Pasavera Posted July 4, 2004 Posted July 4, 2004 Den naprawde uroczy ! ! ! Tylko by :buzi: A teraz pora na fotki Figi :wink: Fotki są jakie są, bo początki z cyfrówką są trudne :wink: No i jeszcze przychodzi do tego ruchliwość pojego piecha :wink:
malawaszka Posted July 4, 2004 Posted July 4, 2004 Koffane psiaki, a Denis to ma straaasznie dużo sierści - Luna przy nim to chyba by łyso wyglądała :wink: Pas a z ruchliwością mam ten sam problem - trzeba się wygimnastykowac, żeby udało się fajne zdjęcie zrobić :roll:
madzior_ka Posted July 4, 2004 Posted July 4, 2004 hey sper fotki Figusi:) jak na poczatek to są całkiem niezle przy tak ruchliwym piesku jak sznaucerek:0 ja z denem nie mam problemów mówie mu siad zostać i siedzi:) przez jakis czas:) a mam pytanko malawaszko bo mówisz ze denis ma duz siersci w porównaniu do luny, ale ty ja trymujesz czy strzyzesz maszynką? bo ja jego ostanio wytrymwałam a teraz idziemy a poprawki maszynką pupki, szyi i uszków i dokonczenie trymwoanka na grzbiecie (bo pewnie nie zrobiłam dokładnie tego)...a jak jest u ciebie?
malawaszka Posted July 4, 2004 Posted July 4, 2004 ja Lunę trymuję, ale i tak chodzimy do fryza na golenie (wtedy też fryzjerka poprawia trymowanie) - grzbietu też - bo podoba mi się jak ma tą fryzurkę 8) A Den ma taką inną sierść niż luna pewnie dlatego, że ogólnie podobno pieprzaki mają więcej twardego włosa - włos Luny bardzie przylega do ciała i nie jest chyba taki sztywny - nie wiem bo trudno po zdjęciach się zoriwntować :roll: No a na łapach to na 100% Den ma duuużo więcej włosów :wink: I jeszcze głowa - Luna ma zawsze strzyżone czy golone boki głowy i przez to ma inny kształt głowy - Figa Pasavery też ma tam krótsze włoski i mnie się wydaje, że powinnaś Deniskowi też skrócić włoski na policzkach - ale jak idziesz do fryza to pewnie to zrobi - głowa wtedy jest kształtniejsza i nie wygląda na taką dużą :fadein:
Pasavera Posted July 4, 2004 Posted July 4, 2004 Ja tez trymuję Figę i też chodzimy od czasu do czasu do fryzjera :wink: No i idziemy jutro! A już za pare dni jedziemy nad morze więc musi być piękna (i tak już jest) :lol: madzior_ka możesz obciąć w odpowiednim miejscu bródkę Dena. Zrobię kilka fotek głowy Figi jutro po fryzjerze to zobaczysz jak to wygląda :wink:
madzior_ka Posted July 4, 2004 Posted July 4, 2004 Hey! Spokojnie, spokojnie malawaszko i pasavero, przepraszam, ale się nie zrozumiałyśmy może ja nie dopowiedziałam pewnych rzeczy. Dziwiąc się ze den ma duzo siersci chodziło mi o grzbiet bo rzbiet miał trymwoany przeze mnie (ale nie ma tam straaaaaasznie szorstkiej siersci jest raczej wlasnie taka srednioszorstka) ale chyba mu ładniw przlega i nie bede go strzygla maszynką bo szczerze mówiąc lubie go takim jaki jest tzn po samym trymowanku a po maszynce jest taki goły wiec bede go najwyzej dłuzej trymowała a nie dopowiedziałam ze my tez przed fryzjerem jestesmy bo sama bede raz na tydzien podszerstek czesała a raz na m-ce sama go wytrymuje, a potem pójdziemy do fryzjeta właśnie na maszynkę, czyli ogolenie pupu, uszków, podcięcie trochę brzuszka łapek (wg. potrzeby) i jescze przedpiersia i ogolenie policzków i oogólnie zrobienie takic poprawek i szczegółów które trzeba robic maszynką bo przeciez oczywiste ze nie wytyrmje mu policzków albo pupy i teraz idziemy do fryzjera koło 15 lipc to wtedy wam go pokaze bo rzeczywiscie ma zarosniete policzka i strasznie wielka głowa sie wydaje , zaraz wstawie wam tutaj fotrki z dzisiejszego spacerku sa wg. mnie swietne bo w pełnm słoneczku udało sie zrobić wsród zielonej trawki i den super wygląda, ale to zaraz bo msuze je pozmniejszac i obrobic nieco zeby sie zmiesciily... Ps. co myslicie o moim nowym emblemacie?
