Pysia Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Mam Kreon chyba jeszcze. Chcesz? Piździa musiała sobie czymś podrażnić. Albo taka jej uroda w tym wieku i tyle. Quote
malawaszka Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 ja tak jeszcze nie do końca wierzę w tą trzustkę, chyba że nie ma specyficznych objawów czyli biegunek - ona miewa wręcz problemy w wypróżnieniem się i dlatego jej daję tran żeby lżej wychodziło; ale kupiłam amylan i przez jakiś czas będę jej podawać i zobaczymy co będzie - zaszkodzić jej to nie zaszkodzi Quote
Pysia Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Niuf którego znałam miał chorą trzustkę i nigdy nie miewał biegunek. Właśnie dlatego nikt go sporo czasu nie podejrzewał o to. Quote
malawaszka Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 [quote name='zerduszko']Moze stad to schudniecie?[/QUOTE] możliwe... ona kilka miesięcy temu była taka fajniejsza, mocniejsza, a od pewnego czasu taki sucharek jakoś się robił, no i te jej rzyganka były co jakiś czas i mijały same... może kurde [quote name='Pysia']Niuf którego znałam miał chorą trzustkę i nigdy nie miewał biegunek. Właśnie dlatego nikt go sporo czasu nie podejrzewał o to.[/QUOTE] wrr cicho! ja tu próbuję sobie wmawiać, że zdrowa Piździa jest no :placz: jeszcze co mogło jej chyba zaszkodzić - KURZE KUPY :angryy: Quote
malawaszka Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 [quote name='zerduszko']Upolowała mamowa kurę? :lol:[/QUOTE] nie kurę... to co z kury wypadło... :mad: a kurze goowna to jakieś żrące są kurde - tam gdzie mają zagrodę to wypalone do gołej ziemi wszystko! Quote
wilczy zew Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Oleju nie powinna dostawac jak ma chora trzustke. Biegunka nie zawszw wystepuje. Quote
malawaszka Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 [quote name='wilczy zew']Oleju nie powinna dostawac jak ma chora trzustke. Biegunka nie zawszw wystepuje.[/QUOTE] si już teraz to wiem, dawałam olej bo nie wiedziałam o trzustce... póki co nie będę dawała Quote
JankaBezZiemii Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 i nie dawaj kurzych kup! jeszcze badania na uniwerystecie w toku ale naukowcy skłaniają sie do tezy że to nie jest właściwa karma dla psa! :diabloti::scared: Quote
malawaszka Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 [quote name='JankaBezZiemii']i nie dawaj kurzych kup! jeszcze badania na uniwerystecie w toku ale naukowcy skłaniają sie do tezy że to nie jest właściwa karma dla psa! [/QUOTE] ale istnieje taki pogląd - że jak pies (czy ktokolwiek w sumie) coś zjada z namiętnością wielką to znaczy, że organizm się czegoś domaga sam i sam nakierowywuje :lol: mózg (w tym przypadku raczej jakieś instynkty bo o mózgu nie może być mowy :shake: ) na to czego mu potrzeba - uznałam więc, że wszystkim moim psom brakuje w organizmach KUP wszelakich! a powszechnie wiadomo w świecie naukowym, że NIEDOBÓR KUP jest śmiertelnie niebezpieczny i należy sumiennie uzupełniać! Quote
agaga21 Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 [quote name='malawaszka']ale istnieje taki pogląd - że jak pies (czy ktokolwiek w sumie) coś zjada z namiętnością wielką to znaczy, że organizm się czegoś domaga sam i sam nakierowywuje :lol: mózg (w tym przypadku raczej jakieś instynkty bo o mózgu nie może być mowy :shake: ) na to czego mu potrzeba - uznałam więc, że wszystkim moim psom brakuje w organizmach KUP wszelakich! a powszechnie wiadomo w świecie naukowym, że NIEDOBÓR KUP jest śmiertelnie niebezpieczny i należy sumiennie uzupełniać![/QUOTE] o matko. sytuacja śmieszna nie jest ale parsknęłam, dławiąc się czerwonym winem. kiedyś w dzieciństwie miałam psa, któremu NOTORYCZNIE brakowało kup. głównie ludzkich, znalezionych w pobliskim lasku. Quote
