Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']uhm mam wątpliwości co do tego spokoju - świnka Pepa chrumka i chrumka :mad:[/quote]
No to nie pospisz teraz ;)
Dalej kochana na spacerek i pobiegaj troszeczke z pieskiem aby się zmachał ;) Jest tak zapasiona ze nic jej się nie stanie jak się zmęczy ;)

Posted

byłam z Pepą - ona się szybko męczy i jutro musimy koniecznie pazurki obciąć bo jak dłużej chodziłyśmy to jakby zaczęła pokulewać - hehe nowe słowo :evil_lol: no i Pepa jest damą - po trawce nie lubimy chodzić :lol: qpy nie zrobiła nadal :roll:

narazie nie chrumka :cool1: jak byłam z Luną to moja mama ją postraszyła miotłą :shock: bo siostra usypiała Oliwkę a Pepa szczekała :shake: masiakra- dwa szczekające burki bo Luna przecież nie mogę być dłużna i nabuzowana emocjami Oliwka bo nowy piesek :lol: Olka stwierdziła, że sterczące ucho Pepy jest NIESAMOWITE :evil_lol:

Posted

Rany świetna jest!!!! I na bank ma jakiegoś teriera w rodowodzie!!! Sylwetkę, proporcje ma prawie jak cairn :loveu:
Waszka, wytrymuj ją :cool3:
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='malawaszka']qpy nie zrobiła nadal :roll:[/quote]
Zrobi, zrobi. Najpewniej w nocy na dywan :evil_lol:

Dziewczyny, gratuluję udanej akcji!!!! :klacz: :klacz: :klacz: :Rose:

Posted

Jeja:crazyeye: złapałyście sunie - Pysiu jesteś wielka;)
A Pepa to chyba sznaucer czarno srebrny - typowe znaczenia - Waszko przecież to widać:razz:
A kupy nie chce zrobić? - zrobi w końcu - sprawdźcie jej gruczoły okołoodbytowe - może trzeba oczyścić:razz:

Posted

Właśnie :) Ona ma budowe cairna dokładnie :) Jest masywna, długa i na krótkich łapkach :) Tylko sierść ma taką mięciusia i milusią :loveu: Jak Zmoreczka :loveu: SZnaucera też może w sobie ma ale tylko kolorystycznie i nic więcej ;)
Jak Pepe? Dała Wam pospać?

Posted

[quote name='asher']Rany świetna jest!!!! I na bank ma jakiegoś teriera w rodowodzie!!! Sylwetkę, proporcje ma prawie jak cairn :loveu:
Waszka, wytrymuj ją :cool3:
:evil_lol:

Zrobi, zrobi. Najpewniej w nocy na dywan :evil_lol:
[/quote]

sama sie wytrymuj :eviltong:
zrobiłą wczoraj na wieczornym spacerku :multi:

[quote name='Doginka']Jeja:crazyeye: złapałyście sunie - Pysiu jesteś wielka;)
A Pepa to chyba sznaucer czarno srebrny - typowe znaczenia - Waszko przecież to widać:razz:
A kupy nie chce zrobić? - zrobi w końcu - sprawdźcie jej gruczoły okołoodbytowe - może trzeba oczyścić[/quote]

gruczoły miała wczoraj oczyszczone u weta, sznaucerem nie jest, ma mięciutkie włoski no i jest lekko wydłużona - mnie kusi żeby ją ogolić, ale narazie ma za liche włoski, bo łebek by cudnie wyglądał na sznupka zrobiony :loveu:

[quote name='Alicjarydzewska'][COLOR=Red][FONT=Arial][B]:multi:Witanko ....
jak minęła nocka :razz:
[/B][/FONT][/COLOR][/quote]

[quote name='dealer']gratuluje Wam udanej akcji :multi:napisz co tam u was? jak nocka?[/quote]

[quote name='Pysia']Właśnie :) Ona ma budowe cairna dokładnie :) Jest masywna, długa i na krótkich łapkach :) Tylko sierść ma taką mięciusia i milusią :loveu: Jak Zmoreczka :loveu: SZnaucera też może w sobie ma ale tylko kolorystycznie i nic więcej ;)
Jak Pepe? Dała Wam pospać?[/quote]

tak tak - tak jak ja widzę w każdym burku sznaucera to Pysia widzi w każdym burku (nawet takim małym :shock: niufa :evil_lol:
Pepa ma w sobie sznaucera nie tylko kolorystycznie - charakterologicznie też :evil_lol:
Na ostatnim spacerku byłyśmy przed 24 Pepa ze wzgl na Lunę miała spać w przedpokoju, ale tam szczekała i budziła Oliwke więc wzięłam ją do siebie i tak do 2 co jakiśczas próbowała wymusić wyjście z przerwami na spanie potem zasnęła i pobudka była o 6.45 :mdleje: no więc dziewczyny miały spacer w środku nocy :roll: potem spałyśmy znowu do 10 i poszłam z Pepą do weta na bad krwi - wyniki dziś lub jutro :roll:

[quote name='LAZY']Ależ tutaj akcja była z Pepą! Czytałam w napieciu.

