fioneczka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 nie mogę dodzwonić się do Marka, jego telefon nie odpowiada qrde ... Quote
furciaczek Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Cholercia....trzeba sie dodzownic, moze jakas pomoc potrzebna na miejscu. Quote
fioneczka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Bogatynia jest bez prądu, nie działają telefony, wjazd jest niemożliwy bo jest ok 2-3 m wody z tego co podawali innej możliwości dojazdu do hoteliku nie ma (chyba) niedaleko Marka płynie rzeczka :( Quote
furciaczek Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Widzialam relacje...koszmar! Mam nadzieje ze Marek i psy sa bezpieczni, straszne to co sie tam dzieje :( Quote
agaga21 Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 jestem przerażona! telefon marka nie dopowiada! Quote
furciaczek Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Tez dzwonilam i nic...jak blisko jest ta rzeczka? Hotelik na wzniesieniu? Jak to wyglada? Oby ich ominelo.... Quote
sacred PIRANHA Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 nie ma tam nikogo w okolicy z dogo? moze by sie do kogos innego dodzwonił...matko jaki koszmar... Quote
fioneczka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [url]http://bogatynia.naszemiasto.pl/artykul/524150,pilne-pierwsza-smiertelna-ofiara-powodzi-w-bogatyni,id,t.html[/url] dodzwonić ... do kogo?????? nie mają praktycznie łączności ze światem ... dojazd niemożliwy Quote
Tarzanka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Ja tam byłam z tego co się orientuję nie ma tam innej drogi a rzeczka z tego co pamiętam tuż obok .. :( Quote
agaga21 Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 [B]godz. 14.30 [/B] [B]Bogatynia odcięta od świata. Do miasta nie można dojechać ani z niego wyjechać. Policja apeluje do kierowców: Nie jedźcie do Bogatyni, nie starajcie się przedostać do miasta. - Czekamy na ciężki sprzęt. Zablokowane przez prywatne samochody drogi z pewnością nie ułatwią nam dostarczenia go na miejsce – mówi Antoni Owsiak, rzecznik zgorzeleckiej policji. W Bogatyni nie ma elektryczności, co najmniej od dwóch godzin. Na dużym obszarze miasta nie ma już także wody w kranach. Stadion piłkarski przy ul. Białogórskiej jest pod wodą. chyba zaraz oszaleje! [/B] Quote
fioneczka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 jeśli telefon Marka nie będzie odpowiadał a będzie info że można się dostać do bogatyni ... pojadę tam Quote
Tarzanka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Patrzyłam na mapę od sieniawki powinno się dać dojechać eh.. co za pogoda Quote
fioneczka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 od sieniawki jeśli bogatynia zalana to też przejechać się raczej nie da Quote
furciaczek Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Dojazd drogą wojewódzką nr 352 jest obecnie możliwy jedynie do skrzyżowania z drogą wojewódzką 354 w rejonie elektrowni Turów. Także droga nr 354 z Zatonia do Sieniawki, według informacji od kierowców z godziny 13, jest nieprzejezdna, bo Nysą wystąpiła z brzegów. Najprawdopodobniej niemożliwy jest dojazd do miasta także od strony czeskiego Frydlantu, który również walczy z powodzią. Wszystko wskazuje więc na to, że obecnie Bogatynia jest odcięta od świata! To info z przed kilku godzin, nie sadze aby sytuacja sie poprawila.... Quote
agaga21 Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 szczecinek tez zalewa ale danusia mówiła mi przed chwilą, ze im nic nie grozi. Quote
malawaszka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 wylała Miedzianka - w samej Bogatyni, a w Opolnie płynie dopływ Miedzianki - Ślad (Jaśnica) - jest obwałowany - nic nie mówią, żeby też wylał - mam nadzieję, że się nie mylę Quote
furciaczek Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [quote name='agaga21']szczecinek tez zalewa ale danusia mówiła mi przed chwilą, ze im nic nie grozi.[/QUOTE] Ufff i oby tak zostalo. Quote
fioneczka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [url]http://www.tvp.info/informacje/foto/4wMqugehNhX7IBpMrqntc2bEzKQMEJVx/2331701/c5bed25ab71e103e6c5e638b085ec9fc1281185677824.jpg/2331729[/url] tędy jedzie się do Marka w opolnie jest woda ... całe szczęście że widać jej mało EDIT [url]http://www.tvp.info/informacje/foto/4wMqugehNhX7IBpMrqntc2bEzKQMEJVx/2331701/72bc3c25b1eb81c4f3ab2f5e16c2630e1281185667755.jpg/2331708[/url] Quote
fioneczka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [quote name='malawaszka']wylała Miedzianka - w samej Bogatyni, a w Opolnie płynie dopływ Miedzianki - Ślad (Jaśnica) - jest obwałowany - nic nie mówią, żeby też wylał - mam nadzieję, że się nie mylę[/QUOTE] wylała już też Nysa ... i okoliczne rzeczki Quote
magda z. Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Miałam Wam pisać - Beatę w Opolnie zalewało juz 3 godziny temu, mówiła, że hotel jest wyżej, ale warto zadzwonić. Ona też miała swojego psa z kojca zabierać do łazienki, a w tv o wioskach to pewnie jutro powiedzą, np Kasia pod Leśną też ma nieciekawie, leśna też podobno płynie, a w tv cisza, bo my na końcu swiata, pan z w-wia zaczął od tego, że we wro nie pada;/ w b-cu przestało padac, ale poszło w ich strone wszystko, a lało konkretnie. Beaty dt na wiosce zalało - psy poszły na strych juz rano, bo tam juz wtedy było po kolana i dół zalewało;/ Quote
furciaczek Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Sa bezpieczni, woda tylko w ogrodzie, nie doszla do domu- narazie niema tragedii. Quote
magda z. Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 super, ja agaga przesłałam tel do Beaty i Sławka, oni mieszkają w Opolne i też mają 2 psy u Marka. Quote
agaga21 Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 ania z poznania sie dodzwoniła. [QUOTE]Rozmawiałam z Markiem, wszystko w porządku u piesiów! Bogatynia zalana, bo Czesi otworzyli zbiornik, ale u nich jest ok, bo woda spływa do nieczynnych już kopalni. Marek lekko zdenerwowany, cały czas czuwa, ale mówi, że na razie wszystko ok. [/QUOTE] Quote
agaga21 Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 [B]a teraz dla odstresowania:[/B] jest szansa by nasze psiaki wygrały nagrodę pieniężną w konkursie foto. potrzebna wasza pomoc:cool3: zagłosujcie proszę na zdjęcie nr2 (jesli oczywiście wam się ono spodoba, jesli nie, to na 3 lub 4 ;):evil_lol:) [url]http://www.dogomania.pl/threads/190271-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-%29/page42[/url] z góry dziękuje serdecznie jesli ktos zdecyduje się zagłosować:loveu: Quote
Recommended Posts