eliza_sk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Majuu, masz zapchana skrzynkę pw - więc wysłałam Ci maila na adres z dogo-profilu. W kwestii powyższej propozycji - to tak jak napisałam Ci w mailu, zabranie Tofika z azylu będzie bezporotne - w chwili zabrania, jego boks zostanie natychmiast zdemontowany i w razie kryzysowej sytuacji u Ciebie - pies nie będzie miał gdzie wrócić :placz: Także szukamy nadal: albo DT - ale bezpowrotnego, albo DS ... Quote
Onaa Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Piesek jest pewnie nieszczepiony i nieodrobaczony. A gdyby tak jakieś pieniążki zebrać i dać go do hoteliku ??? Quote
leni356 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Jak on się dogaduje z innymi psami? Jaki jest do dzieci? No i proszę o info o szczepieniach Quote
eliza_sk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Dogo07 napisał(a):Piesek jest pewnie nieszczepiony i nieodrobaczony. A gdyby tak jakieś pieniążki zebrać i dać go do hoteliku ??? Tofik jest odrobaczony i odpchlony, za kilka dni szczepienie. W hotelach są mega kolejki ...:shake: Quote
leni356 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Proszę o info o jego stosunku do dzieci i innych psów Quote
eliza_sk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 leni356 napisał(a):Jak on się dogaduje z innymi psami? Jaki jest do dzieci? No i proszę o info o szczepieniach Tofik w miejscu gdzie był na tymczasie miał za płotem psa - jakoś specjalnie się nim nie przejmował - powąchali się tylko i później nie zwracali na siebie uwagi. Nie wykazuje żadnej agresji i wygląda, że mógłby się dogadać. W azylu jest teraz jedynym naszym psiakiem i jest sam w kojcu. W piatek Tofik został zgarnięty z ulicy i od razu dostał tabletke na robale i Fiprex, za kilka dni bedzie zaszczepiony i jeżeli byłaby taka potrzeba możemy go także wykastrować. Dzieci - to niestety nie zostało sprawdzone, bo ani na tymczasie, ani w azylu dzieci nie ma. Do czlowieka Tofik to oaza łagodności - nie WYKAZUJE CIENIA AGRESJI, można go tłamsić i głaskać, a on nawet nie zwraca na to uwagi, bo leży i drzemie np. Wystarczy mu obecność człowieka i wtedy zadowolony zasypia sobie. Nie jest nachalny - uwielbia pieszczoty, ale nie narzuca się, z dotychczasowych obserwacji - nie skacze po ludziu, uwielbia bawić się piłką. Jest raczej spokojny - wystarczy mu umiejscowienie dupki na nodze panci i siedzi sobie spokojnie. Jest mądry i posłuszny. W miejscu tymczasowania (trafił tam o 19 w piatek, a wyjechał w południe w sobotę) był bardzo spokojny, nie reagował na otwartą bramę - nie wykazywał nią zainteresowania, żeby czmychnąć. Pan cały dzień krzątał sie na podwórku przysamochodzie, a Tofik spał sobie spokojnie gdzies obok. Jedyne co, to rozpaczał chwilowo jak panciostwo weszło do domu. Co do dzieci - mam na stanie (:evil_lol:) ponad 4 letniego siostrzeńca - więc jeżeli padnie jakaś propozycja mogę ich wzajemnie na siebie sprawdzić. Quote
rita60 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Witaj szorstki przystojniaczku:razz:to co mały domku szukamy....... Quote
eliza_sk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 leni356 napisał(a):Napisałam do DT, czekamy na odpowiedź Dziękujemy i czekamy na wieści z niecierpliwością :loveu: Szczepienie gada najprawdopodobniej we wtorek za tydzień. Quote
Onaa Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 eliza_sk napisał(a):Tofik jest odrobaczony i odpchlony, za kilka dni szczepienie. W hotelach są mega kolejki ...:shake: No i dużo pieniążków to kosztuje, to chyba najtrudniejsza rzecz do przeskoczenia. Quote
eliza_sk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Dogo07 napisał(a):No i dużo pieniążków to kosztuje, to chyba najtrudniejsza rzecz do przeskoczenia. Finanse są kwestią do przeskoczenia jeszcze, natomiast brak miejsca już niestety nie :shake: Quote
leni356 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Pieniądze się znajdą, byleby jakieś miejsce było Quote
leni356 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Ile on ma lat mniej więcej? Wygląda na młodego. Ktoś mu zajrzał w zęby? Aha, i czy nie dałoby się zaszczepić wcześniej? Quote
eliza_sk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 leni356 napisał(a):Ile on ma lat mniej więcej? Wygląda na młodego. Ktoś mu zajrzał w zęby? Aha, i czy nie dałoby się zaszczepić wcześniej? Tofik jak dla mnie ma max. 1,5 roku. Jeżeli będzie taka potrzeba to zaszczepimy wcześniej - ze względów zdrowotnych najpierw odrobaczyłam i chciałam chwilę odczekać. Quote
leni356 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 eliza_sk napisał(a):Tofik jak dla mnie ma max. 1,5 roku. Jeżeli będzie taka potrzeba to zaszczepimy wcześniej - ze względów zdrowotnych najpierw odrobaczyłam i chciałam chwilę odczekać. Ale czy można szczepić zaraz po odrobaczaniu? :( ja się nie znam, trzeba by sprawdzić Quote
eliza_sk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 leni356 napisał(a):Ale czy można szczepić zaraz po odrobaczaniu? :( ja się nie znam, trzeba by sprawdzić Ze względów zdrowotnych dobrze jest się wstrzymać chociaż te 7 dni. A czy jest już jakaś decyzja DT ? Quote
eliza_sk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 leni356 napisał(a):Nie, wieczorem dostanę odpowiedź To trzymam kciuki ;) Quote
milosnicy zwierzat Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 leni356 napisał(a):Nie, wieczorem dostanę odpowiedź czekamy :p i trzymamy kciuki :kciuki: Quote
megii1 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Zaznaczam i też czekam na zgodę - ale jeszcze go nie ma:( Quote
eliza_sk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 leni356 napisał(a):Czekamy na zgodę Pana Męża :) Mam nadzieję że go ujmie za serce robaczek biedniutki To chodzi o tymczas u meggi ? Pytam, bo zanim rozlokowałyśmy nasze pozostałe psiaki korespondowałam z megii ws. tymczasów i sytuacja była tam dość skomplikowana - tzn. chodziło o niedokończone kojce i o urlop - a co za tym idzie niemożność przyjęcia na ten okres psiaka. Czy już uporałaś się ze wszystkim i w razie czego jest miejsce od zaraz ? Quote
leni356 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Czekamy na zgodę Pana Męża :) Mam nadzieję że go ujmie za serce robaczek biedniutki. Bardzo prosimy Quote
megii1 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Tak - wszystko już skończone a urlop przełozony. Jest też już 4 tymczasowiczów - Verter vel Bingo z Katowic, Pędzel vel Puszek, bokserek Borys i kaukaz Misza:) Quote
Recommended Posts