Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zaneta']to jeszcze do wątku terierków do adopcji może wrzucić ?
z ewentualną operacją nóżki trzeba poczekać na domek[/quote]
zaneta,to ja załozyłam watek terierow:razz:juz tam jest:p

Posted

[quote name='zaneta']przepraszam ale się zgubiłam z przejęcia, jak poczytałam ten wątek:oops:[/quote]
No cos ty zaneta:lol:nie ma za co przepraszac:loveu:

Posted

Cioteczki drogie, ja teraz na tydzień wyjeżdżam i nie wiem, jak to będzie u mnie z netem. Postaram się coś skombinować, ale niewiadomo co z tego wyjdzie. Poprosiłam koleżankę - wolontariuszkę, żeby zaglądała na ten wątek i sprawowała tutaj pieczę. W razie czego możecie też dzwonić do schronu, od pon do pt. w godz 8-15 jest pani Kierowniczka to na pewno odpowie na wszystkie pytania.

Jak mi sie uda wejść, to napisze.
Licze na Waszą pomoc
i dziękuje :)

Posted

Witam :)

Milka poprosiła mnie o tymczasowe przejecie watku :)
Powiem o Trójnóżku tyle ile na jego temat wiem...
nie bede opisywac jego charakteru :) zostal on opisany juz wczesniej :)
Otóż łapka trójnóżka jak wiadomo zostala kiedys zlamana. Z tego co wiem operacja polegalaby na ponownym zlamaniu kosci i ustawieniu jej w odpowiedniej pozycji. Niestety nie ma warunków na jej przeprowadzenie (pieniadze i DT/DS). Trójnózek porusza sie na 3 łapkach, a chora trzyma w górze. Jednak jakiś czas temu zaczał powoli uzywac chorej nóżki, lekko kładąc ja na ziemi. Oczywiscie nie gwarantuje to jego powrotu do zdrowia , ale widac ze piesek nie daje za wygrana. Jestem pewna, ze owa noga go nie boli i nie przeszkadza mu w bieganiu. Była nawet propozycja amputowania łapy, ale ze względu na to ze piesek swietnie sobie radzi przystano na operacji, która jak juz wiadomo nie jest narazie mozliwa :(

Posted

no niestety nie mam mozliwosci ;(
gdybym mogla miec psa juz dawno wzielabym ze schroniska.
zwlaszcza moje podopieczne psinki :*
pisalam tylko ,bo tez jestem wolontariuszka w tym schronisku i staram sie jakos pomóc :)
na naszej-klasie dla naszego schro. jest wstawione jego zdjecie...
ale ludzi chyba jakos to nie interesuje :(

Posted

[quote name='iwcia93']no niestety nie mam mozliwosci ;(
gdybym mogla miec psa juz dawno wzielabym ze schroniska.
zwlaszcza moje podopieczne psinki :*
pisalam tylko ,bo tez jestem wolontariuszka w tym schronisku i staram sie jakos pomóc :)
na naszej-klasie dla naszego schro. jest wstawione jego zdjecie...
ale ludzi chyba jakos to nie interesuje :([/quote]
Wiem iwcia:roll:napisałam w tym sensie,ze twoja obecnosc moze przyniesie mu szczescie,ja tez go wrzuciłam do swojego profilu na NK:roll:

Posted

Piesek jest piekny :loveu:Ja na niego mówię TETEK terierek Tetek co Wy na to cioteczki :cool3: Szkoda ,że psina wiekszego pozytku ze mnie mieć nie bedzie bo niestety nie dam rady opłacić operacji :shake: Miejsce może by się znalazło DT znaczy ;) gorzej z finansami :placz:a jego łapka akurat dla mnie to nie jest żadna przeszkoda moje dożywotnie tymczasy rottwailery też padają na łapy bo wiek nie ten ale dziadki całkiem jare ino domku stałego już raczej nie znajdą co mnie akurat wcale nie martwi bo kocham te moje staruchy :loveu: Mam nadzieję ,że Tetek też znajdzie kogoś kto go pokocha dla niego samego a łapka no cóż nikt nie jest doskonały :lol:

Posted

Dogo07 napisał(a):
Rita60, czy z tą łapką to nie jest podobnie jak u Bambiego ?

Tez tak mi sie wydaje,tylko ten szorstki jest duzo młodszy i ma wieksze szanse.

Posted

Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia.
Teraz, kiedy termin jest już pewny, mogę napisać, że od piątku, 3 lipca 2009 my, czyli szczeciński TOZ jesteśmy gotowi przejąć nad nim opiekę. :loveu: Zajmiemy się nim, jego łapą, szukaniem nowego domu i rehabilitacją.

Nie mamy możliwości przyjechać po niego, ale dla wolontariuszy to chyba nie będzie problem - są PKSy do Szczecina. To jak, możemy liczyć na Was w tej kwestii? ;)

Posted

chcę jechać w niedzielę ze Szczecina do Gorzowa na wystawę kynologiczną - tym razem tylko jako widz, bez psiaka i w drodze powrotnej chętnie przewiozę terierka do Szczecina autkiem, o ile to Wam odpowiada ? Czy w schronisku w Gorzowie w ten dzień ktoś może go wydać ?

Posted

zaneta, super! ale gdyby dało radę wcześniej, byłoby jeszcze lepiej - w sobotę mamy u nas dzień adopcyjny nagłośniony w prasie i radiu, jest organizowany raz na kilka miesięcy i przyciąga sporo ludzi. ktoś mógłby się w nim w ten dzień zakochać... to po prostu dla niego szansa.

Posted

szczecinianka, strasznie się cieszę i jestem bardzo wdzięczna! To wspaniale! :loveu::loveu::loveu: Jutro zadzwonię do schronu i dam Ci znać.
Z wydaniem też nie będzie problemu w niedzielę, jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli. Muszę skontaktować się z Kierowniczką. Jutro napiszę, co i jak.

Udało mi się dorwać do laptopa, ale nie ma mnie teraz w Gorzowie.
Ale w niedzielę już będę, to jakby co, oczywiście jestem do dyspozycji :)
I na wystawie też będę.

Posted

Ok, jak tylko skontaktuję się z Panią Kierowniczką, dam znać jak się sprawa przedstawia.

Jejku, strasznie się cieszę :loveu:

A gdzie będzie przebywać psiak?