Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kupiłam hm.. 'na próbę' dwa opakowania, pies się przerzucił w sumie błyskawicznie z domowego żarcia (i później z suchego na domowe również), kupy ok, żadnych problemów. Skład karmy super, cena w normie. Jak najbardziej polecam.

A co do zębów - to ja raczej nie widzę różnicy, ale psim dentystą nie jestem, więc może coś tam się polepszyło XD w każdym razie na pewno nie pogorszyło, przynajmniej nie jakoś znacząco.

Posted

Moj Benek jadł miesiac tę karmę. !st choice adult, tyle ze on jej prawie nie jadl a mu ja wmuszałam... Ale taki juz jest mój niejadek ze większosc karm mu nie smakuje. Skłąd jak najbardziej mi się podobal.

• 3 weeks later...
Posted

Karmiłam tą karmą przez jakiś czas i musze przyznać że na początku byłam bardzo zadowolona, bez konserwantów, ładnie ją jadły, sierść im się poprawiła, z początku była też dużo tańsza. Zdecydowałam się na zmiane poniewż w dwóch ostatnich workach na dnie zostawało dużo tłuszczu a że wcześniej tego nie było to się troche przestraszyłam.

• 2 weeks later...
Posted

ja karmie 1stChoice od dawna, u nas bardzo dobrze sie sprawdza.

Jesli chodzi o zeby jest informacja ze zawiera formułe dental care.
U mojego psa ząbki sa bialutke :cool2:

• 5 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

[quote name='Golden Evita']A widzicie poprawe jesli chodzi o siersc? Mam samoyedke wiec siersc jesli chodzi o wyglad zewn. to priorytet.[/QUOTE]

zdecydowanie tak bo pewnie przez ten komplet kwasow omega. Ja juz nie daje zadnych odzywek do jedzenia itp a sierc wyglad idealnie.

• 2 weeks later...
Posted

Ja też się nad nią zastanawiałam, ale składowo to mi sie wydaje, że to bardziej pasza dla konia niż karma dla psa. Może kiedyś ja spróbujemy , bo widzę, że dobrze u Waszych psiaków na sierść wpływa ;)

Posted

[quote name='Golden Evita']A widzicie poprawe jesli chodzi o siersc? Mam samoyedke wiec siersc jesli chodzi o wyglad zewn. to priorytet.[/QUOTE]

Najpierw poszedł worek z kurczakiem, teraz przerzuciliśmy się na jagnięcine. Pies jest trikolor, z przewagą białego i naprawdę sierść jest bajeczna! pięknie się błyszczy! polecam :)

• 2 months later...
Posted

dlugo stosowalismy ta karme, moim zdaniem ma duzo miesa--- to chyba jedna z lepszych formuł w mieście :) . Teraz jest krótka przesiadka na inna ale pewnie jeszcze wrocimy do 1st Choice

i potwierdzam ze [B]sierść wyglada suuuuper[/B] !!!

Posted

hej- moją jeną psicę mam na 1st choice i efekt czysta rewelacja, dziwi mnie tylko, że karma nie jest dostępna w każdym sklepie zoologicznym :( na szczęście ja w takowym pracuję ;) moja propozycja- przeczytajcie skład tej karmy, zobaczcie w tabelę - dla mnie bomba, jak jagnięcina to bez kurczaka ( w odróżnieniu do eukanuby np) czytajcie etykiety karm!

• 8 months later...
Posted

Ja również polecam 1st Choice. Skład super, na pierwszym miejscu mięso, bez kukurydzy, kwasy Omega 3,6,9. Mój psiak ma piękną i błyszczącą sierść.

Posted

[quote name='egeri']Ja też się nad nią zastanawiałam, ale składowo to mi sie wydaje, że to bardziej pasza dla konia niż karma dla psa. Może kiedyś ja spróbujemy , bo widzę, że dobrze u Waszych psiaków na sierść wpływa ;)[/QUOTE]

a dlaczego tak myślisz? skład tej karmy jest rewelacyjny.

znasz inną karmę, która podaje na worku że ma np. łącznie np. 29% dehydratyzowanego mięsa? - to trzeba użyć 1,5 kilo mięsa żeby zrobić 1kg suchej karmy

• 1 month later...
Posted

[quote name='grrrond']Najpierw poszedł worek z kurczakiem, teraz przerzuciliśmy się na jagnięcine. Pies jest trikolor, z przewagą białego i naprawdę sierść jest bajeczna! pięknie się błyszczy! polecam :)[/QUOTE]

my mamy owczarka - potwierdzam , wyglądał rewelacyjnie na tej karmie.

to co zauważyłem , zostały zmienione te karmy , jest jeszcze więcej mięsa niż w poprzednich wersjach plus dodatkowe suplementy , a na stawy poza glukozaminą i chondroityną jest dodany kolagen
na 100% spróbujemy

