Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kły pewnie ma spilowane nie od specjalnych mechanicznych uszkodzen,tylko od:zabawy kamieniem,gryzienia pretow,niewlasciwego zywienia czy choćby walki z metalowym chwytakiem.

Posted

A on był porządnie obejrzany przez weta? Może coś go boli i to jest ,jakby obrona przed ewentualnym dotykiem? Ważne jest jak trafił do schronu,może nam to coś "podpowiedzieć" - może był pobity przez ludzi?

Posted

tak, był dokladnie obejrzany przez weta przed kastracją, nawet miał odczytany tatuaż wtedy i był wyczesywany jako tako dopóki nie zaczał się budzić ;) To że coś go boli i dlatego tak warczy odpada całkowicie bo przy tym warczeniu "przykleja" się do krat i chce być głaskany - oczywiście tylko jeśli kogoś zna, na obcą osobę warczy bardziej i staje przodem do krat kojca.
W niedziele bede w schronie to dowiem się jak do niego trafił.

Posted

Po tym co napisałyście,to całkiem zgłupiałam!:crazyeye: Dlaczego warczy?
Przecież skoro błąkał się po ulicach,to chyba nie był agresywny do ludzi?
Tylko się błąkał? Może to zamknięcie tak na niego wpływa?
Przydałby się ktoś mądry,aby to rozszyfrować:evil_lol:

Posted

Może uciekł komuś z posesji albo ktoś go wyrzucił ? skoro wzięty z ulicy to mógł atakować ludzi , tego nie wiadomo, musiałabym z kierowniczką pogadać jak to było, tylko pytanie czy bedzie pamiętać.

Posted

Tenor NA PEWNO nie jest tym psiakiem policyjnym z wypadku o którym pisałam wcześniej. Tamten psiak niestety ale został uśpiony ( po śmierci właściciela nie chciał jeść od nikogo, był na kroplówkach, ale rodzina nie miała już sił na niego bo i tak pewnie nie zacząłby jeść )
Tenor to typowy pies jednego właściciela - spędziłam z nim dużo czasu i zauważyłam że gdy do niego idę to się cieszy i nie słyszę już żadnego warczenia :D
Zna podstawowe komendy typu Siad, Leżeć, Do budy ... Jednak znalezienie dla niego domku będzie problemem ... Najlepiej by było gdyby wziął go Emerytowany policjant który pracował z psami policyjnymi - I jak na razie tylko taki człowiek z ogromnym doświadczeniem w szkoleniu mógłby go zaadoptować.

• 3 weeks later...
Posted

w tej chwili nie, poniewaz taki zwykły szary człowiek z Tenorem sobie nie poradzi. To pies który musi mieć silnego psychicznie jak i fizycznie Pana.

Posted

no to moze inaczej zapytam, ja on 10 lat pracuje z konmi i wiem co znaczy miec zwierzaka (mam 2 konie w tym jednego jeszcze malego ale ogierka z ktorymi tez trzeba sie obchodzic bardzo konsekwentnie) i wiem kiedy powiedziec dosc a na co mozna pozwolic, jednak nie mam doswiadczenia z psami a nie ukrywam ze tenor mi sie bardzo podoba, nie mam aktualnie wrunkow zeby trzymac go w domu ale mam do dyspozycji duzy kojec no i praktycznie mieszkam w pracy (pracuje przy konich) no i on mialby duzo uwagi bo caly dzien moglby spedzic przy mnie. tylko sie wlasnie zastanawiam czy moj laicyzm w sprawie owczarkow nie narobilby wiecej szkody niz dobre checi pozytku, bo wiem co to znaczy niebezpieczny zwierz w laickich rekach :(

Posted

Strasznie by się przydał ktoś znający się na psach,aby obejrzał Tenora i ocenił jego zachowanie!
Może on tylko tak w schronie się zachowuje? Szkoda go,bo powinien mieć swój dom;) Jak każdy pies na tej ziemi- psy są po to,aby mieć swego przyjaciela-człowieka!
Szkoda,że tak mało ludzi to wie i rozumie!

Posted

Powiem tak , Tenor nie jest dla ciebie jeśli nie masz doświadczenia z psami - Ja osobiście mam dość dużo doświadczenia , ale znając Tenora nie podjęłabym się opieki nad nim. Jednocześnie jeśli chcesz owczarka niemieckiego Mogę Ci polecić Megan:

Imię: Megan
Opis: Duża suczka w typie Owczarka Niemieckiego. Jest czarno-podpalana, średni włos. Od razu gdy do nas trafiła, była bardzo śmiała. Nie wykazywała agresji wobec nikogo, nawet obcych ludzi. Bardzo lubi być głaskana i wprost cieszy się na widok człowieka. Gdy ktoś wejdzie do jej kojca, to musi ją pogłaskać, zanim z niego wyjdzie. Megan bardzo ładnie chodzi na smyczy. Będzie dobrym psem do mieszkania, lub do pilnowania.

Epe - Tenor nie nadaje się do adopcji dla "szarego człowieka" jak to określił gacek - To pies prawdopodobnie po szkoleniu w kierunku agresji. Był 2 razy na spacerze - na wybiegu i w dodatku na łapaczu żeby nikomu nie zrobił krzywdy. Co prawda zachowuje się lepiej niż przed kastracją, jednak poprawa jest naprawdę niewielka. To pies tylko i włącznie dla kogoś kto ma doświadczenie w szkoleniu psów.

Posted

ja sie raczej rozgladam za psem nie suka :( i mam jeszcze kilka na oku ktore sa na dt mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie w razie czego bede prosila o pomoc w szukaniu.
jeszcze raz dzieki

Posted

O matko .... toż to idealne miejsce dla Tenora... na dniach porozmawiam ze stowarzyszeniem z Ostrowa czy by zafundowali jakiś czas pobytu i szkolenie...

• 3 months later...