Jump to content
Dogomania

GALERIA SZNAUCERÓW (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 9.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Den naprawde uroczy ! ! !

Tylko by :buzi:

A teraz pora na fotki Figi :wink:

_289679_n.jpg

_289678_n.jpg

_289674_n.jpg

_289671_n.jpg

_289675_n.jpg

_289677_n.jpg

Fotki są jakie są, bo początki z cyfrówką są trudne :wink:

No i jeszcze przychodzi do tego ruchliwość pojego piecha :wink:

Posted

Koffane psiaki, a Denis to ma straaasznie dużo sierści - Luna przy nim to chyba by łyso wyglądała :wink:

Pas a z ruchliwością mam ten sam problem - trzeba się wygimnastykowac, żeby udało się fajne zdjęcie zrobić :roll:

Posted

hey sper fotki Figusi:) jak na poczatek to są całkiem niezle przy tak ruchliwym piesku jak sznaucerek:0 ja z denem nie mam problemów mówie mu siad zostać i siedzi:) przez jakis czas:) a mam pytanko malawaszko bo mówisz ze denis ma duz siersci w porównaniu do luny, ale ty ja trymujesz czy strzyzesz maszynką? bo ja jego ostanio wytrymwałam a teraz idziemy a poprawki maszynką pupki, szyi i uszków i dokonczenie trymwoanka na grzbiecie (bo pewnie nie zrobiłam dokładnie tego)...a jak jest u ciebie?

Posted

ja Lunę trymuję, ale i tak chodzimy do fryza na golenie (wtedy też fryzjerka poprawia trymowanie) - grzbietu też - bo podoba mi się jak ma tą fryzurkę 8) A Den ma taką inną sierść niż luna pewnie dlatego, że ogólnie podobno pieprzaki mają więcej twardego włosa - włos Luny bardzie przylega do ciała i nie jest chyba taki sztywny - nie wiem bo trudno po zdjęciach się zoriwntować :roll: No a na łapach to na 100% Den ma duuużo więcej włosów :wink: I jeszcze głowa - Luna ma zawsze strzyżone czy golone boki głowy i przez to ma inny kształt głowy - Figa Pasavery też ma tam krótsze włoski i mnie się wydaje, że powinnaś Deniskowi też skrócić włoski na policzkach - ale jak idziesz do fryza to pewnie to zrobi - głowa wtedy jest kształtniejsza i nie wygląda na taką dużą :fadein:

Posted

Ja tez trymuję Figę i też chodzimy od czasu do czasu do fryzjera :wink:

No i idziemy jutro! A już za pare dni jedziemy nad morze więc musi być piękna (i tak już jest) :lol:

madzior_ka możesz obciąć w odpowiednim miejscu bródkę Dena.

Zrobię kilka fotek głowy Figi jutro po fryzjerze to zobaczysz jak to wygląda :wink:

Posted

Hey! Spokojnie, spokojnie malawaszko i pasavero, przepraszam, ale się nie zrozumiałyśmy może ja nie dopowiedziałam pewnych rzeczy. Dziwiąc się ze den ma duzo siersci chodziło mi o grzbiet bo rzbiet miał trymwoany przeze mnie (ale nie ma tam straaaaaasznie szorstkiej siersci jest raczej wlasnie taka srednioszorstka) ale chyba mu ładniw przlega i nie bede go strzygla maszynką bo szczerze mówiąc lubie go takim jaki jest tzn po samym trymowanku a po maszynce jest taki goły wiec bede go najwyzej dłuzej trymowała a nie dopowiedziałam ze my tez przed fryzjerem jestesmy bo sama bede raz na tydzien podszerstek czesała a raz na m-ce sama go wytrymuje, a potem pójdziemy do fryzjeta właśnie na maszynkę, czyli ogolenie pupu, uszków, podcięcie trochę brzuszka łapek (wg. potrzeby) i jescze przedpiersia i ogolenie policzków i oogólnie zrobienie takic poprawek i szczegółów które trzeba robic maszynką bo przeciez oczywiste ze nie wytyrmje mu policzków albo pupy i teraz idziemy do fryzjera koło 15 lipc to wtedy wam go pokaze bo rzeczywiscie ma zarosniete policzka i strasznie wielka głowa sie wydaje , zaraz wstawie wam tutaj fotrki z dzisiejszego spacerku sa wg. mnie swietne bo w pełnm słoneczku udało sie zrobić wsród zielonej trawki i den super wygląda, ale to zaraz bo msuze je pozmniejszac i obrobic nieco zeby sie zmiesciily...

Ps. co myslicie o moim nowym emblemacie?

Posted

madzior_ka ja też pisałam o gęstej sierści Dena na grzbiecie, a to o główce dodałam przy okazji :wink: Lunce też się robi powoli duuuża głowa bo jesteśmy przed fryzjerem :roll:

No a emblemat suuupcio - widzę, że Denis ma wyjątkowe zdolności w robieniu przesłodkich minek do aparatu :P

Posted

Boshe.....ja niechce robić zadymy..ale prosze ustalm cos!!!! To ty kora wkońcu odeszłac czy nie??????????? :evil: :evil: :evil:

Posted

Marta cchiałam tylko pokazac zdjecie kory a tak to odeszłam z Dgm tylko czasem tu zajrze tak jak psuinia i czasem napisze i pokaze zdjecia kory chyba ze mi zabronicie :(

Posted

Kora!

Słodka ta Twoja suńcia . Dobrze ,że wróciłaś , bo jak każdy by tak odchodził ,to forum przestałoby istnieć .

Każdy miłośnik sznaucerów jest przecież mile widziany , a w końcu nie jest to forum naukowe ,gdzie każde słowo musi być wyważone.

Posted
T więc czemu marta sie mnie czepia :)

Może się i czepiam ale to dlatego że mnie troche denerwuje, bo mówisz że odchodzisz,a potem o..............

A tak to odrazu ustalmy. Z tego co widze odeszłać z offa.......No to przychodz na sznaucery,jak chcesz :wink: Noi czekam na foty :oops: :wink: ...............

Posted

hey dzieki ze podobaja wam sie fotki deniska, ja tez uwazam zre ostatnie jst najslodsze a dzisiaj ideiemy nad wode to zobaczymy czy tez bedzie mu tak wesoło jak bedzie mial pływac;) moze cykne jakies fotoski....to siem pochwale....ale nei wiem czy nei zapomnie wziac aparatu, a co do siersci to waasze pieski po trymowaniu maja krótsza siersc czy cjhodzi wam o to ze ma den gesta siersc czy ze jest niedokonca wytrymowany?

Posted

no ale to chyba dobrze dla psa sznaucerka i do dla psa;) w sumie to on nie jest gruby bo tak mi sie naj[ierw wydawało ale brzucio jak sie dotknie to mlutki tylko tutaj klate ma rozbudowana i w ogóle to kosci ma mocne bo on ma 34 cm wzrostu wiec jest w sam raz i wazy 7,5 kg ;D

Posted

ja nie mówiłam, że to źle - bo to dobrze jest, jak pies ma mocną budowę :) Dzisiaj widziałam sznaucerka czarnego - lekkiej budowy i musziałam się dobrze zastanowić czy to aby na pewno sznaucer :wink:

Posted

no jasne!! tez widzialam kilka takch sznaucerków, a ja tak glosno sie zastnawiałam i doszłam do wniosku ze jestem zadowolona z budowy deniska:) no, a teraz lece bo bede robić mu ciasteczka wlasnorecznie wiec ciekawe co z tego wyjdzie...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...