Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
cześć Paula :loveu: Luna sie na mnie obraziła :oops:

Dzięki Paulina :loveu:

Aniu - już mi przeszła chęć do sprzątania wiec :hmmmm: może w przyszłym roku :evil_lol:
a w wigilię o 12 to chyba włożę sobie stopery do uszu :evil_lol:

hyuhy ja też - ale kupię nowe - wypbraź sobie jaka będzie rzeź niewiniątek jak będę miała ruska - TAM jest co obcinać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

O boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:mdleje:

Posted

Oliwka na dobre zakumplowała się z Lunką :loveu:

Waszka sprzątasz jak mój TZ :razz: On jak coś posprzata, to tak jak Ty i Kononowicz - NICZEGO już nie znajdę, bo NICZEGO nie ma :placz:
Jak czuje się dzisiaj Boluś?

Posted

beria napisał(a):
Oliwka na dobre zakumplowała się z Lunką :loveu:

Waszka sprzątasz jak mój TZ :razz: On jak coś posprzata, to tak jak Ty i Kononowicz - NICZEGO już nie znajdę, bo NICZEGO nie ma :placz:
Jak czuje się dzisiaj Boluś?

owszem - dziewczyny się kumplują, ale odkąd Oliwkowa gustuje w karmie Lunkowej to przy misce mus uważać bo obie się pchają :mad:

hihihi z tym sprzątaniem to nie przesadzaj - tak to sprząta moja mama :evil_lol: mnie się udało tylko grzywkę tak sprzątnąć :angryy:

Boluś - dzisiaj zjadł trochę karmy z ryżykiem, marchewką i odrobinką mięska, dobrze się miewa, zaraz idziemy na spacerek i pewnie będę musiała siłą z posłanka zbierać dziaduszka :cool1: a potem kolacja i wieczorna porcja leków :roll:

Posted

[quote name='malawaszka']Dzień Dobry - rany ale mam dziś senny dzień :-o mogłabym wogóle nie wstawać z łóżka :shake:

to po co wstawałaś? jakiś przymus czyco? :diabloti:

Posted

[quote name='Maga100']to po co wstawałaś? jakiś przymus czyco? :diabloti:

w sumie to nie wiem, ale psy nie chciały same iśc na dwór :shake:

ja mam nadzieję, że ten apetyt mu się całkiem poprawi jak przyjdzie nowa karma bo jak nie to nie wiem co zrobię :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):

ja mam nadzieję, że ten apetyt mu się całkiem poprawi jak przyjdzie nowa karma bo jak nie to nie wiem co zrobię :shake:

Możesz spróbować dodać do karmy troszkę jogurtu albo serka białego, czy homogonizowanego. Moja sucz kocha nabiał :razz: Każdą tabletkę powleczoną takim czymś zeżre :diabloti:

Posted

malawaszka napisał(a):
w sumie to nie wiem, ale psy nie chciały same iśc na dwór :shake:

A to niedobre psy!:evil_lol:
Cieszę się że Bolutek-glutek trochę podjada :p , oby tak dalej!:multi:

Posted

beria napisał(a):
Możesz spróbować dodać do karmy troszkę jogurtu albo serka białego, czy homogonizowanego. Moja sucz kocha nabiał :razz: Każdą tabletkę powleczoną takim czymś zeżre :diabloti:

Bolo własnie takie białe serki nie bardzo :shake: nie zachęca go to, no i wiadomo - jak najmniej dodatkowego białka ehhh

Posted

malawaszka napisał(a):
Bolo własnie takie białe serki nie bardzo :shake: nie zachęca go to, no i wiadomo - jak najmniej dodatkowego białka ehhh

Bez dodatkowego białka, to faktycznie trudno :shake: A z wędzoną rybką? Z odrobinką, dla zapachu? To też białko, ale Gertruda da się zabić za taki przysmak :roll:

Posted

beria napisał(a):
Każdą tabletkę powleczoną takim czymś zeżre

a jak ty to robisz ?? ja tyle razy probowalam chowac tabletki w zarelku i jakos moje wyjatkowo zdolne psy potrafily ta tabletke wydlubac i zostawic :diabloti:

Posted

z tabletkami nie mam problemów - Bolo zjada albo w odrobince paszteciku, albo masełka - byle było obtoczone to on połyka od razu, chociaż jak nie miał bardzo apetytu to rozgryzał i pluł, ale narazie odpukać jest ok!!!

Beria - wielkie dzięki za pomysł w rybką wędzoną - dziś wystarczyła odrobinka - dosłownie odrobineczka śmierdzącej wędzonej makreli i Bolo zjadł :multi: tzn nie zjadł wszystkiego niestety, ale więcej niż zwykle - wylizał chyba każdą kulkę karmy z tej ryby, no lae kulki w większości wypluwał :shake: czekam na tego troveta z nadzieją, że będzie mu bardziej smakował

Posted

malawaszka napisał(a):
z tabletkami nie mam problemów - Bolo zjada albo w odrobince paszteciku, albo masełka - byle było obtoczone to on połyka od razu, chociaż jak nie miał bardzo apetytu to rozgryzał i pluł, ale narazie odpukać jest ok!!!

Beria - wielkie dzięki za pomysł w rybką wędzoną - dziś wystarczyła odrobinka - dosłownie odrobineczka śmierdzącej wędzonej makreli i Bolo zjadł :multi: tzn nie zjadł wszystkiego niestety, ale więcej niż zwykle - wylizał chyba każdą kulkę karmy z tej ryby, no lae kulki w większości wypluwał :shake: czekam na tego troveta z nadzieją, że będzie mu bardziej smakował

Witaj Weszka :loveu:
Widziałaś moje wczorajsze podejscie do kota? I co? Kot się zesrał :multi: Bierz przykład kobieto :diabloti:

Posted

malawaszka napisał(a):
no i to Twoje "podejście" podziałało też na Bolusia bo chyba jednak ta rybka nie była najlepszym rozwiązaniem mimo że smakowało to syneczka przegoniło :placz:

Bo wędzona rybka jest za tłusta dla wątroby....Jak juz rybka to chuda i gotowana a nie wedzona ...U nas wędzi się przeważnie te najtłustsze gatunki :razz:
A może po tym " przegonieniu" teraz apatyt się ruszy? Sonia tesciowej tak z apetytem ma....

Posted

ale on nie miał tej ryby nawet centymetra - to była odrobinka - miałam na ręce kawalątek nie od skóry tylko to chudsze i wysmarowałam tym karmę -więc tłuszczu z tej ryby to nie pojadł:shake: mam nadzieję, że to było jednorazowe :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
ale on nie miał tej ryby nawet centymetra - to była odrobinka - miałam na ręce kawalątek nie od skóry tylko to chudsze i wysmarowałam tym karmę -więc tłuszczu z tej ryby to nie pojadł:shake: mam nadzieję, że to było jednorazowe :roll:

Monika !! Pisze się tak: Jak Bluś do świąt nie weźmie się za jedzenie to popamięta te święta :mad:
Będzie dobrze :) Zobaczysz :p