Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ufff jesteśmy :p było super - świetnie śnieg jest na łąkach zmrożony i pieski śmigały nie zapadając się po szyje - ja zresztą tez :lol: niestety niewielefot zrobilam bo jest dosc ostre slonce ale cos tam mam :razz:

a pod sam koniec spaceru dosc smutna sytuacja bo pod samymi domami zauwazylam lisa - tzn ze to lis upewnilam sie dopiero jak powiekszylam zdjecie - na pozcatku myslalam ze to pies - nagle zaczal biec w nasza strone wiec ja sie wystraszylam i psy na smycz bo jakby mi Luna wystartowala to nie byloby za ciekawie :crazyeye: - a dlatego pisze ze smutna sytuacja bo ten lisek byl ewidentnie chory - lis jak to lis powinien miec puchaty ogon a ten mial cieniutki jak pejczyk :-( no i jakis byl bardzo zabiedzony - nie wiem czy nie poraniony ale niewiele widzialam bo byl daleko i jak nas zobaczyl to uciekl do lasu :shake: szkoda zwierzaczka jak cierpi...

tylko tyle udalo mi sie go zlapac na fot

a burkow teraz za wiele nie wstawie bo mam tu beznadziejny net ze ledwo dogo chodzi:angryy:

Posted

hihih takie Wam pokażę

te małe czarne punkciki to moje psy na śnieżnej pustyni :evil_lol:

i troszke bliżej :lol:

i znowu daleko - cFaniaki dzisiaj mnie nie chcialy sluchac i lataly daleko zebym nie zdazyla zauwazyc jak wsuwaja rodzynki :mad: :evil_lol:

i nasze wiejskie krajobraziki - Moja Mała Ojczyzna :evil_lol:

Posted

boże jestem przerażona - własnie przeczytalam na onecie:

Wirusa ptasiej grypy wykryto u kota na wyspie Rugii - poinformowała niemiecka prywatna stacja telewizyjna n-tv. Zarażone zwierzę znaleziono w czasie minionego weekendu w pobliżu miejscowości Wittower Faehre na Rugii.
W tym miejscu w połowie lutego znaleziono pierwsze martwe łabędzie, u których stwierdzono wirusa H5N1.

:-( mialam nadzieje ze zwierzaki nie są zagrożone, a jak może kot to i pies może sie zarazić :shake: i jak ja mam teraz oduczyc Lune gonienia ptakow:shake:

no i wogole co teraz?? beda wybijac psy, koty i inne zwierzeta tam gdzie pojawi sie wirus???

załamka co to za cholerstwo :shake:

Posted

Waszko, ja by zgłosiła tego lisa w nadleśnictwie, albo inspekcji weterynaryjnej. Bo to nie jest normalne, żeby dzikie zwierze na widok człowieka leciało w jego stronę :shake:

A co do ptasiej grypy, to domowych zwierzaków raczej likwidowac nie będą, ale bezdomne pewnie sa zagrożone :-(

Posted

Wasia z tym kotem to jest tak, ze albo kot upolowal chorego ptaka, albo zainteresowal się chora padlina

Jak Luna "nie dopadnie" ptasia tylko go pogoni to na pewno się nie zarazi ;)

Posted

asher - zgłoszę to jutro bo dziś siedziałam na wiosce a tam bez telefonu jestem i dopiero wróciłam

a co do ptasiej grypy to ja jestem przerażona - nie tyle boję się o swoje psy bo je mam pod kontrolą, ale co bedzie jak trafi zarażony pies lub kot do schroniska??? aż boję się to napisać :shake:

Posted

[quote name='malawaszka']a co do ptasiej grypy to ja jestem przerażona - nie tyle boję się o swoje psy bo je mam pod kontrolą, ale co bedzie jak trafi zarażony pies lub kot do schroniska??? aż boję się to napisać :shake:
Człowiek od człowieka się nie może zarazić, więc pewnie u zwierząt jest tak samo. Tylko bezpośredni i co ważne, długotrwały kontakt z chorym osobnikiem jest niebezpieczny. Nie ma się co martwić:p

Posted

narazie się nie przenosi :shake: i oby jak najdłużej

a teraz powrót do naszego psacerku, żebyście nie pomyśleli, że zrobiłam tylko kilka zdjęć czarnych kropek na śniegu :evil_lol:

jjjuupiiiiii nareszcie spacerrrrr :multi:

oho!! ktoś tu był :cool1:

uuułaaa to nie był nikt przyjemny :shake:

czekaj czekaj niech no sprawdzę

ejjj Loona gdzie to byłoo???

aa tam gdzieś na lewo :evil_lol:

ejjj to jest lewa?? :lol:

:hmmmm: a może to...

no nie mam pojęcia :angryy:

ii tam, poszukam na oślep :cool1:

jeeesooo co on tam mamrocze?? nadstawiam uszy i nic nie słysze :shake: pójde mu pokazać gdzie to było bo sie strasznie chłopak plącze :lol:

tutaj łośku :razz:

tu zresztą też ktoś był :cool3:

Posted

malawaszka napisał(a):
no masz!! wstawiłam 10 a czepiły sie tej jednej :shake: :evil_lol:

hehe jutro tyz tam jedziemy :cool3: oby tylko pogoda była ładna
:cool3:tylko uważaj na lisy :razz: