Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

masakra takie dzieciaki ...

na pewnym forum kiedy napisałam , ze zaczęłam urlop i niech się do mnie bachory nie zbliżaja z wyjątkiem wielbicieli Ozzulka to mnie od czci i wiary gawiedź wyzwała :lol:

Posted

Moje psy twierdzą, że jedynie Smerfy domowe mogą się do nich zbliżać :diabloti: Reszta lepiej, jak się będzie trzymać w odpowiednim oddaleniu. Są na tyle dobrze ustawione, że zębów nie pokazują. Natomiast dla komfortu psychicznego psów, gdy dopadają nas namolne, słodkie i obrzydliwe rozlazłe, zachwycone "yoreczkami" gówniary już i Smerfa ma odpowiedź, że gryzą a dzisiaj od świtu są głodne, więc i rękę mogą skonsumować... Beam6 jest najlepszym przykładem, że już i Dyziek się zyorczył, gdyż gdy był głodną to Ją pociamkał :evil_lol:

Szkoda mi Rodziców TZta, którzy tę dwójkę rodem z kryminału mają jeszcze przez dwa tygodnie na głowie.

Moje Smerfy są wychowywane w miarę normalnie. Jak trzeba to się wydrę, przemocy nie używamy ale podstępami uderzamy do głowizny i Aga uczy się myśleć. Wczoraj wieczorem mieliśmy radochę, gdy zamknęła się u siebie stwierdzając, że spać nie idzie. My poszliśmy. Wygasiliśmy wszystko, położyliśmy siebie i psy do łóżka i czekaliśmy. Wylazła po kwadransie. Z przerażeniem stwierdziła: "ojej, zostałam sama! Mamusiu śpisz?". W przeciągu kolejnego kwadransa już umyta smacznie zasypiała w swoim łóżku. I wystarczy. Więcej nie będę musiała uczyć Smerfy, że czas się położyć.

Posted

[quote name='Litterka']Osz, cholera! Genialne w swojej prostocie. A 99% rodziców robiłoby dziecku wielką awanturę... Brawo![/QUOTE]
Dawno już miałam ochotę Jej to zrobić ale czekałam spokojnie, do czasu żeby zrozumiała na czym nauczka polegała ;-)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Czy mnie się wydaje, czy Smerfa zeszczuplała...?
http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC00877.jpg

pzdr.

Owszem ;-)
Smerfa skoczyła w górę i to czego nabrała na szerokość poszło właśnie w wysokość.
Ponieważ futruje niczym Dionizy, przypuszczam, że znowu przytyje i skoczy w górę :-)

Izabela124. napisał(a):
Fajne krasnale i te duże i te małe :)

A jakie te duże, kolorowe kłótliwe :diabloti:
Mam już następne ale ze względu na nasze wzmożone wyprawy eksploracyjne w teren i późne powroty przypuszczam, że zdjęcia zamieszczę po powrocie do domu :-)

Posted

Alicja napisał(a):
wróciłam :)

My też :hand:

Alicja napisał(a):
fajne te krasnoludy ;)

Jeszcze kilka będzie. Ale mam trochę tych fotek :wallbash: Dużo zobaczyliśmy i dużo zrobiliśmy a za nami masa km :-)

Posted

[quote name='Izabela124.']Ale super miejsca zwiedziliście!
To jeszcze nie wszystko ;-)

Złoty Stok.

W którym byliśmy już kolejny raz ale z roku na rok są coraz nowsze i coraz ciekawsze atrakcje. W tym roku np. Smerfa dorosła na tyle, że mogliśmy sobie pozwolić na wycieczkę do zalanego szybu:

Posted

Nieczynna kopalnia uranu w Kletnie.

Przed uranem w kopalni wydobywano rudy żelaza i fluoryt. W chwili obecnej uranu w kopalni już nie ma. Pozostały natomiast przepiękne żyły fluorytu, ametystu, chryzoprazu, kwarcu, etc. :