Myślę, ze szukamy. A co możesz zaoferować? Jaka pomoc?

Sterylkę pokryje prawdopodobnie TOZ. Pozostaje karmienie, robaki, pchełki (także dla kota pani, bo Sonia się podzieliła), szczepienia. Sonia musi dobrze jeść. Przedwczoraj kupiłam opiekunce mięso mielone, ser biały, jogurty, jajka, ryż, suchą karmę, witaminy. Sonia ma bardzo wycieńczony organizm i głodowaniem i ciążą. Na szczęście wydatki na Sonię zasponsorowała dobra wróżka Saphira:calus:. Ewuniu, dziękuję w imieniu piesków. Pozwolisz, ze kupie tez worek suchego dla Gai.

Posted

Agata69 napisał(a):
Myślę, ze szukamy. A co możesz zaoferować? Jaka pomoc?

Sterylkę pokryje prawdopodobnie TOZ. Pozostaje karmienie, robaki, pchełki (także dla kota pani, bo Sonia się podzieliła), szczepienia. Sonia musi dobrze jeść. Przedwczoraj kupiłam opiekunce mięso mielone, ser biały, jogurty, jajka, ryż, suchą karmę, witaminy. Sonia ma bardzo wycieńczony organizm i głodowaniem i ciążą. Na szczęście wydatki na Sonię zasponsorowała dobra wróżka Saphira:calus:. Ewuniu, dziękuję w imieniu piesków. Pozwolisz, ze kupie tez worek suchego dla Gai.

Ja mogę jedynie tylko allegro, ulotki i takie bzdety.

Posted

Saphira napisał(a):
Szukanie domku jest najwazniejsze. Ja się kompletnie do tego nie nadaję bo nie lubię ludzi i nikomu żadnego psa bym nie oddała.:mad:

A ja muszę to robic i kosztuje mnie to niemało. Zawsze kieruję sie intuicja. Teraz też mam pewne przeczucie, ale robaczymy co z tego będzie.

Posted

Takie krzyżówki teriera z jamnikiem często stosują myśliwi. Może ona zgubiła się komuś w czasie polowania? To naprawdę bardzo częste przypadki. Najlepiej złapać kontakt z kołem myśliwskim w waszej okolicy i zglaszać takie przypadki.

Posted

Sonia zdążyła sie już zaokrąglić. Jest też bardziej żywa, biega za patykiem, podaje łapkę, siada do zakładania smyczy. Niestety goni kota, co źle wróży, bo prawdę mówiąć myślałam ,że Sonia zostanie w dt na zawsze. Obszczekuje wszystkie psy i ludzi na spacerze, to jej może przejść - mój Bej na poczatku rzucał sie na wszystko co żywe, psy i ludzi, tak pani bronił.

• 2 weeks later...