• 1 month later...
Posted

Ja bym składu nie nazwała może 8 cudem świata (aktualnie w ogóle nie ma dla mnie żadnej karmy z "rewelacyjnym składem"), ale też nie uważam, że karma nie jest godna polecenia. Mam zarzuty do składu, wywaliłabym parę rzeczy (tak, z wypełniaczy, jak w wielu innych karmach),a kto wie, czy producent sam na to nie wpadnie, bo marka się rozwija, jak reszta Kanady i nie tylko, pod tym względem) ale karma ma też zalety. Choćby sam fakt, to, że w Kanadzie mączka (meat meal) nie będzie oznaczało mączki z syfiastego by productu wyłącznie, tylko faktycznie mięso świeże, z ludzkimi normami przydatności do spożycia. Tego nie mogę powiedzieć już o karmie, którą sama karmiłam i choć już nie karmię, to też nadal uważam, że nie można nie polecać (Hill's). O 1-rst mimo składników, których bym się czepiła, już można powiedzieć, że to już holistyka jest, co już samo w sobie uważam, za godne polecenia :). W karmie jest choćby więcej mięsa niż w Hill'sie, porównywalnie z resztą konkurencji z Kanady, wbrew pozorom, prebiotyki, probiotyki i więcej składników naturalnych - stąd uważam, że nazwanie tej karmy holistyczną nie jest jakimś nadużyciem.
Owszem, wypełniacze w karmach są, były i będą i dyskusyjna jest ta kwestia, rozumiem.
ON-kowi dodawałabym na stawy bioaktywnego preparatu z chondroityną - w samej karmie jest za mało (KAŻDEJ!, nie tylko 1-st) i się utlenia szybciej.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Delay'] ... że w Kanadzie mączka (meat meal) nie będzie oznaczało mączki z syfiastego by productu wyłącznie, tylko faktycznie mięso świeże, z ludzkimi normami przydatności do spożycia. Tego nie mogę powiedzieć już o karmie, którą sama karmiłam i choć już nie karmię, to też nadal uważam, że nie można nie polecać (Hill's). O 1-rst mimo składników, których bym się czepiła, już można powiedzieć, że to już holistyka jest, co już samo w sobie uważam, za godne polecenia :). W karmie jest choćby więcej mięsa niż w Hill'sie, porównywalnie z resztą konkurencji z Kanady, wbrew pozorom, prebiotyki, probiotyki i więcej składników naturalnych - stąd uważam, że nazwanie tej karmy holistyczną nie jest jakimś nadużyciem.
Owszem, wypełniacze w karmach są, były i będą i dyskusyjna jest ta kwestia, rozumiem.
ON-kowi dodawałabym na stawy bioaktywnego preparatu z chondroityną - w samej karmie jest za mało (KAŻDEJ!, nie tylko 1-st) i się utlenia szybciej.[/QUOTE]

tez uważam 1st choice za wartą polecenia, tym bardziej, że w składzie nowych wersji jest już dehydratyzowane mięso a nie mączka jak poprzednio. testujemy karmę od dłuższego czasu i uważam, że rezultaty są dobre (smakowitość - karma jest ciągle chętnie jedzona ale to nie jest dla mnie najważniejsze).

• 2 weeks later...
Posted

Ja mam bardzo podobne zdanie,już od dawna kupujemy tą karmę i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni,,pies ma po niej duży apetyt i wydaje się ze jego dieta jest odpowiednio zbilansowana. Wszystko dzięki składnikom karmy.

• 4 weeks later...
Posted

niestety ja mam bardzo złe doświadczenie z tą karmą , dostałem ta karmę na jakiejś wystawie , ładne opakowanie ale karmy w biedronce tez maja ładne opakowanie, wsypałem tą karme psą do miski i niestety to był mój błąd , wcześniej powinienem przetestować w małej ilości a nie wsypywać całą miskę , taką biegunkie jką dostały moje psy to jeszcze nie widziałem aż z moją ikrą wylądowałem u weta iec jeśli ktoś chce experymentowac i chyba truć tą karmą to już jego wola

Posted

[quote name='mamowczarki']niestety ja mam bardzo złe doświadczenie z tą karmą , dostałem ta karmę na jakiejś wystawie , ładne opakowanie ale karmy w biedronce tez maja ładne opakowanie, wsypałem tą karme psą do miski i niestety to był mój błąd , wcześniej powinienem przetestować w małej ilości a nie wsypywać całą miskę , taką biegunkie jką dostały moje psy to jeszcze nie widziałem aż z moją ikrą wylądowałem u weta iec jeśli ktoś chce experymentowac i chyba truć tą karmą to już jego wola[/QUOTE]

karme powinno sie przyswajac pomalu a nie z dnia na dzien, bo jak dasz psu z dnia na dzien cos innego to przeciez wiadomo ze pies moze dostac ostra biegunke i wcale to nie znaczy ze karma jest zla

• 2 weeks later...
Posted

szkoda odpowiadać "ania90" , mi to wygląda na post jakiegoś handlowca z konkurencji, który z wszystkich swoich czterech postów dał się poznać tym że głównie poleca jakąś włoską karmę...

spotykałem już 1st Choice na wystawach i nie widziałem żeby rozdawali worki, szkoda bo chętnie przyjąłbym taki z radością :)

ze swojej strony polecam, sam karmię już kilka miesięcy i mogę coś o niej powiedzieć.