*Magda* Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Ta galeria, będzie niedługo tak zarośnięta, że się do niej nie dostaniemy :P Quote
vege* Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 To wstaw na czymś innym fotki, a tu podeślij link :D Bo strasznie zaniedbujesz swoją galerię, już nawet gorzej ode mnie! ;p Ta galeria, będzie niedługo tak zarośnięta, że się do niej nie dostaniemy :P Oj już nie przesadzajcie, ostatni raz pisałam tutaj w maju xD http://zapodaj.net/images/48330245e9ff8.jpg http://zapodaj.net/images/6fd11997ecd5c.jpg http://zapodaj.net/images/24da391fd5a40.jpg Quote
Guest TyŚka Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Pff, to faktycznie piszesz systematycznie xd Quote
*Magda* Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 5 miesięcy temu, to jakby było wczoraj :D :P Quote
vege* Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 Bo nie mam co pisać, u nas nudy po prostu :p Nuka (tfutfu) jakaś mądrzejsza się zrobiła, super się słucha i w domu i na dworze, jakaś taka spokojniejsza jest, łatwiej jest ją opanować na dworze jak zobaczy psa i chce się nakręcić :) Jakiś miesiąc temu miałyśmy tylko bardzo przykrą sytuację przez, którą Nuka mogła zdechnąć. Byłam z nią na łąkach, tych co zawsze, byłam z nią na flexi. Chodziła sobie po trawie i wąchała (jak zawsze nic nowego), ale w pewnym momencie wyskoczyła w powietrze i zaczęła uciekać szybko do domu, nie reagowała na wołania, ani na nic. W domu ją puściłam ze smyczy to nadpobudliwie biegała po podłodze, meblach no wszędzie, dostała ślinotoku i szczękościsku. Pojechaliśmy z nią szybko do weta, dostała zastrzyki i wszystko skończyło się dobrze. Wet podejrzewa, że w trawie były osy i mogły ją ukąsić w podniebienie np. Powiedział, że jakbyśmy czekali w domu "bo może jej przejdzie" to w nocy by prawdopodobnie zdechła już" :( Ale już jest wszystko ok, jak dawniej :) Quote
Guest TyŚka Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 I niby się u Was nic nie dzieje? Zazdroszczę Ci tego spokoju na spacerach, mój to na starość głupieje :p Przygody nie zazdroszczę, dobrze że szybko zareagowaliście. Quote
*Magda* Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Możliwe :/ Spuchło by jej w pyszczku i by się udusiła :( Dobrze, że szybko pojechaliście do weta :) Quote
vege* Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 Nuka grzecznie chodzi na smyczy, bardzo słucha co do niej mówię np "idź wolniej, poczekaj, w lewo, w prawo" itp :) czasami się za bardzo zawącha i wtedy trudno już ją odciągnąć, muszę poczekać aż skończy wąchać :p Rodzice się później po wszystkim śmiali, że z dzieckiem się tak szybko do lekarza nie jedzie jak ze zwierzakiem do weta i to w sumie prawda :D Quote
mar....ka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Shadow nie chodzi grzecznie na smyczy :P, a więc zazdrościmy :) Quote
vege* Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 Ja baaardzo przyłożyłam uwagę do grzecznego chodzenia na smyczy i jej nienapinania, ale za to zwaliłam przywołanie :p To nie tylko moja wina, ale i Nuki. Od małego była taka, że wolała chodzić swoimi drogami, nie za bardzo chciała z człowiekiem pracować, ot taki typowy wiejski burek :p Quote
Guest TyŚka Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Wolę psiego ciągnika, ale z możliwością spuszczenia na spacerze. Gdybym miała na odwrót to bym oszalała :D Pomijając fakt, że ja lubię jak pies ciągnie i nigdy nie przykładałam wagi do luźnej smyczy. Jedyne co, to to, że pies musi się witać z pobratymcami na luźnej. Quote
vege* Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 Ja też bym chciała móc puścić Nukę ze smyczy no ale cóż, dla jej bezpieczeństwa i innych biega z linką ;) Ja za to nie akceptuję ciągnięcia na smyczy (każde napięcie smyczy korygowałam), a jak raz szłam z cioci westem, który na pewno 10 kg nie waży, a ciągnie straszliwie to myślałam, że oszaleję :P a jakby tak Nuka ciągnęła to bym jej chyba łeb ukręciła :P Quote
vege* Posted December 11, 2015 Author Posted December 11, 2015 Bo jest regularnie bita i głodzona, widzisz te wygłodzone oczka? haha :D A tak serio to ona nie lubi jak jej się zdjęcia robi, zawsze gdzieś odwraca głowę jak biorę aparat :( Quote
*Magda* Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Tora podobnie wychodzi na pozowanych zdjęciach ;) Zawsze uszy położone i wygląda jakbym ją dopiero co skopała :D Quote
Tyśka) Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Jaka cudowna <3 ojojojoj <3 I ten siwy pycholek :) Quote
Recommended Posts