Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarik ma się jak najlepiej. Wczoraj niespodziewanie umarł Moris. Jeden, wydawało się, z najzdrowszych moich psów...Najprawdopodobniej guz uszkodził trzustkę, co doprowadziło do stanu niemalże śpiączki cukrzycowej, potem siadła wątroba - żółtaczka i nerki...Był piękny, uśmiechnięty, rozszczekany, a w środku podstępny zabójca.

• 2 weeks later...
Posted

Szarik miewa się przyzwoicie. Jak zawsze piękny, gruby i roszczeniowy w kwestii pieszczot. Łyka suplementy na stawy i dla staruszków i jakoś trzyma formę. Chętnie idzie na spacer obszczekując wszystkich dokoła, bo nie nadąża za sprawniejszymi i zaraz ma z tego tytułu nerwa. Łapki przednie sztywne i ciężkie, ale nic już się chyba z tym nie zrobi. Nie ma żadnych objawów osłabienia, pogorszenia stanu, ale łapy to jego słaby punkt.

Posted (edited)

...................................................................

w świetle ostatnich wiadomości, mam wątpliwosć w słuszność swojego wpisu :( stąd edycja i wykasowanie

Edited by bros
Posted

Eee tam, same się czarują ;) Szarik śpi dziś w psij sypialni na ogromnym materacu sprężynowym z łoża małżeńskiego podarowanym przez znajomych. Kiedy ujrzał, jak resztką sił go sytuuję, ścielę i nakrywam, poczuł nagły spadek sił życiowych, formy i generalnie się zestarzał. Tak więc czym prędzej musiał się ułożyć 8) Potem przez pół godziny, kiedy to ubierałam Ząbala w pieluchomajty, ścielałam innym, zamiatałam itp, Szar dokładnie i z namaszczeniem mył swoje łapy ;)

Posted

Szar wygląda na tym zdjęciu jak niedźwiadek :)
Zrobiłam ostatni rozliczenie na pierwszej stronie i jakieś trzy nowe Dobre Dusze podarowały Szaremu trochę grosza. Zakwalifikowałam jako wpłaty jednorazowe.

Posted

Szarik wylizał sobie placek na zadku - nieduży, ale świadczący o jakiejś alergii. Już latem zauważyłam, że czasem się drapie i wetki zczesały go na test na pchły, ale okazało się, że skóra czysta, tylko wrażliwa. Smaruję mu placuszek różowym płynem i zacznę podawać Encorton przez kilka dni. Poza tym Szar trzyma się nieźle. Muszę go czasem zamykać w sypialni, chociaż ma grube futro, bo terroryzuje Arona. Nie wolno mu np. w niektóre dni przechodzić przed Szarikowym nosem, a żeby wejść do środka przejść musi, bo Szar koczuje przy wejściu ;) Albo Misiek...nie ma prawa leżeć tu, tylko tam, bo Szarik nie ruszając co prawda ani na centymetr tykła z legowiska prowadzi podstępny mobbing. Wczoraj domagał się spaceru i wejścia na wybieg. Wypuściłam go więc na łąki samego i po rewizji przyszedł i leżał sobie pod furtką mając oko na wybieg, na podwórze i na bramę wjazdową.

Posted

Zrobiłam przelew dla Czarodziejki. Tym razem na kwotę 350zł, bo Szar dostaje leki. Czarodziejko, gdyby było potrzebne więcej pieniążków to pisz proszę. Szary ma zapasik.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Szarik wylizał sobie placek na zadku - nieduży, ale świadczący o jakiejś alergii. Już latem zauważyłam, że czasem się drapie i wetki zczesały go na test na pchły, ale okazało się, że skóra czysta, tylko wrażliwa. Smaruję mu placuszek różowym płynem i zacznę podawać Encorton przez kilka dni. Poza tym Szar trzyma się nieźle. Muszę go czasem zamykać w sypialni, chociaż ma grube futro, bo terroryzuje Arona. Nie wolno mu np. w niektóre dni przechodzić przed Szarikowym nosem, a żeby wejść do środka przejść musi, bo Szar koczuje przy wejściu ;) Albo Misiek...nie ma prawa leżeć tu, tylko tam, bo Szarik nie ruszając co prawda ani na centymetr tykła z legowiska prowadzi podstępny mobbing. Wczoraj domagał się spaceru i wejścia na wybieg. Wypuściłam go więc na łąki samego i po rewizji przyszedł i leżał sobie pod furtką mając oko na wybieg, na podwórze i na bramę wjazdową.[/QUOTE]
No,proszę! Majster;)

pzdr.

Posted

Trzymaj się dzielnie Szariczku - pamiętamy o Tobie każdego miesiąca od lipca 2009 - regularnie :).
Pozdrowienia świąteczno-noworoczne dla Czarodziejki i całego stadka & moc pieszczotek dla Szariczka
Kika i Czaki ON z Forum ON