zerduszko Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Nie wiem jak ja czytam, ale przeczytałam kurze łapki zamiast kupy :lol: A z kupami kurzymi to serio trzeba uważać, bo ptaki wydalają kalomocz (nie osobno siooo i kooo), wiec pewnie amoniak itd. są w ich odchodach i to pewnie jest żrące? Naturalne jest żarcie kup roślinożerców. Quote
malawaszka Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 [quote name='zerduszko']Nie wiem jak ja czytam, ale przeczytałam kurze łapki zamiast kupy :lol: A z kupami kurzymi to serio trzeba uważać, bo ptaki wydalają kalomocz (nie osobno siooo i kooo), wiec pewnie amoniak itd. są w ich odchodach i to pewnie jest żrące? Naturalne jest żarcie kup roślinożerców.[/QUOTE] no właśnie!! i ja myślę, że to te kupy są winne! a tym samym zapadł wyrok na kurze lotki! bo psy mi się wytrują! kury się nauczyły wyfruwać z zagrody swej i srają po całości... ostatnio już też się wściekałam na to, bo mi zaczęły rozgrzebywać na moich rabatach :angryy: koniec z tym!!! Quote
wilczy zew Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Tak jest,kury maja siedziec w zagrodzie a nie wszedzie łazić! Quote
ania0112 Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 tak jest, kury maja byc w rosole a nie na dworze :p Quote
zerduszko Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 [quote name='ania0112']tak jest, kury maja byc w rosole a nie na dworze :p[/QUOTE] Idz Ty :mad: Z psów tez całkiem dobra zupa może wyjsc! Quote
ania0112 Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 nie próbowałam a co do kurki to jeszcze kurczaczek w ziołach jest mniami i w szpinaku z pieczarkami i curry i generalnie kurka jest mniam mniam ;) a akurat mama chyba z 2 dni temu mi mówiła bym pilnowała brokta bo on lubi ptasie tez zjesc a jest trujące ... Quote
wilczy zew Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 [quote name='zerduszko']Idz Ty :mad: Z psów tez całkiem dobra zupa może wyjsc![/QUOTE] Przecież nikt cie nie czestuje :evil_lol: Quote
malawaszka Posted March 6, 2014 Author Posted March 6, 2014 no ta Piździa jest niereformowalna... ja się z nimi wykończę! rano po spacerze ja z psami do domu a Piździ gdzie? DO KURNIKA! :angryy: a śniadania zjeść nie chce... Quote
danyww Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 [quote name='malawaszka']no ta Piździa jest niereformowalna... ja się z nimi wykończę! rano po spacerze ja z psami do domu a Piździ gdzie? DO KURNIKA! :angryy: a śniadania zjeść nie chce...[/QUOTE] Świeże jajeczko przynieść Ci chciała! :cool3: ..a Ty od razu jakieś podejrzenia :shake: :mad: :evil_lol: Quote
Aśka Belkowska Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 [quote name='danyww']Świeże jajeczko przynieść Ci chciała! :cool3: ..a Ty od razu jakieś podejrzenia :shake: :mad: :evil_lol:[/QUOTE] Święte słowa. Dobra sunia najpierw chciała posprzatac, bo brudne jajeczka takie nieestetyczne. :evil_lol: A serio, może jakies żwacze? Pewnie flora bakteryjna szaleje w jelitach po zimie. A trawki ni huhu. Quote
Aśka Belkowska Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Mój Fidek po żwaczach ma zapalenie cewki moczowej (sprawdzone 3-krotnie). Dlatego kupujemy mu Stool Repel. Je jak cukierki. :evil_lol: Quote
Recommended Posts