Jump to content
Dogomania

GALERIA SZNAUCERÓW (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 9.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olivko super fotki Olivci! jest przesłodziuchna....a ja mzoe dizsiaj sie zmobilizuje i dokoncze wstawiac stornke? sa na niej ciekawe fotki dneiska i duuuuzo nowych! ale jestem z\strasznie umeczona bo dzisiaj juz na konikach byłam i na PLamce jezdziłam koniku o którym moja instruktorka mówi "parszywy szaleniec" oczywiście żartoblizym tonem, ale to Prawda bo Plamkę jak sie mocniej za wodze pociągnie to od razu sie denerwuje, (nerwyska mała) i zaczyna pędzić szalonym jłusem albo galopem i caly czass gadac do niej trzeba by sie uspokoiła.........ale co ja tu o koniach bede nawijac.....Marta keidy zdjecia Ediego? CZEKAMY!!!!!

Posted

Nio i kilka fotek GALI... na razie kropla w morzu, bo jestem padnięta, a jutro musze o 6 wstać...

Ładnie sobie stoję :D

_323901_n.jpg

Portrecik :wink:

_323902_n.jpg

Z kijem w rozmiarze XXL 8)

_323903_n.jpg

Posted

Justa super fotki, ale prosimy o więęęęęęęęęcej...a powiedz mi jescze raz gdzie byłąś bo zapomniałam czy ty gdzieś teraz wyjechałąś jeszcze i to sa fotki z wakacji czy nie? heh.......a może coś pomieszałam...

A co do wypowiezi malawaszki to mnie również wydaje sie że Galcia chyba jest ciut za okrąglutka, ale przecież wy też ją samą karmą karmicie no nie? Bo wąłsnie Denis od małego był najokraglejszy z miotu i dlatego przeszłam na karme bo daje mu na pewnoo tyle ile trza i chyba jest OK a gotowanego nigdy nei wiedziałam ile dać i zawsze wydawało mi sie ze ma za mało i coś dodawalam:) a karma to karma 100 g dziennie toi 100 g:D...a co do ogonka to rzeczywiście jest słodizutki, a co do pieewszej fotki do Galcia sama tak śliczniutko stamęła? [pewnie coś usłyszała?..]..no a ja lecem do szkółki wracam o 15:20 po 7 lrekcjah, a jutro mnei 3 matmy czekaja :cry:

Posted

Alexandro!

Jadę ,ale tylko jak będzie ŁADNA POGODA!

Zgłosiłam ją ,ale nie nastawiam się na zwycięstwo , bo słyszałam co nieco o klubówkach .

Wiesz może jaka jest stawka zgłoszonych psów?

Posted

Justa!

Piękna ta Twoja Gala ,naprawdę bardzo mi się podoba ,a mordkę to ma taką podobnądo Olivki i Beski ,ze Ci mówię .

Olivka ma bardziej owłosione łapy i kufę.

Posted
Alexandro!

Jadę ,ale tylko jak będzie ŁADNA POGODA!

Zgłosiłam ją ,ale nie nastawiam się na zwycięstwo , bo słyszałam co nieco o klubówkach .

Wiesz może jaka jest stawka zgłoszonych psów?

My chyba też jedziemy, bo zgłosiłam. I też nie myślimy o zwycięstwie, jedziemy ot tak żeby się spotkać z innymi sznauceromaniakami no i żeby się pokazać :D No to fajnie to jest szansa że się spotkamy i tym razem pogadamy, a nie tak jak w Rzeszowie :wink:

Posted

Nio to jeszcze kilka fotasków :)

Witam serdecznie- Gala Mandragora 16 miesięcy.

_324436_n.jpg

Z perspektywy sznaucera

_324437_n.jpg

Mokre łapki od porannej rosy ;)

_324438_n.jpg

Bez komentarza 8)

_324439_n.jpg

Zapiszcie mnie na balet!!!

_324440_n.jpg

Gal, HOOOOP!!!

_324441_n.jpg

Nio tyle na razie... Będę miała chwilę jeszcze dzisiaj to wstawie jeszcze kilkanaście zdjątek :) Jest ich jeszcze troche, ale starsznie wolno się wrzucaja na onet :-?

Co do Waszych pytań o pulchnośc GALI, to ekhmmm... jakby to powiedzieć, ona gruba na pewno nie jest!!! Tylko to, że łapki nie są takie owłosione i brzuchol jest inaczej ścięty sprawia, że tak wygląda...

_324448_n.jpg

Moim zdaniem tak nie wyogląda okrąglutki pies, ale może sie mylę... :roll: 8)

Posted

wiesz co Justa rzeczywiście na tej ostatniej fotce Gal wygląda inaczej...może rzceyzwiście obcięcie łapek i brzuszka powoduje ze wygląda tak na zdjeciach....bo najlepiej to ty chyba wiesz;) a tak to jest naprawdę sliczniuchna!:D mówie ci...a to zdjecie HOOP to super Denis też tak umie, ale ja nie umie mu zrobić w tym momencie zdjęcia boi musze smakołyk trzymać nad jego głową i on to robi baardzo blisko mnie:)...A kedy była strzyżona bo ma bardzo fajną króciusienką sierść...ja ide z Denisem koło 22 października na trymowanie ale take calkowice więc też będzie miał taką maluśką siersc;D a co do lapek i brzuszka to nei chcesz jej dłuzszych zostawić tam włosków? Bo ja Deniskowi chcałam obciac na łapkach zeby mu sie ladnie puszyły ale zdecydowałam ze najwyzej troche wyrównac bo długie mi sie podobają (pomogła mi w decyzji też wypowiedź Olivki, ze długie sa ładne;) i jak sie wyczesze to fajnie jest ic wiecej i psiak moze wyglada troche szczuplej...bo łąpkoi nie sa takie chudziutie;)

A mam jescze pytaie d tych co wystawiają na czym polega wystawa klubowa? Bo oczywiście wiem co to krajowa i meidzynarodowa, ale klubowa nie za bardzo wiem czym sie od nich różni i na czym dokładnie polega....