Wasiu wpadam i wypadam, ale mocno szczęśliwą Ciebie całuję!!! :buzi:[/quote]

Witanko i buziole :buzi:

a teraz Pepa zjadła conieco i leży i jęczy :roll:

Posted

[quote name='malawaszka']noo oby było wsio ok :kciuki:

aaaa i jeszcze zapomniałam napisać, że dziś dostałam Pepowego grubego brzucha do miziania :loveu::evil_lol:[/quote]
Trzyamamy :)
No to zaczyna się łapanie kontaktu :multi:

Posted

[quote]Pepa ma w sobie sznaucera nie tylko kolorystycznie - charakterologicznie też :evil_lol:[/quote]
Ja bym powiedziała, że to wybitnie terierowy charakterek :evil_lol: Mały uparty szczekaczo-wymuszacz :evil_lol:
A jak SSmanka dogaduje sie z nową lokatorką?

Posted

[quote name='asher']
A jak SSmanka dogaduje sie z nową lokatorką?[/quote]

głośno :diabloti: po pierwszym ataku, który został zignorowany teraz tylko krzyczy, ale nie jakoś namolnie więc będzie ok

Posted

Cześć dziewoczki:multi:
Poczytałam i cieszę się, że Pepe daje brzunio do głaskania, bo to oznacza, że zaufa człowiekowi i może nie zwieje przy pierwszej lepszej okazji:diabloti::razz::multi:
Wiemy już jak na Pepe reaguje Lunka, a jak Olivka przyjęła nowego pieska??:razz:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]doszłam :mdleje:

poczytałam o Pepie... i gratuluje akcji!!!!!!

starałam sie poczytać wsjo, ale umkło mojej uwadze co to ma z tymi plackami... pytam, bo rottek blacharza który robił mi auto ma to samo(chyba) i żaden okoliczny wet nie potrafi go zdiagnozować....

a mizianka brzusia psa znajdy zazdraszczam- bo chyba nie ma nic piękniejszego jak zaufanie i wdzięczność bezdomnego poniewieranego- przygarniętego psa :loveu:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Doginka']
Wiemy już jak na Pepe reaguje Lunka, a jak Olivka przyjęła nowego pieska??:razz:[/quote]

Oliwka ma po cioci że z otwartymi ramionami przyjmuje każdą gadzinę :loveu: od rana chodziła po domu i pytała gdzie Pepa, a Pepa spała ze mną w pokoju a jak ciocia śpi to wchodzić nie wolno :diabloti:

[quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]doszłam :mdleje:

poczytałam o Pepie... i gratuluje akcji!!!!!!

starałam sie poczytać wsjo, ale umkło mojej uwadze co to ma z tymi plackami... pytam, bo rottek blacharza który robił mi auto ma to samo(chyba) i żaden okoliczny wet nie potrafi go zdiagnozować....

a mizianka brzusia psa znajdy zazdraszczam- bo chyba nie ma nic piękniejszego jak zaufanie i wdzięczność bezdomnego poniewieranego- przygarniętego psa :loveu:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]

jenyyy doszłaś w moim blogasku??? :shock:

wyłysienia dokładnie jeszcze nie wiadomo - albo pchły, albo hormony (tarczyca) - oby pchły :roll:

mizianko grubego brzuchola jest iście fajowe :loveu: a brzuchol ma Pepa jak Boluś :lol:

Posted

hahaha teraz byłam z Luną na dłuższym spacerku żeby pobiegała bo Pepa takich nie daje rady więc była wcześniej na krótszym, wróciłam i Pepa teraz mnie opieprza, że sama w domu została :evil_lol: cieszy się jak szczylek i pyskuje :loveu:

Posted

[IMG]http://img513.imageshack.us/img513/7482/p1010009gd4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img118.imageshack.us/img118/6152/p1010010oy8.jpg[/IMG]

[IMG]http://img402.imageshack.us/img402/2446/p1010007lc7.jpg[/IMG]

takie ma brzuszysko w dodatku wygolone po USG :razz:

[IMG]http://img120.imageshack.us/img120/7724/p1010001ki8.jpg[/IMG]

Pysiu poznajesz tą bidę??? :loveu:

a Luna ma focha :loveu:
[IMG]http://img45.imageshack.us/img45/9807/p1010003rh7.jpg[/IMG]

mimo wszystko muszę Wam powiedzieć, że jestem strasznie dumna z mojej niuni :loveu: jak na nią to przyjęła Pepę bardzo dobrze :loveu: ale jest zazdrosna strasznie - dziś w nocy spała cały czas przy mnie przytulona :crazyeye: to jej się naprawdę rzadko zdarza :lol:

a fotki robiłam starym olympusem :cool1: bo moja Mama jedzie na wycieczkę w weekend i dziś zadała mi pytanie który aparat ma sobie wziąć :shock: no chyba nie myślała, że dam mojego Nikusia :shake: więc w te pędy reanimowałam olympusa - i działa:multi: bo obawiałam się że już nie bardzo :evil_lol:

Posted

[URL]http://img402.imageshack.us/img402/2446/p1010007lc7.jpg[/URL]
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:loveu::loveu::loveu: I jęzorek widzę i pełny odlot :multi::multi::multi:
[URL]http://img120.imageshack.us/img120/7724/p1010001ki8.jpg[/URL]
To jej zawadiackie ucho jest najobłędniejsze na świecie i Pysie postawiło troszkę na nogi :loveu: