Tia Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 To czekamy na ten plakacik może dzięki niemu się uda i razem zamieszkają w wspólnym domku:) Quote
Kapsel Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='Tia']To czekamy na ten plakacik może dzięki niemu się uda i razem zamieszkają w wspólnym domku:)[/QUOTE] Kamilka na pewno zrobi, zobaczycie jaki piękny będzie! Quote
Tia Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='Kapsel']Kamilka na pewno zrobi, zobaczycie jaki piękny będzie![/QUOTE] Ależ wierzymy, że będzie piękny:loveu: A jak ktoś go zobaczy nie będzie mógł się oprzeć Megi i Pegi:evil_lol: Quote
E-S Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Tak dziewczyny podczytuję tu i na innych wątkach co robicie, jak działacie i chcę, żebyście wiedziały co sobie o Was myślę, choćbyście i miały to głęboko w przysłowiowej de. Jesteście wspaniałe. Nie zrażacie się nawet jak ktoś Was goni za rozsyłanie linków po innych wątkach, nie jesteście agresywne, robicie wszystko co możecie i nawet więcej dla tych psów i - jesteście tak naprawdę ze wszystkimi problemami na tej dogomanii same ..., w dodatku stosunkowo od niedawna działacie na dogomanii, więc nie macie wsparcia prywatnych osób spoza Waszego środowiska z całej Polski - i dajecie radę. Nie wiem, ile macie lat, kim jesteście, co robicie w prywatnym życiu, ale jesteście wyjątkowo wartościowymi osobami i będę Wam sekundować i Waszym psom i jak tylko wyjdę z finansowej potwornej zapaści - będę Wam pomagać finansowo. Tzn. Wam jak Wam - psom pod Waszą opieką :) Trzymajcie się :) Quote
Tia Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='E-S']Tak dziewczyny podczytuję tu i na innych wątkach co robicie, jak działacie i chcę, żebyście wiedziały co sobie o Was myślę, choćbyście i miały to głęboko w przysłowiowej de. Jesteście wspaniałe. Nie zrażacie się nawet jak ktoś Was goni za rozsyłanie linków po innych wątkach, nie jesteście agresywne, robicie wszystko co możecie i nawet więcej dla tych psów i - jesteście tak naprawdę ze wszystkimi problemami na tej dogomanii same ..., w dodatku stosunkowo od niedawna działacie na dogomanii, więc nie macie wsparcia prywatnych osób spoza Waszego środowiska z całej Polski - i dajecie radę. Nie wiem, ile macie lat, kim jesteście, co robicie w prywatnym życiu, ale jesteście wyjątkowo wartościowymi osobami i będę Wam sekundować i Waszym psom i jak tylko wyjdę z finansowej potwornej zapaści - będę Wam pomagać finansowo. Tzn. Wam jak Wam - psom pod Waszą opieką :) Trzymajcie się :)[/QUOTE] Ja już myślałam, że to jakieś wyzywanie czy coś będzie:-o A tu Takie słowa bardzo miłe:) Staramy się jak możemy pomagać i to sprawia naprawdę bardzo dużo satysfakcji i radości... Teraz mamy takie problemy w schronie, ale jakoś działamy...czego się dla psów nie robi:) Pracownicy u nas w schronie, tak jak i cały nasz niby kierownik mają głęboko w czterech literach te psy...A urząd po prostu zabrania nam pomagać, zakazując wolontariatu, zmagamy się z tym i powolutku wszystko wraca... Oni nie wiedzą, w jakich warunkach i jakie są te psy.. jak bardzo potrafią kochać i odwdzięczać się wiernością i przywiązaniem za naszą pomoc, krótki spacer a na ich pyszczkach jest taka radość, tego nie da się opisać...one jedynie co mają to nas:) Ty E-S z pewnością również jesteś bardzo wartościowa, doceniasz prace innych a przy tym ty bardzo pomagasz psikom jak tylko możesz... Dobrze, że na tym świecie są jeszcze dobrzy ludzie:):) Quote
Kapsel Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Normalnie znów się wzruszyłam :bigcry: Dzielne Kochane Dziewczyny!!!! Quote
Tia Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='Kapsel']Normalnie znów się wzruszyłam :bigcry: Dzielne Kochane Dziewczyny!!!![/QUOTE] Ty Kapselku też dobra kobietka jesteś:) Również bardzo nam pomagasz przy wątkach, przy bokserkach z naszego schronu i wgl... można by wymieniać i wymieniać ile dobra robisz dla psiaków:) Quote
Tola^^ Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Tu możecie się trochę pośmiać, wolontariuszki w schronisku udają górników :D Sobotnia robota! W roli głównej Tia, Angel, Wala2006, Mersi1 i ja. [url]http://azorek.obornikionline.pl/azorek/s/aktualnosci/id/51[/url] Czego nie robi się dla psów, żeby pojechały po lepsze życie! Quote
E-S Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Ale ja widzę jak Wam pieski chciały pomóc :) i jakie były zainteresowane, co robicie :) Fantastyczna akcja :) Quote
Tola^^ Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Psiaki pomagały, aż zabardzo :) Dobrze że 3 sunie już złapane i bezpieczne są w boksie, a jutro jadą do DT a następnie w sobotę do Holandii wąchać tulipany:multi: Quote