A mam jescze pytaei czy ubeiracie w coś wasze pieski na zimę? jak tak to macie zdjecia? napiszcie jakie maja kubraczki:) Bo Denisek ma tylko o ubranko nieprzemkalne moro (ale nie jest nic ocieplone) na cieple ale deszczowe dni a na zimę nic nie mam dla neigo, ale moja mama po moich prosbach zobowiązała się, że uszyje mu taki sweterek z golfikiem na zime:) z szarej wełny wiec bedzie mu bardzo pasowął tylko bez łapek bedzie taki na jesienne zimne dni, a zastanawiam sie jescze nad ubrankiem takim z łapkami i polarkiem...bardzo mi sie pdoobają te co mają pieski Agatki widziałyscie je? sliczne nie?...:D

Posted

WOW Justa - suuper Gal w locie :wink: ,a ale moje ulubione to Z perspektywy sznaucera :P piękna fota

madziorko - Luna ma na zimę ubranko z jednej strony z polarka z drugiej z ortalionu, ale nie zakrywa łapek - a następnym razem zadawaj proszę pytania na sznauceromaniakach :wink: bo ostatnio chciałam pooglódać sznaucerkowe fotki i ciężko przebrnąć przez miliony postów bez zdjęć 8)

Posted

Nio...JA Wam mówie, pies inaczej wygląda jak sie go zobaczy realnie, dotknie... Podobno najlepsza budowa i masa jest wtedy, kiedy dotknie się psa z boku i wyczuje żebra pod palcami, ale nie będzie się ich widzieć- tylko poczuje :D

madziorko Ja Galci teraz zapuszczam troszkę włoski na łapkach,a na tych fotkach mało to widać, bo są trochę wilgotne, przez co przyległy do łapy i sie poskręcały. Zupełnie inaczej jak jest w domu, wyczesze ją (co na działce sensu nie ma, bo pies sie kąpie co chwila, albo gdzies włazi). Jak ją wykąpię, to pocykam kilka fotek takiej napszonej, wysucszonej i wyczesanej. Wczesniej obcinaliśmy ja jeszcze krócej ;) Ale teraz zapuszczamy... i jak Ka-VAnga dowie sie o to trymowanie w Wawce to pewnie skorzystamy, jeszcze się zobaczy ;)

mala "z perspektywy sznaucera" mam jako tapetę, bo tez starszliwie mi sie podoba ;) Szczególnie, że wszystko z tyłu jest rozmazane, tylko ten wielki pysior ;) Dziękuję za pozytywna opinię ;)

A teraz kilka foteczek jeszcze (w końcu to GALERIA):

Mam coś w sobie z diabła ;) (Kocham tą fotę !!!)'

_324578_n.jpg

Gorącooo...

_324579_n.jpg

W DGManiackiej obróżce :) Zachęcam do wzięcia udziału w Akcji!

_323894_n.jpg

_323893_n.jpg

_323895_n.jpg

Pozdrawiamy!

Posted

witajcie ponownie! Justa ja xchyba też Denkowi zmaówię obróżkę dogomaniacką, a mam pytanie czy ty chodzisz w niej na spacerki czy raczej nie? bo jest śoczna a tam dużo osób postrzeha ze to wyrób rczny i niezbyt mocny, ale dla s\takiej miniaturki jak nasze sznaucie też nie wystarczy? jak myślisz? a smycz jaka jest, tzn mozna wziac na spacerek wiadomo ze nie długi bo to na automatycznej chodze zeby pobiegał (lub spuszcam!) ale jak idzie sie gdzies do miasta czy do rodzinki to zeby był ładny, odszczelony komplecik jest idealny i jescze chusta i cool chłopacze z niego bedzie! juz dzisiaj nasza sasiadka od Golden retrivera powiedziała ze Deniś zmężniał i zrobił się z niego PIES:D :oops: to galeria a ja znowu sie rozpisuje, ale za ot wstawie wam jescze pare fotosków Denisia z zabawy nową piszcząca piłęczką, którą neidanwo dostał jako rekompensate tego ze teraz ja jestesmy w skzole jest sam:):

img64.jpg

img65.jpg

img67.jpg

img66.jpg

mam jescze filmik ale tu sie chyba nei da wstawić:( a tyczasem zparaszam na www.sznaucerdenis.glt.pl - moja stronkę która już działa i sa tam nowe zdjecia i jest ich o wiele wiecej niz tu (moze juz widzieliscie bo te sa najnowsze, ale zminiłam szate wiec skomentujcie w ksiedze czy wam sie podoba:)-zapytajcie o zdanie wasze psiaki tez oczywiscie!)...

Posted

Piękne te wasze foty!!!!!!!!!! Zarówno Denisa jak i Justy....

No pięknie wyglada Gala....Porównujace te zdjecia i te co ostatnio nam pokazywałas to normalnie mnie zdziwiło jak sie zmieniła....Taka dorosła...ehhh piekna :D

Nie do tematu jeszcze:Ostatnio cos mnie zaczeło zastanawiac... Wiecie co ja sie matrwie bo ja nie znam swojego hasła do DGM i nie wiem co zrobie jak mi się wyloguje profil....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...