malawaszka Posted July 4, 2004 Posted July 4, 2004 madzior_ka ja też pisałam o gęstej sierści Dena na grzbiecie, a to o główce dodałam przy okazji :wink: Lunce też się robi powoli duuuża głowa bo jesteśmy przed fryzjerem :roll: No a emblemat suuupcio - widzę, że Denis ma wyjątkowe zdolności w robieniu przesłodkich minek do aparatu :P
Marta-m Posted July 5, 2004 Author Posted July 5, 2004 Zdjęcia super!!!!!!!!!!!!! Oczywiście ostatnie najlepsze :wink:
malawaszka Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 Nooo julcia- to ostatnie jest niesamowite :lol: No i widzę, że Kora to już spora pannica :P
Marta-m Posted July 5, 2004 Author Posted July 5, 2004 Boshe.....ja niechce robić zadymy..ale prosze ustalm cos!!!! To ty kora wkońcu odeszłac czy nie??????????? :evil: :evil: :evil:
Kora- Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 Marta cchiałam tylko pokazac zdjecie kory a tak to odeszłam z Dgm tylko czasem tu zajrze tak jak psuinia i czasem napisze i pokaze zdjecia kory chyba ze mi zabronicie :(
malawaszka Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 WOlny kraj - nikt nikomu niczego nie może zabronić :fadein:
Kora- Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 Jutro jak chcecie moge wam pokazac kilkanascie zdjatek kory(dzisiaj bede robione)
Olivka Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 Kora! Słodka ta Twoja suńcia . Dobrze ,że wróciłaś , bo jak każdy by tak odchodził ,to forum przestałoby istnieć . Każdy miłośnik sznaucerów jest przecież mile widziany , a w końcu nie jest to forum naukowe ,gdzie każde słowo musi być wyważone.
Marta-m Posted July 5, 2004 Author Posted July 5, 2004 T więc czemu marta sie mnie czepia :) Może się i czepiam ale to dlatego że mnie troche denerwuje, bo mówisz że odchodzisz,a potem o.............. A tak to odrazu ustalmy. Z tego co widze odeszłać z offa.......No to przychodz na sznaucery,jak chcesz :wink: Noi czekam na foty :oops: :wink: ...............
madzior_ka Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 hey dzieki ze podobaja wam sie fotki deniska, ja tez uwazam zre ostatnie jst najslodsze a dzisiaj ideiemy nad wode to zobaczymy czy tez bedzie mu tak wesoło jak bedzie mial pływac;) moze cykne jakies fotoski....to siem pochwale....ale nei wiem czy nei zapomnie wziac aparatu, a co do siersci to waasze pieski po trymowaniu maja krótsza siersc czy cjhodzi wam o to ze ma den gesta siersc czy ze jest niedokonca wytrymowany?
malawaszka Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 No wygląda jakby miał gęstą sierść i chyba jest mocnej budowy, nie?
madzior_ka Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 no ale to chyba dobrze dla psa sznaucerka i do dla psa;) w sumie to on nie jest gruby bo tak mi sie naj[ierw wydawało ale brzucio jak sie dotknie to mlutki tylko tutaj klate ma rozbudowana i w ogóle to kosci ma mocne bo on ma 34 cm wzrostu wiec jest w sam raz i wazy 7,5 kg ;D
malawaszka Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 ja nie mówiłam, że to źle - bo to dobrze jest, jak pies ma mocną budowę :) Dzisiaj widziałam sznaucerka czarnego - lekkiej budowy i musziałam się dobrze zastanowić czy to aby na pewno sznaucer :wink:
madzior_ka Posted July 5, 2004 Posted July 5, 2004 no jasne!! tez widzialam kilka takch sznaucerków, a ja tak glosno sie zastnawiałam i doszłam do wniosku ze jestem zadowolona z budowy deniska:) no, a teraz lece bo bede robić mu ciasteczka wlasnorecznie wiec ciekawe co z tego wyjdzie...
Recommended Posts