E-S Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='Tola^^']Psiaki pomagały, aż zabardzo :) Dobrze że 3 sunie już złapane i bezpieczne są w boksie, a jutro jadą do DT a następnie w sobotę do Holandii wąchać tulipany:multi:[/QUOTE] Jezu - ale do domu do holandii ??? wiesz, jest takie powiedzenie "wachac kwiatki od spodu"... do domu jada strachulce z podziemnych labiryntow, tak ? Quote
Angel Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='E-S']Tak dziewczyny podczytuję tu i na innych wątkach co robicie, jak działacie i chcę, żebyście wiedziały co sobie o Was myślę, choćbyście i miały to głęboko w przysłowiowej de. Jesteście wspaniałe. Nie zrażacie się nawet jak ktoś Was goni za rozsyłanie linków po innych wątkach, nie jesteście agresywne, robicie wszystko co możecie i nawet więcej dla tych psów i - jesteście tak naprawdę ze wszystkimi problemami na tej dogomanii same ..., w dodatku stosunkowo od niedawna działacie na dogomanii, więc nie macie wsparcia prywatnych osób spoza Waszego środowiska z całej Polski - i dajecie radę. Nie wiem, ile macie lat, kim jesteście, co robicie w prywatnym życiu, ale jesteście wyjątkowo wartościowymi osobami i będę Wam sekundować i Waszym psom i jak tylko wyjdę z finansowej potwornej zapaści - będę Wam pomagać finansowo. Tzn. Wam jak Wam - psom pod Waszą opieką :) Trzymajcie się :)[/QUOTE] Jejkuu czytam i tu takie słowa :) Dziękujemyy za te miłe słowa :) Fajnie wiedziec że ktoś docenia to co robimy :) Narazie działamy tak jak możemy-dogo, ogłoszenia, fundacje itp..A po skończeniu 18 wkraczamy do TOZ hehe. Tak jak Tia powiedziała to daje tyle satysfakcji...nie zawsze jest łatwo szczególnie jak psa bierze się pod opieke, a po dłuższym czasie ogromnego przywiązania się do tego psa znajduje się dom dla niego i to na 2 końcu Polski i musisz go oddać. Tak jakby utrata najlepszego przyjaciela..:( ale to dla nich szansa na lepsze życie...więc z 2 strony radość niesamowita że pośród tylu psów został "wybrany i zauważony". Najbardziej cieszy to jak poprzez tak niewiele dajemy tym psom tak dużo :) Ich szczęście jest najważniesze! Te uczucia nie są do opisania..Nie wyobrażam sobie życia bez pomagania tym czworonoga. Do naszego schronu przybywa wiele zdziczałych, samotnych i bez jakiejkolwiek nadzieji i zaufania do człowieka psów. Wiele z nich nie ma szansy na dom przez to jak skrzywdził je człowiek. Ale my to odbudowujemy! Pracujemy nad tym aby ich nadzieja i zaufanie wróciły, aby poczuły się potrzebne i kochane. I to jest w tym najlepsze że kiedy widzisz jak od takich drobiazgów zmienia się całe zycie tego czworonoga. Znajduje dom i ma kochająca rodzine. To niesamowite uczucie kiedy przychodzi sie do schroniska i kiedy czworonogi cie zobaczą to te wszystkie ogonki merdają ze szczęścia. Gdyby nie my wolontariusze psy zakładane by miały tylko numerki ewidencyjne i siedziały by w boksach-albo sie dom znajdzie albo nie.Także my na tym korzystamy bo Wolontariat uczy nas takze jak pomagać innym i nie byc obojętnym na cierpienie innych. [B]E-S[/B]- ty tez jesteś napewno dobrym człowiekiem, który pomaga czworonogą. Myślę że większość ludzi którzy są na dogo łączy wspólny cel-"niesienie pomocy potrzebującym pieską" :):) mnóstwoo ludziii :) Quote
Angel Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Tola^^']Tu możecie się trochę pośmiać, wolontariuszki w schronisku udają górników :D Sobotnia robota! W roli głównej Tia, Angel, Wala2006, Mersi1 i ja. [url]http://azorek.obornikionline.pl/azorek/s/aktualnosci/id/51[/url] Czego nie robi się dla psów, żeby pojechały po lepsze życie![/QUOTE] hehehehe! To była cięęężka praca..ufff :) ale opłacalna i to jak :) Quote
Angel Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='E-S']Jezu - ale do domu do holandii ??? wiesz, jest takie powiedzenie "wachac kwiatki od spodu"... do domu jada strachulce z podziemnych labiryntow, tak ?[/QUOTE] nie chodzi o wąchanie kwatków od spodu także spokojnie :) Quote
Tola^^ Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 W Holandii będą miały super warunki, już parę psów z naszego schroniska tam jechało :):) Quote
Tola^^ Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Też mam nadzieje że naszym psim przyjaciółką się poszczęści i pojadą do swojego domku razem :loveu::loveu::loveu: Quote
Tia Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 A dziewczyny z ogłoszeń, pewnie żadnego odzewu nie ma, co nie? One tak bardzo pragną miłości...:( Quote
_Goldenek2 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Dobrej nocy, dziewczynki.... o ile noc w schronie może być dobra :(. Quote
Recommended Posts