Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majuu, masz zapchana skrzynkę pw - więc wysłałam Ci maila na adres z dogo-profilu.

W kwestii powyższej propozycji - to tak jak napisałam Ci w mailu, zabranie Tofika z azylu będzie bezporotne - w chwili zabrania, jego boks zostanie natychmiast zdemontowany i w razie kryzysowej sytuacji u Ciebie - pies nie będzie miał gdzie wrócić :placz:

Także szukamy nadal: albo DT - ale bezpowrotnego, albo DS ...

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
Piesek jest pewnie nieszczepiony i nieodrobaczony.
A gdyby tak jakieś pieniążki zebrać i dać go do hoteliku ???

Tofik jest odrobaczony i odpchlony, za kilka dni szczepienie. W hotelach są mega kolejki ...:shake:

Posted

leni356 napisał(a):
Jak on się dogaduje z innymi psami? Jaki jest do dzieci? No i proszę o info o szczepieniach

Tofik w miejscu gdzie był na tymczasie miał za płotem psa - jakoś specjalnie się nim nie przejmował - powąchali się tylko i później nie zwracali na siebie uwagi. Nie wykazuje żadnej agresji i wygląda, że mógłby się dogadać. W azylu jest teraz jedynym naszym psiakiem i jest sam w kojcu.

W piatek Tofik został zgarnięty z ulicy i od razu dostał tabletke na robale i Fiprex, za kilka dni bedzie zaszczepiony i jeżeli byłaby taka potrzeba możemy go także wykastrować.

Dzieci - to niestety nie zostało sprawdzone, bo ani na tymczasie, ani w azylu dzieci nie ma. Do czlowieka Tofik to oaza łagodności - nie WYKAZUJE CIENIA AGRESJI, można go tłamsić i głaskać, a on nawet nie zwraca na to uwagi, bo leży i drzemie np. Wystarczy mu obecność człowieka i wtedy zadowolony zasypia sobie. Nie jest nachalny - uwielbia pieszczoty, ale nie narzuca się, z dotychczasowych obserwacji - nie skacze po ludziu, uwielbia bawić się piłką. Jest raczej spokojny - wystarczy mu umiejscowienie dupki na nodze panci i siedzi sobie spokojnie. Jest mądry i posłuszny. W miejscu tymczasowania (trafił tam o 19 w piatek, a wyjechał w południe w sobotę) był bardzo spokojny, nie reagował na otwartą bramę - nie wykazywał nią zainteresowania, żeby czmychnąć. Pan cały dzień krzątał sie na podwórku przysamochodzie, a Tofik spał sobie spokojnie gdzies obok. Jedyne co, to rozpaczał chwilowo jak panciostwo weszło do domu. Co do dzieci - mam na stanie (:evil_lol:) ponad 4 letniego siostrzeńca - więc jeżeli padnie jakaś propozycja mogę ich wzajemnie na siebie sprawdzić.

Posted

leni356 napisał(a):
Napisałam do DT, czekamy na odpowiedź

Dziękujemy i czekamy na wieści z niecierpliwością :loveu:

Szczepienie gada najprawdopodobniej we wtorek za tydzień.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Tofik jest odrobaczony i odpchlony, za kilka dni szczepienie. W hotelach są mega kolejki ...:shake:

No i dużo pieniążków to kosztuje, to chyba najtrudniejsza rzecz do przeskoczenia.

Posted

Dogo07 napisał(a):
No i dużo pieniążków to kosztuje, to chyba najtrudniejsza rzecz do przeskoczenia.

Finanse są kwestią do przeskoczenia jeszcze, natomiast brak miejsca już niestety nie :shake:

Posted

leni356 napisał(a):
Ile on ma lat mniej więcej? Wygląda na młodego. Ktoś mu zajrzał w zęby?

Aha, i czy nie dałoby się zaszczepić wcześniej?

Tofik jak dla mnie ma max. 1,5 roku. Jeżeli będzie taka potrzeba to zaszczepimy wcześniej - ze względów zdrowotnych najpierw odrobaczyłam i chciałam chwilę odczekać.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Tofik jak dla mnie ma max. 1,5 roku. Jeżeli będzie taka potrzeba to zaszczepimy wcześniej - ze względów zdrowotnych najpierw odrobaczyłam i chciałam chwilę odczekać.

Ale czy można szczepić zaraz po odrobaczaniu? :( ja się nie znam, trzeba by sprawdzić

Posted

leni356 napisał(a):
Ale czy można szczepić zaraz po odrobaczaniu? :( ja się nie znam, trzeba by sprawdzić

Ze względów zdrowotnych dobrze jest się wstrzymać chociaż te 7 dni. A czy jest już jakaś decyzja DT ?

Posted

leni356 napisał(a):
Czekamy na zgodę Pana Męża :) Mam nadzieję że go ujmie za serce robaczek biedniutki

To chodzi o tymczas u meggi ? Pytam, bo zanim rozlokowałyśmy nasze pozostałe psiaki korespondowałam z megii ws. tymczasów i sytuacja była tam dość skomplikowana - tzn. chodziło o niedokończone kojce i o urlop - a co za tym idzie niemożność przyjęcia na ten okres psiaka. Czy już uporałaś się ze wszystkim i w razie czego jest miejsce od zaraz ?

Posted

Tak - wszystko już skończone a urlop przełozony. Jest też już 4 tymczasowiczów - Verter vel Bingo z Katowic, Pędzel vel Puszek, bokserek Borys i kaukaz Misza:)