Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku w Ostrowie czeka na Ciebie rasowy Owczarek Tenor.Tenor to z natury mądry i dzielny pies.Szczeka na ludzi.Idealny do domu z ogrodem lub do pilnowania przeróżnych firm czy zakładów.Gdy się przyzwyczai jest wspaniałym psem.Szybko się uczy.Nie lubi innych zwierząt.TENOR TO RODOWODOWY OWCZAREK NIEMIECKI POSIADA TATUAŻ!!!!Lubi być fotografowany choć ciągle szczeka.Tenor nie nadaje się do zabawy z dziećmi.No chyba że byłby zamknięty w kojcu.Nie nadaje się do mieszkania ponieważ jest bardzo energicznym psem.Parę tygodni temu tatuaż udało się odczytać i szukamy dla Tenora nowego domu lub dawnego hodowcy Telefon wykonany do hodowli, z której został zabrany, nie przyniósł żadnych efektów. Powiedziano, że nie można się skontaktować z właścicielem. Niestety Tenor jest agresywny i prawie przez cały czas warczy. Uwielbia bawić się strumieniem wody.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Moim jak i pracowników zdaniem Tenor do adopcji na razie sie nie nadaje - każdy boi się wejść do niego do kojca - co prawda jest już lepiej niż na początku, ale jednak jest niebezpieczny - nie warczy juz tak bardzo na pracowników i wolontariuszy jak kiedyś , ale jednak ...
Tenor prawdopodobnie był tresowany pod kątem właśnie agresji.

Tak teraz sobie uświadomiłam że jakiś czas temu pod ostrowem miał miejsce wypadek - policjant w radiowozie z psem - nie wiadomo co się stało z psem, w każdym bądź razie policjant zginął na miejscu. Tenor jest rasowy - i z wyglądu przypomina psa policyjnego - może to on ? może trzebaby zbadać tą sprawę ?

Jeszcze 3 fotki jak Tenorek bawi się wodą :D

Posted

Okazało się że tamtym psiakiem z wypadku zaopiekowała się rodzina.
Byłam dzisiaj w schronisku - posiedziałam trochę z tenorem - nawet bawił się ze mną piłeczką :D i jadł mi z ręki ( ma całą - nie odgryzł :D ;p :multi: :eviltong:)
kolejne fotki :

Posted

Słodziak z niego:cool3: Dobrze że ci ręki nie odgryzł.Ja się jeszcze trochę boję go pogłaskać.Mi może czasem ręki nie pozostawić w całości:eviltong:

Posted

No pies piekny, ale opis lekko odstraszajacy. Bo trudno znalezc dom z ogrodem bez dzieci i jeszcze z ludzmi znajacymi sie na psychice i ukaldaniu psow.No ale nigdy nie mow nigdy szanse sa. Mam nadzieje, ze uda sie go jeszcze troche oswoic i ulagodzic zanim bedzie adpocja. Trzymamy kciuki!!!

Posted

A macie możliwość kontaktu z behawiorystą,który mógłby go ocenić?
To wydaje mi się konieczne- może być dobry szkoleniowiec.
On bez wydania opinii specjalisty,nie powinien trafić do adopcji!:shake:
Trzeba koniecznie dowiedzieć się jaki on jest naprawdę i co jest powodem jego zachowań!

Posted

Z tego co mi wiadomo w ostrowie nie ma behawiorysty. Jest jeden szkoleniowiec, który ma hodowlę owczarków niemieckich, ale nie wiem na ile jest on kompetentny skoro do szkolenia ciągle używa tych samych metod - kolczatek (nawet w przypadku młodziutkich psów).

Posted

To taki napewno nie!:mad: Specjalista od siedmiu boleści!
Trzeba by rozpuścić "wici" do ciotek z dogo,może kogoś takiego znają,przynajmniej z okolic,kto mógłby przyjechać i poznać psa!

Posted

Tenor ma około 5 czy 6 z tego co mówił hodowca, ale i to tez nie jest dokladnie wiadome poniewaz owy hodowca nie prowadził w tamtych czasach żadnej ewidencji psiaków ... :shake::shake:

Z tego co wiem w ostrowie jest jakiś behawiorysta, ale ma tyle wspólnego z behawiorystyką co ja, z tym małym wyjątkiem że on ma "papierek" ...
Tenor do adopcji się nie nadaje i na razie wydany nie będzie nawet jeśli zgłoszą się po niego chętni. Sami pracownicy boją sie wchodzić do niego do kojca aby mu sprzątnąć, a na spacery chodzi na razie tylko i wyłącznie na łapaczu.

Posted

Nie mam pojęcia, w weekend bede w schronisku wszystkiego sie dowiem.

Co do jego przeszłości to mżna tylko przypuszczać że był szkolony pod kątem agrasji i ma spiłowane kiełki - a to mówi samo za siebie ...